Miksi persut liittoutuvat Venäjän-ystävien kanssa? Ruotsidemokraatit pettyneitä

"Se yllättää minua itse asiassa jonkin verran, että suomalainen puolue näyttää liittoutuvan italialaisten ja ranskalaisten Venäjän-ystävien kanssa. Sitä on vaikea ymmärtää. Olen pettynyt.” – näin Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson eilen Hesarille Tukholmassa.

Hesari selittelee parhain päin persujen lähtöä äärioikeiston Venäjä-mieliseen liittoon: "Mistään sitovasta uuden ryhmän perustamisesta ei kuitenkaan Milanossa ollut kyse, enemmänkin tunnustelusta." Höpö höpö Hesari, Euroopan nuivat tekevät jo yhteistä vaalikampanjaa joka puolella Euroopassa. Ensi viikon alussa Euroopan äärioikeistoa kokoontuu Tallinnaan, jonne on tulossa Euroopan johtavista putinisteista Marine Le Pen ja persuilta toistaiseksi julkisuuteen vielä nimeämätön edustaja, mikäli virolaisia lehtiä on uskominen.

Hesari ei kysynyt persuilta eikä kirjoittanut tuosta Tallinnan tapahtumasta mitään. Sen verran Hesari tietää, että persujen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on menossa Matteo Salvinin vieraaksi Milanoon uuden liiton kokoukseen 18.5. Salvini on siis se, joka poseerasi Putin-T-paidassa Punaisella torilla.

Viron yleisradion mukaan Viron hallitus ei aio estää Le Penin tuloa Tallinnaan, vaikka Le Pen on kuuluisa Venäjä-mielisistä kannanotoistaan. Viron yleisradio muistuttaa Johan Bäckmanista, jolla on maahantulokielto Viroon samanlaisista syistä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006098815.html

https://www.err.ee/937515/eesti-ei-kavatse-takistada-le-peni-visiiti

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu