Uusliberalismia

Uusliberaalit taas murskavoittoon - hurraa hurraa!

Vuodesta 2004 Espanjaa mädättänyt sosialistipuolue sai eilisissä vaaleissa mojovan potkun perseeseensä. Partido Popularin enemmistö parlamentissa on nyt kaikkien aikojen suurin. Tämän kaiken pitäisi lämmittää uusliberaalin sydäntä, mutta miksi ei siltikään naurata?

Jäljet keväältä pelottavat. Suomen vaaleissa vasemmisto yritti naamioitua persuiksi, mutta sai silti kunnolla turpaansa. Vaan kuinka kävi? Siellä keikistelevät edelleen.

Portugalissa uusliberaalit saivat kesäkuun murskavoitollaan sentään heivattua sosialistit pois hallituksesta, mutta millä katerpillarilla lähtee tuon mafian oikea napamies Barroso? Tanskan äänestäjät menivät näistä kesän väännöistä niin sekaisin, että äänestivät sosialistit takaisin hallitukseen. No, tanskalaiset eivät ole muutenkaan ruutia keksineet.

Epäilyksiä herättää tylsimys Mariano Rajoy, joka todennäköisesti etsii jo otsa kurtussa Aasian pörssien osakekursseista Espanjan todellista vaalivoittajaa. Hän muistuttaa liikaa Kataista ja Mario Montia ollakseen tippaakaan uskottava. El Economistan uutinen antaa silti hieman toivoa. Rajoy ei ole kuulemma vähään aikaan palauttanut Angela Merkelin soittopyyntöä.

http://www.eleconomista.es/elecciones-2011-20N/noticias/3546144/11/11/PP...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Markkinoiden ensimmäinen arvosana Rajoylle on hylätty. Kuten tiedämme, ensivaikutelma on tänä päivänä hyvin tärkeä.

http://www.bt.dk/udland/asiatiske-aktier-falder-pa...

Käyttäjän Vastakarva kuva
Olavi Aromaa

Espanja siirtyi pari piirua vasemmalle, siksi markkinavoimistelijat eivät luota.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aivan kuten Suomessa keväällä. Kansa sanoi selvän sanansa, mutta Barroson ja Kataisen kommunismiin siirryttiin sittenkin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Taitaa tulla vielä kova pettymys :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset