Uusliberalismia

Se vanha vainooja

Ainakin Sten Sture vanhemman ajoista meitä on peloteltu Venäjän hyökkäyksellä. Näin jaarittelee "Kyösti Salovaara" asioista hyvin perillä olevassa Unto Hämäläisen Perässähiihtäjä-blogissa:

"Jussi Lähteen kysymykseen suora ja selkeä vastaus, että toki EU-myönteisten pitäisi ryhmittyä puolustamaan Eurooppaa ja sitä mukaa Suomea koska Suomi on ikkunat sinne avannut eikä Impivaaraan, mutta miten ryhmittyä. Jan Rossin Lipposkommentit eivät ainakaan houkuttele Niinistön taakse, eikä Niinistön EU-myönteisyydestä muutenkaan ole takeita, siis näiden keskustelujen perusteella."

Avainsana on Impivaara ja Aasia on idässä. Mutta miten ryhmittyä? Jussi Lähde viittaa Ahtisaareen ja mahdollisesti Natoon, mutta sekin tie näyttää olevan poikki.

"Salovaara" olisi voinut olla selkeämpi. Suomella on myös merten takaisia yhteyksiä, vaikka ainakin täällä Puheenvuorossa esiintynyt "Jan Rossi" on tehnyt kaikkensa niiden tuhoamiseksi. Siinä mielessä Risto E.J. Penttilän lähtöä Brysseliin ja Strasbourgiin on pidettävä hyvänä merkkinä. Hän oli kuitenkin 1980-luvulla ensimmäinen suomalainen, joka uskalsi melko suoraan ehdottaa YYA-sopimuksen irtisanomista.

Impivaaran on väitetty haisevan. Siitä ei Kehä III:n ulkopuolella pidetä. Vihervasemmiston tulee varoa sanojaan, koska se alkaa jäädä puristuksiin Kehä I:n sisälle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vuonna 2008 "kristillisdemokraatti" Jan Rossi jahtasi Mauri Pekkarista ja kepuleita. Hän pyrkii vasemmalta koko porukan ohi, mutta jääkö sinne tilaa?

Ennen kuin ryhmitytään pitää tietää missä vihollinen on, senkin pölhöt. Ja jos ei vihollista ole, ei ryhmitytä mihinkään eikä keitellä tällaisia naurettavia sekametelisoppia. Ei tuostakaan paljon kerrottavaa kotiin jää.

http://janrossi2008.blogspot.com/

Reijo Tossavainen

Impivaarasta on maailmalle yhtä pitkä matka kuin kehä ykkösen sisäpuoleltakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei todellakaan, vaikka Helsingissä kiitettävästi virkistysalueita onkin. Sinulle Impivaara on rajantakaisessa Karjalassa, jossa vapaat joet ja puhtaat järvet odottavat S-Markettejaan. Onko Teneriffalla tietoa siitä, onko meritie Natoon jäässä?

Jaakko Anttila

Idän ja lännen kirkot julistivat toisensa kirkonkiroukseen vuonna 1054. Keskinäinen kirkonkirous lakkautettiin vasta vuonna 1965.

Se vanha vainooja (Novgorod ja sen karjalaiset liittolaiset) tekivät ryöstö- ja hävitysretkiä Varsinais-Suomeen, Hämeeseen ja Savoon 20-30 vuoden välein 1100-luvulta vuoteen 1478 saakka, jolloin Moskovan ruuriruhtinaskunta valloitti Novgorodin. Se vanha vainooja poltti Turun kaupungin ja Turun tuomiokirkon. Ruotsin valtakunta vastasi samalla mitalla.

Se vanha vainooja (Moskovan suuriruhtinaskunta ja sen karjalaiset liittolaiset) tekivät ryöstö- ja hävitysretkiä Varsinais-Suomeen, Hämeeseen ja Savoon 150 vuoden ajan. Ruotsin valtakunta vastasi samalla mitalla.

Se vanha vainooja (Venäjän keisarikunta ja sen karjalaiset liittolaiset) tekivät ryöstö- ja hävitysretkiä Kainuuseen, Pohjanmaalle sekä Viipuriin ja Kannakselle erityisesti Pitkän vihan eli 25-vuotisen sodan aikana vuosina 1570-1575.

Sen vanha vainooja (Venäjän keisarikunta ja sen karjalaiset liittolaiset) tekivät ryöstö- ja hävitysretkiä Kainuuseen ja Pohjanmaalle koko 1600-luvun ajan ja Ruotsin valtakunta vastasi samalla mitalla. Siitä ajasta ks. professori Kirkisen tutkimus

"Karjala idän ja lännen välissä", osa 2, "Karjala taistelukenttänä", 1976, ISBN 951-9254-0-8.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset