Uusliberalismia

Lukevatko lapsesi Aku Ankkaa?

Neuvostosorron ajoilta periytyneisiin tapoihin kuuluu Aku Ankan lukeminen. Muualla ei kai niin selvästi kerrotakaan, että Lipposen punainen karhukopla haluaa rahamme keinolla millä hyvänsä. Nykyään kai Latviassa vaikuttava toimittaja Jukka Rislakki väitti 1970-luvulla Aku Ankan tulevan CIA:n sylttytehtaasta ja sai tuon lehden pois monen punaisen kunnan kirjastosta.

Asiasta toiseen: Alexandra Biaudet ja hänen siskonsa Eva, Thomas Wallgren ja minä vaikutimme tai vaikutamme CISV-järjestössä (Children´s International Summer Villages). Muistaakseni Iltalehti väitti taannoin senkin olevan CIA-vetoinen.

Dziisös.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

tapio oksanen

Pahoittelen off topikkia, mutta muistan hyvin, kun Aku Ankka kiellettiin päiväkodeissa, koska sorsilla ei ollut housuja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuohan on keskelle topikkia. Sorsilla ei tosiaan ollut housuja ja perhesuhteet olivat vähän niin ja näin. Vääriä arvoja, kuten tuolloin sanottiin. Lapset tietysti rakastivat lannevaatteisiin puettuja alkuasukkaita, jotka keittivät ankkalinnalaisia ruoaksi keihäitään heilutellen. Kerrassaan sopimatonta.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Sehän on julkeaa!

Tämä kertoo muuten syvemmästä ongelmasta.

Pitäisi esittää sisäministeri Päivi Räsäselle, että noilla ankkalammilla pulikoivilla (ihka oikeilla) pullasorsillakaan ei ole housuja. Jotain tarttis tehdä.

Sisäministeri Räsänen: Pöksyt pullasorsille - täällä ei kuljeta ilman housuja!!!

Käyttäjän jannepirinen kuva
Janne G Pirinen

"Todelliset perusteet nuorisolautakunnan päätökseen olivat arkisemmat: niukkojen määrärahojen tähden lehden tilausta ei pidetty tarpeellisena."

http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2011/12/maailmalla...
http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysym...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kyllähän he lukivat, ja lukisivat varmasti vieläkin jos tilausta ei olisi pari vuotta sitten katkaistu.

En pysty sanomaan, mikä osuus Aku Ankalla on heidän käsityksessään maailmasta tai yhteiskunnasta. Ainakaan käteisrahan arvostus ei ole yhtä suurta kuin Roopella, mutta eipä ole varallisuuskaan kasvanut roopemaisiin mittoihin. Pätkätöiden pioneerina Aku saattaa olla jopa esimerkiksi kelpaava; hän ei kieltäydy lyhytkestoisistakaan hommista, ja tarttuu työhön kuin työhön. Yksinhuoltajan on yritettävä!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä en viitsi enää edes kysyä lapsilta, mitä he lukevat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mikäs priorisointi se sellainen on, että kyselee vain vieraiden lasten lukemiset? Ja vastaukseksi ei kelpaa, että omat ovat jo aikuisia!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

I take the fifth. Eli kieltäydyn vastaamasta kysymykseen, koska se voisi antaa todistusaineistoa minua vastaan ("self-incrimination").

Sen tiedän, ettet sinä ole juuri muuta lukenut kuin kuulusteluoppaita.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jätä se "juuri" pois, niin olet tasan oikeassa. Meneillään on Guantanamon poikien koulutusmoniste!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Se, mitä ei ainakaan lueta, on Niko Herlinin pojalleni Kallelle kummilahjoittama Täällä Pohjantähden alla. Kerron lisää, jos lainaat minulle tuota monistetta.

Sami poistunut

Akusta kaiken tietävä osallistui Tupla tai kuitti -tietokilpailuun. Lämmittelyvaiheessa kysyttiin, mitkä ovat Akun veljenpoikain nimet. Vastaaja oli niin hermona tilanteesta, että pitkän mietinnän jälkeen lausui: Mortti ja Vertti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yleisradion ohjelmassa kansansuosiota voi saada jopa Paavo Arhinmäki. Kun Helsinki oli vakoilijoiden pesä, tuo on voinut olla vaikka salaviesti jollekin verkostolle. Ja mistäs sitä tietää vaikka olisi ollut oikeassakin?

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Olen lukenut lapsena Akua ja luen joskus vieläkin. Mutta mielestäni Ankkalinnan asetelmassa kyllä sympatiat suuntautuvat helpommin Akuun (joka toisinaan on kiistattoman vastuuton) tai jopa siihen aina yhtä epäonniseen karhukoplaan kuin Roope-setään.
Tosin vuosien saatossahan noiden luonteet ovat muuttuneet... oikeastaan kaikista on tullut kiltimpiä: karhukopla ja Musta-Pekka ovat varsin inhimillisiä (ennen ne olivat kylmäverisiä), Aku ei enää raivona jahtaa veljenpoikia mattopiiskan kanssa ja Roopekaan ei ole yhtä sydämetön kuin ennen. Jopa joku Milla Magia esitetään vain surullisen pakkomielteisenä.

Olli Polli

Piilomerkityksiä hyvinkin koko Aku täynnä.

Tänä päivänä Karhukopla nimi tulisi muuttaa muotoon Goldman-Boys.

Milla Magia on ilmiselvä Angela Merkel joka jahtaa ensimmäistä Euroa saadakseen kaikkivaltiaan mahdin.

Roope on EKP:n johtaja, kuka se sitten taas olikaan, joka taistelee pahoja vastaan.

Hannu Hanhi on Sarkozy, joka pääsee "ilmaiseksi" Merkelin imussa.

Aku ja pojat taas ovat PIGS-maat jotka joutuvat tekemään Roopen mielipuolisia "paskatöitä" ilman korvausta ja vaihtoehtoja.

Jne,,,
Joko löytyi syy kieltää moinen aviisi "populistisena" ja EU:n vastaisena ?

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Aku Ankka on margariinitehtaan liukuhihna-ankka. Se on kovaa rasvaa. Olisi syytä siirtyä meijeriin paketoimaan voinappeja. Vaan ottaako Valio töihin tuollaisen ankan, joka kitisee vuodesta toiseen, että "Saisikos pennin palkan korotusta vihdoin ja viimein?"

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Aku on ehkä CIA:n käytettävissä, mutta ei edes itse tiedä sitä. Ei-mitään-itse-tiedä-desantti on ilmainen desantti.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Ja ehkä Aku ajaa vahingossa päinvastaisia asioita kuin on ajavinaan... :P

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

No sen voit todeta akkareistakin. Aina vastavirtaan menossa - pyrstö pystyssä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ankkalinna voisi olla Riihimäki tai Kouvola. CIA tyrkyttää meille puhtoisen ja porvarillisen pikkukaupungin idylliä.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Aku Ankka on rasvanahkakommunisti.

Ville Sten

Oikeastiko taas uusi elävästä elämästä irroitettu leikkipuolue lapsenmielisille? No, kai se on kuitenkin hyvä että on harrastuksia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusi Suomi suosittelee blogisteille oman kuvansa käyttämistä. Niin ruma on kommunisti, että parempi näin. Paitsi tietysti kaunis poika Arhinmäki.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset