Uusliberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Miten on mahdollista, että YLEn annetaan räikeästi VALEHDELLA?

YLE TV1:n kello 7:n uutiset; YLE kertoo, että "länsimaista" tulee suurin osa maailman kasvihuonekaasupäästöistä. (YLEn muiden juttujen mukaan, joita on vuosien varrella julkaistu, "länsimaita" ovat vain Euroopan länsiblokki, USA ja Kanada.) Euroopan itäblokki tuotti enemmän kasvihuonekaasupäästöjä asukasta kohti kuin länsimaat! 1990-luvulla itäblokin kasvihuonekaasupäästöt romahtivat, kun YLE:n suosima talousjärjestelmä romahti. Venäjän kasvihuonekaasupäästöt ovat edelleen moninkertaiset asukasta kohti esim.

Mitä odotan Pirkka-Pekka Peteliukselta?

Olen aina arvostanut Pirkka-Pekka Peteliuksen näkemyksiä. Niitä oli tänä aamunakin, kun häntä uutena vihreiden kananedustajana haastateltiin MTV3:ssa. Ainoa, mistä hänen kanssaan olen erimieltä on poliitikoille yhteinen usko ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskottuun, uhkaavaan ilmaston lämpenemiseen.

Pakollinen ruotsin kieli on turhaa rahan ja ympäristön tuhlausta

Englanti on kielten metrinen pultti. Jokainen joka on käsitellyt tuumaisia pultteja metristen kanssa sekaisin, ymmärtää asian yskän varmasti. Ei ole mitään "etua" käyttää tuumaisia aina välillä. Granted, kieli ei ole sama asia (vaikuttaen paljon ajatteluun ja konseptointiin), mutta ruotsi on vain yksi germaaninen kieli kuten englantikin, eikä ruotsi tuo minkäänlaista uutta ajattelumallia. Suomalainen oppii jo ajattelultaan hyvin erilaiset kielet hanskatessaan omansa ja englannin.

Denialistit ovat ”hyödyllisiä idiootteja”

Ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kieltäjiä, denialisteja, on monenlaisia. 

Alin kasti on tieteestä pihalla olevat nettiroskan levittäjät, jotka tarttuvat netin houkutuksiin. 

Seuraava kasti on populististen poliittisten puolueiden jymäyttämät äänestäjät, joiden pyydyksiin herrojen höpötyksiä karsastava joukko. Osa kulkee vain mukana.

Poliitikoille denialismi voi olla pyydys, jolla tehdään pesäeroa muihin puolueisiin.

Yksi denialistien ryhmä on amerikkalaiset ääriuskovat, joille maailmanloppu ei olisi pahasta, silloinhan ”Jeesus tulee”.

Valeuutiset ilmastosta julkisen sanan neuvostoon

"Maapallolla ei ole koskaan ollut näin kuumaa Ilmastotieteilijöiden mukaan tästä heinäkuusta tulee kuumin kuukausi koko maapallon historiassa, kertoo Guardian-lehti" "Yhdeksän kymmenestä kuumimmasta vuodesta maapallolla ovat olleet vuoden 2000 jälkeen, kertoo Yhdysvaltain ilmastoviranomainen." Kohtuu paksuja väitteitä. Ei tarvitse tarkastella kuin viimeistä 10 000 vuotta kun löytyy selvästi nykyistä lämpimämpiä jaksoja. Tästä kyllä hyvin huomaa että mikä osapuoli levittää näitä epätotuuksia.

IPCC:n malleissa hiilidioksidin lämmitysvaikutus liian suuri – kaksi todistetta

 IPCC:n mukaan maapallon nykyinen lämpeneminen eli ilmaston muutos johtuu pääsääntöisesti kasvihuoneilmiön voimistumisesta, jossa tärkein syy on hiilidioksidin (CO2) määrän kasvu arvosta 280 ppm nykytasolle n. 410 ppm.

Demarien liikenneministeri pelastaa maailman

Sanna Marin lateli viisauksiaan ilmaston pelastamiseksi SuomiAreenassa. Ne olivat pitkälti ideologisia vastikkeettomia lauseita. Toistakin voisi olla, kerron siitä.

 

Denialistit hömppäilevät vuodesta toiseen

NÄIN ILMASTOSKEPTIKOT HUIJAAVAT 

2.3.2011 Lauri Gröhn 

Kaltevalla pinnalla

Toimittaja Reetta Räty kysyi kolumnissaan(https://yle.fi/uutiset/3-10861592), onko liioittelua olla haluamatta lapsia ilmastokriisin takia. Vastaus kolumnissa oli, että ei, ilmastokriisin vuoksi on ihan OK laskea lapselle vuosittainen hiilidioksidipäästö ja välttää se olemalla hankkimatta lapsia. Lapsen hiilidioksidipäästöhän lasketaan laskemalla ihmisen elinaikanaan tuottamat päästöt ja jakamalla se odotetuilla elinvuosilla.

Kolme helppoa keinoa torjua aloittaa ilmastonmuutoksen torjunta

Ilmastonmuutoksen tutkijat ovat listanneet kansainvälisissä tutkimuksissa monia keinoja torjua ilmastonmuutosta. Näissä tehokkaimmiksi on listattu mm. lasten tekemättä jättäminen sekä autoilun ja lentämisen lopettaminen. Näin kesällä Facebookin täyttyessä taas kaukomaiden lomakuvilla huomaa helposti dissonanssin ilmastonmuutoskeskustelun ja tavallisten ihmisten elämän välillä. Jopa ilmastonmuutoskeskustelun aktiivit postaavat perheen lomakuvia someen ulkomailta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä