Uusliberalismia

Suomen europolitiikalta pohja pois - kanna vastuusi häviäjähallitus!

Saksan, Ranskan ja Italian johtajat kilpailevat nyt siitä, kuka ehdottaa nopeinta tietä EU:n yhteiseen talouspolitiikkaan. Eurobondien vastustus Saksassa on kaiketi ollut pelkkää kotimaiselle yleisölle tarkoitettua teatteria.

Ei siinä mitään, mutta Suomen hallitus on myynyt kansalle jotain aivan muuta. Nyt on korkea aika kantaa vastuu sanomisista ja tekemisistä!

http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/crise-de-l-euro-l-embarras...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Pistä Jouni meille sikaosastolaisillekki
muutama rivi kun kerran alat.
Ossaammapa vaihtaa €urot pois käsistä.

Kaikki eivät ole lukeneet edes lyhennettyä
ranskaa, enklannista nyt puhumattakaan.

supizeniläinen kotiäiti, Harmaasusi™

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sori ei nyt onnistu. Koitin penkoa tietoa Merkelin, Sarkozyn ja Montin juuri päättyneestä miitingistä. Kukaan ei näytä ymmärtäneen mitään eikä kysymys ole tällä kertaa todellakaan kielitaidosta : D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpsis pöpsis. Jos olette siellä Kokoomuksessa pikkuisen hitaampia kuin me muut, minkä me sille voimme? Noissa uutisissa ei Suomen EU-politiikasta puhuta mitään.

Olli Pusa

Eurobondit tarkoittavat, että pohjoinen eurooppa (me mukaan lukien, yhteensä 100 miljoonaa asukasta) pysyvästi sitoudumme elättämään välimerenmaat (200 miljoonaa asukasta). Joku tolkku ja alkeellinen laskutaita olisi tarpeen.

Kovat on paineet liittovaltion rakentamiseen. Eikö tuollaisesta linjaratkaisusta pitäisi Suomessa järjestää kansanäänestys?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voi häpeä ja kauhistus! Urpilainen tuputtaa die Zeitissa Euroopalle blondin moraalia:

"Urpilainen: Wir müssen bei allem, was wir in Europa tun, darauf achten, dass wir die demokratische Legitimation dafür haben. Diese EU darf keine Union der Märkte werden, sie muss eine Union der Bürger sein. Die deutsche Stimme ist zwar wichtig. Aber für unsere Entscheidungen brauchen wir die Unterstützung in jedem einzelnen der 27 EU-Länder.

ZEIT: In Griechenland und Italien waren es aber nicht die Bürger, die ihre neue Regierung gewählt haben.

Urpilainen: Vor allem für Griechenland gilt, dass das Land im Moment nicht ohne die Unterstützung der anderen Euro-Länder überleben kann. Da ist es natürlich, dass die anderen mitreden."

Urpilainen: Meidän tulee ottaa huomioon, että me tarvitsemme kaikelle, mitä me Euroopassa teemme, demokraattisen legitimaation. Tämä EU ei saa olla markkinoiden unioni vaan sen täytyy olla kansalaisten unioni. Saksan ääni on tosin tärkeä. Mutta päätöksillemme tarvitsemme tuen kaikista 27 EU-maasta.

Zeit: Mutta Kreikan ja Italiassa uudet hallitukset eivät ole kansalaisten valitsemia.

Urpilainen: Ennen muuta Kreikkaan pätee se, ettei maa kykene tällä hetkellä pysymään hengissä ilman muiden euromaiden tukea. Siksi on luonnollista, että muut tulevat mukaan päättämään."

Onko siis olemassa AAA-maiden parempia ja muiden maiden huonompia kansalaisia?

Ihan oikeasti oksettaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset