Uusliberalismia

Halla-aho hyödyllisenä hölmönä Brysselissä

Persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho osallistui tänään uuden putinistisen europarlamenttiryhmän tiedotustilaisuuteen Brysselissä. Paikalla olivat Euroopan johtavista putinisteista ainakin Marine Le Pen, Nicolas Bay ja Harald Vilimsky. Saattoi olla muitakin, mutta en heitä Yle Areenan lähetyksestä heti tunnistanut.

Uuden ryhmän nimi - Identity and Democracy - viittaa valkoisen rodun ylivaltaa puolustaviin "identitääreihin." Halla-aho haluaa selvästi ryhmään tuota näkökulmaa, hän puhui tiedotustilaisuudessa Euroopasta "kulttuurisena ympäristönä" ja "maahanmuutosta" sen vastapainona. Sen verran kuin tuota lähetystä katsoin, muut puhujat eivät maahanmuuttokritiikkiin lähteneet, vaan korostivat EU:n vastaista toimintaansa.

Kun Saksan AfD:n Jörg Meuthenilta kysyttiin uuden ryhmän kantaa EU:n Venäjä-pakotteisiin, hän sanoi ykskantaan uuden ryhmän olevan niitä ehdottomasti vastaan - eikä edes aluksi vaivautunut perustelemaan kantaansa millään tavalla! Niin selvät ovat uuden ryhmän ja Venäjän yhteiset tavoitteet ja ryhmän perustamisen todellinen syy.

Halla-ahokin ansaitsi peukut Venäjältä väläyttäessään tiedotustilaisuudessa yhteisvaluutta euron purkamista. Se tuskin oli edes kaikkien ryhmäläisten mieleen, sillä heillä on ollut tapana säästää hulluimmat puheensa kotimaisille paikallisille yleisöille ja lipsua niistä sitten aina tarpeen tullen. Halla-aho tuskin ymmärtää, millaista kaaosta euron purkautuminen tarkoittaisi. Ehkä lieventävänä asianhaarana toimii se, ettei hänen trollin uraansa sisälly koulutusta tai kokemusta taloudenpidosta.

Ehkä hieman yllättävää on se, etteivät venäläiset mediat ole olleet kovin innoissaan Venäjän tukijoiden uudesta ryhmästä. Ehkä Moskovassa ymmärretään, että identitäärien rasismi kohdistuu myös venäläisiin itseensä.

https://areena.yle.fi/1-50193289

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Ihmetyttää, että Halla-aho lähti tähän poukkaan mukaan. Ehkäpä miellyttääkseen perussuomalaisten suomettunutta siipeä. Olisivat voineet jättäytyä tämän porukan ulkopuolelle brittien ja ruotsalaisten aateveljiensä tapaan. Vaikutusvalta tuskin olisi siitä vähentynyt,

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen kenttä varmaan on niin Le Penin ja Salvinin puheiden lumoissa maahanmuutosta, että siihen nähden varmaan pakollinen kuvio.

Halla-aho ei ihme kyllä ymmärrä miltä tuo Venäjämyönteisyys näyttää ulospäin

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho laskelmoi että venäjämielisyys on niin vahvaa että hyppää siihen sakkiin kokonaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Halla-ahon kanta Venäjään ei eroa piiruakaan hallitusten, puolueiden, teollisuudenhaarojen, vientiyritysten, matkailualan toimijoiden ja yksittäisten poliitikkojen puoluueesta riippumattomasta agendasta. Suomi on laajalla spektrillä hyvin Venäjämyönteinen. Presidentti Niinistö vetää jengiä !

Kaikissa juhlapuheissa vedotaan Suomen erittäin hyviin suhteisiin Venäjän kanssa niin talouden kuin kulttuurinkin saralla. Kaikki juhlapuheet alkavat tai loppuvat sanoilla "Venäjä on Suomelle suuri mahdollisuus" Täällä odotetaan sitä mahdollisuutta kuin päävoittoa Eurojacpotista.

Visioidaan, että Venäjän kleptokratia muuttuisi ja Venäjä ostaisi sadoilla miljardeille kaiken mitä Suomi pystyy tuottamaan. Suomessa ei ole mitään sellaista mitä Venäjä juuri Suomesta tarvitsee !

Kansallakin näyttää olevan mielipiteensä. Keväällä 2019 tehdyssä MT gallupissa 41 % haastatelluista oli sitä mieltä, että Venäjän pakotteet pitää purkaa.

27 % vastanneista vastusti jyrkästi pakotteiden purkamista. Lopuilla ei ollut kantaa ja osa ei edes tiennyt tai muistaneet miksi pakotteet ovat asetettu.

Halla-ahon lausunto tänään : "Perussuomalaisten kantana hänen mukaansa on, ettei pakotteita voida purkaa ennen kuin Venäjä muuttaa toimintaansa"

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Tiedotustilaisuuden katsoneena kiinnitti huomiota se että italialainen Meppi oli ihan ylivertainen poliitikko tuossa seurassa, todellinen politiikan ammattilainen. Seuraava politiikan ihmelapsi, parempi kuin Macron! Tosin nimi ei jäänyt mieleen ... vielä.

Hän joka ei katsonut tilaisuutta, kannattaa katsoa. Ja varsinkin naisoletetut, sen verran hurmurilta, nuori adonis tuo mies on. Ellei mies sitten ole enemmän miesten perään.
Eli ulkonäkö ja osaaminen samassa kuoressa!

Itse julkistustilaisuuden asia oli täyttä asiaa. EUn on uudistuttava. Uusi tie.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo Halla-ahon lausunto osoittaa, kuinka kujalla hän tänään oli. Hänen ryhmänsä kanta tuli harvinaisen selväksi.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Kirjoitin Halla-ahon Facebook-sivulle seuraavasti: "Arvoisa Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho! Voisitteko vastata tähän kirjoitukseen? http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2773... "
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/2312...
https://twitter.com/AKustaanheimo/status/113924238...

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Halla-aho vastasi: "Ei ole tarvetta vastata Snellmanin juttuihin."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No, hyvä ettei kirjoittanut "Jounin." : D Halla-aho on viime aikoina käynyt muutaman kerran kommentoimassa blogiani, mutta kovin syvälliseen keskusteluun hän ei ole halunnut lähteä.

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2739...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kuulin kyllä ihan itse Jussi Halla-ahon selkeästi sanovan Ylen uutislähetyksessä että hänen mielestään Venäjä-pakotteita ei pidä purkaa ennen kuin Venäjä on lopettanut nykyisen kaltaisen toimintansa eli vetäytynyt miehittämältään alueelta.

Areenalta:

"– Perussuomalaisten yksiselitteinen kanta on, että pakotteita ei voida lopettaa ennen kuin Venäjä on muuttanut toimintaansa, jonka seurausta sanktiot ovat, eli vetäytynyt laittomasti miehittämältään Krimiltä, Halla-aho sanoi.

Voit katsoa tallenteen ryhmän tiedotustilaisuudesta tästä linkistä."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hänen ryhmänsä ajaa kuitenkin Venäjä-pakotteiden poistamista, se kävi tänään selväksi. Kotimaisille medioille populistit kertovat usein eri version kuin kansainväliselle medialle. Tätä tarkoitin, kun kerroin Halla- ahon puhuneen euron purkamisesta kansainväliselle medialle. Niin typeriä eivät usein ole edes villeimmät populistit.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kirjoitin vain tuosta Venäjä-pakotejutusta. En Euron purkamisesta.

Siitä ajaako tuo ryhmä pakotteiden purkamista tai ei, ei minulla ole tietoa.

Tuo että antaa erilaisia lausuntoja kotimaiselle ja ulkomaiselle medialle ei taida nykyään oikein toimia kun kaikki tieto kulkee välittömästi mediasta toiseen. Ja media puuttuu aivan varmasti tällaisiin erilaisiin "lausuntoihin". Varsinkin kun kyseessä on tämä ryhmä. Heti oltaisiin kysymässä että "!mitä te tarkoititte kun sanoitte xx:lle että....."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

Tietoa saa kyllä tänä päivänä, sitä pitää vain osata omaksua. Jos et minua usko, niin tuo Meuthenin vastaus löytyy jo YouTubesta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Identity and Democracy - viittaa valkoisen rodun ylivaltaa puolustaviin"

Ei viittaa, koska italialaiset, tulkinnasta riippuen, eivät kuulu valkoiseen rotuun.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo on rasistien ongelma yleisesti ottaen, aina tulee riitaa siitä, ketkä ovat niitä "aidoimpia" ja "puhtaimpia." Siksi olen aidosti hämmästynyt tästä "Identiteetti ja demokratia"-nimestä. Yllättävän hiljaa ovat suomalaiset mediat tuosta nimestä, Halla-aho on nykyään varsinainen median kultapoika.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Identity and Democracy ryhmässä on erimielisyyttä Venäjä-pakotteista. Perussuomalaiset ovat eri linjalla kuin AfD: https://yle.fi/uutiset/3-10830302

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Aika merkillistä.
Jussi Halla-aho sanoo tuon kaikissa uutislähetyksissä suorassa haastattelussa mutta ei mene perille. Samassa uutisessa toimittaja toteaa että Saksan Afd on eri linjoilla. Siis vain Saksalaiset. Mutta ei mene perille.
Snellman? vetelee sitten tolkuttomia "kotimaisista kontra ulkomaisista medioista hyvin tietäen että nykypäivänä se että kertoo yhdelle yhtää ja toiselle toista ei toimi. Siitä jää heti kiinni.

Halla-ahon myös realisti. Hän ei vastusta pakotteita mutta epäilee niiden toimivuutta ja haluaisi pakotteita jotka toimivat. (Tätä samaa on jankutettu ties montako kertaa) Se että Saksa tukee Venäjää avoimesti, siis nykyinen hallinto, ei haittaa ketään. Saksa kyllä sanoo kannattavansa ja vaatii pakotteita mutta ostaa samaan aikaan valtavasti kaasua Venäjältä ja rakentaa uutta kaasuputkea ja tekee itsestään entistä riippuvaisemman Venäjästä. Jos haluaa jotain joka vaikuttaa pitäisi tuo putki esim. laittaa jäihin. Mutta ei, Saksalle on oma lehmä tärkein.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suuret englannin- ja saksankieliset mediat kertovat tänään, että uusi ryhmä vastustaa EU:n Venäjä-pakotteita ja piste. Sillä, mitä Halla-aho höpisee suomeksi Ylelle tilaisuuden jälkeen, ei ole isossa kuvassa mitään merkitystä. Jos Halla-aho olisi oikeasti puolustanut pakotteita, hän olisi korjannut Meuthenin puheet itse tiedotustilaisuudessa, kun istui itsekin vastaajien penkillä. Puolalainen toimittaja kysyi nimenomaan koko ryhmän kantaa.

Halla-aho puhui blogissani huhtikuussa "diplomaattisista pakotteista" nykyisten taloudellisten pakotteiden sijaan. Se oli ovela tapa vastustaa nykyisiä talouspakotteita täsmentämättä lainkaan mitä hän haluaa tilalle.

Halla-ahon puheet ovat vain trollaamista sinne tänne, vähän niin kuin nuo sinunkin selityksesi. Jos ei ole koskaan ollut työssä, missä sanoistaan joutuu oikeasti vastuuseen, niin tässä on tulos.

Ei ainoastaan Saksassa, vaan koko Euroopassa keskustellaan Nordstream-kaasuputkesta. AfD on niitä harvoja tahoja, jotka ovat ottaneet sen puolesta tiukan kannan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #20

"Ei ainoastaan Saksassa, vaan koko Euroopassa keskustellaan Nordstream-kaasuputkesta. AfD on niitä harvoja tahoja, jotka ovat ottaneet sen puolesta tiukan kannan."

No aika tiukka kanta se on Saksan hallituksella kun aikoo rakentaa putken.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä Vastaus kommenttiin #20

Ainakin France24 on kertonut aina, että Venäjään suhtautumisessa on erimielisyyksiä; pohjoismaiset ja baltialaiset sekä puolalaiset maahanmuutto- ja EU-kriittiset suhtautuvat Venäjään eri tavalla kuin muut.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Mikä on Ville Valon ja Vappu Pimiän risteytys? Vilppu Hämärä tietenkin.

Tuli vain mieleen populistien koti- ja ulkomaanretoriikasta ja linjauksista.

Ensimmäisen kappaleen vitsin henkilöillä ei tietenkään ole asian kanssa mitään tekemistä - luulen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä on lista europarlamentin putinistimepeistä, jotka äänestivät viime vuonna Venäjän poliittisten vankien vapauttamista vastaan. Sieltä löytyy eiliseen tiedotustilaisuuteen osallistuneiden Nicolas Bayn ja Jörg Meuthenin lisäksi uuden Identiteetti ja demokratia-ryhmän puheenjohtaja, italialainen Marco Zanni. Suomalaismeppejä ei listalla ole - vielä.

https://www.tango-noir.com/2018/06/16/full-list-of...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Onhan siellä, kommunisteja, sosiaalidemokraatteja ja muita vasemmistolaisia, Podemos, Die Linke, Syriza ym.

Näillä on tietenkin joku erityinen syy vastustaa venäläisten poliittisten vankien vapautusta Venäjällä.

Snellman antaa samalla ymmärtää että myös suomalaisia sinne ilmestyisi, joskus.

Onko nyt niin että EU-Parlamentti on paikka jossa aikaa köytetään vieraiden valtioiden sisäpolitiikkaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siinä olen samaa mieltä, että sosialidemokraateilla on tässä omaakin työtä tehtävänä. Tänään Venäjä-pakotteita vastaan puhuu Putinille työtä tekevä Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder.

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mikäköhän blogistille kelpaisi? Persut liittyisivät kommunisteihin ja vaihtaisivat nimensä peruskommunisteiksi jotka siis eivät fanita Putinia, eivät Trumppia, vaan ovat peruseukommunisteja?

Mitä epäselvää voi seuraavassa sitaatissa olla?

– Meidän ryhmämme on rakennettu muutamien perusperiaatteiden ja -tavoitteiden pohjalle. Niihin ei sisälly Venäjä-politiikka, Halla-aho sanoi Ylen haastattelussa. (YLE)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin tyhmä ei ole Halla-ahokaan, että luulisi, että hänen puheillaan olisi jotain vaikutusta putinistivetoisen ryhmän toimintaan. Varsinkin, kun persukansa lähetti Brysseliin Laura Huhtasaaren ja Teuvo Hakkaraisen. Sitä saa mitä tilaa : D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kevennykseksi putinistien kahvihetki : ) Kahvilla... kyllä, kirjaimellisesti.

https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1139087...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vilpitön toiveeni on, että Suomi-neito ei joutuisi aholle, jossa on hallaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä! Englannin kielen taitoiset katsokaa Russia Todayn juttu uuden ryhmän perustamisesta. Väittääkö joku vielä, ettei Halla-ahoa ja persuja pidetä hyödyllisinä hölmöinä tässä hankkeessa?

Tavallista persujen äänestäjää käy sääliksi. Tämä pyyhkii korkealta heidän ylitseen.

https://www.youtube.com/watch?v=3mBix5dAgco

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eivät ole hyödyllisiä hölmöjä vaan härskidti pettävät suomalaisia. Alun alkaen halaa-aho on pelannut Venäjän pussiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Handelsblatt naureskelee eilisen tiedotustilaisuuden venäläistyyppiselle lavastukselle. Uusi ryhmä oli istuttanut toimittajien joukkoon omia palkattuja taputtajiaan, mikä on tiedotustilaisuuksia koskevien sääntöjen vastaista ja oikeastaan aika epätoivoista.

Persuja viedään kuin pässiä narussa.

https://www.handelsblatt.com/politik/international...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onpa noloa, olisivatko palkanneet mr Beanin lehdistövastaavaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sehän on kokoajan voimakas juonne persuilussa ja muussa trumpilaisessa että vedetään alas kaikki standardit ja istutetaan klovnit kuninkaan tuoliin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Putinin ystävät" yhdeksästä EU-maasta perustivat uuden ryhmän europarlamenttiin - Novosti bez granits

http://kordon.org.ua/druzyya-putina-iz-devyati-str...

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Miksi YLE näyttää lähetystä ja tallennetta, jossa äänet on mykistetty ja välillä kuuluu englanninkielistä päällepuhumista? Eikö tilaisuutta tulkattu suomeksi? Italiaksi ja ranskaksi varmasti kuitenkin tulkattiin. Miksi ei suomeksi? Vai eikö YLE vain halunnut ottaa suomenkielistä samanaikaistulkkausta lähetykseensä? YLE kohtelee englantia kuin kotimaista kieltä!? Ryhmässä ei ole yhtään englanninkielistä edustajaa! Miksi edes tulkataan englanniksi?

Onko missään tallennetta katsottavissa sellaisenaan? Ei tuota voi katsoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset