Uusliberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Maahanmuutto

Rasismia, maahanmuutolla vai ilman?

Liberaalit mätkivät perus-oikeistoa syytöksillä rasismista, ja perus-oikeisto mätkii liberaaleja syytöksillä rasistiksi syyttämisestä. Popcornia kuluu kotisohvalla.

Saksan malli tuntuu houkuttelevan ELY-keskuksia, ja hallitusta. Paitsi ei ehkä Vasemmistoliittoa. Uusi uljas luokkayhteiskunta, jossa olisi tyytyväisten köyhien työläisten kasti muiden alapuolella. Nykyiset köyhät kun ovat tyytymättömiä. Kiittämättömät.

Suomalainen perhekäsite pärjää huonosti maahanmuuttajamarkkinoilla

"Opiskelijoille tulisi kertoa, että voivat tuoda sitten perheensä Suomeen". Näin viitoitti Kuopion kaupunginjohtaja keskiviikkona Porissa. Kyse oli paneelista, jossa alkuperäisenä aiheena oli Kiinan-suunnan ystäväkaupunkitoiminnan mielekkyys, mutta keskustelu ajelehti sinne tänne, mm maahanmuuttajien houkutteluun.

Suvaitsemattomuutta

”Markku Huusko on sensuroiva, rasistinen ja selkeästi valehtelija vielä kaupan päälle. Häpeällistä toimintaa ukolta. Aion tuoda tämän faktan yhä uudestaan ja uudestaan esille, kunnes Markku tekee julkisen anteeksipyynnön harjoittamastaan törkeästä sensuurista ja rasismista.”

Kommenti on Anter Yasan ja löyttyy Markku Huuskon sivulta, 

Kieltämättä, minullakin nousi itsellekin pystyyn ne muutamat hiukset, joka minulla on vielä päässä.  

 

Tanskan arvaamattomat hallituskuviot

Sosiaalidemokraatit saivat 48 paikkaa ja 26 % äänistä Tanskan parlamenttiin. Myös pääministeripuolue Venstre ( keskusta) lisäsi kannatustaan lähes 4 % ja sai 43 paikkaa ( 23.4%  äänistä.) Myös toinen hallituspuolue Konservatiivit ( kokoomus ) lähes tuplasi paikkalukunsa. Sensijaan kolmas hallituspuolue liberaalinen allianssi romahti lähelle 2 %:n äänikynnystä. Puolueen puheenjohtaja ulkoministeri Anders Samuelsson putosi parlamentista ja saman tien ilmoitti erostaan puoluejohtajana.

Me rasismisyytöksillä alistetut

Kun vuonna 2019 seuraa suomalaista maahanmuuttokenttää, havaitsee yllätyksekseen sen, että yhä edelleen, noin 30 vuotta siitä, kun suurempi nykyajan maahanmuutto Suomeen alkoi, moni maahanmuuttajia työssään kohtaava on pelon alistama.

Tämä pelko on rasismin pelko, tai tarkemmin sanottuna se, että tämä maahanmuuttajia työssään kohtaava ihminen, usein julkisen sektorin viran- tai toimenhaltija, pelkää joutuvansa rasismisyytösten kohteeksi, mikäli hän työssään toimii niin kuin määräykset edellyttävät.

Demarit nousemassa valtaan Tanskassa

 

Tanskassa pidetään parlamenttivaalit huomenna 5.6.2019. Mikäli gallupeihin on uskominen, niin kaksi vaalikautta vallan kahvassa ollut keskustalainen Lars Lökke Rasmussen johtama,  venstre, häviää vaalit.

Toinen etukäteen "varma " häviäjä on danske folkeparti, joka  vastaa Suomen persuja. Kristian Thulesen Dahlin johtaman danske folkepartin kannatus saattaa pudota 10 %:iin , mikä merkitsisi kannatuksen lähes puolittumista edellisistä vaaleista. Miksi näin on käymässä?

Kansalaisten on vaiettava yhteiskunnallisista epäkohdista tasa-arvon nimissä

MTV:n Ivan Puopolo loistavassa kolumnissaan (1) lyttää länsimaat varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja valtamediaan otteessaan pitämän äärivasemmistolaisuuden tai identiteetti-ideologian mm. seuraavalla esimerkillä: "Jakomäkeen prostituoidun ja autovarkaan lapseksi syntynyt valkoihoinen poika on ihonvärinsä ja sukupuolensa vuoksi "etuoikeutetumpi" kuin Eirassa asuva iranilaisen lääkäripariskunnan tytär."

Torahampaisen tasa-arvon riemuvoitto

Maahanmuuttokeskustelu on viime vuosina ollut erittäin tiukkaan suitsittua. Ääriajattelijat  ovatkin saaneet tuulta purjeisiinsa nimenomaan "virallisen median" luoman kuvan ja omien silmien kautta monelle välittyneen kuvan ristiriidoista. Tätä tiukkuutta on myyty meille rasismin vastustamisena, Islamin suvaitsemisena ja metsäläissuomalaisten kouluttamisena Euroopan tavoille.

Podcast-sarja eurovaaliehdokkaista: Sari Essayah (KD)

Tein neliosaisen podcast-sarjan eurovaaliehdokkaista. Tarkoituksena oli ehtiä haastattelemaan jokaisen puolueen yksi ehdokas, mutta valitettavasti aikataulu ei antanut periksi. Neliosaisessa sarjassa puolueina on mukana satunnaisgeneraattorin kautta: SDP, KD, SKP ja Vasemmistoliitto.

Sarjan kolmennassa osassa vieraana on KD:n Sari Essayah. Essayahin kanssa keskusteliin lähetettyjen työntekijöiden direktiivin muutoksista, joilla hän viimeksi meppinä onnistui puolustamaan suomalaista työtä ja suomalaisia työntekijöitä. 

Suomen maksutase vaarallisen negatiivinen

Meillä täällä Suomessa on haluttu nähdä, että 1990-luvun laman yli on jo päästy. Usein esitetään, että Suomi on maana rikkaampi kuin koskaan. Jos näin olisi, meidän ei tarvitsisi riidellä jokaisesta eurosentin murusesta. Todellisuus on kuitenkin toinen, mikä näkyy Tilastokeskuksen maksutase-tilastoista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä