Uusliberalismia

Saksan kysymys, EU ja Suomi

Saksalainen valtalehti die Welt alustaa ansiokkaasti suuria keskustelunaiheita keskellä eurooppalaista kriisiä. Tänään aiheena on historiallisen Saksan kysymyksen paluu, jota Anneli Jäätteenmäkikin näyttää eilisessä blogissaan sivuavan. Eilen die Welt pohti rohkeasti tähän asiaan ja Suomeenkin liittyvää DDR:n ruskeaa ja rasistista perintöä. Olihan Suomi pitkään DDR:n ainoa vasallivaltio.

Länsi-Saksan talousihme ja sille perustuva EU luotiin ja kehitettiin amerikkalaisten suojeluksessa. Die Welt ei usko amerikkalaisten enää kykenevän pelastamaan Eurooppaa, mutta voi hyvinkin olla väärässä. Kansallisessa ja ehkä rodullisessakin "ylemmyydessään" piehtaroivat Berliinin, Luxemburgin ja Pariisin samppanjasankarit eivät sitä ainakaan tee.

Kataisen ja Stubbin yritykset istuutua näiden parempien ihmisten pöytiin ovat yhä huvittavampia. Kun nämä uudet napoleonit nokittelevat toisiaan, Suomi on pelkkä vaihtoraha. Suomalaisilla olisi annettavaa eurooppalaista demokratiaa ja tasa-arvoa koskevaan keskusteluun, mutta Katainen ja Stubb ammentavat suoraan - anteeksi - natsiperinnöstä. Miten monella tavalla voi sanoa, että Euroopan pohjoisen vähemmistön pitäisi saada alistaa eteläinen ja itäinen enemmistö?

Saksan ja Ranskan eläköityvät poliitikot ovat pankkien ja muiden sidosryhmiensä luomuksia ja vankeja ja kaatuvat todennäköisesti saappaat jalassa niiden mukana. Kataisen ja Stubbin ei luulisi vajonneen vielä yhtä syvälle. Viiteryhmää tulee joka tapauksessa vaihtaa ja nopeasti. Tasavaltalaista ajattelua Euroopassa kyllä on, sen etsimisessä ja kehittämisessä täytyy vain käyttää hieman omaa järkeään : D

http://www.welt.de/debatte/kommentare/article13729984/Euro-Krise-holt-un...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Yhdysvaltojen kanta vanhaa mannerta riepottelemaan kriisiin tuntuu olevan toistaiseksi se, että kunhan saavat omansa pois niin onko sen jälkeen Euroopalla mitään merkitystä?

Merkelillä tuskin on takataskussa tämän vuosisadan Dönitziä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset