*

Uusliberalismia

Kaikki blogit puheenaiheesta Elina Lepomäki

Kokoomus - Elina Lepomäki vs. Sanna Marin - SDP -tuloerokeskustelu

Huomisen toivot – nuorta voimaa. Kansanedustajia molemmat, suurista puolueista, joita meillä ei todellisuudessa ole. Elina ja Sanna keskustelivat tuloeroista *, mukana oli myös Vasemmiston Paavo Arhinmäki. Vasemmistopuolueet ja oikeisto ottivat yhteen. Menestyjien ja osin menestymättömien kamppailu elintilasta ja auringonpaisteesta – reviireistä tässäkin kysymys.

Ihana Elina & nyt riitti yritystuet?

Elina Lepomäki – kirjoitat ensi vuoden budjettia käsittelevässä blogissasi ”Budjettiriihi ilman päätöksiä” aivan aiheellisesti tarpeesta poistaa kaikki yritystuet. Se on hyvä se. Kuitenkin asian tiimoilta herää kysymyksiä. Allekirjoittanut on monen suomalaisen tavoin oppinut olemaan liikoja luottamatta kenenkään 18-vuotiaasta asti (valta)puolueessa olleen tekemisiin. Kyse on motivaatiostasi kyseisessä asiassa, sen alkulähteistä.

 

Kokoomuksen Lepomäki: Suomella riski jäädä pelinappulaksi

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki pöyhäisee suomalaisen ulkopoliittisen ummehtunutta pataa oikein kunnolla. Hän tuo Yhdysvalloista pöytään tietoa neuvotteluista, joissa Suomen turvallisuuspoliittista asemaa on heikennetty suomalaisten selän takana. Lepomäki on muun muassa tavannut vaikutusvaltaisen republikaanisenaattorin John McCainin viime viikolla.

Tarvitaan Lepomäki, Andersson ja Marin vanhojen jäärien tilalle

Kaiken populismin vanavedessä olemme kokonaan unohtaneet sen kaikkein tärkeimmän keskustelun. Kuka osaa yhdistää meitä enemmän kuin repiä toisistaan?

Yksinäinen huutava ääni liberaalikorvessa

Talousliberalismia voidaan käyttää ikävien asioiden oikeuttamiseen, mutta aatteessa on monta yksittäistä hyvää ideaa. Yksi näistä on se, että mikäli instituutiot eivät kykene huolehtimaan ihmisistä ei ainakaan kannata estää ihmisiä auttamasta itse itseään. Tämän näkökulma sai minut kannattamaan ihmisten vapaata liikkuvuutta lähes 20 vuotta sitten.

Pokémon Go on ongelman ilmenemismuoto?

Siltä ei voi välttyä, vaikka itse ei sitä pelaisikaan. Pokémon Go -pelistä puhutaan kaikkialla ja sitä pelaavia näkee toreilla ja turuilla. Kyse on tämän kesän ilmiöstä. En ole itse peliä ladannut. Tuskin lataankaan, koska en vain jaksa innostua mobiilipeleistä, mutta minusta on kuitenkin hauskaa, että jotkut ovat niin innoissaan metsästäessään Pokemon-hahmoja. Kukin tehköön, mitä haluaa, kunhan ei innostuksissaan kävele auton alle.

Leikkirahaa Elina Lepomäki!?

”Velkatragedia-näytelmän traagiset tapahtumat käynnistyvät, kun yrittäjää velkovien firmojen ja viranomaiskoneiston ihmiset yhdistävät voimansa, heistä tulee yhdessä oivallinen sakinhivutusryhmä. Viranomaiset vaihtelevat sujuvasti velallisesta tietoja keskenään, samoin tekevät muut velkojat. Yhteissuunnitelmien jälkeen yrittäjän teurastus voi sitten alkaa, jossa yrittäjän firman ja usein myös hänen yksityinen omaisuus lyödään lihoiksi, tämä kyltymätön ja ahnas sakki tarvitsee kaiken, myös ne viimeisetkin siemenperunat. Saalis jaetaan sitten sopuhintaan velkojien kesken.

Suuri (epä)reiluus-gallup – kaikki mukaan!

Ensin pieni alustus aiheeseen ja sitten pääset ”äänestämään”. 

MOT Pankkivangit ohjelma 13.6.2016 kertoi tarinan kahdesta suomalaisen pankin ylikävelemästä ex-yrittäjästä. Ohjelma oli hyvin seikkaperäinen ja sopivasti rautalangasta väännetty. Osa meistä järkyttyi näkemästään ja kuulemastaan – vihaakin nostatti moinen epäreiluus? Ylivoimainen enemmistö ohjelman katsojista todennäköisesti kuitenkin ajattelee, että ”kaikennäköistä”, eikä mieti asiaa sen enempää.

Kokoomus valitsi managerin, kenestä uusi leader?

Kokoomuksen puoluekokouksen päähuomion vei pj-vaali, ja valinta kiertueineen oli menestys sekä yleisömäärinä että palstamillimetreinä. Tästä valinnasta on kirjoitettu aivan tarpeeksi, joten kiinnitän huomioni muutamiin muihin seikkoihin, joita voi ajatella selkeämmin vasta kaiken päätyttyä. Itse olin mukana Elina Lepomäen tukijalistalla, kokoukseen osallistuin äänivallattomana tarkkailijana, ja piirini esityksen mukaisesti tulin valituksi puoluevaltuuston varajäseneksi.

Ihana Elina & satakertainen kuppaus

Elina Lepomäki ja Juha Sipilä tehän olette kuin kaksi marjaa! 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä