Uusliberalismia

EU-norsut lyövät päitään yhteen

Tämä on nyt se aamu, jolloin valtamedia kaikkialla maailmassa myy meille yhtenäistä Eurooppaa. Salaisia neuvonpitoja on siellä täällä ja uusia sopimuksia kirjoitellaan pikavauhtia.

Vakausunioni kuulostaa ihanalta, mutta todellisuudessa meille myydään saksalaisvetoista teatteria päivä kerrallaan. Ikävää on se, että Suomea mainostetaan yhdeksi pääosan esittäjäksi. Peli on niin suurta, ettei pienten kansojen totuudella ole enää mitään väliä.

Mario Montin sanotaan saavan lainaksi 600 miljardia euroa siihen asti, kunnes hän saa Italian asiat kuntoon. Italialainen mafia on kova sana Yhdysvalloissa, mutta huh huh.

Joku ossilaisittain ajatteleva pohjoisen rodun edustaja voi ehkä tosiaan luulla, että EU siirtyy jonkun Merkelin eliitin tai AAA-kerhon haltuun. Eurooppaa hallitsevat eläkeläiset kun eivät jaksa panna vastaan enää mihinkään asiaan. Mikä tahansa on parempi kuin ei mitään: IMF hoitakoon eläkkeen vielä muutaman vuoden, sitten olen onneksi jo haudassa. Ennen kuin ne työttömät keksivät mistä on kysymys.

Täällä Puheenvuorossa vaaditaan varmasti tänään entistä kovemmin piikkiä kiinni ja Suomea irti eurosta. Siinäpä huudatte. Katainen ja Urpilainen ovat sitoneet Suomen vuosiksi eteenpäin uuden Euroopan kovaan ytimeen, se on viimeistään tänä aamuna median kirkossa kuulutettu. Ja vaikka eivät todellisuudessa olisikaan sitoneet, sillä tuskin on mitään väliä. Pois alta risut ja männynkävyt, sen verran kovaa ajaa nyt Berliinin-Pariisin-Rooman pikajuna.

Asiasta voisi jopa huolestua, jos ei olisi olemassa rakkaita markkinavoimia. Lontoossa ja Zuerichissa tiedetään hyvin, miten lopuksi aina käy, kun manner-Eurooppaa hallitaan preussilaisella itsepäisyydellä.

Put your money where your mouth is, sanoo Moody´s - kaikille Euroopan maille : D

http://www.handelsblatt.com/finanzen/boerse-maerkte/anleihen/moodys-sieh...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Anssi Luoma-aho

Minä ehdin jo vaatimaan Suomen eroa eurosta, sekä hallituksen eroa Suomesta! ;)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Montin 600 jaardin IMF-laina oli le Monden mukaan ankka.

"Uusi Suomi sai viikonloppuna vahvistuksen sille, että Saksa on taipunut Suomen tavoitteeseen ottaa IMF aiempaa aktiivisemmin mukaan euron kriisin ratkaisijaksi."

Tämä on Uuden Suomen toimituksen albatrossi tai nokikana : D

Anssi Luoma-aho

"Tämä on Uuden Suomen toimituksen albatrossi tai nokikana : D"

Meni kahveet näppikselle! :D

Hieno "media" tämä Uusi Suomi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Itse pureskelin sitä ideaa silleen, ettei IMF:llä ole tuollaisia varoja, ja on muuten kiikun-kaakun sittenkin, kun sen varat tuplataan.

Katsotaan nyt. Ideahan voi olla, että IMF tulee EKP:n sponsoriksi rahanprinttauksen megajuhlaan.

seppo kirnu

On supermarioita , harmaanaamaisia norsuja, vajaa nelikymppisiä homeitiön saastuttamia harmauden palvojia litopäissään, opettajia pelaamassa Isoa monopolia vailla tukan alaista ymmärrystä.

Missä on sitten ne jotka ymmärtävät? Kaivaako ne 'piireilleen' bunkkereita kuin myyrät selvitäkseen kummista ajoista kuin torakat?

Millainen ääni lähtee kun norsut lyövät päänsä yhteen?

koli koli vai lits läts? Epäilen jälkimmäistä kun niillä on sitä läskiä enemmän lärvissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Komission varapuheenjohtaja Joaquin Almunia ihmettelee, miten Saksa ja Ranska voivat tehdä päätöksiä kaikkien nimissä. Jotenkin luulisi, että joku muukin 500 miljoonasta eurooppalaisesta olisi kiinnittänyt huomiota tähän pikku yksityiskohtaan.

http://www.eleconomista.es/economia/noticias/35645...

Anssi Luoma-aho

Malta nyt hetki, kyllä meidän puudelit pääsee taas käymään Brysselissä ja "päättämään" näistäkin asioista.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Brysseliä ja etenkin europaralenttia kutsuttiin elefanttien hautausmaaksi. Nyt on vilskettä hautausmaalla.Haamutko ne siellä??

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset