Uusliberalismia

Hei me rakennetaan

Siinä missä jättikone Airbus A380 on aikamme Vasa-laiva, Guggenheim on suomalaisten pyramidi tai Iisakin kirkko. Vihdoinkin jotain suurta ja oikeasti hienoa, joka näkyy kauas merelle ja muistuttaa meistä jälkipolville. Ceausescun Kansan Palatsille jäämme silti kakkoseksi, ainakin vielä.

Helsinki on hitaasti täyttyvien unelmien kaupunki. Muutaman pysäkin metroradan pätkästä Espooseen on haaveiltu ja keskusteltu jo 40 vuotta. Kun sitä olisi kipeästi tarvittu, sitä ei ollut. Suuria suunnitelmia kaupungin liikenneratkaisuiksi keskustatunneleineen ja Helsingin niemen kiertävine moottoriteineen tehtiin vain 1960-luvun lopun vallankumoushuumassa. Nyt kai voi jo kysyä, keitä asukkaita varten ne tehtiin ja keiden oli tarkoitus rakentaa ne?

Helsinki oli jo 1800-luvulla ennen kaikkea virkamiesten hallintokaupunki. Tänään sen tietää siitä, että Musiikkitalo valmistui kohtuullisessa ajassa. Sen nimittäin näkee eduskunnan portailta. Guggenheimilla on mahdollisuus valmistua, koska virkamies voi nähdä sen paikan taksin ikkunasta tai jopa laskeutuessaan kansan pariin Kauppatorilla. Hän lukee lehden eikä tiedä sittenkään, että muualla onkin enimmäkseen häthätää kyhättyjä homehelvettejä. Miten niin ei tiedä? Ehkä siksi, että virkamies hyväksyy mielellään itsensä näköisiä ulkokuoria, mutta talojen sisälle hän kurkistaa hyvin harvoin.

Eteläinen veljeskansamme osallistuu varmasti mielellään tähän suomalais-ugrilaisen kulttuurin voimannäytteeseen. J6udu tööle poisid!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Poikkesin kollien kanssa (18 ja 17 v) katsomassa lätkämatseja New Jersey´ssa ja ihailemassa samalla Boston Bruins´n todennäköistä nousua toista kertaa peräkkäin Kanadan maljan haltijaksi.

Samalla vierailimma Zero-point-paikassa, jossa on rakentumassa 541-metrinen yli 100-kerroksinen "guggenheim" muistomerkiksi jollekin sellaiselle, jonka takana näytti vähintään 200 miljoonaa tuon maan ihmistä olevan.

Mahtaako blogistilla olla riittävästi sivistystä tietämään, miksi tuon "museon" korkeus on nimenomaan tuo ilmoittamani?

Poikkesin myös kahdessa suuressa taidemuseossa, joista toisen nimi on Guggenheim, toisen MoMA.

MoMA:ssa löysin neljännen kerroksen käytävän seinältä taulun, jossa peilin laidalle oli maalattu selkäpuolelta kuva, joka kovasti muistutti erästä presidenttiehdokasta.
(kuva löytyy face-book-sivultani tänään: https://www.facebook.com/#!/tintti46)

Koska en ollut varma, käytin tilaisuutta hyväkseni ja otin peilistä kuvan: siinä näkyy peiliin maalatun miehen naamataulun sijasta oman kamerani välähdys ja sen takana minä-itte-pappilan-musta-sika.

Jos blogisti osaa ratkaista tämän arvoituksen, että miksi kuvassa ei näykään tuon miehen vaan minun etupuoli, ei minulla muuta kysyttävää sitten olekaan.

Kysymyksen 1 oikeasta vastauksesta lupaan Jounille 10 pojoa ja papukaijamerkin, kysymyksen 2 oikeasta vastauksesta olisi lupeissa jo taloustieteen Nobel (tai siis Nobelia vastaava palkinto, kts elokuva "Kaunis mieli").

seppo kirnu

Rakentuu 'yhden maailman kauppatorni'. 541 m viittaa jenkkilandian itsenäistymisvuoteen jalkamitaksi muutettuna.

Saanko digitaalisen pk-merkin nyt sitten?

Peilistä näkyy oma nassu ellei ole vampyyri ja ko. puljun peiliin katsoja maksaa viulut.

Kyllä taide on todellisimmillaan jotain muuta kuin rakennuksen ja organisaation brandin alaista keekoilua.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Seppo K:lle myönnetään täten 10 pojoa ja papukaijamerkki, vaikka tornin nimi meni väärin (Freedom-tower), jonka kattotasanne on samalla korkeudella kuin WTC I ja II.

Talouspalkinto (Nobeljuhlissa jaettava) jäi jakamatta tällä kertaa: piti olla peliteoria paremmiin hallussa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Rata on kuule vedetty sisämaahan, jottei engelsmanni ampuisi sitä tykillä. Tai no oikeastaan kai siksi, että siellä on tai ainakin oli enemmän parturoitavaa metsää ympärillä. Haminaan mennään kärrypolkua, koska siihen mahtuu vähemmän panssarivaunuja rinnakkain kuin moottoritielle. Siis luultavasti.

Kekkosen virhe oli riitaantua isoisäni kanssa jossain osakunnassa. Muuten hänestä olisi ehkä voinutkin tulla jotain.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Yllä on siis vastaus Liikkasen kysymykseen tuolla alempana.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mulla isoisä oli rautakauppiaana Kotkassa, kun mie taas kävin lättähatulla RUK:ssa Haminassa ja muistelin toista isoisää, joka oli poliisimestarina Kuopiossa ja isää, joka ajoi venäläisiä Virosta ja valtasi Vienaa kuninkaan piikkiin.
Lataa, huomio...tulta!

Tuikan väitös Kekkosesta ei painolupaa Jyväskylässä meinannut saada, mutta nyt siitä on tullut jo ilmiö: Hillilä lienee kauneimpia suomalaisia nimiä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä saavuin New Yorkin sivuraiteelle ensimmäistä kertaa puoluetoverisi Iloniemen kyyditsemänä. Jollain toisella reissulla muistan hämärästi pelanneeni Times Squarelaisessa pelihallissa Centipedeä. Yritätkö välttää keskustelua Rovaniemen pilvenpiirtäjästä?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Rovaniemellä on jo pilvenpiirtäjä.

Sen nimi on "Matin Molokku" ja se palvelee Jätkänkynttilä-sillan pilonina.

Uusia pilvenpiirtäjiä tämä kylä ei tarvitse (sitä paitsi sellaisen kerrosluvun pitäisi olla 25-50 ja sellaiseen ei edes Arina, saati Gröhn, lähde).

Iloniemen puoluekanta ei ollut tiedossani, mutta ei Hillilästäkään koskaan kukaan tiennyt, mikä maa, mikä valuutta (Timo J Tuikka: Kekkosen takapiru. Kaarlo Hillilän uskomaton elämä, Otava 2011).

Se taloustieteen "Nobel" jäi tienaamatta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uskotaan, ettei pilvenpiirtäjää tule. Mutta mille sivuraiteelle puksuttaa vuorostaan lapsisotilas Kekkosen juna?

Homehelvetti on pelkkää retoriikkaa, eihän homeitiöitä kai edes näe. Home sweet home, sanotaan meillä päin : D

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Haminan raiteilleko pikku-Urhon Risto-veturi puksutti?
En tiedä, oliko siellä raiteita -18?

Home ei sitä vaaraa tee vaan homeen kakka, jota puskee jos home syö vääränmerkkistä pöpöä.

Home sweet home, jesss!

Ari Ojala

Helsinkiin pitäisi rakentaa 1917 metriä korkea guggenheim, Wau!
2. Ameriikan Teosto.
Väärä vastaaja, joo joo, mutten pystyny oottelemaan.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Jos vastaus olisi ollut 1917 feet, olisi se puolestani ollut pk-merkin paikka.

kati sinenmaa

Helsinki On Maailman Toiseksi Houkuttelevin Kaupunki Jo Nyt.
Ja se johtuu tasan tarkkaan meidän impivaaralaisuudesta.
Juuri exotiikkaa ihmiset hakevat, eivät mitään monikulttuurista mössöä. Jos Helsinki olisi esimerkiksi muslimikaupunki, niin takuulla tämä ei olisi huokutteleva paikka kellekään; Helsinki houkuttaa vain siksi, koska tämä on Impivaaran pääkaupunki!

Jos pitää rakentaa WAU-tyyyppinen rakennelma, niin rakennetaan kilometrin korkuinen Sampo. Tai ainakin korotetaan Tahkovuori kipsijätteellä kilometriseksi! Tai ainakin Malminkartanon jätemäki puolikilometriseksi!

Jos mikään noista ei kelpaa, niin P. Sauri ja J. Vapaavuori saisivat ainakin mainostaa käsin tehtyä Kivilinnaa. Jo sen näkeminen saa aikaan riittävän syvällisen WAU-huokauksen!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset