Uusliberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Novichok

Hermomyrkkyisku - Julia Skripal haluaa palata Venäjälle

Raikkaan ja terveen näköinen perin viehättävä Julia Skripal on palannut julkisuuteen, tosin Britannian suojeluksessa ja salaisessa piilopaikassa. Hän kertoo haluavansa palata Venäjälle. Ihmekös tuo, koti on koti ja kotimaa on kotimaa. Kotona on kaikkein turvallisinta.

Tätä uutista saa toiki aika kauan etsiä, etenkin Ylen ja Helsingin Sanomien verkkosivuilta, mutta kyllä se sieltä löytyy. 

https://yle.fi/uutiset/3-10220616

Täällä Julia Skripal taidetaan nähdä oikein videolla.

Huonoa myrkkyä - Kukaan ei kuollut eikä ketään epäillä

Olipa huonoa hermomyrkkyä tuo maailman tappavimmaksi hermomyrkyksi kehuttu Novichok. Kukaan ei kuollut, ei edes pappa-Skripal, joka on jo päässyt pois sairaalasta. Tyttärensä Julia  Skripal koki ihmeparantumisen jo paljon aiemmin.

Britannian poliisi sun muut tahot siellä ovat yhtä tehottomia kuin Novichok; iskusta epäiltyjä ei ole lainkaan.

Sergei Skribalin kissa ei kuollut

On se vaan erikoista.

Pitkään on tietysti kansantaruissa kerrottu, että kissalla on 9 henkeä. Totta! Tämän lisäksi on satoja muitakin taruja sekä uskomuksia olemassa ihan vuosi satojen takaa, mutta lähinnä kärpässienen syömisestä.

Silti on pakko ihmetellä, että mikäli maailman tappavin ja kemikaalisesti edistyksellisin sotilaskäyttöön suunniteltu ja valmistettu hermomyrkky ei kykenekkään tappamaan kohdettaan, vaikka sitä on ollut useissa kohteissa kohdehenkilöille ohjattuna, niin mitä ihmettä? Ei mitään! Hajaantukaa, täällä ei ole mitään nähtävää!

Älä ajattele - Vastuullinen journalismi tekee sen puolestasi

Reilu viikon ero suomalaisesta mediasta on perin virkistävä ja silmiä avaava kokemus, etenkin kun sen viikon ajan eri maissa lueskelee lähinnä vain paikallislehtiä ja katselee maassa jos toisessakin iltaisin pelkästään televisiota.

Palikat asettuvat kohdilleen ja todellisuus alkaa hiukan häämöttää suomalaisen median luoman harhan takaa.

Kun sitten palaa Suomeen ja törmää sivustolla jos toisellakin median itsekehuiseen sloganiin, jossa korostetaan vastuullista journalismia, niin kuulkaa ihan on pakko nauraa.

Yhtä hyvin voisi tietysti itkeäkin.

Novichok- tappava hermomyrkky

Tappava hermo­myrkky saatettiin sumuttaa sisään kodin etuovesta, otsikoi luotettava media. Samaiset luotettavat mediat ovat aijemmin uutisoineet myös myrkyn olleen peräisin matkalaukusta, auton ilmastoinnissa ja ties mistä. Yhtä pitävästi luotettavat lähteet ovat osoittaneen teon takana olevan Venäjä, Moskova sekä Putin. 

Packalen voi olla oikeassa?

Tom Packalen'lla saattaa kokeeneena rikostutkijana olla oikeassa Venäjän syyttömyydestä Sergei ja Julia Skripalin murhayritykseen  http://tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252960-kokematon-sipila-panikoi-venalaisten-syyttely-on-ennenaikaista ja olen itsekin epävarma Venäjän syyllisyydestä, vaikka seuraavassa kerron murheellista tarinaa Venäjän ja sen edeltäjän Ne

Novichokin alkuperä mysteeri - Ei todista Venäjää syylliseksi

"Britannian armeijan tutkimuslaitos ei ole pystynyt todistamaan, että Salisburyn hermomyrkkyiskussa käytetty aine olisi peräisin Venäjältä. Asiasta kertoi julkisuuteen laitoksen johtaja Gary Aitkenhead." (MTV)

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/armeijan-tutkimuslaitoksen...

Britannian armeijan tutkimuslaitos tarvitsee nyt kommentoijien apua.  Antakaa palaa, totuus on somessa!

Itse vetäydyn yöpuulle.

Novichok tappaa - Julia Skripal toipuu

Hermomyrkky Novichok tappaa ehdottoman varmasti. Skripalit myrkytettiin Novichokilla. Julia Skripal toipuu hyvää vauhtia. Tämä on meistä tietysti aivan loogista. Miksi?

 

 

Siksi että ihminen muokkaa saamansa informaation omiin uskomuksiinsa ja luuloihinsa sopivaksi, vaikka  muokkaus vaatisi miten epäloogisia loikkia tahansa. Tarkastellaanpa asiaa laajemmin ja juuri näiden hermomyrkkyjen ja valtiollisten juttujen valossa:

Novichokia myytiin rikollisille 1500 dollarin hintaan - Ja myös Viroon

Hyvää pääsiäistä kaikille. Novichok on tappava hermomyrkky, ehkä maailman tappavin. Viime aikoina olemme kuulleet siitä ja sen käytöstä todella paljon, ja tulemme luultavasti kuulemaan siitä vielä paljon lisää.

Juuri nyt MTV uutisoi että yksi myrkyn kehittäjistä myi sitä aikoinaan rikollisille 1500 - 1800 dollarin hintaan per putkilo,  ja piti kotonaan aina muutaman putkilon käsikauppavarastoa.

Minulla ei ole aavistustakaan siitä mikä Novichokc-hermomyrkyn ja Britanniassa tehdyn iskun kohdalla on totta ja mikä tarua.

Jätän asian päätettäväksenne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä