Uusliberalismia

Le Penin vierailu kuohuttaa Virossa - persuista paikalla Olli Kotro

Euroopan Venäjä-mielistä äärioikeistoa kokoontuu tänään Tallinnassa yhteisen eurovaalikampanjan merkeissä. Suurin vieraileva tähti on ranskalainen Marine Le Pen, jonka Venäjä-mielisyyttä pidetään jopa turvallisuusriskinä Virolle. Suomalaisista Johan Bäckman on saanut kaiketi tuosta syystä maahantulokiellon Viroon.

Suomesta tänään kl 13 pidettävään kokoukseen osallistuu persujen eurovaaliehdokas Olli Kotro. Italiasta on tulossa Venäjä-mielinen Lega-puolueen senaattori Manuel Vescovi, joka on kampanjoinut EU:n Venäjä-pakotteiden purkamisen puolesta ja joka on käynyt Venäjän miehittämällä Krimillä ilman Ukrainan viranomaisten lupaa. Tanskasta saapuu Tanskan Kansanpuolueen europarlamentaarikko Anders Vistisen.

Kokouksen isäntänä toimiva Viron populistinen EKRE-puolue on yrittänyt vetäytyä vastuusta väittämällä, että se ei ole kutsunut ketään tämän päivän kokoukseen, vaan että vierailijat ovat kutsuneet itsensä Viroon. Tätä ei Isamaa-puolueen Riho Terras usko, ja aika huvittavalta puolustukselta se kuulostaakin. EKREn temppu voi jopa horjuttaa Viron hallitusta, joka on toiminut virassaan vasta muutaman viikon.

Kotro käy Nato- ja EU-vastaista eurovaalikampanjaa. Tänä aamuna huomasin, että hän on blokannut minut Facebookissa ja Twitterissä. Se on ensimmäinen kerta, kun kukaan tekee kumpaakaan somekäyttöni historiassa. Tässä on kaveri, jota todella kannattaa pitää silmällä.

Suomi ja Viro ovat velvollisia auttamaan toisiaan aseellisen hyökkäyksen tapahtuessa EU:n perussopimuksen 42.7 artiklan nojalla. Tästä velvoitteesta Kotro ajattelee päivän Hesarin mukaan näin: "Suomen ei tule sotkeentua muiden sotilaallisiin konflikteihin. EU-yhteispuolustus on Brysselin salongeissa hahmoteltu täysin epärealistinen, fanaattinen ja euroideologinen päiväunelma." Näin sanoessaan Kotro kaivaa maata Viron ja kyllä Suomenkin turvallisuuspolitiikan alta.

Kotron tukijaksi täällä Puheenvuorossa on ilmoittautunut entinen Itsenäisyyspuolueen mies Niko Kauko, joka kirjoitti vuonna 2017 blogin otsikolla "Kyllä, kannatan suomettumista." Vielä eilen näin Kotron fb-sivuilta, että Kotron tukijoukkoihin kuuluu muitakin mielenkiintoisia hahmoja.

Le Penin ja kaiketi Kotronkin tiedotustilaisuus näytetään Viron yleisradioyhtiö ERR:n sivuilla suorana tänään kl 15.

https://news.err.ee/939322/reps-government-won-t-last-long-with-current-ekre-rhetoric

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/riho-terras-leiab-et-ekre-vilistab-eesti-julgeolekule-le-pen-ei-satu-siia-niisama-moodaminnes?id=86193163

https://www.err.ee/939150/otse-teisipaeval-kell-15-marine-le-pen-pressikonverentsil-tallinnas

http://nikokauko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274849-miksi-tuen-olli-kotroa-europarlamenttiin-ja-miksi-sinunkin-tulisi-tehda-niin

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Le Pen tuli Viroon eilen illalla Slovakian Bratislavasta, jossa häntä oli vastassa pieni mielenosoitus. Eilen Slovakiassa paikalla oli edustajat myös Italian Legasta, Itävallan FPÖ:stä ja Kreikan Nea Dexiasta (Uusi oikeisto).

https://www.vol.at/le-pen-traf-fpoe-europaabgeordn...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Meneillään demokratian kaatajien kokoontumisajo. Ennen pyrkimys oli demokratian rampauttaminen kansallisilla tasoilla ja EU:n vastustaminen. EU koettiin liian suureksi palaksi haukattavaksi. Nyt nationalistipuolueiden tavoite on siirtynyt EU:n valtaamiseen ja jäsenmaiden orjuutukseen sitä kautta.

Äänestäjät, joita viehättää pelkkä kotimaan ympyröihin ja kotikylään keskittyminen, tulevat saamaan ihan jotain muuta kuin tilaavat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä Delfin hyvä liveblogi, jossa on esimerkiksi kuva uusnatsi Ruuben Kaalepista näyttämässä valkoisen ylivallan käsimerkkiä Le Penin kanssa. Le Penin vastustajat puhuvat kansan "kasvoille sylkemisestä."

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otseb...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Marine Le Pen, was unaware of the meaning of an ''OK'' hand signal she made in a "selfie" photo taken with EKRE member Ruuben Kaalep, and asked the latter to remove the photo from his social media page, she said on Wednesday." - Viron yleisradioyhtiö ERR

https://twitter.com/errnews/status/112861339561851...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten vielä Huhtasaari Milanoon kyselemään Salvinilta ohjeita, miten parhaiten saa turvapaikanhakijat hukutetuksi.

Italiahan meinaa sakottaa niitä, ketkä pelastavat siirtolaisia.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ul...

Siinä on persuillekin ersimerkkiä, vaalikampanjointiin tai eduskuntaan.

Suomessa on tapana presidentin palkita hengenpelastajia, tämä uusi Italian systeemi varmaan on persujen mielestä parempi.

Hienoja kumppaneita persuilla.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Suomen eroaminen EU:sta tai eurosta veisi maamme syvään poliittiseen ja taloudelliseen kaaokseen.

Tämä lienee tavoitekin näillä toimijoilla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Riikosen kannsa olen melko samoilla linjoilla. Kuitenkin tämä Kotro näyttää olevan hyvinkin merkittävä persu ainakin Snellmannin mielestä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Paljon porua ja vähän villoja!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Uutisten perusteella Eurooppa (EU) on ollut kaaoksessa jo paljon ennen ns. populistipuolueiden kasvua sekä talous-, velka-, euro-, Schengen-, taakanjako-, nettomaksaja-, maahanmuutto- että terrorikriisien jne. vuoksi.

Kriisejä generoineet ja niitä kehnosti paikkailleet poliittiset ryhmät pelkäävätkin, että jotkut muut kuin he itse, pääsevät korjailemaan tehtyjä virheitä ja valuvikoja.

"Kuohuttaminen" on lähinnä vain raadollista oman vallan menettämisen pelkoa toisille ryhmille. Jos asioita olisi haluttu hoitaa kuntoon (ennen populistien pelkoa) ne olisi jo hoidettu. Kun niin ei ole tehty, nyt pelätään, että kansalaiset äänestävät 'väärin' - eli uusia kasvoja MEP:eiksi ja EU-komissioon.

Opetus: Kannattaa kuunnella ihmisten huolia ja hoitaa ajoissa tärkeät asiat kuntoon, eikä viilata ihmisiä linssiin, jos haluaa pysyä vallassa.
Seuraava varoittava analyysi on viiden vuoden takaa. Mutta opittiinko siitä mitään?:
https://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kans...

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Ihan varmasti. Tähän asti toimintamalli on noudattanut "aatun" oppikirjaa. Muutosta tuskin on odotettavissa.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Tavoitteena Suomessa ja kaikissa muissakin EU-maissa on todellakin tuo mainitsemasi kaaos riitauttamalla, heikentämällä ja hajottamalla EU ja sen jäsenet sisältä päin. Sen tavoitteen perimmäinen asettaja ei kuitenkaan ole Suomessa. Myyräntyön primus motor ja pääsponsori löytyy mistäs muualta kuin itäisestä ilmansuunnasta. Se tosiaankin osaa asiansa, kuten mm. brexitissä ja USA:n pressanvaaleissa nähtiin jo 2016.

Nämä täkäläiset ollikotrot ovat EU:n nakertamisessa kieltämättä varsin hyödyllisiä renkejä. Heidän kannattajistaan ja äänestäjistään valtaosa mitä ilmeisimmin toimii täyttä ymmärrystä vailla siitä, mitä EU:n hajoaminen Suomelle ja siinä samalla heidän omalle taloudelleen merkitsisi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"..äänestäjistään valtaosa mitä ilmeisimmin toimii täyttä ymmärrystä vailla siitä, mitä EU:n hajoaminen Suomelle ja siinä samalla heidän omalle taloudelleen merkitsisi."

Kun nyt itsekin taidan kuulua noihin mielestäsi täyttä ymmärrystä vailla oleviin(ei sentään ymmärrystä vailla oleviin?), niin kertoisitko nyt mitä se EUn hajoaminen maallemme tekisi ja erityisesti kiinnostaa miten oma talouteni siinä muuttuisi?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallitustunnustelija Antti Rinne ( sd.) puolestaan on haastattelussa todennut, ettei ole vakuuttunut siitä, että Suomi hyväksyttäisiin Naton jäseneksi.

Suomen turvallisuuspolitiikan uhkaajia ei soisi löytyvän omien kansalaistemme parista.

P.S. Itse koen Rinteen sanomiset painavampina ja vahingollisempina isänmaamme kannalta kuin Kotron.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näin EU-kansalaisen näkökulmasta Kotron puheet ovat suorastaan maanpetoksellisia. Hän kehtaa Tallinnassa puhua "EUSSR:stä" - vertaa siis EU:ta Neuvostoliittoon. Noin typerää puhetta on Tallinnassa tuskin koskaan kuultu. Menisi kysymään ulkopuolella olevilta mielenosoittajilta tai keneltä tahansa Virossa, kumpi on parempi, Neuvostoliitto vai EU. Voisi saada aika kipakan vastauksen.

Kotron puhe näkyy tuossa Delfin liveblogissa.

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otseb...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ymmärtääkseni Rinteen mielipiteiden painoarvo on täysin eri luokkaa kuin Kotron.

Blogistin suhteellisuudentaju kaipaa korjausta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

Tuosta en olisi niin varma. Kotron kuvan bongasin viimeksi Washington Postista. Kotro sanoo osaavansa saksaa ja ranskaa. Virallista asemaa Kotrolla ei persujen organisaatiossa näytä olevan, mutta näitä kansainvälisiä asioita hän nyt hoitaa.

Eurovaaleissahan se nähdään, miten Kotrolle käy.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #17

Olli Kotro on EU:n palkkalistoilla eli virkamies EU-parlamentissa. Ei kai se kvalifioi mihinkään?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #40

Oho! Hänen vaalivideonsa pitäisi olla työsuhteen purkuperuste. En pääse nyt siihen linkittämään, kun olen blokattu hänen fb-sivuiltaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Rinne on oikeassa, ei Suomella ole mitään optiota Natoon liittymisessä, optio edellyttäisi jo jonkinnäköisen sopimuksen olemassaolosta. Pres. Niinistö oli samoilla linjoilla Rinteen kanssa ei pitäisi puhua sellaisesta mitä ei ole olemassa ei Natoon liitytä pelkästään ilmoittautumalla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rinne oli todellakin oikeassa, mutta on asioita , joita ei potentiaalisen pääministerin pidä möläytellä ääneen.

Politiikan huipulla kun vallitsevat eri säännöt kuin Esson baarissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...Suomella ole mitään optiota Natoon liittymisessä, optio edellyttäisi jo jonkinnäköisen sopimuksen olemassaolosta."

Et ymmärrä, mitä optio tarkoittaa. Jos olisi jonkinnäköisen sopimus, niin ei tarvittaisi mitään optiota.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #41

Optio perustuu aina sopimukseen. Yksi osapuoli on siinä luvannut suostua, jos toinen päättää käyttää optio-oikeuttaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #43

No, siinä tapauksessa Suomella ei todellakaan ole NATO-optiota.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Oppia ikä kaikki. Koko termihän on keksitty vain NATO-intoilijoiden tyynnyttelemiseksi. Sanotaan hakemukselle ei, mutta ollaan olevinaan kuin olisi mahdollisuus liittyä omalla päätöksellä.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pekka Toivonen: "Suomen turvallisuuspolitiikan uhkaajia ei soisi löytyvän omien kansalaistemme parista...Itse koen Rinteen sanomiset painavampina ja vahingollisempina isänmaamme kannalta kuin Kotron"

Olen tasan tarkkaan samaa mieltä siitä, että Rinteen möläytys Natosta oli vahingollinen.

Mutta tiedätkö, mikä on Olli Kotron Nato-kanta? Minä en tiedä, mutta jos se on Nato-myönteinen, niin silloin putinististen EU-vastustajien kerhoon hinkuvalla populistipoliitikolla on vialla joko rehellisyys tai johdonmukaisuus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kotro on Nato-jäsenyyttä vastaan, hänen mielestään se olisi Suomelle "riski." Hän sanoo olevansa "Paasikiven-Kekkosen linjalla" (!) En pääse nyt linkittämään lähteisiin hänen fb-sivuillaan kun olen sieltä blokattu.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen Vastaus kommenttiin #50

Kotron mielestä siis Nato-jäsenyys olisi Suomelle "riski".

Aivan. Tuo vahvistaa käsitystä siitä, että tullessaan valituksi mies itse on Suomelle ja koko demokraattiselle Euroopalle vakavasti otettava riski. Samaa kategoriaa kuin Laura Huhtasaari ja muut LePenin ja Putinin yhteiset opetuslapset.

Ruotsidemokraattien puheenjohtajan puheista päätellen Kotron puheet ja teot ovat liian hapokasta jopa Ruotsin persuille. Heillä näköjään kulkee raja edes jossain. Suomen persuilla ei missään.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Siellä kuohuu ja Suomessa pikkutyttöjen raiskaukset ja kunniaväkivalta rehottavat!

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Olli on huolissaan EU:n rahan käytöstä, ei niinkään Le Penin EU-rahan käytöstä.

Ilkka Huotari

Tämän takia aionkin äänestää juuri Kotroa, koska mies on laitettu yhdistämään kansallismielisiä puolueita EU:ssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Virolaisille toimittajille kiitos siitä, etteivät he päästä Le Peniä helpolla lehdistötilaisuudessa. Kaikki kysymykset ensimmäisen puolen tunnin aikana ovat liittyneet Venäjään : D Le Pen sanoi yhtä kysymystä "loukkaavaksi" ja yrittää kiertää kysymykset jauhamalla loputtomiin Charles de Gaullesta : D

https://www.err.ee/939150/otse-teisipaeval-kell-15...

No niin, nyt rupesi EKRE-puolueen Jaak Madison haukkumaan paikalla olevia toimittajia.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Millä lailla se kuuluu suomen vouhottajille jos Eesti pitää omat oikeutensa itsenäisenä valtiona päästää maahansa ketä huvittaa?Alkaa kyllästyttämään nämä suoranaiset valheidenkin levittäjät.EESTILÄISET OVAT vahvasti ISÄNMAA RAKKAITA JA ISÄNMAALLISIA ,toisin kuin suomessa ennakkosensuurin ja diktatuurin kannattajat näyttävät olevan.Erona on se ettei siellä joudu linnaan mielipiteistään kuten suomessa.

Eestillä on erilaiset sopimukset kolhoosin kanssa kuin suomalaisten poliitikoiden tekemät.Sillä ei ole tarvetta,eikä velvollisuutta nuolla ent.alistajana saksan keisarinna merkelin takalistoa samaan malliin,kuin suomen poliitikoilla on ja oli.Piika-renkimalli ei heille sovi kuten suomen lehmänkauppojen poliitikoille.Eestissä on yksi virallinen kieli ei yhtäkään alistajiensa kieltä kuten suomessa.Myöskään eu merkelin pakolaispolitiikka ei määrää siellä.

Suomen mediassa alkanut viron ja virolaisten mustamaalaamiselle olikin siis hyvä syy,eiköhän kohta Viro ole se eu-usan "yhteinen vihollinen "sekin,kun nämä harhaiset oikein pääsevät vauhtiin kampanjoissaan.Ei se demokratia näytä kelpaavan vieläkään eu -usa alamaisille kaikille,tunnutaan kaipaavan sensuuria ja pakkovaltaa,yhden äänen vallanpitoa jopa itsenäisten valtioiden päätäntävallan murentamista,jollei se sovi eu- kolhoosin ylistämislauluun ja uskontoon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Eestiläisistä" eivät aikanaan puhuneet muut kuin kommunistit. Siitäkään et varmaan tajua mitään.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tämä Viro–Eesti-nimikiista ei kyllä ole ihan noin yksioikoinen, joten turha mollata toisia tästä (aivan toissijaisesta) asiasta. Helposti löytää puhetta Eestistä esim. IKL:läisen suusta.

https://fi.wikiquote.org/wiki/Elias_Simojoki

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Snellmannin kannattaakin olla tarkkana ja seurata tiiviisti 24/7 somea ja mediaa, että pysyy ajan hermolla ja tietää missä putinistit ja äärioikeistolaiset pyörii.

Muutenhan Suomen mediassa puhuttaa nyt vihdosta viimein kunniaväkivalta, kuten tässäkin jutussa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006103825.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En ole huolissani, monessa maassa nämä puolueet ovat tiedustelupalvelujen tarkassa seurannassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Põlissoomlaste esindaja Olli Kotro leidis, et on solvav eestlaste suhtes, et välispoliitikas tuuakse esiplaanile Venemaa ning Eesti suhted."

Kotro avasi suunsa lehdistötilaisuudessa kerran ja päästi ilmoille suuren sammakon: hänen mielestään on loukkaus virolaisia kohtaan, jos ulkopolitiikassa keskitytään Viron ja Venäjän suhteisiin.

No joo en sitä ihan noin kuullut, mutta mitään järkevää pointtia ei Kotrolla kyllä ollut, siitä olen varma.

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otseb...

Käyttäjän nikokauko kuva
Niko Kauko

http://nikokauko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231930-k...

Tuo Jounin mainitsema blogini kannattaa ilman muuta lukea!

Kiitos, että nostat koko ajan ajankohtaisemmaksi muuttuvan blogitekstini uudelleen esille.

Se kannattaa lukea läpi ajatuksella ja ajatella Suomea ja suomalaisia ja oman maamme asioita, ei Putinia ja "länttä".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiitos itsellesi! Persujen laariinhan tämä kaikki sataa, niin on minulle monta kertaa kerrottu : D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä sen huomaa, että täälläkin osa kommentoijista koettaa olla välittämättä persujen ja tämän uuden liiton seurauksista, totuutta ei haluta nähdä.

Jokainen ääni persuille on ääni Venäjämielisille voimille EU:ssa, se valkenee äänestäjille vielä tulevaisuudessa.

Persut on tuossa ryhmässä pieni tekijä, mutta osaltaan mukana siinä, että Venäjämieleinen politiikka ja EU:ta hajoittava politiikkaa saa lisää voimaa.

Jimmy Åkesson on oikeassa, sanoessaan, että toivottavasti persujen järki vielä palaa.

Siellä Salvinin ja Le Penin varjossa tehdään juuri heidänlaistaan politiikkaa, ja jos on hiukankin asioita seurannut, niin silloin ollaan vakaasti Venäjän linjan takuumiehinä.

No matokin oppii, kantapään kautta tämä persuillekin vielä selviää.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ja naiivit vasurit uskoo heti mitä Åkesson sanoo, vaikka kaveri vaan yrittää kiillottaa sitä omaa ja puolueensa kilpeä Ruotsissa noilla puheillaan. Onneksi olkoon vaan teille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Åkessonin puheet on tosiaan tarkoitettu Ruotsin sisäiseen kulutukseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #42

Miksi hän sitten sanoi ne Helsingin Sanomien toimittajalle?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #51

Jotta niitä referoitaisiin Ruotsissa.
suomalaispoliitikkojen lausunnot ulkomaisille medialle ovat aina uutisia Suomessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomalaisten kannattaa kunnioittaa virolaisten itsenäisyyttä päätöksissään eikä sotkeentua maan sisä- ja ulkopolitiikkaan.

Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys kun joskus hamassa tulevaisuudessa maailmantilanteen rauhoituttua saattaa kaatua yhden ainoan Nato-maan, vaikka Viron vastustukseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuka siihen nyt on sekaantunut.

Ei muut kuin persut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eikös nekin sitten ole suomalaisia ?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pekka Toivonen: "Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys kun joskus hamassa tulevaisuudessa maailmantilanteen rauhoituttua saattaa kaatua yhden ainoan Nato-maan, vaikka Viron vastustukseen."

Enpä usko tuohon. Jos Itämeren alueen karttaa katsotaan ja loogisesti ajatellaan, niin Viro on kyllä vihoviimeinen maa, jonka voisi ajatella vastustavan Suomen (tai Ruotsin) Nato-jäsenyyttä.

Ja olkoonpa maailmantilanne rauhoittunut tai rauhoittumaton, Suomen Nato-jäsenyys ei kaadu siihen, mitä muut Naton jäsenmaat tekevät tai ovat tekemättä. Suomen Nato-jäsenyys kaatuu aina suomalaisten omaan typeryyteen, tilannetajun puutteeseen ja Kekkosen aikana kansalaisiin istutettuun YYA-geenivirheeseen, joka vieläkin ilmenee tosiasioita hylkivänä ajatteluna. Se nyt vain näyttää pakottavan sekä kansan että ulkopoliittisen johdon vanhasta muistista konttaamaan, vaikka mitään tarvetta ei enää ole.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Seppo Lavonen, olen täsmälleen samaa mieltä! Tuohon ei ollut tarpeen lisätä enää mitään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kotro harmitteli äsken Seitsemän uutisissa, että Tallinnan lehdistötilaisuudessa puhuttiin vain Putinista. Suomalaiset toimittajat voisivat ottaa oppia Virosta, täällä persuja ei oikein uskalleta haastaa esimerkiksi tästä aihepiiristä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Itsesensuuri Suomessa on yllättävän tiukassa vaikka NL hajosi kohta 30 v sitten.

Venäjän pelosta, ja siitä ettei "nukkuvaa karhua" saa häiritä, on tullut keskeinen osa suomalaista kulttuuria.

NL tai Venäjä ei ole koskaan ollut mikäään nukkuva karhu, vaan on aina sitkeästi ollut heikompiansa painostamassa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Onhan se ikävää, kun sosialistien ja arvoliberaalien goalition politiikka on nostanut tälläistä liikettä EU:n sisälle. Ehkä heillä on jotain sanottavaa teille tässä lähiaikoina kun vaalit on ohi. Olisi kannattanut kuunnella heitä jo 15 vuotta sitten, mutta ei.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kerran epäilin balistan solmineen epäpyhän belsepubin goalition, kun kahvissani oli kaulamaitoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aika jännä kuvitella että jos putin seuraavaksi noukkii Suomen ajelehtimasta niin äärioikeisto on heti innoissaan ja tohkeissaan uudesta ihanasta eu-vapaasta elämästä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itse kyllä sitä mieltä että jos ei ihan kympillä hehkuta EUn ihanuutta, niin ei sen kyllä tarvitse sitä meinata, että haluaisi poistaa meidän itärajan. Mun täytyy kyllä sanoa että ihmettelen joidenkin ajatusmaailmaa.

Sitten kanssa suosittelisin Snellmanille pientä harjoittelua noiden linkkien kanssa. Kerrotaan jotain, sitten linkki jonnekin sivustolle missä iso läjä monta kymmentä minuuttia kestäviä videoita ja kuvia ja kaikki vielä ulkomaaksi. Eikä edes ensimmäinen kerta, kun se lähteiden tarkistus tehdään kokolailla mahdottomaksi. Mutta jatkakaa vaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olisin laittanut suomen- tai englanninkielisiä linkkejä, jos sellaisia olisi eilen ollut. Nyt Hesarissa on tällainen juttu:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006105470.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä Uuden Suomen juttu virolaisten reaktioista Le Penin vierailuun:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/280188-marine-le...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä muistutus vuodelta 2014. Kun siitä ei otettu opiksi, nyt on pelko puserossa.
Toukokuun 2014 MEP-vaalit jäävät historiaan ”herätyssoittona, johon Eurooppa ei herännyt”.
https://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kans...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset