Uusliberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueettomuuspolitiikka

Suomen uusi puolueettomuuspolitiikka

Sauli Niinistön presidentinvaaleissa saaman murskavoiton myötä Suomi siirtyi ulkopolitiikassaan uuteen aikakauteen. Siitä huolimatta, että Niinistö itse ilmoitti kaiken pysyvän ennallaan. Muutoksesta päättivät äänestäjät, jotka äänestivät 98,5-prosenttisesti Nato-jäsenyyttä vastustavia ehdokkaita. Näin Suomen kansa siirsi historiaan viimeiset rippeetkin ulkopolitiikan länsisuuntauksesta, jota johtivat vielä muutama vuosi sitten pääministeri Alexander Stubb ja puolustusministeri Carl Haglund.

Selkeyttä ja vakautta Suomen linjaan

Vain pieni vähemmistö suomalaisista tukee Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon. Kun suoralla Nato-jäsenyydellä ei ole kannatusta, liittoutumiseen pyritään Euroopan unionin kautta.

Liittoutumisen ajatus oli esillä jo unioniin liityttäessä. Silloin käyty keskustelu on palautunut elävänä mieleeni, kun olen kirjoittanut uutta näytelmääni ”Manu ja minä”.

Venäjää pelkäävien tulisi tukea itsenäisyysmielisiä

Suomen EU-jäsenyyttä Venäjä-pelkojensa takia tukevien suomalaisten tulisi harkita ja pohtia kantaansa uudelleen. Pelko- ja tunnetiloihin perustuva politiikka on useimmiten vaarallista ja Suomen kokoisen maan ulkopolitiikan tulisi perustua tilanteen järkevään analysointiin ja realismiin. 

Erityisen ikävää ja vastuutonta on se, että nykyinen valtamedia pyrkii vastuuttomasti lietsomaan näitä pelkotiloja ajattelematta yhtään siitä koituvia seurauksia.

Villejä arvioita Venäjän ja Yhdysvaltojen etupiirijaottelusta

Yhdysvalloissa Donald Trumpin valinta uudeksi presidentiksi aloitti meillä Suomessa kiihtyvän huhumyllyn etupiirijaottelusta |1 – kummallekin omansa. Niin tai näin, on tuo jaottelumielikuvitus täysin näiden kahden ydinasesuurvallan oma asia, johon meillä Suomena ei ole mitään sanomista.

Aatteelliset kohkaajat voivat pilata Suomen turvallisuuden

Paasikivi ja Kekkonen luotsasivat Suomen taitavasti läpi vaikeiden aikojen. Suomi tasapainoili idän ja lännen välissä, yli 70 vuotta on nautittu rauhanaikaa. Suomen asema on varsin vakaa ja turvallinen.

Uuden sukupolven hermoherkät häslääjät saattavat kuitenkin onnistua pilaamaan kaiken.

Itsenäisyysmies – Paavo Väyrynen

(Europarlamentaarikko, toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrynen tekaisi kansalaisaloitteen 1] – ensimmäisenä meppinä, hyvin kansallisesti eurooppalaisesta aiheesta – kansalaisaloite eurosta ja siihen liittyvästä kansanäänestyksestä – …

Liittoutumisessa Natoon ja Yhdysvaltoihin Suomi ei saa jäädä Ruotsin taakse

Kylmän sodan aikaan Ruotsi oli puolueeton maa, jonka asemaa ei julkisesti kyseenalaistettu. Ruotsin puolueettomuuspolitiikka perustui pysymiseen erossa sodista, ja siinä maa onkin onnistunut jo yli kahden vuosisadan ajan. Yksi viimeisimmistä Ruotsin käymistä sodista on Suomen sota, jonka Ruotsi kävi Venäjää vastaan vuosina 1808–09, - ja hävisi.

Sadankomiteasta Sodankomiteaan

USA.n ja Suomen sotaharjoituksista on kovasti otettu kantaa puolesta ja vastaan. Presidentti Niinistö kokousteli puoluejohtajien kanssa. http://demokraatti.fi/presidentti-tapasi-puoluejohtajat-mantyniemessa-tu...

Otsikoita media repi mm. siitä, että Ajatusten Vantaanjoki ja Tunturien Nero, Kokoomuksen Alexander Stubb loisti poissaolollaan. Blogissaan Stubb on pahemmin rähmällään USA:han kuin K-linjan Eino Uusitalo oli aikoinaan rähmällään silloiseen Neuvostoliittoon. http://www.alexstubb.com/?p=1342

IPU:n vaaliohjelma - Omalla rahalla tulevaisuuteen

Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliohjelma 2015

Omalla rahalla tulevaisuuteen

1. Suomi tarvitsee oman rahan ja päätösvallan. Hallitusti eroon eurosta ja EU:sta.
2. Kansanvalta harvojen vallan tilalle. Sitovat kansanäänestykset käyttöön.
3. Hyvinvoinnin turvaaminen kasvupakon tilalle.
4. Lisää osallisuutta, toimeliaisuutta ja toimeentuloa. Perustulo ja oikeus työhön.
5. Energiaomavaraisuus uusiutuvilla 100 prosenttiin v. 2030.
6. Puolueettomuuspolitiikka on Suomen paras turva. Nato-jäsenyys on torjuttava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä