Uusliberalismia

Uutistoimisto AFP: Äärioikeiston ryntäys Suomessa

Uutistoimisto AFP (Agence France Presse) uutisoi tänään "äärioikeiston ryntäyksestä" Suomessa. Toki myös sosialidemokraattien hiuksenhienosta vaalivoitosta. Jussi Halla-ahon "kovan linjan siipi" vei AFP:n mukaan persuja yhä kauemmas oikealle vuonna 2017.

AFP on maailman vanhin ja tänä päivänä maailman kolmanneksi suurin uutistoimisto. Viime viikolla AFP kertoi, että Suomessa on Länsi-Euroopan maista vähiten ulkomaalaisia, mutta eniten rasismia.

Persujen uusista kansanedustajista vihapuheesta tuomittu Sebastian Tynkkynen päästettiin eilen televisioon puhumaan kauppakeskuksissa uhkaavista ulkomaalaisista. Samoin uutena kansanedustajana valittiin Jenna Simula, joka on tällä palstalla julkaistun kirjoituksensa mukaan "natsi." Samoin valittiin uutena Riikka Purra, jonka vaalikampanja on ollut hiukan kauniimmin sanottuna "etnonationalistinen." Uusista persujen kansanedustajista Ano Turtiainen tunnetaan siitä, että hän kutsui hovioikeuden tuomareita "pulkannaruja muistuttaviksi puku-ukoiksi" - omaan rikosasiaansa liittyen.

Kokoomuksen porvareilla on tietysti suuri kiusaus lähteä äärioikeiston vankkureita vetämään. Näin on muuallakin Euroopassa, jossa äärioikeistoa on viime vuosina jonkin verran soluttautunut vanhoihin porvaripuolueisiin. Saksan porvarit tekivät sen virheen 1930-luvulla, ja siitä tuli melko paljon sanomista.

https://www.afp.com/en/news/15/finlands-social-democrats-win-slim-victory-far-right-surges-doc-1fm3np9

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uutinen "äärioikeiston ryntäyksestä" Suomessa leviää nyt vauhdilla ympäri maailmaa, tässä Times of Israelin versio:

https://www.timesofisrael.com/finlands-social-demo...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Valitettavasti osa kansasta uskoi fasistisen pelottelun ja valheet parin tuhannen vuosittaisen matun sekä ilmastonmuutoksen vastaisten tekojen tuomasta katastrofista.

Ilman Oulun seudun seksuaalirikoksia ja muiden puolueiden tyrimistä nostamalla ilmastonmuutos Suomen vaalien keskeiseksi aiheeksi, persut olisivat alle 10% puolue. Suomen tulevaisuuden kannalta mitättömät asiat nostivat persut takaisin isoksi puolueeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen tulevaisuuden kannalta mitättömät asiat nostivat persut takaisin isoksi puolueeksi."

3.2 miljardia on pikkuraha rikkaalle vasemmistolle joka haluaa jakaa suomalaisten verovaroja ympäri maailmaa ja samalla tukea rikkaimpia pankkeja jotka ovat tehneet virheinvestointeja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Oulussa oli kysymys median masinoimasta hysteriasta, johon jopa osa kokoomuslaisista lähti mukaan. Persurummutus oli Facebookissakin niin kovaa, etten sulkisi pois hybridivaikuttamista. Kalleimmat viestintätoimistot ja trollitehtaat ovat joka tapauksessa olleet tässä mukana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Tietenkin. Noinhan se varmaan meni.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #5

Eihän se yllätys ole, että "ääniä" kuulevat ihmiset äänestävät vihreitä ja vasemmistoliittoa, mutta yllättävän paljon heitä vieläkin löytyy...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nyt onkin rynnätty isolla rahalla. Halla-ahon vaalibudjetti oli 307 euroa. Toivottavasti muilla puolueilla riittävät rahkeet vastata sijoitukseen, ettei käy niin, että raha ratkaisee vaalit.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Suomen ennätys säästäväisyydessä. Ei tainnut montaa senttiä maksaa per ääni.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Taitaa tulla tasan yksi sentti. Siinä saisi meppi istua melkein tunnin lentokoneessa, että tuollaisen vaalibudjetin tienaisi - ellei sitten ole säästöjä tai saa lahjoituksia kampanjaansa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpöti. Autoradiossa ei ole muuta kuulunutkaan kuin Halla-ahon monotonista ääntä mainoksissa. Ja onhan hän TV-mainoksissakin näkynyt, ei se halpaa ole.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Varmaan seuraamme eri kanavia. Sen verran kuin itse olen seurannut niin sanoisin, että mediassa haukutaan Halla-ahoa 4-6 tuntia päivässä. Ei se halpaa ole.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomen maine mukavana ja rauhallisena maana on kärsinyt kovan kolauksen. Suomessa käy verraten vähän turisteja ja liikematkalaisia, joten ihmiset uskovat näitä kansainvälisen median juttuja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Die Zeit: "Das starke Abschneiden der Rechtspopulisten mit ihren vorläufigen 17,5 Prozent ist auch hinsichtlich der Europawahl am 26. Mai interessant: Die Finnen-Partei gehört neben der deutschen AfD und der italienischen Lega zu den Parteien, die im EU-Parlament eine neue Allianz der Rechtspopulisten bilden wollen."

Euroopassa persut kiinnostavat lähinnä uuden putinistisen liittoumansa takia.

https://www.zeit.de/politik/ausland/2019-04/finnla...

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Siinä Halla-aholla tekemistä kun pitää Tynkkysen kurissa.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Ihanko luulet sitä sellainen kiinnostavan?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Vaalitulos on poikkeuksellinen. Yksi puolue tuplaa puolessa vuodessa kannatuksensa, toinen menettää parissa kuukaudessa viisi prosenttia.

Siinä suhteessa tulos on hyvä, että demareitten huono tulos pakottaa heidät kuuntelemaan paljon enemmän järkipuhettakin. Jos olisi hyvin tarkasti demarien ohjelmalla voitu mennä, olisi edessä suomalaisen yritteliäisyyden alasajo.

Esimerkki elävästä elämästä. Yrittäjällä on valmiina suunnitelma uuden koneen hankinnasta. Hän siirtää toteuttamista siihen saakka, kun selviää vaalitulos ja uusi hallitus. Hän sanoo, että jos demareitten ja vasemmiston ohjelma toteutuu, hän ei kasvusuunnitelmaansa pane käytäntöön. Ja tämä tarina on tosi.

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Kyllä voin tämän allekirjoittaa. Investoinneissa piilee aina mahdollisuuksien lisäksi riski. Kyllä isoa investointia harkitessa seuraa talouden lukuja ja uuden hallituksen edesottamuksia. Jos tulee potkuja nilkoille ja hinnankorotuspainetta, niin eipä ole tahtoa kasvattaa toimintaa.

Henrik Hermans

Ihan sama onko Halla-aho hallituksessa tai oppositiossa. PS oppositiossa voi lisätä taloudellista yhteistyötä Viron yritysten kanssa ns. aivovuodon muodossa niin, että uusia pienyrityksiä ei rekisteröidä Virosta päin Suomeen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kansa on puhunut, ihan turha itkeä "rasismista ja äärikoikeistosta"

Alain Chiaroni

Tein sellaista mitä et luultavasti pysty tekemään, eli seurasin sekä aamulla että puolituntia sitten Ranskan kakkoskanavan uutisia......
Niissä ei puhuttu sanallakaan Suomen vaaleista.
Mutta jatka vaan höpöttämistä ”äärioikeistosta”...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset