Uusliberalismia

Töllöttimen lumo - olinhan siellä minäkin

Tuli sitten eilen töllötetyksi Ylen lippulaivat Yleleaks ja Uutisvuoto. Älkää edes kuvitelko kysyvänne millä rahalla, se ei teille kuulu. Olen saanut asiasta viime vuosina jo ihan tarpeeksi yhteydenottoja.

Yleleaksissa ei ollut yhtä ainoaa hyvää juttua. Siis ei todellakaan yhtä ainoaa, enkä minä mikään vaikea asiakas näissä asioissa ole. Kässäri on tehty aikamoisessa herran pelossa tai kännissä - tai molemmissa - kun mitään hauskaa ei päässyt livahtamaan mukaan edes vahingossa.

Sääliksi käy eturivin näyttelijöitämme, joiden naamat eivät kestä ehjänä tuollaisessa paskassa rypemistä. Kyllä, he ovat vain duunissa, mutta se ei ole viime kädessä mikään puolustus. Samaa hokee jokainen keskitysleirin vartija.

Uutisvuoto on kuin Nadia Comaneci tai Katarina Witt: pitkäjänteisesti rakennettu ja tarkkaan laskelmoitu osoitus sosialismin ihmiskasvoisuudesta. Stailaus, luukki ja tietenkin koko konsepti on ostettu isolla rahalla vapaasta maailmasta, jotta kansalaiset voisivat unohtaa merkozyt ja rehnit edes puoleksi tunniksi ja kuvitella olevansa itsekin vapaita.

Ja kyllähän se toimii, täytyy myöntää. On helppo unohtaa ja vain töllöttää, antaa valheiden viedä. Olla hiljaa ja kärsiä, lopussa kirkkaimman kruunun saat.

DDR:stä saattoi kuulemma löytää kelvollisia kiikareita ja jerrykannuja, mutta oikeuttiko se - tai oikeuttaako se - kommunistien kansanmurhat? Eli jos Ylen kanavalta tulee yksi tai useampi hyvä ohjelma, oikeuttaako se kansalaisten kiusaamisen Yle-verolla?

Ei ja ei. Yle-veroa ei saa periä niin kauan kuin YKSIKIN täysi-ikäinen suomalainen sitä vastustaa. Kaikki muut ratkaisut ovat epäoikeudenmukaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Olli Polli

Joutuuko maksusta kieltäytyjä linnaan ?
Jos näin on saan valtion maksaman katon ja ateriat.

Televisiottomana en mielestäni kuulu verovelvollisiin !

Valtiomafia on iskenyt kirveensä kiveen, jos verovelvollinen joka ei pysty palveluja käyttämään joutuu maksumieheksi.

Palvelujen laadusta en voi poikkisanaa sanoa, kun en niitä ole kokeillut !

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Laatu on sivuseikka. Olennaista on, että veron peruste on yhden osakeyhtiön tuottama viestintä. Siis asia, josta ei voi pitää kiinni. Yleisellä verolla kerätään nyt ihan avoimesti rahaa esimerkiksi Lionel Messin ja muiden palloilijoiden taskuihin.

Hullluuden rajan yli on nyt astuttu. Se aamu, jolloin tämä ihmisille selviää, on hirvittävä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Töllöttävien ihmisten maailmankuva on usein pahasti vääristynyt ja yksipuolinen. Kansallinen erillisyys on Euroopan yleisradioyhtiöille eli poliitikoille elinehto. Siksi töllötin tekee kaikkensa eristääkseen vankinsa toisten yhtiöiden vangeista.

Eurokraatit kaikkialta Euroopasta tulevat suljettujen ovien takana erinomaisesti toimeen keskenään, mutta kotimaidensa yleisradioyhtiöille kukin muistaa haukkua toisia. Persufinnien kansallinen käteenveto sopii Ylelle paremmin kuin hyvin, siksi se siitä niin suuren numeron tekeekin. Eristäähän se keskustelua muista maista sen omalle reviirille. Hajoita ja hallitse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset