Rinki kiristyy Salvinin ja persujen veljespuolueen ympärillä

Milanon syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet rikostutkinnan italialaisen Lega-puolueen suhmuroinneista venäläisten öljyyhtiöiden kanssa. Legan on väitetty yrittäneen saada jopa 65 miljoonaa dollaria vaalirahaa Venäjältä.

Tietoja näistä rahoista ja niihen liittyvästä yhteistyökuviosta tuli julki jo helmikuussa. Sen jälkeen keväällä persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho neuvotteli persut osaksi Lega-puolueen johtamaa ryhmää Euroopan parlamentissa. Ken tietää, onko näillä asioilla jokin yhteys.

Tällä viikolla Legan touhuista Venäjällä on tullut julki uutta tietoa. Lega-puolueen puheenjohtajan Matteo Salvinin puolustus näitä syytöksiä vastaan on ollut kummallinen: Hän ei muka tiedä, mitä hänen läheinen avustajansa ja oikea kätensä Gianluca Savoini on Moskovassa tehnyt. Medialla on ollut helppo työ julkaista kuvia ja tietoja, jotka todistavat Salvinin ja Savoinin tiiviin yhteistyösuhteen 20 vuoden takaa aina viime päiviin asti. Herrat ovat esimerkiksi reissanneet pienellä porukalla Venäjän miehittämällä Krimillä.

Salvinin puolustustrategia osoittaa, että hän tietää puolueensa Moskovan keskustelujen olleen arkaluontoisia. Nyt sitten syyttäjä tutkii, kuka tiesi mitä ja missä vaiheessa. Salvinilla on omat kovapäiset kannattajansa – Suomessakin – mutta rikostutkintaa ei suurikaan kansansuosio pysäytä. Tässä saattaa kyteä suurtappio koko eurooppalaiselle äärioikeistolle.

Persuille nämä syytökset ovat arka paikka. Sen kertoo se, ettei Halla-aho ole vastannut Helsingin Sanomien yhteydenottopyyntöön asian tiimoilta.

https://www.buzzfeednews.com/article/albertonardelli/salvini-savoini-far-right-bromance

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/285382-italialaissyyttaja-aloitti-tutkinnan-vaitetyista-venaja-rahoista-salvini-miten-mina

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006170267.html

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu