Uusliberalismia

Euroopan äärioikeistoa kokoontuu Tallinnassa - kuka edustaa persuja?

Yksi Euroopan äärioikeiston johtohahmoista, "Ranskan Huhtasaari" Marine Le Pen, on tulossa lähiaikoina Tallinnaan yhdessä monen muun "oikeistolaisen" kanssa. Lisätietoa on luvassa lähipäivinä. Näin kirjoittaa Facebookissa virolaisen EKRE-puolueen parlamentaarikko Jaak Madison.

Venäläinen Sputnik on tästä uutisesta innoissaan, Viro taitaa olla Le Penille uusi aluevaltaus. Sputnik kuvittaa uutisensa kuvalla Le Penin ja Vladimir Putinin tapaamisesta vuonna 2017. Putinin ihailijana tunnettu Le Pen on mukana äärioikeiston uudessa liitossa, joka tekee yhteistä kampanjaa eurovaaleja varten. Le Penin Rassemblement National-puolue on venäläisten rahoittama.

Persut ovat mukana samassa liitossa ja heidät on varmasti kutsuttu tuohon Tallinnan tilaisuuteen. Milläköhän tasolla persut ovat edustettuna?

Uuteen liittoon ollaan ylipuhumassa myös Unkarin pääministeriä Viktor Orbania. Unkarissa Orbanin vieraana kävi viime viikolla liiton johtohahmo Matteo Salvini Italiasta ja eilen itävaltalaisen FPÖ-puolueen johtoa. Uutta liittoa yhdistää se, että siinä mukana olevat puolueet edistävät Putinin tavoitteita Euroopassa. Jotkut puolueet, kuten persut, eivät halua tätä ehkä suoraan jäsenilleen ja äänestäjilleen myöntää.

Viron hyvä kansainvälinen maine murenee silmissä EKRE-puolueen päivittäisten toilailujen myötä. Tämä kokous vain vauhdittaa tuota alamäkeä.

https://ee.sputniknews.ru/estonian_news/20190507/16088287/parlament-Estonia-anonsirovali-vizit-Marin-Le-Pen-chto-izvestno.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (118 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Postimees-lehti kertaa Le Penin Venäjä-mielisiä ulostuloja. Le Penin mielestä Krimin liittämisessä Venäjään ei ollut mitään laitonta. Venäjä pitäisi Le Penin mielestä myös ottaa jäseneksi Natoon.

https://www.postimees.ee/6676923/jaak-madison-lahi...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ex-sahuri, kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ( ps.) olisi hyvä valinta suomalaisen delegaation vetäjäksi, sillä hän on myös EU-parlamenttiehdokas.

P.S. Turistikohteena Tallinna on kiehtova ja sinne pääsee helposti koko Euroopasta ilman lentämisen jättämää hiilijalanjälkeä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No sepä mukavaa. Sinne ei vasemmistoa kutsuta mukaan....

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Hyvä homma, Belgiassa on parlamenttivaalit vein äänestyslipun postiin, äänestin Vlaams Belang Marine Le Pen kehoituksen mukaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Siellä on varmasti Putinin kuva sennällä hakaristilipu liehuu taustalla on varmaan myos kuva Hitleristä, SS- miestensä kanssa tervehdyksensä tutun käsimerkkinsä avulla näille ylpeille oman aatteensa kannattajille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihapuhe jää nyt hieman epäselväksi kun kommentoijan kiihko aiheuttaa ajatuksenrientoa ja sormet alkavat näppäillä aivojen tuottamaa kaoottista informaatiota ennen sen järjestäytymistä älylliseksi viestiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vihapuhe on tarkoitettukin tunteen tasolla toimivaksi.
Sen tarkoitus ei ole laittaa rationaalisia aivosoluja liikkeelle.
Sen tarkoitus on pelkästään herättää tunteita,
silloin ei ole mitään merkitystä sillä
onko loihdittu mielikuva totta vaiko tarua.
se on silti syöpynyt lukijan alitajuntaan ikuisesti.

Mikähän se älyllinen viesti olisi? :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #9

Siellä on sellaista porukkaa koolla että ottavat saunassakin verilöylyjä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Putinin kuvan vieressä pitää olla Stalinin kuva myös.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lukaisin tuon Sputnikin jutun. Tokikin Google:n kääntäjän kautta englanniksi sillä kielitaitoni ei muuten ihan riitä. En löytänyt siitä Snellmanin lupaamaa innostusta vaan kuten otsikkokin lupaa: kuvausta tyyliin "mitä tiedetään".

Snellman myös kuvaa Le Pen:n puolueen olevan Venäjän rahoittamana. Kansainvälisissä tiedotusvälineissä kerrottujen todennettujen faktojen mukaan joku venäläinen pankki on myöntänyt heille lainan. Syy lainan hakemiseen sieltä kuulemma oli, että rahoitusta ei löytynyt lähemmistä pankeista. Se on, ainakin minusta, ihan muuta kuin olla venäläisten rahoittama.

Mutta sinällään tiedot tuollaisesta kokoontumisesta ovat mielenkiintoisia ja vielä mielenkiintoisempia keitä siellä on täältä verkottumassa. Persuthan, ainakin O.Kotro, olivat jo mukana Italiassa M.Salvinin liittokunnan perustavassa kokouksessa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitä vapautta ss-Arto ja ääri-Jouni tällä kertaa on kieltämässä, kokoontumisen sellaista? Missä on laita-Ritala selvittämään tämä asia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kuka täällä on mitään kieltämässä paitsi Leskinen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kukaan ei ole rajoittamassa Hitlerin ja Stalinein seuraajien ja ihailijoiden kokoontumisvapautta, kunhan vain lakia ja järjestystä noudatetaan. Silloinkin vain poliisi puuttuu asiaan, laillisin menetelmin, jos se poliisi on lain jajärjestuksen puolella, eivätkä ne kuulu stalinistien ja hitleristien porukoihin.

Minulla ei ole siihen kokoontumisvapaus-asiaan mitään oikeutta puuttua,
joten aivan turhaa on minua syyttää
mistään kokoontumisvapauden kieltämisestä.

Tähän sananvapauteen minulla vain on oikeus,
ellei sitten sitäkin minulta viedä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Salaliitto-Snellmannilta meni varmaan yöunet tuon jutun tähden. Elämä on kovaa kun putinisteja ja natseja pyörii kaikkialla ympärillä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Se tunne, että jos on olemassa äärioikeisto, merkittävästi vaikuttavana, ja yleensä kielteisesti, niin suurin perusta tälle ei välttämättä ole ääirioikeisto itse.

Sama muissakin syntyvissä kultturihaaroissa. Aiemmasta ne syntyy, ja syntymistapa on tällä tavoin yleinen.

Kun kulttuurihaaraa syntyy, kielteisesti koettuna, niin ongelma. Kun positiivisesti koettuna, kiva juttu.

Näitä tulisi nähdä laajemmin. Muuten on yhtä pyöritystä, josta ei ole parempaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut lähettävät tietysti kaikista venäjäystävällisimmän heppunsa tai hempukkansa. Halla-aho ei enää esitä edes olrnansa Euroopan puolella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikö noi eri maiden äärioikeistopellet oo vielä keskineet heille jotain yhteistä tunnusta?

Tai voi hyvin olla, että jotain hihanauhoja ja lippuja jo mietitään, tosin kyllä ne vanhat tunnisteet edelleen käyvät, sillä ideologiahan on edelleen sama.

Olisi hyvä, että heillä olisi joku yhteinen tunnus, sillä ihmisestä ei muuten ulkoapäin tyhmyys näy.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Paitsi että näkyy. Mieltyminen falskiin näkyy ihmisessä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jonkinlainen versio Yrjönnauhasta?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Eikö kokoomuksen ruiskukka kävisi? Sehän on vanha perinteinen natsisymboli, joten kokoomus sopisi hyvin joukkoon!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kokoomus on tavallinen liberaali demaripuolue, joka ajaa paremmin ansaitsevien duunareiden etua.

Kypärä ja papinkaulukset on aikaa sitten heitetty tien varteen, mistä persut on ne käyneet noukkimassa ja itselleen omimassa. Ne sopii hyvin rekvisiitaksi nykypersuille hakaristin ja muiden natsisymbolien lisäksi.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä
Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Mitä vikaa äärioikeistossa. Kysyihän Lipponenkin aikoinaan toimittajalta mitä vikaa natossa?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Nato on demokraattisten valtioiden muodostama puolustusyhteisö. Äärioikeisto on sortoon ja sotaan perustava fundamentalistinen ajattelumalli.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Olisiko kivempi keskittyä sellaisen pysyvän vankan rakentamiseen, joka on positiivisuusarvoltaan hiukan isompi. Mitä sanot?

Jos on sitä kyseenalaista, niin mitä sitä enää siitä vankistamaan. Katsoo vaikka ne kohdat, joihin voi itse liittyä mukaan. Sitähän yhteistoiminta on, jos sitä haetaan.

Vai sillä asialla sitä tulisi olla?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onko vielä olemassa äärivasemmisto ja jos, niin onko siinä vikoja?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Hyvä blogin aihe Leskiselle.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen Vastaus kommenttiin #27

Varmasti on, äärivasemmisto, ja näin voidaan jopa nimetä, kainostelematta.

Jos huomaa, että joku joka käsittely-yhteydessä päätyy tähän "tarkkuuteen", ... niin kai siinä voi arvella olevan sitä sumeilematonta "asiankäsittelyä".

Yksioikoisen viittaustavan, voi nähdä erityisen selkeästi pidetyille kielteisille ryhmittymille ominaisena. Toisaalta. On tahokokonaisuuksia kivempinakin, ja sama tarkkuus paljon käytettynä, jopa oletusarvoisesti.

Tarkkuus hyvä pyrkiä säätämään sopivaksi. Usein näissä tulee virhevalintoja ilmaisuun, mutta jos ihmisen kokonaisuutena tuntee, siis viestijäpuolen, niin voi ajatella jotain kokonaisuudesta.

Parasta joskus, että mainitsee kokonaisuudesta kattavasti, ja sen voi tehdä joskus lyhyestikin niin, että sanotun kattavuutta voi arvioida, lukijana.

Heittotaso sytyttää, ja sitä käytetään iltalehtityyppisimmissä yhteyksissä. Se lisää polariteettia, myös käsittelyyn. On huonon käsittelyn tunnusmerkki, ellei selkeästi haeta poikkeusta, provomielessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

Kaipa niitä korpikommunisti-idealisteja vielä jostain löytyy, odottavat sitä oikeaa vallankumousta ja oikeaoppista kommunistista yhteiskuntaa niinkuin kristityt Jeesuksen tulemista, voivatpa jopa uskoa siihen että kyllä se vielä joskus tapahtuu.

Kommunistit tulevat pettymään, kuten persut, jotka eivat saa omaa Suomeansa koskaan takaisin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #27

Äärivasemmistoa ei löydy Eduskunnasta. Siitä on vaikea sanoa mitään. Joku Kejonen ihailee Pohjois-Koreaa, siinä se taitaa olla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #32

Runoilija ja kirjailija Pekka Kejonen saattaa olla harmissaan tästä Pohjois-Korean ihailua koskevasta väitteestä.

Hän kun taitaa olla se Suomen tunnetuin ”joku Kejonen”.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Nato on demokraattisten valtioiden muodostama puolustusyhteisö"

Kumpi on tappanut enemmän NATO vai äärioikeisto?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #33

En tiedä. Äärioikeisto on räjäytellyt kouluja, metrojunia ja busseja ympäri maailmaa, siis pelkästään siviilejä. Nato taas toimii lähinnä tulemalla lähelle kriisipesäkettä: Katson. Muistaakseni ainoa iso operaatio Natolla oli Jugoslavian hajoamissodassa, Missä YK pyysi sotilaallista apua Kosovon asukkaiden pelastamiseksi Serbian (äärioikeistolainen) hallituksen kansanmurhan toteuttamisen estämiseksi.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Äärioikeiston kokoontumisajot kansallismieliseen hypetykseen on jotenkin ristiriitainen konstruktio... Pohjoismainen Vastarintaliike on asiassa suoraviivaisempi, kun se perustaa ajattelunsa mielestään muita parempaan rotuun kansallisvaltion sijasta.

Meille suomalaisille viime aikoihin asti suhteellisen vieraanvaraisessa Tallinnassa kansallinen uho on lisääntynyt ja meistäkin on tullut ilmeisesti siellä matuja:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3281ebe0-6be9-4...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Niin, aiemmin virolainen ääliöoikeisto on riekkunut hieman syrjemmällä m.m. Sinimäellä (vir. Sinimäed) juhlimassa natseja.

Ja onhan Virolla perinteitä, ihan ensimmäisestä virallisesti "judenfrei" alueeksi julistamisesta lähtien.

Mutta muualla Baltiassa meno taitaa olla vielä villimpää ihan pääkaupungeissa järjestettyine natsimuistelumarsseineen.

Toisaalta saattaa virallisen Viron suhtautuminen natseihin olla hieman ristiriitaistakin: https://www.tallinna24.ee/artikkeli/348854-suomala...

Ilkka Huotari

"Uutta liittoa yhdistää se, että siinä mukana olevat puolueet edistävät Putinin tavoitteita Euroopassa."

EU-maiden itsemääräämisoikeuden edistäminen on Putinin tavoite?

Onko Putinin tavoite se, että EU olisi pelkkä vapaakauppa-alue? Tämähän varmaan kävisi tälle ns. "äärioikeistolle", että EU olisi pelkkä vapaakauppa-alue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Terijoen hallitus myös oli edistävinään Suomen itsemääräämisoikeuttaeli tosiasiassa oikeutta liittyä neukkulaan. Samat tyypit samoin propaganndakeinoin vauhdissa nyt. Salvinin internationaali ja Ilkka Huotari jeesaa.

Ilkka Huotari

Salaliittoteoriat taas vauhdissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Kaikkihan on ihan silmien alla. Äärioikeisto nykyään on ihan avoimin kortein hajoittamassa Eurooppaa ja vahvistamassa sekä nuolemassa Putinia. Ei siinä mitään salaliittoja tarvitse kehitellä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #40
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #44

Esimerkiksi jollain brexiteillä tai muulla vastaavalla sekoilulla.

Ennemminkin pitäisi tehdä päinvastoin ja laittaa EU:lle yhteinen budjetti millä ostetaan niitä hävittäjiä, ohjuksia ja muuta kivaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Ei Eurooppa mihinkään Britti-Tory:jen Brexit-sekoiluun hajoa. Euroopan unioni sen sijaan voi nitistä liitoksissaan. Samaten sen sisäinen valuuttaunioni voi hajota joko Brexit:n ympärillä sekoilun, muiden finanssipaineiden tai molempien takia. Eurooppa Atlantilta Uralille ja P.jäämereltä Välimerelle säilynee kunnes mannerlaattojen liikkeet sen mahdollisesti joskus tulevaisuudessa rikkoo.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"EU-maiden itsemääräämisoikeuden edistäminen on Putinin tavoite?"

Kaikki mikä on vastaan EU:n liittovaltiokehitystä tukee suoraan Putinin hajoita ja hallitse strategiaa. Putin pyrkii estämään sitä, että Eurooppaan tulisi geopoliittinen voima. Pikkuvaltioita voi aina kiihotella toisiaan vastaan ja sitten liittää osaksi Venäjää.

Ilkka Huotari

Te EU-federalistit olette kyllä sekaisin.

Senkö takia pitäisi saada liittovaltio, että se on Putinin tavoitteita vastaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #52

No jos siitä olisi vaikka Suomelle haittaa.

Kuten EU:stakin on nykyisin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

Ei siitä ole haittaa muille kuin teille Putinisteille, jotka haluaisitte irroittaa Suomen EU:sta ja tarjota sitä Putinille hopealautasella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #53

EU:n haitat on pienemmät kuin antautua osaksi Venäjää. Nyt esimerkiksi on mahdollisuus itse päättää asioista.

Paremminhan meillä nyt on asiat kuin YYA aikana.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #70

Ei tässä kukaan ole antautumassa osaksi Venäjää.

Jos EU:lle kelpaa vapaakauppaliitto, niin ei sitä kukaan vastusta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #51

# 51

Liittovaltio on tarpeen jotta kotimaiset poliitikot eivät pääsisi kyykyttämään alamaisiaan ihan siihen malliin kuin tähän asti. Kokonaan niistä ei liittovaltiossakaan päästä eroon eikä ole syytäkään.

Liittovaltio myös pystyy tarjoamaan kansalaisilleen sellaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia joita kansallisvaltiot eivät yksin pysty tarjoamaan. Ulkopoliittisesti se on vahva vastavoima Venäjälle ja Kiinalle. Sillä on paljon enemmän poliittista, talousellista ja Naton ansiosta sotilaallista painoarvoa kuin yhdelläkään sen yksittäisellä jäsenmaalla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #82

"Liittovaltio on tarpeen jotta kotimaiset poliitikot eivät pääsisi kyykyttämään alamaisiaan ihan siihen malliin kuin tähän asti. Kokonaan niistä ei liittovaltiossakaan päästä eroon eikä ole syytäkään."

No ihan yhtä hyvinhän ne voivat kyykyttää liittovaltiossakin, tai EU:ssa. Ja tämä on hyvin jo nähtykin, kun Suomi ei kontrolloi enää edes omia rajoja (Ruotsin suuntaan).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #87

Ruotsi on saman schengen alueen rajan sisäpuolella siinä missä Suomikin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #87

# 87

Sellaisella itsemääräämisoikeuden rajoittamisella mitä eduskunta Suomessa harjoittaa saadaan muualla lähiöissä autot palamaan ja Ranskassa keltaliivit kaduille.

Asiaa on helppo hahmottaa vertaamalla sääntö-Suomea muihin unionimaihin. Tai muistamalla mikä kaikki meille ei ollut sallittua ennen unionin jäsenyyttä.

Ja joku ihan tosissaan sellaisten valtaoikeuksien palauttamista poliitikoille asioista joista kansalaiset saavat nyt päättää itse. Puhumattakaan sellaisista asioista kuin unionin tuomat työ- ja luonnonsuojeluvelvoitteet joita ennen täällä olivat asiat kuralla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #90

Ne säännöthän on edelleen voimassa - esim. alkoholin osalta.

Nyt EU on vain tuonut uusia sääntöjä, missä emme edes kontrolloi omia rajojamme.

Ihan lose-lose-ratkaisuhan tämä on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #91

Olisiko parempi että emme saa päättää asioista kysymättä lupaa Moskovasta? Näinhän se oli aiemmin.

Ja niin kauan kun Venäjä elättää meitä energiallaan ja kontrolloi itämeren aluetta asevoimillaan niin ollaan sinne tietysti täysin alisteisessa asemassa ilman unionia.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #92

Ei kai sitä ole pakko olla minkään toisen maan vaikutuksen alaisena.

En oikein ymmärrä, mistä tämä ajatusmalli tulee, että pitäisi aina valita joku tietty maa (tai EU), jonka alaisena ollaan.

Useimmat maailman maathan on itsenäisiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

"Useimmat maailman maathan on itsenäisiä."

Mitä parempi yhteistyö valtioilla on sitä parempi elämä niiden asukkailla.
Mitä itsenäisempiä valtiot ovat, sitä kurjempi homma niiden maiden asukkaille.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #94

"Ei kai sitä ole pakko olla minkään toisen maan vaikutuksen alaisena."

Milläs estät? Venäjä toimittaa meille valtavasti energiaa mistä ollaan riippuvaisia.

Etkö muista tällaista asiaa lähihistoriasta että me HÄVITTIIN sota?

Muista että Suomi oli ennen EU:ta syvässä lamassa, sitä ennen oltiin Neuvostoliiton vasalli, tätä ennen oltiin sodassa häviäjiä.

Jollain itsenäisyydellä ei ole mitään merkitystä kun vahvempi sanoo miten pitää toimia että ei heikennetä suhteita sinne. Tai sitten vaikka vaihdetaan hallitus Venäjälle ystävällismieliseksi.

Tätähän se oli: https://www.youtube.com/watch?v=4dKf6DRV4Q4

Suurvaltapolitiikka on tämän maailman todellisuutta. Me ei olla suurvalta. Ilman EU:ta me luisuttaisiin saman tien Venäjän etupiiriin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #110

Vaikea nähdä tässä teidän Venäjä-pelottelussa yhtään realismia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #91

# 91

Alkoholituonnin säännöt ovat ikävä kyllä sitä kannattamaasi kansallista itsemääräämisoikeutta. Muissa unionimaissa moisia ei ole.

Unionille pitäisikin antaa lisää valtaa jotta se voisi estää kansallisia hallintoja kohtelemasta omia kansalaisiaan epäreilummin kuin muissa unionimaissa. Nyt suomalaisten itsemääräämisoikeus on rajoitetumpaa, oman hallinnon toimesta. Ja sellaista haittaa joku haluaa lisää.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #96

EU ei ole kaiken kaikkiaan kaiken hyvän tuoja, sehän ajaa lähtökohtaisesti kaupan vapauden asiaa, ja sen se tekee hyvin usein kuluttajan ja kansalaisen edun vastaisesti. Toisaalta EU:lla ja EY:llä on edistyksellinen rauhaa ja kansojen välistä yhteistyötä ja ihmisoikeuksia tukeva järjestelmä, jota kaiken lisäksi mahdollisesti lisääntyvät populistiparlamentaarikot eivät kovin helposti pääse kaatamaan. Erilaisia kapuloiden rattaisiin panoa ihmisoikeustyön kehittämiseen ne kyllä tulevat yrittämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #98

"EU ei ole kaiken kaikkiaan kaiken hyvän tuoja, sehän ajaa lähtökohtaisesti kaupan vapauden asiaa, ja sen se tekee hyvin usein kuluttajan ja kansalaisen edun vastaisesti."

Mistä helkutista tämä väite on peräisin?
Ilmeisesti jostain Putinin trollitehtaasta.

Siellähän on ne kansalaisten valitsemat mepit värkkäämässä niitä direktiivejä EU:n kansalaisten parhaaksi.

Ne yrittää huolehtia siitä ettei markkinoille saa laittaa mitä paskaa tahansa, samoin yritetään katsoa ettei ylikalasteta meriä tyhjiksi tai hakata metsiä paljaaksi ja sensellaista. Kurkun käyryysdirektiivikin oli pelkkä uutisankka, mutta toku sekin olisi ollut hyvä käytäntö että kaupan olisi ollut vain suoria kurkkuja, mutta siitä kyllä huolehtivat kauppiaat ja tuottajat että tuotteet on pakattavissa ja siirrettävissä helposti, sellaisesta ei EU:n kannata huolta kantaa.

Sen sijaan EU:n on hyvä huolehtia siitä että elintarvikkeet on puhtaita myrkyistä.

Mistä helkutista se ajatus oikein tulee ettei olisi kuluttajan edun mukaista että tarjolla olevat tuotteet ovat asiallisia ja ruoka myrkytöntä ja terveellistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #101

Vihavainen kehuu EU:n elintarvikevalvontaa mutta unohtaa, että sitä valvotaan Italiasta käsin joka on kuuluisia, suorastaan pelottavan kuuluisa erilaisista myrkkyskandaaleistaan elintarviketeollisuudessaan.

Oikeasti perimmäinen tarkoitus elintarvikevalvonnalla on ajaa suurteollisuuden etua niin, että pienemmät, joilla ei ole varaa rakentaa isoja omavalvontaan perustuvia laitoksia, eivät pärjää markkinoilla.

Tällä hetkellä elintarvikevalvonta on hyvinkin tarkka siitä, että käytetään "sopivien" (lue: riittävän suurten) tuottajien myrkkyjä. Onneksi TTIP lienee nurin, ainakin toistaiseksi, jonka voimassa ollessa ei enää saisi kieltää suuryrityksiä käyttämästä sellaisia myrkkyjä kuin haluavat, ellei haluta maksaa niille korvauksia menetyistä voitoista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #104

"Vihavainen kehuu EU:n elintarvikevalvontaa mutta unohtaa, että sitä valvotaan Italiasta käsin joka on kuuluisia, suorastaan pelottavan kuuluisa erilaisista myrkkyskandaaleistaan elintarviketeollisuudessaan."

En väitä että EU:ssa kaikki sujuisi valvonnan osalta niinkuin pitää, mutta jos on olemassa jotain vääryyksiä jotka johtuvat korruptiosta, välinpitämättömyydestä tai muista syistä, ne pitäisi paljastaa ja korjata, eikä romuttaa systeemiä, jonka tehtävänä on turvata kuluttajan etu.

Sen vielä sanon että epäilen kaikkia väitettyjä vääryyksiä Putinin trollien valhepropagandaksi, ennenkuin toisin todistetaan, mutta en väitä etteikö vääryyksiä esiintyisi, niitä on aina ja kaikissa systeemeissä.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #101

Ei tarvitse olla Putinin trolli havaitakseen, että yksittäisen maan oikeutta rajoittaa tuotteen tai materiaalin käyttöä terveyssyistä rajoitetaan, koska se katsotaan vapaan kaupan estämiseksi. Esimerkki tästä oli atsovärit, jotka Suomessa oli ennen EU:ta kiellettyjä terveysriskien takia, mutta oli taas pakko sallia liittymisen jälkeen. Toki se toisaalta edistää terveyttä kieltämällä kaikilta haitallisia aineita. Mepit värkkäävät kaikenlaista, mutta meppien ympärillä häärivät jos jonkinsorttiset lobbarit. Monet kummallisimmat, kuten jo kumottu asetus kurkkujen muodosta tai hampurilais- ja nakki -nimien käyttökieltohanke vegetuotteissa ovat tuon toiminnan tulosta.

Putinin trolli ei toisaalta korostaisi EU:n merkitystä edes jonkinlaisten ihmisoikeuksien takuumiehenä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #98

Olen tuosta EU:n taloussuuntautuneisuudesta ihan samaa mieltä. Jopa niin jyrkästi, että katsoisin sen olevan EU:n kova ydin, siis ajaa suurten kapitaalikeskittymien etuja.

Tuosta rauhan asiasta en olisi ihan yhtä vakuuttunut. On toki totta, että aikoinaan II Maailmansodan jälkeen oli liikkeellä pyrkimyksiä joilla yritettiin estää Saksan ja Ranskan enää joutumasta rintaman eri puolille. Seurauksena kehitys Euroopan hiili- ja teräsunionista nykyiseen federalisoituvaan EU:in. Mutta rauhan edistämisestä on tullut kovastikin n.s. "linnake-Euroopan" rakentamista jossa työnjaon mukaan sotiminen hoidetaan NATOn kautta. Siis niin, että sotia etsitään muualle kuin Ranskan ja Saksan väliin.

Talousetujen ollessa etusijalla ihmisoikeudet ja kansojen väliset yhteydet saavat väistyä. On sitten tuettava Ukrainan oligarkkeja, ylikansallisia (öljy-) yhtiöitä tai pankkeja. Seuraukset joutuvat kantamaan niin EU-maiden veronmaksajat kuin vähemmän kehittyneiden maiden asukkaatkin.

Tämän politiikan seurauksia meille esitellään kovinkin tarkoitushakuisen kaksinaismoralistisesti. Meille toki esitellään sodan uhreja Alepposta mutta pois jätetään raqqat, mosulit, jemenit, donbassilaiset, afganistanilaiset j.n.e. Vapauden airueiksi kelpaavat pommittavat USA:n ilmavoimat tai rettelöivä Venezuelan oppositio mutta ei "Gilets jaunes" tai globalisaation vastustajat Euroopassa. Pidämme värivallankumouksia ja erilaisia keväitä kansannousuina mutta emme näe niiden yhteyksiä ihan suoraan superhypervallan ytimiin, niihin samoihin joiden yhteydet kulkevat myös alt-right -organisaatioiden kautta nyt puheena oleviin ääliöoikeistolaisiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Että ne kehtaa mukapahastua istumajärjestyksestä. Se istumajärjestys on niille niiden arvomaailmassa kunnia. Mutta falski on falski eikä enää muusta tiedä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, nyt tuntuu siltä, että jeesuskaan ei kärsiny ristillä niin paljon kuin persut nyt :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei saa Petteri pilkata.

Ristinkuolemalla Jeesus lunasti niin sinulle kuin kaikille perussuomalaisillekin ikuisen elämän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Käsittääkseni ei lunastanut Mestarille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Le Penin Tallinnan vierailusta ensimmäiseksi kertonut Jaak Madison kokee nyt tarvetta selittää EKRE-puolueen Venäjän suhteita Facebook-sivullaan. Hän kokee, että Saksa ja Ranska ovat läpikotaisin Venäjä-mielisiä. Se ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Saksassa ja Ranskassa kaikki muut puolueet ovat arvostelleet äärioikeistoa sen hyppäämisestä Venäjän syliin.

EKRE pelaa tässä samoilla kaksilla korteilla kuin persutkin.

https://www.facebook.com/madisonjaak/

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Ihanko totta? Kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan Ranskan presidentti Sarkozy antoi tukensa Putinille ja sanoi suunnilleen näin: "On ymmärrettävää, että Venäjä puolustaa venäläisiä myös maansa rajojen ulkopuolella!"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jaa - olisiko sinulla linkkiä tuohon? Minä en sitä kyllä noin muista.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt Vastaus kommenttiin #65

Sarkozy puolusti myös Venäjän toimet Krimissä kun hän ei enää ollut presidentti:https://www.politico.eu/article/sarkozy-russia-fling-putin-nato-united-states/

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Delfin mukaan Suomen persuilta on "edustaja" tulossa Tallinnaan. Kokous on kuulemma ensi viikon alussa.

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/marin...

Reformipuolueen puheenjohtajan Kaja Kallaksen mukaan tämän "vihanlietsojan" - siis Le Penin - saapuminen Viroon "herättää kysymyksiä:" Miksi hän tulee ja mitä hän aikoo Virossa tehdä?

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/kaja-...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Huotari voisi perehtyä millainen oli sodanjälkeisen Suomen itsemääräämisoikeus aina NL:n romahtamiseen asti, se oli olematon. Ei tarvitse olla järjen jättiläinen ymmärtääkseen, että hajanainen kansallisvaltioiden Europpa olisi poliittiselta painoarvoltaan huomattavasti heikompi kuin tiiviseen yhteistyöhön perustuva Euroopan Unioni ja juuri tätä taustaa vasten on ymmärrettävää miksi Venäjä tukee voimia joiden tavoitteena on hajoittaa EU sisältäpäin ja siksi näiden voimien, myös persujen, isänmaallisuuden voi huoletta kyseenalaista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin.. Sodan jälkeen oltiin Neuvostoliiton satelliitti ja ajeltiin Ladalla. Siis ne joilla oli rahaa.

Sitten kun Neuvostoliitto romahti niin sen napanuorassa kun oltiin niin oltiin lamassa. Sitten liityttiin EU:n ja Ladat vaihtui Mersuihin. Köyhilläkin polkupyörät vaihtui Toyotaan.

Persut eivät ole isänmaallisia vaan Putinisteja. Haluavat Suomen takaisin osaksi Venäjään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näillä näkymin persut ovat Suomen vähiten isänmaallinen puolue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Muuten mielenkiintoista että entinen puolustusministeri Jussi Niinistö on hiljaa. Halla-aho ei kelpuuta häntä takaisin mutta hän on kuitenkin lojaali tai hiljaa mestarin julkistetusta saapumisesta Moskovaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Saas nähdä kuka sinne persuista lähetetään. Veikkaan, että niistä persnuorison Lapin piirin rotupuhtaudesta intoilevista löytyy kiinnostuneita delegastteja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näin se homma etenee: Tänään varmistui, että Unkarin Viktor Orban tapaa Donald Trumpin Valkoisessa talossa 13.5. Tänään Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo perui tapaamisensa Angela Merkelin kanssa.

https://www.reuters.com/article/us-usa-hungary/tru...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuossa yläpuolella on kovinkin monta täysin höyrypäistä kommenttia joissa henkilöidään kaikki itselle epämieluisa Putiniin ja heijastetaan äärioikeistoon äärioikeistoon. Tuolla analyysin sumeudella ei saa minkäänlaista tolkkua maailmanmenosta. Mutta onhan sillä mukava lietsoa omaa tunteenpaloaan kun on niiin mukava olla tohkeissaan ja pöyristellä.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Voihan pelot ilmaista, ja pahimmat skenaariot, joita osaa mielessään kuvitella. Voiko ne jäädä ilmaisematta, ja jos jäävät, onko sitten kovin hyvä.

Ehkä kunnon kyvyt ja taidot käsittelyissä on jotain, ja luottamus. Silloin hyvin moninaiselta näyttävästä melskasta saadaan louhittua yhtä sun toista, eikä pikkufibat, tai fibsupainotukset aiheuta pelkoa siitä, että kokonaisuus alkaisi viettää kohden jotain mahdollista tolkuttomuutta.

Jos kaikkea ei voitaisi sanoa, niin jos tämä ehkä aistittaisiin, voisi sillä olla lukitsevaa merkitystä.

Voisi kysyä esim niin, että uskaltaako jokainen kirjoittaa rehellisesti sen, minkä kokee tärkeäksi. Mitä ajattelee siitä, mikä on selviytymiskykyisyys tällaisten jälkeen. Varmasti mittaa jotain laatupuolta, asiankäynneistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ääri- ja ääliöoikeiston muodostama uhka sekä itsenään että valikappaleena ja työkaluna on sen verran merkittävä, että sitä pitäisi pystyä analysoimaan terävämmin kuin demonisoimalla kaikki itselle epämieluisa kansallisista rintamista ja vapauspuolueista USA-laisen uskonnollisen alt-right:n kautta persuleihin ja sisulaisiin yhdeksi ja samaksi V.Putinin johtamaksi putinismiksi. Ongelma on monikerroksisempi ja -syisempi vaikka erilaiset yhteistyökuviot ovat myös merkityksellisiä mutta niin ovat myös erot keinoissa ja päämäärissä. Ne ovat jopa pohjimmiltaan merkittävämpiä ja ne olisi hyvä tuntea jos ilmiötä haluamme oikeasti vastustaa. Niputtavalla demonisoinnilla vain peittelemme.

Meidän onnemme taitaa olla, siis viime maailmansodasta tähän asti on ollut, että niin moni noissa porukoissa haluaa olla suuri johtaja ja niin harva johdettava joukko. Tilanne on kuitenkin ihan toinen kun keskiluokka huolissaan sosio-ekonomisen asemansa puolesta persuuntuu ja alkaa organisoida pahaa oloaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

"Tilanne on kuitenkin ihan toinen kun keskiluokka huolissaan sosio-ekonomisen asemansa puolesta persuuntuu ja alkaa organisoida pahaa oloaan."

Jopa joo, helpoin keino organisoida pahaa oloa on syyttää siitä muita, kuten pakolaisia. Hitlerin aikana ei ollut vielä pakolaisia, oli vain juutalaisia ja mustalaisia joita syyttää.

Pahinta on että läheskään kaikki keskiluokasta eivät edes tunne mitään pahaa oloa, mutta tämä tällainen kiihotustoiminta tuottaa aikaa myöden tulosta.

Toisen maailmansodan jälkeen yksi toisen maailmansodan korpraali, joka olisi halunnut jatkaa sotaa, pettyi pahasti kun se loppui ja sai oman pahan olonsa vähitellen levitettyä koko kansakuntaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #103

Itse asiassa se korpraali olisi jäänyt vankilasta vapauduttuaan sinne müncheniläisen oluttuvan loosiin koko puolueensa kanssa jollei olisi löytynyt rahoittajia jotka näkivät aatteen potentiaalin omien etujensa ajamisessa.

Keskiluokan pelkojen lietsomisen vaikutuksesta olen kuitenkin samansuuntaista mieltä. Mutta sitä eivät pysty tekemään nuo ääliöt omatoimisesti vaan he tarvitsevat siihen tehtäväksiantajan joka rahoittaa. Eikä se ole Putin vaan paljon lähempänä olevat omien kapitaaliensa etuja vaalivat. Ne jotka eivät tarvitse keskiluokkaa enää finanssikapitalismin oloissa tuotannollisen kapitalismin pyörittämiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #105

"Eikä se ole Putin vaan paljon lähempänä olevat omien kapitaaliensa etuja vaalivat. Ne jotka eivät tarvitse keskiluokkaa enää finanssikapitalismin oloissa tuotannollisen kapitalismin pyörittämiseen."

:)

Sinäkin siis olet läytänyt oman syntipukkisi, kuten minäkin omani.

Minulle syntipukki on Putin, sinulle se on kapitalisti, mutta valtaosalle näyttää syntipukiksi riittävätn pakolainen ja suvakki. :)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #107

Minusta vanha neuvo "seuraa rahaa" on edelleenkin pätevä. Me elämme finanssikapitalismin aikaa ja silloin tuo seurattava raha on kskittyviä kapitaaleja.

Tokikin myös Putinin takana puhuu raha. Mutta käsittääkseni britti H.Mackinder:n (1861–1947) hieman yli sata vuotta sitten kehittämä "heartlands"-teoria periaatteiltaan pätee edelleenkin. E.Blair (1903–1950), t.m.n. G.Orwell, kuvaili asetelmaa teoksessaan "1984" Oceania:na ja Eurasia:na. se löytää läntisten, merellisten, ja itäisten, mantereellisten, kapitalistien väliin perustavaa laatua olevan vastakkainasettelun. Se myös selittää aika hyvin historian kulkua, p.l. hetkelliset ja rajatut taktiset edut. Siinä kuviossa täkäläiset ääliöoikestolaisetkin asettuvat kuvaan läntisten kapitaalien työrukkasina, tilanteesta riippuen joko ohjaamassa ihmisten tyytymätttä pois todellisista syistä tai pitämässä erilaisia kurissa.

Tokikin jokainen on vapaa pitämään omia syntipukkiaan. Toiset valitsevat heidät ennakkoluulojensa ja antipatioidensa perusteella, jotkut toiset pyrkivät analysoimaan juurisyitä ja hakemaan kestäviä perusteluja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #111

"Tokikin jokainen on vapaa pitämään omia syntipukkiaan. Toiset valitsevat heidät ennakkoluulojensa ja antipatioidensa perusteella, jotkut toiset pyrkivät analysoimaan juurisyitä ja hakemaan kestäviä perusteluja."

Todellinen syyllinen on Homo Sapiens, eli ihmislajin geneettinen perimä, joka säätelee meidän kaikkien käyttäytymistämme, halusimmepa tai emme, vaikka siinä onkin joukko opittuja asioita välissä, eli niitä meemejä, mutta ne eivät tietyissä tilanteissa merkitse mitään, esimerkiksi sotatilanteissa, tai sellaisen ihmisen kohdalla joka on vallan huipulla.

Vaikka en ole millään tavoin tai millään muotoa uskonnollinen, niin täytyy sanoa että raamatun kuvaus paholaisesta vastaa hyvin tarkkanäköisesti niitä ihmisen geeneissä piileviä pimeitä asioita joita yritetään meemeillä pitää kurissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #112

Ei geeneissä mitään pimeitä voimia piile. Ne sisältävät vain tietyllä tavalla järjestyksessä olevia aminohappopareja jotka ohjaavat solujen kehittymistä. Niihin on jäänyt tietynlaisia perimiä jotka joskus joissakin vaiheissa ovat olleet hyödyllisiä kun ollaan sopeuduttu erilaisiin olosuhteisiin ja niiden muutoksiin. Erityisen oleellisia ovat Homo sapiens:n laumakäyttäytymistä ohjaava perimä.

Valitettavasti kulttuurievoluutio ei täysin ole riittänyt peittämään joidenkin alfauros- ja -naaraspiirteitä. Etenkin kun kulttuurievoluution aikana, etenkin siinä vaiheessa kun alkoi kertyä omaisuutta, pääasiassa karjaa ja peltoja, jota katsottiin pitävän periyttää jälkeläisille isälinjaa pitkin.

Sitä ennen pystyttiin paremmin elämään sovussa vaikka eri klaanit t.m.s. kiistelivätkin rajallisista resursseista. Varsinainen mylläkkä alkoi kuitenkin kiinteän omaisuuden ja patriarkaatin tiukan hierarkisuuden myötä ja on pahentunut siitä tännepäin elettäessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #113

"Varsinainen mylläkkä alkoi kuitenkin kiinteän omaisuuden ja patriarkaatin tiukan hierarkisuuden myötä ja on pahentunut siitä tännepäin elettäessä."

Se mylläkkä kehittyi samaan akaan kuin miltä ajalta vanhan testamentin tarnat on peräisin ja vanhan testamentin opit ja uskomukset kuvaavat hyvin tätä ihmiskunnan murrosvaihetta, kun paimentolaisuudesta siirryttiin maanviljelyyn, kiinteään asutukseen, kaupunkimuotoisiin yhdyskuntiin ja valtiomuodostumiin.

Siihen vaiheeseen tarvittiin valtavasti arvomuutoksia, jotta se olisi onnistunut, eli kehiteltiin niitä meemejä jotka on meidän nykyisenkin meemijärjestelmämme pohjalla.

Siellä taustalla kyttää kuitenkin paholainen, eli medän geeneihimme tallentunut villi-ihminen, luolamies, tai metsästäjä kerilijä.

Tosin pitää korjata tuota äsköistä esitystä sikäli että kyllähän nykypäiviin säilyneillä metsästäjä-keräilijäkulttuuteillakin on oma meemijärjestelmänsä, mikä ei ole mikään villi-ihmisen geeneihin pohjautuva järjestelmä, vaikka se olellisesti poikkeaa meidän meemijärjestelmästämme.

Varsinaiset villi-ihmisten villit geenit tulevat näkyviin yksin metsässä kasvananeiden tai eläinten kasvattamien ihmisten käytöksessä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #114

Sekä n.s. "villien" että n.s. "sivistyneempien" mutta ei patriarkaattimaisesti järjestäytyneissä yhteiskunnissa joista meillä on tietoa, järjestys on hyvinkin paljon parempi kuin meidän n.s. sivistyneiden keskuudessa. Jos siis parempana pidetään toisteacn huomioonottamista, yhdessä elämisen taitoja, matalia ja joustavia hierarkioita j.n.e. Toki sotaretket ovat todellisuutta heidänkin keskuudessaan mutta teollisuutta siitä on tehty vasta meidän n.s. sivistyneempinä aikoinamme. Samaten varsinaisen rikollisuus on vasta patriarkaatin aikainen keksintö. Psykopaattisuuskin lienee n.s. "kehittyneen" maailman tauti.

Edellistä ei pidä ottaa minään menneiden parempien aikojen haikailuna sillä tiedän hyvin, että historiaa ei voi kääntää takaisinpäin. Ja moni asia on myös nykyisin paremmin koska tiedämme enemmän ja perinpohjaisemmin vaikka olemmekin myös menettäneet paljon luontoon liittyvää tietämystä. Mutta voisimme oppia menneisyydestä ja sitä kautta osata arvioida kriittisesti myös omaa menoamme.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Taitaa kuitenkin euroopassa väkivallan uhreja tullut eniten viimeaikoina äärivasurien ja ääri-islamilaisten tekosista. Saksassa joku aika sitten äärivasurit hoisi yli 30 poliisia sairaalaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Steve Bannonin varjo kummittelee eurovaalien päällä. Bannon puhuu 11.5. Saksan AfD-puolueen järjestämässä tilaisuudessa.

https://www.cnews.fr/monde/2019-05-07/lombre-de-st...

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Vihapuhetta ja vihan lietsontaa! Minälaisia iskulauseita huudetaan sitten Tallinnassa? Jouni Snellmanin ruotsalaisen veljespuolueen nuorisjärjestö kunnostautui huutamalla vappuna Malmössä iskulauseita, jotka olivat täynnä juutalaisvihaa! Haluttiin tuhota sitä ja tätä! Melkein Goebbelsin tasoa! Samansuuntaista vihapuhetta SDP:n oma kansanedustaja viljelee Suomessa!

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Jos ajattelee EU:ssa toimivien uusien puolueiden koko kirjoa, niin vaikea on niistä saada aikaiseksi sen enempää putinistien salaliittoa kuin Hitlerin tai Stalinin kunnianpalautusta.

Osalla EU:n laitaoikeiston puolueista on kyllä sitä vanhaa historiaa mukanaan yllin kyllän, aina juutalaisvihaa myöten. Samanaikaisesti Fidezin johtaja Victor Orban ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ovat mitä parhaita kavereita. Taitaa myös persuissa vaikuttaa aika iso porukka, jonka mielestä Israel on aina oikeassa (tämä siis some-kirjoittelun perusteella).

Kuriositeettina mainittakoon, että Tanskan Dansk Folkeparti on viime aikoina siirtynyt käyttämään perinteisiä demareiden vaaliteemoja, joita tanskalaiset demarit itse eivät ole aikoihin käyttäneet.

Itse pitäisi suurena yllätyksenä jos hyvin hajanaisilla teemoilla ja lähes vastakkaisilla ideologioilla varustetut populistiset oikeistopuolueet kykenisivät löytämään jonkin yhteisen linjan. Liian suuria johtajien egoja ja liian suuria eroja poliittisissa näkemyksissä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä ihmeen vastakkaisia ideologioita.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Esimerkiksi juuri Dansk Folkeparti, joka on alkanut kalastella perinteisillä demariteemoilla. Tai Italian Viiden tähden liike, joka monessa mielessä on ideologisesti enemmän jonkinlainen keskustavasemmistolaisanarkistinen kuin luontevasti nykyiseen EU-parlamentin Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmään kuuluva. Kyseisessä ryhmässähän on perinteisesti ollut muun muassa brittien UKIP, joka ei todellakaan ole ollut aateveli/aatesisko Viiden tähden liikkeen kanssa.

Näissä uusissa liikkeissä on paljon sitä ilmiötä, että poimitaan perinteisistä teemoista itselle sopiva kokonaisuus. Tuota kokonaisuutta on sitten vaikea sijoittaa mihinkään perinteisellä oikeisto/vasemmisto-akselilla. Ehkä aika on muuttunut perinteisten jakojen ohitse.

Esimerkiksi Ranskan Rassemblement national (siis Le Penien puolue) on monessa mielessä lähes äärikonservatiivinen (myös antisemitismia haistettavissa aina silloin tällöin), mutta talouspolitiikassa vähemmän oikeistolainen, paljon perinteisiä maltillisen vasemmiston talousteemoja löytyy. Samalla meillä eduskuntavaaliohjelmassaan hyvin vahvasti yleissitovuutta puolustava ja halpatyömarkkinoita vastustava puolue oli perussuomalaiset.

Kenttä ei ole niin selvä tai yksiulotteinen kuin äkkiseltään ajattelisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #74

"Näissä uusissa liikkeissä on paljon sitä ilmiötä, että poimitaan perinteisistä teemoista itselle sopiva kokonaisuus. Tuota kokonaisuutta on sitten vaikea sijoittaa mihinkään perinteisellä oikeisto/vasemmisto-akselilla. Ehkä aika on muuttunut perinteisten jakojen ohitse."

Ilmeisesti joka puolueesta on haluttu ottaa ne kaikkein populistisimmat teemat.
Elikkä ei siitä mitään kumminkaan tule,
muuta kuin iso hässäkkä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen Vastaus kommenttiin #75

"Ilmeisesti joka puolueesta on haluttu ottaa ne kaikkein populistisimmat teemat. Elikkä ei siitä mitään kumminkaan tule, muuta kuin iso hässäkkä."

Höpö, höpö.

Jokainen puolue on aina läjä paremmin tai huonommin toisiinsa sopivia poliittisia (osa)tavoitteita. Tiettynä ajankohtana osa niistä yhdistettiin "oikeistoon" ja osa "vasemmistoon".

Eivät nuo tavoitteet olleet sen enemmän tai vähemmän populistisia. Niillä pyrittiin saamaan ääniä. Jossain vaiheessa osa teemoista lakkasi vetoamasta äänestäjiin. Toisaalta taas jotkut uudet teemat alkoivat vedota ihmisiin.

Tästä taas syntyy uusia yhdistelmiä ja kyseisiä yhdistelmiä kannattavia liikkeitä. Osa niistä jää elämään ja ehkä korvaa aikaisemmat liikkeet.

Mikään poliittinen liike ei ole kestänyt muuttumatta. Ne, jotka eivät ole muuttuneet, ovat kadonneet.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Höpö, höpö."

Nämä uudet populistiset puolueet jättävät ne ikävät asiat pois ohjelmasta, koska ne eivät tuo ääniä ja populistin tarkoitus on kerätä ääniä, eikä panna maata kuntoon.

Toki, sen myönnän, ei niitä ikäviä asioita ole kyllä liiemmin vanhojenkaan puolueiden ohjelmissa.

Sen takia asiat menevät yhä huonompaan suuntaan koko ajan, mutta kun populistit nousevat valtaan, niin ainavain hullummaksi menee.

Jossain vaiheessa äänestäjät kummunkin huomaavat että heitä on taas huijattu ja silloin on piru irti, elleivät sitten populistita saa hallintaansa mediaa ja oikeuslaitosta, kuten Puolassa ja Unkarissa.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen Vastaus kommenttiin #77

Jotenkin haisee se, että sinun mielestäsi populisteja ovat ne, jotka saavat ääniä teemoilla, jotka eivät sinua miellytä.

Itse ajattelen niin, että jos halpahintaiset populistit kykenevät "varastamaan" ääniä (=äänestäjiä) omalta puolueelta, niin vika ei ole populistien vaan oman puolueen. Oman puolueen sanomaa pitää silloin reivata ja sanomaa terävöittää.

Populistipuolueiden menestys on vähän kuin peiliin katsominen. Usein oman naaman räytynyt olemus ei ole peilin vika vaan ihan omaa ansiota.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #78

"jos halpahintaiset populistit kykenevät "varastamaan" ääniä (=äänestäjiä) omalta puolueelta, niin vika ei ole populistien vaan oman puolueen."

Jos ainut mahdollisuus estää populismin kasvu on ryhtyä itse populsitiksi, niin tilanne ei parana yhtään, vaan pahenee entisestään, sillä silloin kukaan ei ole edes esiin tuomassa niitä oikeita asioita.

Sekin on parempi että joku esittellee faktat ja realistiset vaihtoehdot, vaikka populsiti saisikin kaikki äänet, kuin että kaikki vain kilpailisivat äänistä populistisilla teemoilla.

Juuri siltä se nyt kuitenkin näyttää että kaikki puolueet kilpailevat äänistä populistisilla teemoilla.

Maailma on näköjään menossa päin helvettiä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen Vastaus kommenttiin #79

Ei mitään poliittisesti suurta ja hienoa ole koskaan rakennettu faktoilla. Me ihmiset olemme erittäin huonoja hyödyntämään faktoja. Mutta me olemme todella hyviä uskomaan tarinoihin ja satuihin.

Erittäin hyvä esimerkki satuihin ja tarinoihin uskomisesta on Suomen eduskuntavaalit 1966. Tuolloin SDP oli liikkeellä äärimmäisen populistisella ja satusiveltimeen verratulla kahdeksan kohdan listalla. SDP oli tuolloin todellinen populistipuolue. Ja voitto tuli. Suurin osa noista tavoitteista on myöhemmin toteutettu.

Poliittiset tavoitteet saavutetaan hyvien satujen ja tarinoiden avulla. Nykyisinhän oikeisto on ollut hyvä noissa saduissa, mutta vasemmisto huono.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"Erittäin hyvä esimerkki satuihin ja tarinoihin uskomisesta on Suomen eduskuntavaalit 1966. Tuolloin SDP oli liikkeellä äärimmäisen populistisella ja satusiveltimeen verratulla kahdeksan kohdan listalla. SDP oli tuolloin todellinen populistipuolue. Ja voitto tuli. Suurin osa noista tavoitteista on myöhemmin toteutettu."

Jos ne ovat toteutuneet, eivät ne sitten satuja olleetkaan, vaan realismia.

Mutta toteutettiinko ne tavoitteet velkarahalla?
Jos niin on, niin eivät ainoastaantavoitteet olleet harhaa, vaan myös toteutus oli sitä.

Populistien tavoitteet toteutetaankin yleensä velkarahalla ja velkaa otetaan ainavain lisää.

Olisi hyvä kun joku kertoisi kansalaisille ettei unelmiin ole varaa, kun entistenkin unelmien laskut on vielä maksamatta, eikä kukaan suostu maksumieheksi.

----------------

Oikeaa politiikkaa olisikin laittaa vyö kireälle, kilpailukyky kuntoon, sitten kaikki töihin ja aletaan maksamaan sitä vanhaa velkaa pois.

Kukaan ei edes esitä tällaista vaihtoehtoa koska kaikki haluaa eduskuntaan, eikä sillä ohjelmalla pääse eduskuntaan. Minusta se on vastuutonta.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen Vastaus kommenttiin #81

Harvoin asia tulee näin selväksi. Meidän on tästä tai muistakaan aiheista turha jatkaa.

Kiitos ja kumarrus.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #74

Aivan turha näitä on ylianalysoida. Monesti tavoitteena on vain räyhätä ja solvata, kuten esimerkiksi Trumpilla ja tällä EKRE- puolueella. Tärkeissä asioissa populistien äänet ovat kaupan eniten tarjoavalle, koska varsinainen politiikka- yhteisten asioiden hoito- ei näitä kiinnosta.

Ymmärrän hyvin, miksi äärioikeistosta on tullut Putinin viides kolonna. Venäjän ja populistien yhteinen tavoite on vastakkainasettelu, hajanaisuus ja epävarmuus EU: n sisällä. Kun sekaan heittää " perinteisiä arvoja" - eli käytännössä naisvihaa- niin Putinille mieleinen cocktail on valmis.

Spekuloidessaan uusilla valuutoilla populistit ovat selkeä turvallisuusriski. Tätä heidän äänestäjänsä eivät tajua. Minkäs teet, kun kansan käsitys hyvästä läpästä on tämä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #83

"Minkäs teet, kun kansan käsitys hyvästä läpästä on tämä."

Kansalaisia kiinnostavat vain vihapuheet,
kun niistä tulee niin hyvälle tuulelle.

Tämä on tätä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

Sitäpaitsi se naisviha ja siihen liittyvät "perhesrvot" on noita kaikkia äärioikeistopuolueita yhdistävä tekijä. Joku kun väitti ettei niillä olisi niin paljon yhteistä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen Vastaus kommenttiin #86

Tuo ei täysin pidä paikkaansa vaikka moinen valtavirtaa onkin. Osa puolueista on perhearvojen osalta hyvin "vapaamielisiä" samalla kun toiset ovat lähinnä vuosituhansien takaa. Kieltämättä osa on naisvihamielisiä. Toisaalta joidenkin puolueiden johtajat ovat olleet/ovat avoimesti homoseksuaaleja miehiä/naisia tai eronneita naisia/miehiä uuden kumppaninsa kanssa.

Perinteisten perhearvojen kunnioittaminen taas ei sinänsä tarkoita samaa kuin naisviha. Tai jos naisvihaksi tulkitaan kaikki ajattelu, joka ei kuki sateenkaaren kaikissa kuviteltavissa olevissa väreissä, niin sitten kyllä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #88

Esim Suomen persuille on palstoilla usein yksinhuoltaja jonkinlainen haukkumasabna. Se on sitä rumaa ja kaikista ruminta oikeistolsisuutta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #88

Eräs puoluejohtaja on jopa pitänyt kahta perhettä, mutta tuo tuntuu olevan puolueen kristilliskonservatiiveille tabu. Puolueen edustajat tuon tuosta kuitenkin maalailevat moniavioisuutta yhteiskunnan rakenteita rapauttavana peikkona ja monikulttuurisuuden haittailmiönä. Hauska näitä on sivusta seurata.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin se on jättimäinen näkymätön sulka suuren johtajan hatussa. Se nostaa hänen arvoaan kaksinaismoraaliin perustuvassa kristilliskonservatiivisessa valtajärjestyksessä mutta siitä ei ole soveliasta puhua.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Mitä se suomelle kuuluu kun Eesti ei halua enää uutta miehittäjää päättämään asioistaan?Valtio joka oli viimeksi venäjän vallan alla ja jossa nyt kävelee sotilasliitto naton uudet herrat määräilemässä ja isännöimässä.Kyllä on VENÄJÄFOOBIKOILLA ja muilla kokoomuksen venäjäviha-aivopesukampanjoiden uhreilla ongelmia kun eivät demokratiaa hyväksy(johon kuuluu vapaus mielipiteeseen niin poliittiseen kuin muihinkin) muille kuin itselleen,ollaan jo Eestinkin puolesta päättäjiä,siitä mitä he saavat ajatella tai tehdä.

Pelko eu - alusmaiden hallituksien suojatyöpaikoissa lisääntyy kritiikin lisääntyessä.Sen huomaa.Eu-Usan luoma yhteinen vihollinen, Venäjä pelottelu ja uhkakuvien maalailu ynm.potaska , ei kuitenkaan enää tulevaisuudessa riitä kolhoosin ylläpitoon ja ihmisten vaientamiseen .Seuraavaksi tarvitaan taas vaikkapa arabimaat yhteiseksi viholliseksi jotta jenkkien asevarustelu saa lisäpontta suomessakin.Muutoin loppuu rahanjako eu:lle (jenkkien juoksupoikien johtamalle järjestelmälle)eli sisäpiiriläisten taskuihin.

Olette myöhässä muutoinkin .Eestissä on ollut vuosia tuhansittain eu korruptio-sanelupolitiikan-sensuurin ja pakkovallan vastustajia,kuten koko eu kolhoosin alueella muuallakin. eu-kansojen siirrot olivat viimeinen tikki ,vaikkei Eestiin olekkaan otettu suomen tapaan merkelin mahtikäskyllä elätettäviä.

Eesti ei halua raiskaajia,terroristeja,paperittomia rikollisia maahansa,joita ei muuten edes vastaanota (laittoi koppiin nekin jotka sinne olivat päässeet livahtamaan),toisin kuin suomalaiset poliitikot,merkelin kansojen siirtopolitiikan mukaisesti tekivät.Eestissä irakilaismies(työluvallla maassa ) raiskasi suomalaisen naisen ,mutta erona suomeen tyyppi joutui HETI koppiin koska poliisi on tehtäviensä tasalla, ei kuukausien päästä.Eikä todellakaan saa mitään säälipisteitä,eikä armoa,suomen tapaan.Ulos on tulos.

No.suomessa ei muuta voi odottaa kun aivopesu on tehnyt tehtävänsä.Kyllä se järjestelmä opettaa olla ajatelematta omilla aivoillaan,varsinkin jos työpaikka/eläke/virka on puolueen arvojen mukaisesta verorahoilla ylläpidetystä organisaatiosta saatu.Siellä ne suurimmat huutelijat istuvatkin päivät pitkät joutilaina,kun nou hätää,veronmaksajien rahahanat ovat auki.

Kannattaa muuttakaa sinne missä sensuuri ja holhous kukoistaa kun sitä niin kaipaatte,vaikka osahan jo asuukin sellaisessa valtiossa,vaikka tänne tulevatkin Eestiä ja suomeakin halveksimaan,silloin kun lammaslaumat eivät enää nyörinä nuole hallituksen jenkkipolitiikkaa,jolla eukin on kyhätty kokoon ja jonka arvot ovat sieltä kotoisin.SDP-KOKOOMUS-KESKUSTA ARVOT eli eu-usa ARVOYHTEISÖ jonka sopimuksia suomalaiset poliitikot noudattavat.Stubbin ihannoima vapaakauppa sopimus sekin taustalla hiljalleen virkistyy vai liekkö jo sovittu,kun poliitikoiden kähmintöjen peittelyssä on mennyt aikaa suomalaisessa mediassa viime vuodet.

Se onkin muotia nyt SUOMALAISESSA mediassa ollut,juuri eu politiikan takia,Eestin mustamaalaaminen .Pelko herrain persuuksissa kasvaa,kun harhaisten eu luojien(ent.natsi sielläkin ollut häärimässä ,ilmankos) eu-usa yhteistyö eli pakot ,sensuuri,kyttääminen alkaa tuottamaan itsenäisesti ajattelevia valtioita kohinalla lisää,diktatuuri kun ei kiinnosta enää.

eu-liput revittiin alas myös Ranskassa ja mielenosoitukset ovat lisäntyneet ympäri kolhoosia ,suomen ennakosensuuri median omistajat eivät toki aivopestyille suomalaisille halua uutisia niistäkään näyttää.es.Saksassa olleet eu -politiikan vastaiset.

Nythän suomi saa sellaisen hallituksen joka ajaa diktatuuria,holhoamista,sensuuria ,vähemmistöjen etujen ajamista enenmmistön oikeuksien polkemisella ,pakkoja,lisää veroja,halpatyövoimaa,lastenoikeuksien polkemista,perheiden perhesuojan rikkomista,ihmisoikeuksien rikkomista jne.joita rakastatte.Ei kalpene edes entinen neuvostoliittokaan rinnalla ,vaikkei voi edes rinnastaa eu-liittovaltioon jota usa eu:sta haluaa,kun kolhoosi on muodostettu täysin erilaisten valtioiden pohjalta,pakolla ja uhkakuvilla ratsastaen.Suomen rupusakkiin menoa vauhditettiin eu-sopimuksilla ja hyvin on onnistuttu 24 vuodessa saamaan suomi alas ajettua itsenäisyys tuhottua jne.

Hyvin hoiti hommansa sdp-kokoomus ja keskusta jo 1990 kun ns."lama"suomessa vei konkurssiin ja ikuiseen velkavankeuteen yrittäjät,ja tuhosi satojen tuhansien ihmisten tulevaisuuden.eu kuntoon saamiseksi jatkona oman rahan luopuminen.Kenen takalistoon katosivat suomalaisten rahat näiden suhmuroinneissa muuten?

Jos kuvittelette että eu-lobbauksen äänestystulos joka saatiin miljonääri mediamogulin tuella aikaan suomessa valheilla,olisi kaikkien suomalaisten kannattama ,olette erehtyneet ,kuten koko eu korruptio päämajan elättien sakki suomenpäässäkin,kuten muissakin eu-lobbareiden kusettamissa alusmaissa.

eu kolhoosi kuvittelee että ennakkosensuurilla ja uhkailuilla vaiennetaan ihmiset,kun tulos on juuri päinvastainen.usan johtama eu kolhoosi joutuu turvautumaan pakkoihin ja sensuuriin,vaientamiseen,kyttäämiseen,valvontaan OMIA kansalaisia kohtaan kuten usa Vietnamin sodan aikana.Tulos:totuus paljastuu kuitenkin.Sota ja sen lietsominen ei kuulu 2000 luvulle,sen varjolla asevarustelun lisääminen eikä ennakkosensuuri hallituksen toimesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset