Uusliberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Metalliteollisuus

Näinkö Suomi jäi kyydistä?

Arveluni kahden kriisin taustoista: julkisen sektorin tehottomuudesta ja pk-yritysten taantumasta.

 

"Uudistumisen aika" -keskustelutilaisuus

Tulin juuri mielenkiintoisesta tilaisuudesta, Teknologiateollisuus ry ja Metallityöväen Liitto ry järjestivät yhteisen "Uudistumisen aika" -keskustelutilaisuuden. Tilaisuus pidettiin Ravintola Pääpostin Auditoriossa, paikalla oli nelisenkymmentä kansanedustajaehdokasta Helsingistä ja Uudeltamaalta.

Toimitusjohtaja Turunen  painotti teknologiateollisuuden merkitystä Suomen viennin kannalta. Teknologiateollisuus vastaa noin puolet Suomen viennistä, se työllistää suoraan 280 000 ja välillisesti 700 000 ihmistä.

Talvivaaran talvi tuli konkurssin myötä

Talvivaara on hakeutunut konkurssiin.

Se tapahtui mitä monet ovat toivoneet ja rummuttaneet, besserwisserit ja wisserbesserit.

Isku on kova kaikille.

Ihmisille, luonnolle ja taloudelle.

Suomalaisen työn ja viennin edistämistä ilman omaa hyötyä

Riittää kun avaa suunsa ja kertoo mitä suomalaisilla yrityksillä on tarjota, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tänään kohtasin työssäni asiakkaan joka oli Kanadasta, keskustelun lomassa kävi selväksi että hän on bisnesmatkalla Suomessa. Bongasin pikkutakin rinnasta pinssin jossa luki Wille.

Kysyin häneltä liittykö pinssi hänen matkaansa ja hän kertoi näin olevan, olivat juuri tulleet takaisin Willen tehtaalta Loimaalta. Olivat juuri myyneet ensimmäiset Willensä Calgaryn kaupungille ja hän oli hyvin vakuuttunut suomalaisesta osaamisesta sekä laadusta.

http://www.wille.fi/

Kyyditetään EK:n johto viikoksi Vieremälle

Eilen julkistettiin Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n raportti ”Kasvun manifesti”. Raportin ydinsanoma on se, että ilman merkittäviä toimenpiteitä Suomesta katoaa 600.000 työpaikkaa. Ongelmiksi nostetaan erityisesti ve­ro­tus ja sään­te­ly, jul­ki­sen sek­to­rin ko­ko, in­no­vaa­tio­ra­hoi­tus, ener­gia­po­li­tiik­ka ja työ­mark­ki­nat. Samassa raportissa todettiin, että Suomalaisen teollisuustuotannon määrä on laskenut noin kolmanneksen vuosien 2007 ja 2013 välillä.

Kansantaloustieteen professori: "Suomen kannattaa hylätä huonot alat ajoissa"

Helsingin Sanomissa Aalto-yliopiston kansantaloustieteen professori Matti Pohjola arvioi Rautaruukin suomalaisomistajien tehneen oikean ratkaisun myydessään valtaosan osakkeista ja vielä suuremman osan päätäntävallasta ruotsalaiselle metallialan konserni SSAB:lle.

Perusteollisuus  on ollut Suomen kansantalouden  tukipilari , mutta palvelu-, viestintä ja informaatioalat eivät tuota lisäarvoa tai korkeampaa katetetta yhteiskunnalle kuin ainoastaan välillisesti. Yksinkertaistetusti sinulla on hyvä olla katto pääsi yläpuolella aloittaessasi sähköisen viestinnän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä