Uusliberalismia

Euroopan äärioikeisto tahtoo Venäjän EU:n jäseneksi mieluummin kuin Turkin

Italian varapääministeri Matteo Salvini johtaa Euroopan uutta Venäjä-mielistä nuivaa allianssia, jossa mukana ovat myös Suomen persut. Salvini kertoi eilen Sputnik Italialle, että hänelle Venäjä olisi mieleisempi uusi EU:n jäsen kuin Turkki.  "Venäjän historia, kulttuuri, talous ja perinteet ovat paljon lähempänä meitä kuin Turkin," Salvini sanoi.

En ole Salvinin politiikan suuri ystävä, mutta tällä kertaa Salvinin tavoite on pitkässä juoksussa kannatettava, koska niin saataisiin raja Karjalaan ja Pietariin toimimaan sutjakkaasti. Eurooppalaiset vapaudet on tarkoitettu koko Eurooppaan ja kaikille eurooppalaisille. Halusimme tai emme, taloutemme tulevaisuus on kaupankäynnissä venäläisten kanssa. EU:n Venäjä-pakotteet tulisi mielestäni silti pitää voimassa, sillä ne on kohdistettu Putinin hallintoon eikä tavallisiin kansalaisiin.

Salvini toisti myös kantansa, jonka mukaan EU:n Venäjä-pakotteet tulee purkaa. Hän on kutsunut niitä "hulluudeksi." Persujen liityttyä Salvinin vetämään nuivaan allianssiin myös persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on alkanut lipsua Venäjä-talouspakotteita koskevasta kannastaan. Halla-aho keskittyy ainakin kesään asti Brysselissä ja Strasbourgissa kotimaisten hallitusneuvottelujen sijasta uuden nuivan allianssin kampanjointiin.

Joku voisi kuvitella Salvinin ja kumppaneiden vain trollaavan, mutta katsokaapa persujen varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren vaalivideosta hyytävä uhkaus: "Kansallismieliset puolueet tulevat ottamaan vallan käsiinsä." Salvini on nuivien ehdokas EU-komission puheenjohtajaksi.

Euroopan nuivat tekevät enenevässä määrin yhteistyötä keskenään. Prahassa viime torstaina yhdessä kampanjoivat tshekkiläisen Tomio Okamuran vieraana Ranskasta Marine Le Pen, Hollannista Geert Wilders, Belgiasta Gerolf Annemans ja Briteistä Russia Todayn vakiokasvo Janice Atkinson. Eilen Le Pen kävi Kööpenhaminassa Tanskan Kansanpuolueen (DF) vieraana. Nuivista on tulossa Moskovan käyttöön samanlainen rajat ylittävä oppositio ja viides kolonna kuin länsimaiden kommunistipuolueet kylmän sodan aikana.

https://www.youtube.com/watch?v=QhGk1wdSaV8&feature=youtu.be

https://sputniknews.com/europe/201904261074495181-salvini-turkish-russian-eu-membership/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä video Salvinin eilisestä lausunnosta italian kielen taitoisille. Kyllä hän siinä todella näyttää markkinoivan Venäjän pääsyä EU:n jäseneksi.

https://www.youtube.com/watch?v=WignmIvmP_s

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Eihän tässä ole kovinkaan monta vuotta kun eräs suomalainen teki hartiavoimin töitä Turkin liittämiseksi EU:iin.
Yhdentymis- vai laajentumiskomissarioko se nimi silloin oli?
Yksi Suomen historian eriskummallisimmista ja häpeällisimmistä episodeista maamme historiassa.

Kuka muistaa?
Moni haluaa unohtaa.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Olen ehkä unohtanut. Oliko sama kaveri, joka olisi suorittanut mielellään humanitäärisiä pommituksia Libyan öljyputkiverkoston ympärillä suomalaisilla Horneteilla?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös puhuta SP:n nykyisestä pääjohtajasta, ex-komissaarista (kesk)?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #7

Tässä blogissa puhutaan Matteo Salvinista, joka on perustanut "Putinin ystävät-" ryhmän Italian parlamenttiin. Ja persupuolueesta, joka on mennyt mukaan Salvinin vetämään puolueiden liittoon. Eurovaaleihin on enää kuukausi aikaa.

Olli Kotron, Salvinin ja kumppaneiden veljeilykuva komeilee Washington Postissa:

https://www.washingtonpost.com/opinions/2019/04/17...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Venäjä-pakotteet on "kohdistettu Putinin hallintoon eikä tavallisiin venäläisiin".
Olin Venäjällä kun "Putin-juustot" myytiin Suomessa halvennuksella ja Venäjällä etsimme kylmäaltaasta "tavallisten venäläisten" kanssa Valion Violaa ja muita suomalaisia juustoja. Turhaan.
Mitä tulee Krim-pakotteisiin, niin voihan niitä jatkaa niin pitkälle kuin uskoa riittää.
Sotilaspoliittinen realiteetti on, että Venäjä ei tule luopumaan Sevastopolista.
Tuskin sitä kukaan alkaa taistellen Ukrainalle palauttamaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

..ja uuninluukut jo kolisee..., vai onko se Katynin haamu..?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Silloin tietää, että blogi on onnistunut, kun saa lukijan näkemään haamuja ; )

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

..ja/tai äärioikeistolaisia joka paikassa. Mutta laitavasemmalta kaikki ovat äärioikealla, joten ymmärrettävää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

"Oikeaa laitaa edustaville perussuomalaisille Soinilla on nimi valmiina: fetissioikeisto. Nimeltä hän mainitsee Halla-ahon lisäksi kansanedustajat Juho Eerolan, Olli Immosen ja uutena nimenä eduskuntaan nousseen Veikko Vallinin.

– Nämä ihmiset ovat aina halunneet olla oikeistolaisia mutta eivät ole oikein kelvanneet kokoomukseen koulutuksen ja hygienian puutteen vuoksi."

Onko Timo Soinikin äärivasemmistolainen? : D

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006084891.html

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Onko tuo Suomen Sisun porukka?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #19

En tiedä. Veikko Vallin on yksi niistä kahdesta, jonka vaalikampanjaa kävi tukemassa ranskalainen putinisti Nicolas Bay.

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2737...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #18

Soinista en tiedä, mutta sinä kyllä vaikutat olevan. Jos näyttää ankalta, kävelee kuin ankka ja ääntelee kuin ankka, niin mikä se on?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #22

Heh, vaalikoneet suosittelevat minulle järjestään kokoomuslaisia.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #23

Siitä se eheytyminen alkaa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Heh, vaalikoneet suosittelevat minulle järjestään kokoomuslaisia."

Sama täällä.

Kaippa se on uskottava että kokoomus on kuin onkin vasemmistopuolue, se verotuksen alentaniskamppanja on vain populismia, siis veropopulismia,jolla kokoomus aina varmasti kerää kaikkien rikkaiden äänestäjiensä äänet ja saa ääniä myös keskiluokasta.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Tätä US-blogisivustoa ylläpitävän mediakonsernin Aamulehti kirjoittaa (AL 27.4.2019):
"Vaikka Halla-ahosta ei kaikissa piireissä pidetä ihmisenä, hänen esittämänsä politiikka on suunnilleen se, jota Suomi ja Euroopan Unioni tulevat noudattamaan, oli hallituksessa ketä tahansa".

"Julkinen talous vedetään kireälle, suomalaista vientiteollisuutta tuetaan maailman ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja humanitäärinen maahanmuutto Eurooppaan tyrehdytetään minimiin."

Tosi on.

*

Kuten myös tämä:

"Näyttää siltä, ettei perussuomalaisten kasvulle ole enää mitään pidäkkeitä, varsinkin jos heidät ajetaan oppositioon. Perustelen tätä sillä, että puolueeseen vuotaa äänestäjiä kaikilta politiikan laidoilta, merkittävimpinä sdp:stä, kokoomuksesta ja keskustasta."

Niinpä.

Paholaistaminen tai muunlainen hylkäys-leimaaminen ei tässä auta. Pikemminkin se vieraannuttaa näkemyksellisesti rajatilassa olevia, ja ohjaa heitä juuri sinne, mihin heidän ei haluttaisi suurin surmin hakeutuvan.
Valtavirtaisessa kritiikissä ja tuomaroinnissa ei ole oivallettu ihmisten reaktioiden ja valintojen aitoutta.

Minä olen ehkä eniten Suomessa ihmetellyt Rinteen ja demarien ja oikeassaolevaiston puusilmäisyyttä tämän poliittisen kentän uusjaon eri vaiheissa.
Mikä vahinko!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En usko, että ihmiset halusivat täydellä sydämellä tätä rasismin riemuvoittoa. Siksi näitä asioita on tärkeä pitää esillä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Venäjä, Venäjä, Venäjä.

Ja Trump

Perussuomlaisen politiikan ydin.

Joku vetää aina keskusteluun vanhan vasemmiston venäjämyönteisyyden.

No nyt persuilla on uusi Terijoen hallitus tavoitteena, se on varmasti sitä persujen korostamaa kansallismielisyyttä.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

On sinulla levottomat jutut, oletko koskaan harkinnut psykiatrilla käyntiä, se voisi vähentää tuota sinun maniaasi persuja kohtaan, voisi sinulta tulla jotain järkevääkin tekstiä.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

On sinulla levottomat jutut, oletko koskaan harkinnut psykiatrilla käyntiä, se voisi vähentää tuota sinun maniaasi persuja kohtaan, voisi sinulta tulla jotain järkevääkin tekstiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tottakai tämä on odotettavaa. Tarkka silmä on nähnyt Putinin ja äärioikeiston samat arvot ja mieltymykset alun alkaen.
Se mitä tässä tilanteessa voisi tehdä ehkä liittyy Venäjän oppositioon. Kun äärioikeisto liittää meidät Venäjään meillä on samat intressit kuin Venäjän oppositiolla eli kaataa korruptoitunut, ja imperialistinen valta Venäjällä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#14

Ohhoh...

Sinin tarkka silmä on nähnyt myöskin Suomen poliisin olevan naimisissa natsien kanssa. Kysymys kuuluukin, että mitä ihmettä nyt vielä mitä että....

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kannattaa huomioida, että puolueet uusiutuvat myös sisältä päin. Ei ihminen itsessään ja perusarvoissaan paljoakaan muutu siirtymällä jonkin muun puolueen/henkilön äänestäjäksi. Esim. perussuomalaiset muuttuivat nuivan siiven vallattua ytimen. Voi hyvinkin käydä niin, että nuivuus alkaa näivettyä uusien kansanedustajien myötä ja varsinkin seuraavien kuntavaalien yhteydessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja mitä se merkitsisi tässä epälojaalisuuskysymyksessä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Olen blogistin kanssa samaa mieltä, vaikka en pidä Putinista, enkä hänen politiikastaan, tavalliset venäläiset pitäisi kuitenkin pelastaa ja vapauttaa osaksi suurta eurooppalaista yhteistä kulttuuripiiriä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Euroopan äärioikeisto tahtoo Venäjän EU:n jäseneksi mieluummin kuin Turkin"

Otsikko on jokseenkin sama kuin kirjoittaisi XX haluaa mieluummin ruton kuin koleran.

Kun nyt saisi tietää, kuka se äärioikeisto oikein on ja onko se valmis hyväksymään EU:n jäseneksi sen enempää Venäjää kuin Turkkiakaan tai edes itse pysymään EU:n jäsenenä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onhan tuossa blogissa monta nimeä äärioikeistosta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No, Salvini ainakin puhuu Venäjän ja EU:n yhteisistä perinteistä ja taloudesta. Puhui AFP:kin Suomessa "äärioikeiston ryntäyksestä:"

Nuivat puhuvat "suvereenien kansakuntien" Euroopasta. Tuokin kuulostaa siltä, että se on keksitty moskovalaisessa viestintätoimistossa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun tarkastelupisteen siirtää kyllin kauaksi vasemmalle, niitä äärioikeistolaisia näkee joka nurkan takana. Saattaa siellä olla jokunen ihan oikeakin sellainen, mutta enimpiä Aatu ja Benito pitäisivät liberaaleina lälläreinä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #42

Jaa että pahoinpiteilijöitä ei pidä tuomita koska on tappajiakin?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #43

#43:
Sinulla on touhukas mutta yksiratainen mielikuvitus. Olisikohan aika ottaa lääkkeet.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #45

Juuri tästä puhuu Saska Saarikoski Hesarissa tänään. Nämä rohkeat suuntaavat törkeimmät solvauksensa aina naisille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #47

#47:
Asialla puolestauhriutuja Snellman. Minä kyllä luotan siihen, että Sini pystyy itse asiansa ajamaan ja antamaan sanan sanasta, jos tarpeelliseksi katsoo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

"enimpiä Aatu ja Benito pitäisivät liberaaleina lälläreinä"

Aatun näkökulmaa ei voitane pitää normaalina ja toivottavana näkökulmana.

Ne jotka katsovat asioita samasta näkökulmasta kuin Aatu voivat ehkä pitää persuja lälläreinä. Tavallisten normaalien ihmisten kannalta katsottuna persut ovat vaarallisia äärioikeistolaisia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tuskin Perussuomalaiset Venäjän EU jäsenyyttä puolustaisi kannatuksessa se näkyisi heti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tuskin Perussuomalaiset Venäjän EU jäsenyyttä puolustaisi kannatuksessa se näkyisi heti."

Minun mielestä venäläisillä pitäisi olla oikeus liittyä euroopan unioniin, onhan se oikeus persuillakin ja itseasiassa taitavat ne persut jo nyt kuulua euroopan unioniin.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Todetaan nyt kuitenkin, että EU:lla taitaa nyt olla enemmän huolia ovessta ulos pyrkivien kanssa, kuin "mahdollisten" sisään tuppautuvien kanssa..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin, enhän minä muusta puhunutkaan kuin siitä että venäläisillä tulisi olla samat oikeudet kuulua EU:hun kuin vaikkapa perussuomalaisilla, mutta ne rassukat taitaa tällä hetkellä pitää EU:ta vihollisenaan, jota vastaan pitää sotilaallisesti varustautua. Eikös se ole hullua? Kansallismielisyys on hullua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Salvini puhui Venäjän EU:hun liittymisen puolesta" - Venäläismediat ottavat tästä tietenkin kaiken irti.

https://news.ru/yevropa/salvini-vyskazalsya-za-vho...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Italialaiset tietää että rahaa maailmassa on rajattomasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Italialaiset ovat romantikkoja ja tunneihmisiä ja uskovat mieluimmin populistien suloisiin valheisiin kuin ikäviin tosiasioihin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #38

Älä viitsi kollektiivisesti luokittele eri kansoja noin. Voi olla nykyiseltään vihapuhetta ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

Eikös vihapuheen pitäisi olla sallittua, persujen mielestä ainakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Seuraavaksi Putin aikoo syödä suuhunsa Ukrainan. Saa nähdä, kykeneekö äärioikeiston heikentämä EU vastaamaan tähän hänen viimeiseen siirtoonsa mitenkään.

https://twitter.com/RebHarms/status/11221221433771...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kai persut sitten järjestää voittojuhlat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Miten kattavasti EU on auttanut nytkään... Olisivat Neuvostoliiton hajottua pyrkineet aktiivisesti NATOon, niin ei olisi tuollaista ongelmaa. Samaa voisi sanoa Suomenkin kohdalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjän sotilasvoimien TV-kanava sanoi blogitekstissä mainitussa Prahan tilaisuudessa olleen 25.000 henkeä, muut lähteet puhuvat muutamasta sadasta : D

http://www.romea.cz/en/news/world/russian-military...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Salvini matkustaa 2.5.2019 Budapestiin Viktor Orbania tapaamaan.

https://www.agenzianova.com/a/5cc4395bd23aa3.94971...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tietty. Persut täpinöissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset