Uusliberalismia

Hesari engelsmannien kimpussa

"Achtung, Engländer!," huusi saksalainen sotilas Korkeajännityksessä eli korkkarissa. Ja tietysti "Gott im Himmel!" Vaan kaikesta huomaa, että valtaan on noiden vanhojen hyvien aikojen jälkeen tullut liikaa videopelejä pelannut sukupolvi. Kun henkilökohtainen yhteys puhuvaan ja ajattelevaan aikuiseen on jäänyt lapsena vähäiseksi, mikä tahansa kuvitellaan tuntevaksi ihmiseksi. Esimerkiksi "Britannia":

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Britannia+teki+kuopan+itselleen+lapioty...

Hesarin pääkirjoitustoimittajan tarkoituksena on ollut vannoa uskollisuutta Saksan poliittiselle johdolle. Siinä ei sinänsä ole mitään moitittavaa, mutta olisi sen kuitenkin voinut edes yrittää tehdä jotenkin hauskemmin. Nyt paperipinojensa alla kärvistelevien ja mannermaalle lukittujen preussilaisten vainoharha ja katkeruus kuultavat tekstistä liian selvästi läpi. Aika usein biisin tai kirjoituksen huonous selviää jo kahdesta ensimmäisestä sekunnista: Britannia ui kauemmaksi Atlantille, heh heh, ei toimi.

Hesarin mukaan Britannian toiminnasta piirtyy ikävä kuva, koska se "jättää rintamavastuun." Kun sotavertaukset yleistyvät saksalaisissa lehdissä, niin laitetaan mekin niitä sitten joka paikkaan, heh heh. Tulivoimaa! Feuer! Koska niitähän me ollaan täällä aina oltu, pikku saksalaisia, Herr Stubbin sanoin "Mini-Deutschland." Me haluamme haukkua engländereitä jo ennen kuin käsky ehtii Berliinistä tänne, se on tämän päivän proaktiivista tottelevaisuutta.

Hesari yrittää Hitlerin tavoin iskeä kiilaa Britannian ja Yhdysvaltojen väliin. Kuinka saksalaisen ennalta-arvattavaa! Hyökkäys on luovuuden ja asiantuntemuksen puutteesta johtuen pahasti myöhässä ja torjutaan helposti.

Hesari puhuu brittien haliuavan vapaita käsiä pankkiireille. Höpö höpö, pallo löytyy jo omasta maalista. Amerikkalaiset viranomaiset ovat Saksan lehtien mukaan vihdoin saamassa Deutsche Bankin ja muiden saksalaisten rosvopankkien toimintaa kuriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tällä kertaa olen samaa mieltä Hesarin kirjoituksen kanssa. Olen suuresti ihmetellyt miten valtio (UK), joka on menettänyt kilpailukykyään monella sektorilla ja porhaltaa jo 94 työttömyyslukutasolla ja velkaakin ihan omiksi tarpeiksi, uskaltaa luottaa USA:n kaupan vetoon. Kiinalle, Venäjälle, Brasialialle, Intialle ja myös USA:lle EURO alue on aivan eri luokan kumppani kuin UK.

Olli Pusa

Vaan kuinka kauan on euro? Espanjassa on jo päästy työttömyysprosentissa yli 20. Kreikka kolkuttaa jo rajalla. Ja suurin huolenaihe ei ole kilpailukyky, menestys, kasvu yms. vaan se, mistä saataisiin lisää velkaa ylivelkaantuneelle?

Onhan brititkin samassa ylivelkaantuneisuuden suossa. Niin on USA:kin. Voivat parantaa kilpailukykýään valuutan avulla, mihin euromaat eivät pysty. Britit ja USA yrittävät painaa seteleitä pelastuakseen. Vaan eurossa Saksa ei halua painaa seteleitä Kreikan ja Espanjan pelastamiseksi.

Sotavertauksin. Eikös tilanne muistuta alkuvuotta 1944? Saksa miehittää suurinta osaa manner-euroopasta. Britannian valloitus ei ole onnistunut. Suomikin on mukana kanssasotijana. Ja Saksan liittokunta on matkalla kohti perikatoa, kuten talousasioita ymmärtävä näkee euron kuolinkouristuksista. Vaan milloin Suomi ymmärtää irrottautua Saksan vanavedestä? Vuonna 1994 Suomi sai Saksalta elintärkeää apua ja mukana roikkumisen saattoi ymmärtää. Nyt Suomi maksaa Saksalle apua, eikä tuo mukana roikkuminen olekaan enää järjellä selitettävissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vuotta 1944 olen itsekin miettinyt. Hesarin tulinen retoriikka voisi kyllä viitata myös vuoden 1941 hyökkäysvaiheeseen. Jatkosota oli mitä suurimmassa määrin paperiteollisuuden sota, sen etujahan Hesari tänä päivänä lähinnä ajaa - jos ylipäätään minkään muun kuin toimittajien itsensä.

t. piiroinen

Tämä on mielenkiintoista tämä suomalaisen eliitin Saksa -kaipuu sukupolvesta toiseen. On se sitten keisarillinen, natsi- tai demokraattinen (DDR) Saksa.

Olisi aika ja mahdollisuus valita länsimainen demokratia ja sananvapaus; Olla kerrankin Englannin ja vapauden puolella.

seppo kirnu

"Olisi aika ja mahdollisuus valita länsimainen demokratia ja sananvapaus; Olla kerrankin Englannin ja vapauden puolella."

Sori kun kyselen tyhmiä:

Englanti on ilmaista loiselämää elävien kuninkaallisten valtakunta. Ja Etonin koulukiusaaja-poikien temmellyskenttä. (Etoniin poikansa saadakseen isi on hieman maksellut etukäteen, että hörökorvakersansa sinne pääsevät)

Lontoon City on kuin autonominen Vatikaani: Siellä elää ja häslää jengi joka pitää itseään jumalina. Goldman sucksit, punakilvet ja muut fucking grandioottiset piirit.

Kertokaa nyt ilman kryptausta että missä näissä ilmenee 'vapaus, demokratia tai sananvapaus' ,kun minä en sitä kykene näkemään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset