Uusliberalismia

Mikä on 100.000 pankkiiria meren pohjassa? Hyvä alku

No joo vanha juristivitsi, die Welt puhuu vain 100.000 eurooppalaisen pankkiirin työpaikasta. Vähän hihasta vedetyltä vaikuttaa tuo luku, mutta se ei ole suinkaan ainoa laatuaan näissä yhteyksissä. Rohkaisevaa ei ole sekään, että pankkien valvonnasta jollain tasolla vastaava virkamies Raimund Röseler kaipaa tietoa CDS-kauppaan liittyvistä riskeistä. Jos hän ei niistä tiedä, kuka sitten?

Pankit ovat Euroopan talouden umpisuoli, jota mikään sairaala ei ehdi tai viitsi hoitaa. Jonkin aikaa on jo ehditty kauhistella "italialaisen" Unicreditin 10,6 miljardin tappioita kolmannelta kvartaalilta. Kuka ne nyt sitten maksaa, jos Unicreditin tytär Bank Austria on hävinnyt noita rahoja Venäjälle tai Kazakstaniin, kuten tarina kertoo?

Väkeä ovat vähentämässä euroalueen ulkopuolelta ainakin Danske Bank ja Royal Bank of Scotland. Tai siis kuka tietää?

http://www.welt.de/wirtschaft/article13720885/Euro-Krise-koennte-100-000...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

K Veikko

Euroopan tasolla tapahtuu sama murros kuin aikanaan tapahtui Suomessa.

    Oli kerran aika, jolloin Suomessa parhaat liikepaikat oli varattu pankeille. Ei sellaista toria tai aukiota, jolle ei olisi vähintään viiden pankin valot loistaneet. Pankit ohjasivat taloutta.

Talous muuttui, pankit muuttuivat tehokkaammiksi ja nyt on aika, jolloin pankin konttoria saa etsimällä etsiä. Eikä sekään konttori ole olemassa sitä varten että sieltä jaettaisiin setelirahaa tarvitsijoille.

Euroopan pankkijärjestelmä on nurkkakuntaista. Menepä hakemaan asuntolainaa Portugalilaisesta pankista. – Sinut nauretaan ulos. Edes kaikki kotimaiset pankit eivät myönnä lainaa "alueensa ulkopuolelle". Silti euro on aivan sama raha lainasipa sen missä tahansa sijaitseva pankki.

Vertailun vuoksi: USA:ssa on aivan tavallista, että lainan myöntävä pankki on mantereen toisella reunalla ja saattaa myöntää lainan vaikka asiakkaan kanssa ei ole juotu kupponen kahvia ja turistu hetki päivän säätilasta.

seppo kirnu

Otsikkoon:

Paljon parempi olisi esim. pakkotyö missä tahansa siellä mistä ovat punkkimaisuuttaan(se loinen) rapauttaen kupanneet. Tai kaupunkien siisteyspartioissa. Tai vanhusten palveluun koko läskikööri.

Tai vielä mieluummin: Nuorten masentuneiden (giganttinen pataljoona--ja kasvussa) aktivointi et tukihenkilöiksi. Näkisivät ruttosydämet mitä ovat saaneet aikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset