Kotron avaus sai lämpimän vastaanoton Venäjällä

Venäläiset uutissivustot kirjoittavat lämpimään sävyyn persujen eurovaaliehdokas Olli Kotron tekemistä yhteistyötarjouksista Venäjälle. News.ru käyttää uutisensa kuvituksena kuvaa Jussi Halla-ahosta vaaliteltalla.

Huomiota ovat saaneet erityisesti Kotron ehdotus venäläis-suomalaisesta yliopistosta ja Yhdysvaltain ESTA-ohjelman kaltaisesta viisumivapaudesta. Monilla sivustoilla siteerataan Kotroa myös siitä, että venäläisten ja suomalaisten luonteessa on paljon yhteistä ja että löydämme helposti "yhteisen kielen" venäläisten kanssa. Suomi on valmis "dialogiin" ilman Brysselin ohjeita – tässä Vladimir Putinin ja persujen tavoitteet käyvät täydellisesti yhteen.

Ilmassa suorastaan tuoksuu slaavilainen poskipusu. Tällainen rakkaus kyllä sulattaa sen negatiivisuuden ja epäluulon, joka persujen puheenjohtajasta Jussi Halla-ahosta usein henkii. Äänestä Suomi takaisin – jopa takaisin Venäjän osaksi?

Onko "Paasikiven-Kekkosen linjasta" puhuva kielimies Kotro uusi Urho Kekkonen? Yhtä moraaliton ja häikäilemätön hän ainakin on, kuten Svenska Ylen vaalitentin eilen katsoneet tietävät. Eilen hän syytti Ilta-Sanomia, joka oli kääntänyt hänen haastatteluaan venäläisestä EADailystä aivan oikein, tietäen hyvin, että persujen pölhöimmille kannattajille menee mikä tahansa läpi. Ja tietäen lisäksi sen, että kohu auttaa häntä saamaan viestiään läpi myös Venäjällä.

Polititsheskoe obozrenie-sivusto tiivistää analyysinsä seuraavasti:

"И хотя он выражает едва ли не волю народа, политика, которой придерживается официальный Хельсинки очень далека от тех здравых мыслей, которые были высказаны представителем партии «Истинные финны». Члены этой партии не имеют большого влияния на принятие решений по внутренней и внешней политике."

"Ja vaikka (Kotro) ilmaisee itse asiassa kansan tahdon, se politiikka, jota virallinen Helsinki harjoittaa, on todella kaukana siitä terveestä ajattelusta, jota Perussuomalaisten edustaja tuo esille. Tämän puolueen jäsenillä ei ole suurta vaikutusvaltaa päätöksiin (Suomen) sisä- tai ulkopolitiikassa."

Mutta mehän tiedämme, että tähän saadaan muutos vaaliuurnilla. URAA!

https://politobzor.net/195274-finlyandiya-hochet-dialog-s-rossiey-bez-podskazok-es.html

https://news.ru/v-mire/rossijsko-finskij-universitet-predlozhili-sozdat-v-finlyandii/

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu