Uusliberalismia

Kutsuiko Jussi Halla-aho itsensä vierailulle Viroon?

Sen käsityksen saa Viron EKRE-puolueen varapuheenjohtajan Jaak Madisonin puheista Delfi TV:n videolähetyksessä. Hän sanoo, ettei kukaan ole kutsunut Marine Le Peniä ja muita "puoluejohtajia" kylään Tallinnaan ensi viikon alussa, vaan että puoluejohtajat - "erakonna liidrid" - Ranskan Rassemblement National-puolueesta, Italian Legasta, Tanskan Kansanpuolueesta ja persuista halusivat itse vierailla Virossa ja EKRE ottaa heidät siksi vastaan. Madison alleviivaa Delfi TV:lle, ettei hänen puolueensa ole lähettänyt yhtään kutsua.

Le Pen saapuu Tallinnaan maanantai-iltana 13.5, tiistaina hänellä on tapaamisia ja lehdistötilaisuus. Halla-ahon aikatauluista ei ole julkisuudessa tietoa.

Madisonin vastuunpakoilu osoittaa, kuinka arka paikka yhteistyö Venäjä-mielisen äärioikeiston kesken on Venäjän naapurimaissa. Le Penin ja kumppaneiden vierailu herättää Viron hallituksenkin tasolla EKREn hallituskumppaneissa paheksuntaa eikä kukaan halua nyt ottaa siitä vastuuta.

Sen verran neuvoisin Halla-ahoa, ettei kylään kannata mennä, jos kukaan ei ole kutsunut. Se olisi diplomatian perussääntöjen vastaista.

https://tv.delfi.ee/saated/10minutit/10-minutit-jaak-madison-mina-pole-marine-le-peni-eestisse-kutsunud-ta-tuleb-ise?id=86157795

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

EKRE-puolue on painostanut Virossa toimittajia, mutta Delfi TV:n Heliis Nemsitsveridze osaa siitä huolimatta esittää Madisonille oikeat kysymykset. Kun toimittaja kysyy EKREn Venäjä-mielisyydestä, Madison alkaa puhua presidentti Kaljulaidin tapaamisesta Vladimir Putinin kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Toisaalta EKRE-läinen sisäministeri M.Helme pitää yllä "oikeaa" henkeä muistuttamalla äskettäin Viron rajavaatimuksista Venäjälle. Aiemmin hän on vaatinut "etnisiltä" venäläisilä äänioikeutta pois ja juhlii mielellään natsien kanssa Sinimäellä virolaisia SS-joukkoja. Ei siis liene misorussisteilla pelkoa, että EKRE lipeäisi rintamasta vaikka se hallitustaakin parast'aikaa sikäläisen Keskerakond:n kanssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinimäet sijaitsevat nykyisen Viron itärajan tuntumassa. Sama kuin Suomessa muistetaan Tali-Ihantalaa kesältä 1944. Onko se väärin?

"Euroopa lõhestamine on Kremli huvides ka siis, kui lõhestaja avalikult Kremli suunas rusikat viibutab või näiteks territoriaalseid nõudmisi esitab." - näin twiittasi Viron entinen pääministeri Taavi Roivas hetki sitten.

Eli: Euroopan hajottaminen on Kremlin intresseissä myös silloin, kun hajottaja heristää julkisesti nyrkkiään Kremlille tai esimerkiksi esittää aluevaatimuksia.

https://twitter.com/TaaviRoivas/status/11267448959...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Roivakselta laittamattomasti sanottu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sinimäellä juhlivat nimen omaan natsit ja muistelun aiheena on SS-joukkojen voitot. Mikään muu virolainen puolue ei tietääkseni osallistu. Isamaa-puolueen jotkut kellokkaat ovat kuitenkin joskus aiemmin heitä kehuneet. Suomesta sinne yleensä menee aivan laitimmaista ääliöoikeistoa.

Tuo T.Roivas:n twiitti on metka. Tekee mitenpäin tahansa niin inhokkiensa erimielisyyden voi kompromentoida Kremlin intressiksi. On näköjään keksitty poliittinen yleistyökalu, poliittinen sveitsiläislinkkari tai jesseteippi jota voi käyttää ihan missä ja mihin tahansa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nyt kyllä vedit Jouni mutkat suoriksi luottaen, että linkkejä ei lueta.
Ko. uutinen puhuu ainoastaan Le Penin kutsumisesta, ei Halla-ahon. mainittiin kyllä aiemmasta suomalaisen Viron vierailun estämisestä, mutta se oli kyllä Johan Bäckman.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Katso Harri linkistä video kohdasta 1.20 - 1.45. Älä huoli, osaan viroa ja menen tästä valalle.-

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kyllä minäkin auttavasti. Uutisteksti ei maininnut mitään Halla-ahosta, mutta mainitsi Bäckmanin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

Minusta Madisson-sitaatti menee näin, siis kohdasta 1.20 - 1.45 linkin videolla: "Meie ei ole saadnud yhtki kutset. Ehk tegemist on kylastusega kus tulevad vähemalt nelja erakonna liidrid, sealhulgas p6lissoomlased, Taani Rahvapartei, Italia Lega Eestisse seoses europarlamendi valimistega ja meie t6esti v66rustame neid kuna nad soovisid tulla."

Eli: Me emme ole lähettäneet yhtään kutsua, vaan kysymys on vierailusta, jossa tulee vähintään neljän puolueen johtajat, muun muassa perussuomalaiset, Tanskan Kansanpuolue, Italian Lega Viroon, se liittyy europarlamentin vaaleihin. Me todellakin isännöimme heitä, koska he halusivat tulla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Kiitos selvennyksestä, Jouni.
Olen vakuuttunut että yksikään vierailijoista ei riko Schengenin määräyksiä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #10

Pah, se kirjoitetaankin saatnud eikä saadnud.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #20

Oskus ei ole eriti hea sellepärast et ma ei ole eesti keelt mitte kuskil kunagi kasutanud. K6ik eestlased tahavad inglise keeles rääkida.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eikös muuan nato maakin kutsunut itse itsensä Suomeen harjoittelemaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ranskan lehdet sen nyt tietävät: ensi tiistaina Tallinnaan tulevat Marine Le Penin lisäksi persuista Olli Kotro ja Tanskan Kansanpuolueesta europarlamentaarikko Anders Vistisen. Oli kutsua tai ei.

Ranskassa tiedetään, myös, siinä missä Le Penin puolue on Venäjä-mielinen, EKREn puheenjohtaja Mart Helme ei sitä ole: "Le chef de Ekre, Mart Helme, est particulièrement antirusse alors que le RN est un parti proche de Moscou."

Tämä uutinen on tänään julkaistu monessa Ranskan johtavassa mediassa.

https://www.france24.com/fr/20190510-marine-le-pen...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kotrohan kävi Italiassakin Salvinin pakeilla

Italian La Lega keräsi Milanoon oikeistopopulistia puolueita – joukossa oli edustettuna myös Perussuomalaiset

https://yle.fi/uutiset/3-10728226

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinpä - tuo Ylen uutinen oli päivätty 8.4., minun blogissani tuosta Milanon kokouksesta kerrottiin jo 7.4. : )

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2736...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Puheenjohtaja Viron veljespuolueen vieraana-varapuheenjohtaja Italian...
- EU-parlamentin "valtausta" juonimassa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hieman huvittaa, että tätä porukkaa neuvotaan jättämään tekemättä jotain, koska se "olisi diplomatian perussääntöjen vastaista". Varmaan menevät nurkkaan häpeämään.

Ruotsidemokraatit pysyttelevät mieluummin samassa ryhmässä brittikonservatiivien kanssa. Näillä näkymin ikuisesti, koska Britannia ei näytä lähtevän europarlamentista kulumallakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset