Uusliberalismia

Oi maailman edistyksellisin valtio! Aurinko sun yllesi paistaa

Ylioppilas ja demariministeri Maria Guzenina-Richardson piristää Euvostoliittomme mustaa talvea jos ei muulla niin pienillä vihjeillä siitä, millaiseen helvettiin eurososialistit ovat meitä viemässä. Katsotaanpa hieman, millaista on velkatyrannian retoriikka:

"Suomi on nostettu vuosikymmeniä sitten sosiaalisilla innovaatioilla ja sisukkuudella maailman edistyksellisimmäksi valtioksi."

Tätä olisivat punastelleet jopa Nikita Hrustshov ja Leonid Brezhnev, mutta suomalainen sosiaalitantta kehtaa näköjään ihan mitä vaan: maailman edistyksellisin valtio. Tavallinen ihminen puhuisi ehkä juhlatuulella maailman hienoimmasta maasta, mutta edistystä kuuluu käyttää, koska se kuuluu vasemmiston varastamiin ja raiskaamiin sanoihin kaikkialla maailmassa. Ja kaikkein eniten näitä kiihottaa tietysti Valtio, se on tiedetty jo pitkään.

"Me kaikki muodostamme teoillamme ja asenteellamme uuden ajan hyvinvointivaltion."

"Uuden ajan" hyvinvointivaltio paljastaa nyt ikävästi sen, ettei sitä ihan tavallista ja turvallista hyvinvointivaltiota ole olemassa. Pitää ikään kuin tarjota jotain uutta tilalle ja pukea vanha latteus uusiin vaatteisiin. Tämä lause voisi olla natsien propagandaa, "Wir sind die neue Zeit" on yksi natsilaulukin. Ihan kaikki ovat aina mukana - eikä ketään siis päästetä karkuun.

"Jokainen meistä tietää, että päätös on oikea."

Tämä lause on harvinaisen ruma jopa demarin kynästä. Vedotaan ikään kuin kansakunnan yhteiseen tahtoon ja oikeudentuntoon tai peräti universaaliin järkeen tai Jumalaan. Tällaisella retoriikalla voisi perustella terrorihyökkäystä, mutta luukkubyrokratian pikku muutokseen se on todella mauton. Mutta se on ajan merkki: valtiovallalla on hallussaan Absoluuttinen Totuus.

"Olen monasti miettinyt, millainen henki eduskunnassa, ministeriöissä ja puolueissamme silloin vallitsi? Olisiko siinä hengessä jotain, joka meidän kannattaisi löytää uudelleen?"

Tuolloin virallisessa Suomessa vallitsi suomettumisen, nöyristelyn ja nuoleskelun henki. Kansan keskuudessa tuollaista henkeä ei vallinnut. Latvialaiset pysyivät vankilassaan, heidän osoitteensa oli Neuvostoliitto. Tarkemmin ajatellen huomaat, ettei tuossa hengessä ole mitään sellaista, jota sinun tai minun kannattaisi löytää uudelleen.

"Viisaus ei asu vain ministeriöissä tai hallituksissa, eikä maailmaa rakenneta paremmaksi vain hallinnon toimin."

Niin, nämä kaksi pientä "vain"-sanaa. Tuota joo : D Tässä kohtaa on tehtävä ero velka-Jykän ja takuus-Jutan porukoiden välillä. Kokoomus lupaa velkahelvetin, koska se on sen mielestä ainoa vaihtoehto. Kannattajat seuraavat mukana, koska... niin, heidät on kasvatettu siihen ja Kataisella on siisti kravatti.

Vaan nämä demarielätit luulevat ihan oikeasti parantavansa maailmaa. Vaikka Jutan yhden Brysselin reissun hinnalla kaikkine takuuksineen saisi helposti lumilaudat ja omat taulutelkkarit kaikille Euroopan köyhille lapsille. "Sijoittajien vastuu," sanoo Urpilainen, ja lainaa sitten sijoittajilta rahaa lahjoakseen niillä lähiöiden tyhmiä.

Loppuun vielä demariviisauden helmien helmi eli Timo Kontion kommentti:

"Mahtava juttu, Maria. Kiitos siitä, että SDP (ja hallitus sen johdolla) tekevät tällaista oikeudenmukaista ja suomalaisia hyödyttävää politiikkaa, jolla heikoimpia autetaan konkreettisesti. Harmi, että niin moni ei näe metsää puilta, vaan jaksaa haukkua perusteettomasti kaikesta mahdollisesta. Jatkakaa silti siellä oikeamielisen ja kauaskatseisen sosiaalipolitiikan toteuttamista."

SDP:n johdolla mennään joo. Selvisi nyt sekin, että Mikael Jungner on vasta Suomen toiseksi nuorin demari.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Olli Pusa

"Jokainen meistä tietää, että päätös on oikea."

Sanoiko todella näin? Kas kun et muistuttanut samansukuisesta tokaisusta, jonka muistaakseni Ribbentropp lausahti palattuaan allekirjoittamasta Molotov-Ribbentropp sopimusta.

"Tämä tuli meille kaikille yllätyksenä: Mutta me kansallissosialistit tiedämme, että kaikki mitä Fuhrer tekee on oikein."

Siis pyytäisin täsmällisyyttä. Ei niin ylimalkaisesti, että "päätös on oikea" vaan että kenen johtajan päätös on oikea. "Jos "jokainen tietää" silloin ei yleensä ole kyse demokraattisista päätöksistä, joihin yleensä kuuluu oppositio ja erilaiset mielipiteet.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Se on tämä demareiden logiikka tällaista: Ensin viedään kaikki yhteisöllisyys sijoittajavastuuseen vedoten ja sitten viedään myös eväät, joilla yksityinen ihminen voisi edes jotenkin pärjätä. Slummeihin ajetut ihmiset ovat voimattomia tilanteessa, missä maailman väestöstä 10 prosenttia omistaa 90 prosenttia kaikesta omistettavissa olevasta. Ja köyhien niskassa on vielä elätettävänä eliitti. Kiitos ja hyvää joulun jatkoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Usko tai älä. Tässä jutun kaksi ensimmäistä kappaletta ja vielä linkki juttuun.

"On aina riemastuttavaa, kun jokainen meistä - puoluekannasta ja hallituskokoonpanosta vapaana - voi sanoa: Hyvä homma, jo oli aikakin.

Yksinhuoltajaperheet saavat vuoden alusta vähintään 85 euron korotuksen kuukaudessa toimeentulotukeensa. Se on merkittävä summa noin 30 000 perheen arkea helpottamaan. Jokainen meistä tietää, että päätös on oikea. Yksinhuoltajaperheelle tuhat euroa vuodessa on oikein käytettynä paljon. Korotus antaa toivoa kun se sijoitetaan näissä kaikkein pienituloisimmissa perheissä tulevaisuuteen, lapsiin ja nuoriin. Kyse on mahdollisuuksien tasa-arvon paremmasta toteutumisesta, mahdollisuudesta elää samaa sosiaalista elämää toisten perheiden lasten kanssa vaikkapa harrastusten kautta."

http://mariaguzeninarichardson.puheenvuoro.uusisuo...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Johan se korotus on otettu poisikin muiden tukien heikennyksillä ja inflaatiolla, mutta ehkä siitä sen verran vain oli tarkoituskin jättää kännyyn, että kyetään maksamaan se uusi yle-vero, jonka tuotolla kansa aivopestään uskomaan, että poliitikot ajattelevat meidän kaikkien parasta.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Jouni Snellman

Nyt vasta osui tämä juttu silmiini, ja täytyy tunnustaa, että oli pakko käydä kylppärissä yrjöämässä.

Näin alentuvaa ja hurskastelevaa tekstiä en ole ennen suomenkielellä lukenut.

Ja yrjötäkään ei ole tarvinnut edes Bosnian joukkohautoja avattaessa, mutta nyt tuli.

Kiitos, että olet ottanut asian esiin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Sinun pitäisi kirjoittaa tällaisia pitempiä pureskeluja enemmän. Nytkin tehtävä on miltei mahdoton -- kritisoida hyvinvointiministeriä joka itse tekee itsestään parodian -- mutta onnistut tuomaan parodialle lisä-arvoa.

Minusta oli huvittava myös tapa, jolla ministeri esiintyi tohkeissaan tv-ohjelmissa kun valelääkärikohu oli ajankohtaisimmillaan. Hän todella yritti antaa vaikutelman, että valtakunnassa sentään "she's the one who cares". Syntyi kuin itsestään vaikutelma että ministeri panee vielä paremmaksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vietimme ylioppilaan kanssa jonkin verran aikaa samoissa kahvipöydissä, kun hän aikanaan pyrki oikeustieteelliseen. Tämä juttu on tietysti kosto siitä, ettei hän muista minua :(

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Jos toiveesi toteutuisi, Snellman, millaisen Suomi olisi? Mikä on yhteiskuntavisiosi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No täällä Perkkaalla olisi ainakin oma pubi. Selloon asti ei jaksa erkkikään kävellä.

Hyvä maa tämä on, pikkuisen vain turhantärkeä. Itäisyytemme ja itä-eurooppalaisuutemme tulisi saada paremmin esiin. Yhteiskuntavisiossani Suomen ja Venäjän raja avataan vapaalle liikkumiselle ja kanssakäymiselle. Olen aika varma, että hirveän moni asia loksahtaisi kohdalleen kuin itsestään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katsopa Lampelto alta Jänösen löräys. Juuri tätä tarkoitin. Pienilläkin jänöpupuilla on tunteet... : D

Jukka Jänönen

Kyllä tuo demariedustajan kirjoitus oli ihan positiivinen ja hyvä.

Maurizio Relámpago

Hieno kirjoitus ja kertoo justiinsa tasan tarkkaan sen, mikä on sosiaaliderkkujen oikea karva. Kas kun hommahan menee Suomen Derkkupuolueen erehtymättömän, edistyksellisen, vankkumattoman ja kiveen valetun maailmankatsomuksen mukaan näin:

1) Jos se on kivaa, se on kiellettävä.

2) Jos sitä ei voida kieltää, tulee sitä kuitenkin rajoittaa aikuisten ihmisten itsemääräämisoikeudesta välittämättä.

3) Jos sitä ei voida rajoittaa, voidaan sitä kuitenkin verottaa.

4) Jos sitä ei voida verottaa, niin verotetaan silti, koska "hyvinvointivaltio".

Hemmetti, jos meillä olisi edes sakemannityyppiset demarit. Vaikka pellejä ovat nekin, niin eivät kuitenkaan sentään IHAN niin kauheita holhoamaan kuin nämä meidän klovnit. Heil Honecker, Meil Kuse-Niina!

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

DDR:ssä oli jokaisella työ ja siihen tarvittavat edellytykset. Ei pidä liioitella.

Maurizio Relámpago

Joo, mutta ko. systeemi kokonaisuutena ei koskaan ollut taloudellisesti omavarainen vaan tuotti jatkuvaa persnettoa - ja lopputulemahan tiedetään.

Jos Derkku ihan OIKEASTI kiinnostaa muutenkin kuin ruusunpunaisten aurinkolasien läpi, niin lukekaapa tämä:

http://www.history.ac.uk/reviews/review/521

Käsittelee ko. valtiota ja yhteiskuntaa sosiologisesta vinkkelistä ja varsin kiihkottomasti, so. sen enempiä puolueen diktatuuria kuin Stasin ihmisoikeusloukkauksiakaan hehkuttamatta - mutta selvittää kuitenkin aika hyvin ja seikkaperäisesti ne sisäiset syyt, jotka vaikuttivat DDR:n kaatumiseen. Suosittelen!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Totta on, että DDR:n retoriikkaan liittyi ainakin alkuvuosina nöyryys ja toivo. Siis juuri ne asiat, jotka meitä yli puoli vuosisataa riistäneiltä demariplösöiltä puuttuvat:

Auferstanden aus Ruinen
und der Zukunft zugewandt...

DDR oli noussut raunioista, mutta odotti paljon tulevaisuudelta. Vertaa sitä pahoinvointivaltion demareihin, joiden ihannevaltio tuli valmiiksi 1970-luvulla. Neuvostokuutio Merihaasta ja suojatyöpaikka virastossa, sitä samaa ihan jokaiselle!

Ylioppilas G-R etsi jutussaan viisautta tuon ajan puolueista ja eduskunnasta. Katsoisi "työpäivän" aikana ympärilleen, siinähän ne samat naamat pönöttävät kuin hapertuneet Leninin patsaat venäläisessä kylässä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Mauritzio: Kiitos. Pitääpä lukea. Tuli tuossa onnelassa kolme vuotta asuttua. Maalla oli omat hyvät ja huonot puolensa niin kuin kaikilla.

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/st...

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/de...

Aleksi Laine

G-R soveltaa jenkkityylistä hehkutusta ja omakehua suomalaisiin olosuhteisiin. Se ei vain toimi näillä raukoilla rajoilla, joilla on totuttu enempi itseinhoon ja toisten panetteluun.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Jokainen meistä voi sanoa: (...) Hyvä homma ..."

Voi poika parka, miten väärä päätelmä. Jenkkityylisessä hehkutuksessa puhutaan "meidän" haluistamme, tavoitteistamme tai oikeuksistamme. Se suuntautuu tulevaisuuteen eikä omien tekemisten selittelyyn. Koskaan ei amerikkalainen poliitikko menisi väittämään, että joka ikinen ihminen on hänen kanssaan samaa mieltä jostain asiasta. Sitä tekevät TV-saarnaajat Jumalan nimissä sunnuntaiaamuisin, mutta sillä on useimmiten onneksi eri tarkoitus.

G-R uskaltaa itse olla jotain mieltä vain silloin, kun kaikki muutkin ovat täsmälleen samaa mieltä: L ´Etat c´est moi! Tuo jos mikä kielii itseinhosta ja itsetunto-ongelmasta. Jos on ministeriksi asti päässyt, eikö voisi joskus kertoa olevansa jotain mieltä ihan itse? : D

Aleksi Laine

Höpön, pöpön, poikaseni, USA on omakehun luvattu maa. Sitä kutsutaan patriotismiksi. Käy joskus paikan päällä ja nauti "maailman parhaan maan" "rehtien kansalaisten" absurdista asenteesta.

(Tietoisku: koska USA:n "suuri tarina" ei voi perustua nationalismille, se perustuu toisille katteettomille turinoille, tyyliin "from rags to riches", ja häpeämättömälle propagandalle, tyyliin lippuvala.)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tarinoita Ameriikassa kyllä riittää. Minä kuulun onneksi siihen sukupolveen, joka ehti nähdä muutakin kuin töllön. Olen liftannut siellä ympäri ämpäri tuhansia kilometrejä.

Matti Hytölä

Jaha USA korttikin vetäistiin esiin. USAssa on monenlaista, ei sitä voi noin vaan lokeroida. On paljon hyvää ja huonoakin. Monissa asioissa voitaisiin kyllä ottaa oppia. Olikohan se Mainessa kun satuin huomaamaan että osavaltio järjesti kansanäänestyksen verottamisesta ja verodollareiden käytöstä. Tyyliin: "haluatko sijoittaa 200 000 000 vanhustenhuollon lisätyövoiman palkkaamiseen vaiko uuteen musiikkitaloon?"
Se on mielestäni demokratiaa. Ja myös se voitaisiin oppia että hyvinvointi ei synny raskaasta julkishallinnosta tai palveluista vaan siitä että tuotetaan jotain. USA näyttää tässä meille huonon esimerkin ulkoistaessaan tuotantoaan halpamaihin. Kantapään kautta oppivat taas ostamaan kotimaista, niinkuin meidänkin tulisi tehdä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset