Uusliberalismia

Bodia, sporttia ja tsemppistä

Gallupien mukaan suomalaiset ovat valitsemassa jalkapallomiestä presidentiksi. Jalkapallo yhdistää koko maailman. Siinä mielessä jalkapallofanit Soini ja Arhinmäki olisivat myös hyviä valintoja. Lipposen vesipallotausta viittaa hänellä olevan yhteyksiä Unkariin ja Balkanille.

Urheilutaustaa käytti kampanjassaan jo Olavi Honka, joka pelasi tennistä. Ahtisaari on koripalloilija. Käsipalloilijat ovat saaneet jalansijaa tietääkseni vain Espanjassa ja sielläkin vain kuningashuoneessa.

Suomen kalleimpiin vientituotteisiin kuuluvat tänä päivänä jääkiekkoilijat. On oikeastaan erikoista, että presidenttiehdokkaat ovat jättäneet jääkiekon ja maailmanmestaruuden rauhaan. Punakone on tärkeä osa Neuvostoliiton brändiä vielä tänäänkin. Mainostoimistot ehkä pelkäävät turhaan jääkiekkoilija Aljaksandr Lukashenkoon liittyvää loanheittoa. Viime kevään mestaruusjuhlat Helsingissä olivat jotain sellaista, mitä maassa ei ole koskaan nähty.

Kansa kokoontui 1900-luvun alussa Senaatintorille, kunnes äänioikeus myönnettiin. Se osoittaa, että massatapahtumilla on aina merkitystä - myös Suomessa. Jos urheilu on tänä päivänä se, joka saa massat liikkeelle, on selvää, että menestyvä presidentti pyrkii surffaamaan tuolla aallolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Autourheileva presidentti olisi todellinen uutuus. Sellainen odottaa varmasti jossain vuoroaan.

Väyrysen ja Haaviston vahvuus on puolueettomana pysyminen urheilukysymyksessä. Käsipalloilijat pitävät silmällä Alexander Stubbia, jolla on luultavasti tähtäimessään jotain paljon suurempaa kuin Suomen presidenttiys.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voin paljastaa, ettei presidentiksi tähtäävä autourheilija ole Pekka Siikala. Tai sitten heitä on kaksi ; ) Pelkillä persu- ja keskitysleirijutuilla ei presidentiksi pääse.

tapio oksanen

Heh heh, olipa lankiselta mainio pläjäys :D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh heh, vähän tekisi mieli solvata, mutta olkoon. tapio oksanen lankinen, siinä on vähän yritystä. Hyvin vähän, mutta kuitenkin.

Minäkin saisin sinulta nuntsilla pään irti. Koska olen nähnyt sellaiset.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Putinin judo on vielä enemmän yksilöurheilua kuin Formula ja viittaa hieman eri asioihin kuin esimerkiksi jalkapallo ja jääkiekko.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset