Uusliberalismia

Handelsblatt: Oikeistopopulistit vaarantavat tiedustelupalvelujen yhteistyön

Oikeistopopulistien vahvistuminen ja valtaannousu on johtanut monessa Euroopan maassa siihen, ettei maan tiedustelupalveluun voi enää luottaa. Tiedustelupalvelut seuraavat ja valvovat monessa maassa "identitäärien" ja erilaisten natsiryhmittyminen toimia. Ongelma syntyy väistämättä, jos tiedustelupalvelusta vastaavaksi ministeriksi valitaan henkilö, jolla on yhteyksiä tällaisiin äärioikeistolaisiin piireihin. Näin on käynyt esimerkiksi Itävallassa, jossa pukki toimii näin kaalimaan vartijana.

Toinen ongelma on oikeistopopulistien läheiset Venäjä-suhteet. Handelsblattin mukaan Suomen tiedusteluviranomaiset olivat viime vuonna pyytäneet eurooppalaisilta tiedustelupalveluilta apua venäläisiä vakoojia koskevaan tutkintaan, mutta jättäneet Itävallan tiedustelupalvelu BVT:n mainitusta syystä kyselyn ulkopuolelle.

Itävallassa oikeistopopulistisesta FPÖ-puolueesta tuleva sisäministeri Herbert Kickl määräsi vuosi sitten BVT:ssä toimitettavaksi ratsian, jossa neljän työntekijän asunnot tutkittiin ja aineistoa takavarikoitiin. Tämä ei suinkaan lisännyt luottamusta BVT:n toimintaan. Saksassa ja muualla katsotaan nyt tarkkaan, mitä tietoa BVT:lle voidaan paljastaa.

Persut ja FPÖ kuuluvat molemmat uuteen Euroopan "nuivaan allianssiin," jonka yhteysmies Itävallassa on Harald Vilimsky. Itävaltalainen oppositiopoliitikko Peter Pilz vaatii nyt selvitettäväksi, onko Vilimsky Venäjän agentti. Vilimsky ja muuta FPÖ-johtoa kävi joulukuussa 2016 Venäjällä solmimassa yhteistyösopimuksen Vladimir Putinin "Yhtenäinen Venäjä"-puolueen kanssa.

Tämä ei koske Suomea, eihän? Sana on vapaa, Paavo Lipposestakin saa taas keskustella ; )

https://www.handelsblatt.com/politik/international/spionage-wie-rechtspopulisten-die-geheimdienstkooperation-in-europa-gefaehrden/24207944.html?ticket=ST-2539676-V0TTwDPaLmvqB46QJYHN-ap3

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Joo mikäs se juttu olikaan kun Lipponen oli USA:lle sanonu pommittakaa vaan kyllä me jäljet siivotaan. Se liittyy siihen aikaan kun Jäätteenmäki joutui jättämään pääministeri tehtävät

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Sattuipa Handelsblattin juttu sopivaan ajankohtaan. Varsinkin, kun Venholan(kin) todisteet kuvakaappausten väärentämisistä osoittautuivat, niin, vääriksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä väärää tässä jutussa nyt on? Minä en vastaa T. Venholan puheista, en häntä edes tunne.

Ajankohta tälle jutulle on todellakin sopiva - jos vaikka Suomen Sisun väkeä haaveilee ministerin pestistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei kai siinä mitään ”väärää” ole. Majurin blogissa vetosit Venholaan, mutta ne todisteet eivät kestä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #5

Sinulle tuo tuomarin rooli lankeaa niin luonnostaan : ) Ei se olisi ensimmäinen kerta, kun olisin väärässä ollut. Tietotekniikasta en ymmärrä mitään, joten en lähde tuosta kiistelemään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8

Joo, ei pääse vanhoista raidoista eroon.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Mutta kun nämä oikeistopopulistit ovat demokraattisesti vaaleilla valittu maittensa
parlamentteihin ja EU,hun niin miten se voi olla vaarallista tiedustelulle.
Snellman,Euroopassa on myös toisin ajattelijoita jotka ajattelee eri tavalla
kuin Demarit ja sen kokee Demarit vaarallisena.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En ole vielä Hussein al-Taeetakaan kuullut puolusteltavan sillä, että hänet on demokraattisilla vaaleilla valittu eduskuntaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Paljonkohan tämä "rauhanvälittäjä" sai ääniä äärimuslimeilta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Minulta sai ainakin yhden. Olen hänen tukiryhmänsä jäsen.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi Vastaus kommenttiin #27

Jouni hyvin vastattu vaikka sen voikin käsittää monella tavalla. "Minulta sai ainakin yhden"......

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #27

Oletko siis varma että hän ei oikeasti ole esim. antisemiitti? Toisaalta taas teillä vasemmistossa esiintyy muutenkin antisemitismiä huomattavasti, joten...

Alan Salehzadehin mielestä al-Taeen väitteissä kaikuu Iranin papiston retoriikka.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #36

Tuskin siinä määrin kuin sinä olet islamin vastustaja kirjoituksistasi päätellen. Tärkeää on se, että hän on irtisanoutunut vanhoista kirjoituksistaan ja pyytänyt niitä anteeksi.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #39

Pyysi hätäpäissään anteeksi kirjoituksiaan, mutta on ihan eri juttu onko hänen mielipiteensä muuttunut miksikään - siihen en usko. Mutta naiivit demarit uskoo.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Maanpetturi on maanpetturi vaikka olisi vaaleilla valittu. Ei valituksi tuleminen anna minkäänlaista immuniteettia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Viittaatko Packaleniin ja muihin Tehtaankadun miehiin?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #28

Viittaan pelkästään Salmen kommentin sisältöön.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Oliko siinä sellaista? En huomannut.

Kuten hyvin tiedetään, on eräänkin puolueen puheenjohtaja kirjoitellut sanoisinko värikkäitä kirjotuksia mutta ei ole niistä irtisanoutunut. Hänen suoltamansa hölynpölyn lähde eivät tosin olleet venäläiset trollitehtaat vaan Gates of Vienna. Pitäisikö häntäkin syyttää maanpetoksesta?

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

No, tiedetäänhän jo vanhastaan, että Suomessakin suojelutyötä tekevät, ainakin armeijan kantahenkilökunta ja poliisi, ovat äänestäneet Perussuomalaisia huomattavasti enemmän kuin väestö keskimäärin. Jo vuoden 2011 vaaleissa PeSu keräsi Santahaminan varuskunnan äänestysalueelta peräti 30 % äänipotin. Tämä on tietenkin iloinen uutinen ja vahvistaa uskoa isänmaan valoisaan tulevaisuuteen - kaikesta huolimatta! :D

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos nyt äänestivät entisen siviilipalvelusmiehen johtamaa puoluetta, niin armeija ei ole kyllä entisensä.

Korjasin vähän, niin ei tule väärinkäsityksiä.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Moni tekee tyhmyyksiä nuorena. J.H-a on myöntänyt siviilipalveluksensa vahvasti vihertävän nuoruutensa mokaksi. Se, mitä hän ajattelee näistä asioista nyt, on tärkeintä. Ja tästä Venäjä-aspektista puhuakseni, Halla-ahosta et saa Putin-trollia tekemälläkään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

No, Halla-aho on vienyt persut Venäjä-mieliseen liittoon, joka trollaa Eurooppaa kokopäiväisesti. "Wir wollen, dass #NordStream2 realisiert wird!", huusi AfD-puolueen Jörg Meuthen tänään Twitterissä. "Me haluamme, että Nord Stream 2 toteutetaan!"

https://twitter.com/Joerg_Meuthen/status/112103843...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #14

Jouni, tuo Nord Stream2 hanke on Saksan kauppapolitiikkaa lisäenergian tarpeen tyydyttämiseksi. Eiköhän tuohon samaan "kelkkaan" halunnut (onko jo mukana?) Fortum johtuen omista Venäjän kytköstistään (tuskinpa Halla-aho on mukana). Niin ja Jouni, kukas se lobbari onkaan tuossa ollut viimeisen päälle?

On otettava huomioon että EU parlementti ei ole tainnut hyväksyä hankeprojektia vai onko viimein kuitenkin? Saksa ilmeisesti kuitenkin sanelle paljon mitä unionissa päätetään.

Jouni, sinulle ei ole vieläkään selvinnyt tai mennyt näköjään perille, ettei EU parlamentiryhmä, johon todennäköisesti tulee sijoittumaan monien jäsenmaiden eu-kriitiset puolueet, ole ryhmänä (kokonaan, siis kaikki maat) venäjä-mielinen. On kunkin maan sisäinen asia mitä maita he lähestyvät politiikassaan kansallisella tasolla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #18

Tuossa liitossa on puolueita, ei maita. Ruotsin SD ja Puolan PiS jäivät pois juurikin sen Venäjä-mielisyyden takia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #18

Kerroin Sirpa Abdallahille esimerkkinä hänen puoluetoverinsa venäjämielisestä blogikirjoituksesta. Sirpa tutustui siihen, eikä nähnyt siinä mitään venäjämielisyyttä. Kun nyt lukaisin tuon Sirpan oman kommentin, niin ymmärsin miksi hän ei nähnyt siinä mitään venäjämielisyyttä. Ei venäjämielinen toisen venäjämielisen silmää noki :D

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #38

Kuulehan Pekka Näränen, minusta et millään saa venäjämielistä, vaikkas kuinka yrität. Koita vain arvioida omia mielipiteitäsi ja mielisyyttä tarkemmalla seulalla, mutta jätä muiden mielisyydet heille itselleen. On tämä härskiä hommaa netissä, kun jo lähdetään muutaman kirjoitetun sanan perusteella arvostelemaan ja arvioimaan henkilöä kuitenkaan tuntematta henkilökohtaisesti.

Koska en tiedä tunteeko Jouni S. henkilön tarkemmin, en voi varmasti sanoa vaaliryhmänvetäjän toimista sitä onko toiminta ollut minkälaista mielisyyttä. Tuosta hän itse on ottanut vastuun. Itse en suostuisi mainittuun tehtävään tuntematta henkilöä luotettavaksi. En siis kovin heikön tuntemuksen perustein.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #40

Mitäs disinformaatiota tuo on? En ole kenenkään vaaliryhmän vetäjä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Pyydän anteeksi! Olet ollut kuitenkin hänen tukiryhmän jäsen. En itse lähtisi mukaan tuohonkaan tuntematta henkilöä hyvin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #43

Presidentti Ahtisaarelle minulla on ollut kunnia esiintyä pianistina. En pidä siitä, että Suomen ainoan Nato-myönteisen presidentin elämäntyötä CMI:tä vedetään lokaan tässä jupakassa. Niinhän on jostain syystä jopa kokoomuksen suunnalta tehty.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #41

Ovatko muuten ehdokkaiden tukiryhmät julkista tietoa? Olisi kiva kurkata Packalenin tukijoita.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #44

Mitä höpötät taas sivusta? Jouni itse kertoo edellä olleensa tukiryhmässä mukana. Kannattaa ottaa kantaa vain mikäli tietää asioista. Kurkistele ihan vapaasti mitä haluat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #46

Sirpa Abdallah, mikä sinuun on mennyt? Mieleeni juolahtanut kysymys ei ollut mikään hyökkäys sinua kohtaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #40

Sirpa Abdallah, olihan se vähän kärjekkäästi sanottu, mutta kyllähän tuostakin näkee, missä sympatiasi ovat. Tehdään kuitenkin testi: oletko sitä mieltä, että Suomen tulisi pysyä tiukasti nykyisissä EU:n Venäjää vastaan kohdistamissa pakotteissa vai pitäisikö meidän höllentää pakotteita omalta osaltamme, että suomalainen elintarviketeollisuus saisi tilauksia Venäjältä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #54

Minun puolesta Suomen ei tarvitse käydä mitään kauppaa venäjän kanssa. En ole kuitenkaan yrittäjä, enkä päättäjä. En arvosta EU:takaan, joten olen täysin neutraali tuossa suhteessa. Unioni toimii kuten toimii ja jäsenmaat noudattavat kulloistenkin päättäjien tahtomalla tavalla. En ole kuitenkaan havainnut noilla pakotteilla olleen mitään hyödyllistä tarkoitusta. Onko vain jäänyt minulta havaitsematta? Kovin näyttää EU:n toiminta näpräilyltä venäjän suhteen. Johtunee Saksan läheisistä suhteista (kaasu/muu toiminta) ollen unionin suurimman/johtavan päättäjän asemassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #55

Kuulostaa samalta kuin että vastustaisi Amnestya argumentilla että se ja se mielipidevanki tai vainottu nainen tapettiin Amnestys protesteista huolimatta.
Venäjähän yrittää normalisoida valtausta. Pakotteet on yksi tapa protestoida.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #56

Onneksi minun aivot ei toimi kuten sinulla ja sinunlaillasi ajattelevilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #12

Niin se, mitä on joskus tehnyt ja asiaa katunut on anteeksi annettu, mutta ei silloin jos olet demari.

Minä katson mielenkiinnolla, kun persut alkavat tehdä euroopassa enemmän yhteistyötä näiden venäjämielisten kanssa.

Tietenkään se ei koske persuja, kunhan taas osuu vääränlaista porukkaa samoihin tilaisuuksiin.

Packalen ja muttamat muutkin perut ovat kovasti vaatineet EU:n pakotteiden poistoa, sillä turhiahan ne ovat, ja kohdistuvat vielä ystäväämme Putiniin.

Mitä yhdestä Krimistä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

"Niin se, mitä on joskus tehnyt ja asiaa katunut on anteeksi annettu, mutta ei silloin jos olet demari.
"

Uhriutuminen sopii huonosti sinullekin, etenkin toisten puolesta uhriutuminen. Sinähän olet enemmän vasemmalla reilusti kuin demarit. Niissä piirissä aika usein poliisi on natsisika ja sitä rataa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

En ole vuosiin poistanut yhtään kommenttia, mutta nyt on lähellä. Typerää trollausta, jolla ei ole mitään tekemistä blogin aiheen tai minkään muunkaan asian kanssa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Sorry. Kokemukseni mukaan siinä oli pointtiakin, mutta on aina mahdollista että kokemukseni on väärässä. Voisin antaa tukevia linkkejäkin, mutta se tuskin muuttaisi mitään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Poliisit ja armeijan kapiaiset, no jätänpä sanomatta mitä noista ammatinharjoittajista oikeasti ajattelen, varsinkin kun yksi lähisukulaisistani on eläkkeellä oleva upseeri.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ovatko he epäisänmaallisia, etenkin kun monet äänestävät perussuomalaisia? Sano vapaasti vaan mitä ajattelet. Älä turhaan näkemyksiäsi peittele. Tässähän paljastuu monelta syvempikin ajatusmaailma.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän Suomessa kaikissa puolueissa ole ns. venäjämielisiä? Suomihan on vieläkin suomettunut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut nyt on yleensäkin mahdollisimman kaukana isänmaallisuudesta, kuvitelmia heillä on,mutta se isänmaallisuus kyllä loistaa poissaolollaan.

Yleisesti haitallinen puolue suomalaisille ja taloudelle, myös ulkopoliittisesti arveluttava.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No tuosta voidaan olla (selvästikin) montaa mieltä - täysin päinvastaisia mielipiteitä esiintyy. Ja onko mielestäsi oma suosikkisi Vasemmistoliitto kovinkin isänmaallinen, tai taloudellisesti fiksu puolue? Älä välitä siitä että esim. tuolle väitteelle Vasemmistoliiton isänmaallisuudesta tai taloudellisista realiteeteista nauravat about kaikki ;)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Todellisuudessa tosin taitaa olla niin, että siellä teillä vasureissa ja vihreissä se epäisänmaallisuus on kunniassa, eikä maanpuolustustahtokaan ole korkealla.

MTS:n raporttikin kertoi, että eri puolueiden kannattajista kaikissa tilanteissa puolustautumista vastustavat selkeimmin vihreät (49%) ja vasemmistoliittolaiset (30%).

Ole ylpeä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jouko Mikkola, vasemmisto ja vihreät ovat tosiaan aivan liian idealistisia, mitä maanpuolustukseen ja Venäjän uhkaan tulee, mutta ainakin viime presidentinvaalien ehdokkaista Huhtasaari vastusti puolustautumista kaikkein tiukimmin. Ilmoitti, että jos Venäjä hyökkää Suomeen, meidän ei kannata puolustautua vaan antautua saman tien! Siinäpä olisi ollut mainio puolustusvoimain ylipäällikkö!

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #37

Kyse taisi olla siitä mikäli Venäjä käyttäisi meitä vastaan ydinaseita. Tosiasiahan on että psykopaatti saisi Suomen antautumaan päivässä. Varoittaisi että ydinpommeja tulee kunnes luovutatte. Jos esim. ensin menisi Turku kokonaan ja parin tunnin päästä Tampere, niin Suomi vilkuttaisi valkoista lippua. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Me emme yksin pärjää. Mm. NATO-jäsenyyden suhteen olen taas Huhtasaaren kantaa vastaan.. hän ei käsittääkseni syystä tai toisesta kannata NATO-jäsenyyttä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #53

Rami, natojäsenyydestä olen luonnollisesti kanssasi samaa mieltä. Mitä taas ydinaseuhkaan tulee, niin Venäjälle Suomen miehittäminen onkin sitten näköjään helppoa kuin heinänteko, uhataan vain käyttää ydinaseita, niin suomalaiset ilmoittavat antautuvansa saman tien :D. Ainakin jos pressaksi ja puolustusvoimain ylipäälliköksi olisi valittu Huhtasaari ...

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Oletko Ritala liittynyt jo Antifanriveihin.

Ilkka Huotari

"Rajat auki ja Suomesta koko maailman sosiaalitoimisto" on Petterin mielestä isänmaallinen teko?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Taloudelle haitallisin puolue on kyllä Demarit, niitä ei saisi koskaan päästää minkään rahakirstunvartiaksi..

Sen on suomenhistoria todistanut lähes koko itsenäisyyden ajan.

Persuilla ei taida olla vielä näyttöä, siis rahakirstun vartiana, onko hyviä vai huonoja, sen aikannäyttää.. Jos näyttää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei ole tosiaan perusilla näyttöjä. Viimeksi niille olisi ollut rahaministerin salkku tarjolla, koska olivat toiseksi suurin puolue. Soini valitsi keyvemmän ulkoministerin salkun. Voi olla että tällä kertaa ei edes tarjota, eikä Halla-aholla liene suurempia haluja hallitukseen. Soinin kohtalo on miehellä vielä tuoreessa muistissa, vastuuta ei väistelemällä pakoon pääse ja populisteille se on kuoleman suudelma.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Edustaako SDP äärivasemmistoa? Kyllä, keskellä se ei ole, eikä oikealla. Populistinen äärivassari liike on yhtä vaarallinen kuin Kiinan Mao ja Stalin.

Heitellään nyt nimiä, kun se on ollut muotia äärivasemmiston puolelta. Vihreät eivät kuullema kuulu oikealle, keskelle, vasemmalle. Fasisteja siis, meemit vain muuttunut ilmastofasismiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Monta sanaa, sisältöä ei yhtään.

Äärioikeistolaiset persut käy kuumana, oppositio harmittaa. :)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Supo ei luota Itävallan tiedustelupalveluun."

"Salaisten tietojen epäillään päätyvän Wienistä Moskovaan."

Näin Yle viime marraskuussa.

https://yle.fi/uutiset/3-10496427

Vuotajaksi epäillään Itävallan FPÖ-puoluetta, joka on siis persujen liittolainen Euroopan uudessa nuivassa allianssissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

FPÖ-puolueen Harald Vilimsky uhkaili toimittajaa yleisradioyhtiö ORF:n lähetyksessä kaksi päivää sitten.

https://www.dw.com/en/austria-far-right-politician...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Juuri tämän takia meidän kannattaa antaa entistä enemmän oikeuksia viranomaisille ja tietenkin rajoittaa vihapuhetta. Heidän vahtivuorolla, kun taatusti saadaan oikein hyviä tuloksia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä Washington Postin juttu kannattaa lukea: Putin’s far-right allies gear up for European elections

Olli Kotro kuvassa ja Kalevi Sorsakin mainittu. Tuo Sorsan toiminnasta kertova vanha asiakirja (linkki Sorsan nimen kohdalla) ei kauhean muhevalta paljastukselta ainakaan nopealla katsomisella näytä, siinä Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitea puhuu Sorsan 50-vuotispäivän muistamisesta ja sanoo Sorsan työskentelevän "luottamuksellisesti" Neuvostoliiton kanssa.

https://www.washingtonpost.com/opinions/2019/04/17...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jo kuvan katsominen puistattaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt on jännät paikat. Jos persut laittaa packaleenin ulkoasianvaliokuntaan on Suomi pahassa jamassa.
https://twitter.com/veitera/status/112142104658488...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset