Uusliberalismia

Salvini: EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta"

Italian sisäministeri ja äärioikeiston ääniharava Matteo Salvini on nostanut mieliaiheensa Venäjän vaaliteemaksi juuri eurovaalien kynnyksellä. Euroopan populistien kiistaton johtaja uskaltaa paljastaa korttinsa, vaikka äärioikeisto on pyrkinyt Itävallan hallitusskandaalin alkamisen jälkeen olemaan Venäjästä hyvin hiljaa.

Salvini sanoo Twitterissä, että EU:n Venäjä-talouspakotteet ovat olleet "hulluutta," ja että Italia on niissä hävinnyt. Hän ei kuulemma sano tätä siksi, että Venäjä olisi hänelle maksanut - ja laittaa hymiön perään.

Laura Huhtasaari kävi viikko sitten Italiassa kuvauttamassa itsensä Salvinin kainalossa. Sen jälkeen persut ovat olleetkin puolustuskannalla ja denial-moodissa, selitellen suhdettaan Salviniin ja Venäjään. Jussi Halla-aho on kieltänyt haastattelut venäläismedioille, eikä kukaan näköjään uskalla uhmata kieltoa.

Tällä viikolla Puolan ykköspopulisti Jaroslaw Kaczynski irtisanoutui yhteistyöstä Salvinin ryhmän kanssa sen Venäjä-yhteyksien takia. Aiemmin saman tekivät Ruotsidemokraatit. Persut sen sijaan jatkavat tuossa porukassa hyödyllisinä idiootteina, koska islam.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1131828066936922112

https://thepublicsradio.org/article/polands-kaczynski-says-le-pens-party-linked-to-moscow

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämän ymmärrän niin, että Salvini on tänään hyökännyt Venäjä-pakotteita vastaan myös RAI3-tv-kanavalla.

https://www.agenzianova.com/a/5ce7ac36e7edb4.76271...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jokaisesta maasta löytyy ääliöitä jotka haluavat tehdä yhteistyötä roistovaltion kanssa.

Italiasta on helppo fanittaa Putinia kun Italian ympärysvaltiot ovat niitä kärsijöitä tiukassa paikassa. Italian sotasankarit tuskin ovat niitä, jotka ensimmäisenä lähtevät Venäjää vastaan mahdollisessa sodassa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Missä vaiheessa Venäjän talouspakotteiden vastaisuudesta on tullut joku kielletty mielipide? Esim. EU-parlamentin S&D ryhmä kannattaa talouspakotteista luopumista. Siihen kuuluu myös oma puolueesi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"The sanctions and restrictive measures should remain in place as long as the violations continue, and to be further strengthened if the situation so requires." - S&D-ryhmä pari kuukautta sitten.

Mistä tuon keksit? Ja olenko väittänyt, että tuo mielipide olisi kielletty?

https://www.socialistsanddemocrats.eu/newsroom/sds...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #5

Nord Stream 2-kaasuputken kannatus demareissa lienee myös selvä osoitus siitä että demarit ovat Putinin taskussa - joko omasta halustaan etuisuuksia saaden tai hyödyllisinä pikku hölmöinä.
Ihan aidostikin tuo on huolestuttavaa. Kuinka naiiveja demarit voivat ollakaan vai onko aidosti kyse vaikkapa epäisänmaallisuudesta (pikku provo vain... toivottavasti ainakin, luultavasti käteinen lienee suurempi syy)? Esim. Lipponen taitaa olla nykyään aidosti Putinin taskussa, koska raha.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&u...

Kannattaa Snellmannin siis edelleen vakavasti harkita puolueen vaihtoa ;) kun aletaan perata venäjämielisyyttä voivat meinaan monet demarit vilkaista peiliin.

Olen Salvinin monista mielipiteistä myös osin huolissani kuten olen ollut huolissani Euroopan maiden valtioiden kehityksestä pitkän aikaa.

Ihan mieluusti selvitetään Suomen kaikkien puolueiden Venäjä yhteydet, onhan se aikakin. Monesta puolueesta niitä taitaakin löytyä. Kaikki eivät vain taida pitää ajatuksesta, mutta kyllä se mm. minulle kelpaa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #10

Vastuuta kantavat puolueet tietävät NS2:n olevan vipuvarsi, minkä voimalla venäläiset potkitaan ulos Ukrainasta. Jos Venäjä haluaa NS2:n, joutuu se hyväksymään lännen asettamat Ukrainaan liittyvät ehdot.

Persunationalistit haluavat pakotteista luopumista ja pelkästään kansallisen edun huomioon ottamista. Afd:tä, Le Peniä ja Salvinia ja PS:ää kiinnostaa pelkkä oma etu, eli luopumista myös NS2 ehdollisuudesta. Juuri tästä syystä Venäjä haluaa tukea näitä isänmaanpettureita, eli päästäkseen Ukrainan ja NS2:n ehdollisuudesta eroon. Jos Weber valitaan komission puheenjohtajaksi, on se selkeä tappio Venäjälle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 2

EU:n asettamia pakotteita vastustavien pitäisi rehellisyyden nimissä kertoa mitä noista pakotteista haluaisivat purkaa. Tai ketä pakotteiden alaisista oligarkeista ja Ukrainan sotaan osallisista henkilöistä haluaisivat listoilta pois. Perusteineen.
Koska sellaisia perusteita ei ole kuulunut, se antaa näistä pakotekriittisistä vain hieman epärehellisen kuvan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oleellinen kysymys: Putin vai Muhammed ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai sun mielestä noista pitää valita, ja että Salvini hoitaa homman kotiin persujen avustuksella Putinin kanssa?

Eipä ole taas moneen päivään näkynyt näin päätöntä kommenttia.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tulkitsinko vastauksesi oikein, eli että valitsit Muhammedin ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #11

Tulkitsit sen juuri niinkuin ideologiasi osoittaa.

Vaihtoehtosi ovat juuri perussuomalaisen ideologian sumentamia, joten kun jonkun lahkon ajatuksiin on noin syvälle uppoutunut, ei tilannetta voi auttaa.

Otan osaa

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Pertun pitäisi päivittää käsityksensä.

Venäjälle lappaa nuorta muslimimiestä kuin pipoa - enemmän kui mihinkään muuhun maahan. Ja he jäävät sinne. Lähes kaikilla ex. NL:sta irtautuneilla mailla on Venäjän kanssa viisumivapaus, jota hyödynnetään.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kiitos kommentista. Pitää perehtyä aiheeseen tarkemmin.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #14

Noin yleisemminkin ottaen, niin hämmästelen suuresti sitä, että maahanmuuttokriittisemme kuvittelevat Venäjän pitävän mukamas "rajat kiinni".

Todellisuudessa Venäjä on USA:n jälkeen maailman toiseksi suurimman maahanmuuton kohde. Venäjän rajat ovat "kiinni" ainoastaan siihen suuntaan (länsi), josta matuja ei olisi muutenkaan tulossa. Keski-Aasiasta lappaa väkeä kuin liukuhihnalta...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olipa typerä vertaus. Oikea vastaus on: ei kumpikaan noista.

Mistä näitä Putinin nuolijoita riittää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juhani Pertulta taas muumit karanneet laaksosta ja pää on syvällä Putinin sanonko missä! Hänen mielestään vaihtoehtoja ovat joku 1400 vuotta kuolleena ollut profeetta ja edelleen elävä ja paksusti voiva diktaattori tuolla ihan naapurissa, joka miettii mihin naapurimaahan voisi hyökätä seuraavaksi. Mikset muuta Venäjälle, jos se on sinulle vaihtoehto?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ohhoh, Hollannin demarit ovat voittamassa eurovaalit ovensuukyselyjen mukaan 18 prosentin kannatuksella. Populistit ottavat takkiinsa, Geert Wildersin puolueella vain 4% kannatus. Tähän pitäisi saada Ilmari Schepelin kommentti, hän on haudannut Hollannin demarit jo moneen kertaan.

https://www.irishtimes.com/news/world/europe/popul...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos tuo olisi tulos, se olisi kova isku populistien haaveille. Toivottavasti noin käy myös muissa maissa, ja tämä populistien meteli jää pelkäksi tuhnuksi.

On tosin hyvä sekin, että yksikin maa saisi vähemmän populistien voittoja, sillä se heikentää joka tapauksessa tuon uuden ryhmän vaikutusvaltaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Populisteja on tulossa Britanniasta ainakin siihen saakka kunnes eroavat EU:sta, Faragen Brexit-puolueelle näet ennakoidaan jytkyä.

European elections polls: Brexit Party forecast to win the most votes

https://www.telegraph.co.uk/politics/2019/05/24/eu...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

Juu, näin käy varmasti, mutta eipä noi taida Salvinin uuteen YYA-puolueeseen liittyä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Vastauksena provokommenttiin 6:

Ilmarilta Jounille sydämellisiä terveisiä siitä hyvästä, että Hollannin äänestäjät oma-aloitteisesti hautoisivat nuo demarit sikäläisissä parlamenttivaaleissa. Pikku puolue siis, kansallisesti. Siihen ei Ilmaria tarvittu.

Silti, onnittelen sinua Frans Timmermansin hienosta tuloksesta (seuraus hollantilaisesta kansallisinnosta saada "oma mies" EU:n johtoon)..Taas kerran sitä inhottavaa kansallistunnetta, nääs. Kerrassaan hieno mies, joka on yhtä sujuvasanainen kuin automyyjä (vai sanoisinko populisti?). Sen lisäksi Fransin pyrky on kovempaa luokkaa kuin Väyrysen Paten ja se on saavutus, se. Ennen kaikkea hän on pesunkestävä federalisti, jonka oma puolue on nykyisin siis sirpalepuolue.

Siitä huolimatta veikkaan (toivon), että huomattavasti järkevämpi ja rauhallisempi Weberin Manfred on seuraava EU-pomo. Katsotaanpa yhdessä lopputulosta. Europarlamentti päättää, mutta minkälainen on tuo seuraava europarlamentti?

P.S. sisäpiirin perhealbumin valokuvat, ainoastaan Jounille...:
https://www.google.com/search?q=timmermans+juncker...

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jounin vastausta ei vieläkään näy. Harmi, mutta näillä mennään..tervehdys Perämeren saunasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #23

Tervehdys mökiltä Taavetista, olin tuossa välillä ratissa ja kaupoilla. Kiitos kuvista! Voi olla, ettei Weberistä tule Euroopan pomoa, kun Emmanuel Macron on ilmoittanut, ettei kokemusta ole tarpeeksi. Ehkä Stubb vedetään vielä kompromissina esiin?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #24

Jouni kirjoitti: "Kiitos kuvista!".

Siitä jatkaen, meidän molempien mielestämme venäjätrollien "Gayrooppa" on vähintään liioittelua, eikö?

Juncker-Timmermanskuvissa kyse lienee enemmän perussaksalaisesta kisälli-mestari-kuviosta.

Idän pojat sanoisivat: "Vsjo normalno". Kauniita unia; huomenna alkanee EU:n uusi tulevaisuus!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Juncker on mielestäni mukava setä. Juominenkin on kontrollissa toisin kuin tällä Itävallan Strachella.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ketkä muuten puuhaavat sitä Rosatomin ydinvoimalaa Suomeen?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juu. Suomalaista juustoa ei voi viedä Venäjälle, mutta saksalaisia autoja kylläkin, joiden vientituloilla ostetaan Venäjältä energiatuotteita Saksaan.

Kovin valikoiva EU.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Eikö Lauri tiedä, että Venäjä on itse kieltänyt elintarviketuonnin, mutta ei autojen tuontia? Sinun täytyy syyttää Venäjää tästä vääryydestä, ei EU:ta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näin meinasin juuri kommentoida, mutta Näränen ehti ensin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #31

Niin, mutta elintarviketuonnin rajoitukset olivat kuitenkin seurausta Venäjälle asetetuista Krim-pakotteista - eikö niin ?

Mikään ei kuitenkaam poista sitä todellisuutta, että Saksan toiminta pakotteiden suhteen on kovin arveluttava kaasuputkineen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 29

Iso osa noista saksalaisen autonvalmistajan Venäjälle viemistä autoista valmistetaan Uudessakaupungissa.
Saksasta ja Suomesta ei edelleenkään viedä juustoa Venäjälle muuta kuin kiertoteitse Valko-Venäjän kautta. Sellainen toiminta ei ole valtioiden vaan yksityishenkilöiden organisoimaa.

Hannu Rainesto

Kyllä, Venäjä pakotteet ovatkin tarkoitettu läntisen yhteisön tueksi ja hämäämiseksi. Tuskin kukaan uskoi, vaikka toivoikin että Venäjä tässä häviäisi, kunhan ei vaan länsi löydä sympatioita Venäjää kohtaan.
Meneillään on maailman mantereittain jako, jota Aasia ja Venäjä johtaa 1-0, joten jotain oli keksittävä. Keksitiin ensin Ukrainaan laiton vallankaappaus, sitten sen miehittäminen Natolla, jolloin Venäjän oli jo pakko reagoida. Samoin, Krimin oli jo pakko päästä karkuun Ukrainan natseilta, jotta ei sotaa syttyisi sen ja Ukrainan välille. Krim halusi irti Ukrainasta ja pääsi siitä myös. Nyt Venäjä johtaakin jo 2-0!
Keitähän ketuttaa!!!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 32

Venäjä ei kuulu unioniin joten persutermein siellä kansa päättää itse asioistaan. Nyt siellä kansalaisilta on kuitenkin kielletty läntisten elintarvikkeiden ostaminen ja se harmittaa monia. Miten kukaan voi olla tyytymätön asioihin joista on itse päättänyt?

Tilanne on hieman sama kuin Suomessa markka-aikaan jolloin esim monien liha- ja maitojalosteiden tuonti oli yksityishenkilöiltä kielletty tai rajoitettu. Kansalaisten itsemääräämisoikeus oli siis surkealla tolalla.

Hannu Rainesto

Olin juuri viikon Imatralla, joka on täynnä venäläisiä ostamassa länsimaisia elintarvikkeita ja muuta tavaraa. Minä puolestani ostan siellä venäläisiä elintarvikkeita!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset