Uusliberalismia

Johtava putinisti persujen vieraana Tampereella

Europarlamentin ENF-ryhmän puheenjohtaja, Rassemblement national -puolueen edustaja Nicolas Bay esiintyy persujen vaalitilaisuudessa Tampereella, kertoi Suomen Uutiset 6.4.2019. Bay ja hänen puolueensa tunnetaan Vladimir Putinin hallintoa Venäjällä tukevista kannanotoistaan ja puolue lisäksi siitä, että se on venäläisten rahoittama. Tampereen tilaisuuden aihe oli "EU- ja islamkritiikki."

Bay on vieraillut Venäjän miehittämällä Krimillä ilman Ukrainan viranomaisten lupaa. Se tekee hänestä Ukrainassa rikollisen ja länsimaissa hylkiön. Kuka persuissa on tehnyt päätöksen, että hän saa täällä osallistua vaalikampanjointiin?

Aiemmin päivällä persut solmi liiton toisen Euroopan johtavan putinistin, Italian varapääministerin Matteo Salvinin kanssa. Jos ette jaksa tuosta aiheesta enää lukea, katsokaa edes Reutersin uutiskuva.

Tuleeko joku vielä väittämään, ettei persut ole venäjämielinen puolue. Se tekee kaikkensa EU:n heikentämiseksi ja hajottamiseksi, ja tukee ja hyysää poliitikkoja, jotka pyrkivät EU:n Venäjä-pakotteiden purkamiseen. "Islam-kritiikin" perustana on venäläinen konservatiivinen muka-kristillisyys, ja sen tavoitteena on vastakkainasettelun lietsominen länsimaissa.

EDIT: Anteeksi katsoin päivämäärän väärin, tilaisuus Tampereella pidettiin jo kaksi päivää sitten.

https://www.suomenuutiset.fi/tampere-talolla-tanaan-le-penin-puolueen-korkea-edustaja-perussuomalaisten-mauri-peltokankaan-veikko-vallinin-vieraana/

https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/2515623-crimean-travelers-who-visits-occupied-peninsula-and-why.html

https://www.reuters.com/article/us-eu-election-italy/nationalist-eu-parties-announce-plans-to-join-forces-after-may-vote-idUSKCN1RK10F

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tätä on tukemassa myös keskusta ja kokoomus persuja symppaamalla.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eiköhän ne ottaisi vieraaksi myös EU:n myönteisiä polittiikkoja jos sellainene haluaisi mennä?? Haluaisitko Snellman osallistua "persujen" tapahtumaan, juttelemaan eriaiheista?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Noin vaikeista hommista taksa on tuhat euroa/tunti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Putinin ystävät vauhdissa.

Juurihan palstan natomyönteisin mies kirjoitti tänne, että persut ovat paras vaihtoehto niille,jotka kannattavat natoon liittymistä.

Taitaa olla kyllä varsovan liitto persuilla tavoitteena, persut varmaan ostaisivat ne 64 uutta hävittäjää Venäjältä. :)

Ei kun lomalle Krimille, siellä on hotelli varattuna persuille, Putinin laskuun.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Juurihan palstan natomyönteisin mies kirjoitti tänne, että persut ovat paras vaihtoehto niille,jotka kannattavat natoon liittymistä."

Kuulostaa ok kannalta. Vähän liian hienoa kyllä että NATO-myönteisin tukee. Onhan persuissa joitain liian itäänpäin kallistuneitakin. Mieluusti haluaisin että persut olisivat enemmänkin NATOn kannalla Suomen puolustuksen takia.

No mikä se Oikea puolue sitten on, jos edes NATO-myönteisin ei osu oikeaan, vaan pitäisi luottaa Ritalaan (joka ylläripylläri ei taida NATOa kannattaa) ? Noin kun hyvin tiedät. Oma puolueesi on vasemmistoliitto (käsittääkseni) eli suora liittyminen Venäjään kävisi tai rajat täysin auki.. onhan näitä kantoja helppo kärjistää puolin ja toisin (tosin en ole täysin varma että edes kärjistin vasemmistoliiton kohdalla.. vain ipu, kommarit ja väyrysläiset kilvoittelevat kanssanne) .

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bay on puhunut "Naton uhasta Euroopalle" ja ajaa Ranskan eroa Natosta.

http://nicolasbay.fr/2016/09/29/discours-sur-les-m...

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Persujen "islam-kritiikki" tulee enimmäkseen lännestä ja on sukua USA:n evankelikaalisten kristittyjen ja juutalaisten islamisaatio-kritiikille. Myös sekulaari Alt-Right-oikeisto harrastaa sitä. Donald Trump on ollut tuon kritiikin aallon esille nostama hahmo.

On mielenkintoista tietää, että huomattava osa islamilaista maailmaa tuntee sympatiaa ortodoksista Venäjää kohtaan. USA:n liittolaiset, kuten petrodollarin päätukija Saudi-Arabia tai Nato-maa Turkki vastustavat Venäjää, joskaan eivät kovin kiivaasti. Lähi-Idässä Israel on eniten Putinin ja liittolaistensa kanssa napit vastakkain, mutta tekee kulissien takana myös yhteistyötä - erityisesti Kiinan kanssa. Tämä on Israelille tyypillistä ja PALJON fiksumpaa kuin se, mitä Suomi puupääpakotteidensa kanssa nyt tekee.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Eri mielipiteiden kuuntelu on aina arvokasta, olipa lopputulos mikä hyvänsä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Dimanche 14 avril, vous aurez la chance de pouvoir élire un député courageux, prêt à vous défendre, prêt à défendre la Finlande : Veikko Vallin !
Vive les Vrais Finlandais !
Vive la Finlande !
Vive la France !
Et vive l’Europe des nations libres et fières !"

"Eläköön persut!" - Bayn twiitti 6.4.2019

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olisi varmaan Vallinin Veikko tuosta leuhka, jos ymmärtäisi, mitä siinä sanotaan...

Ilkka Huotari

"Tuleeko joku vielä väittämään, ettei persut ole venäjämielinen puolue. Se tekee kaikkensa EU:n heikentämiseksi ja hajottamiseksi, ja tukee ja hyysää poliitikkoja, jotka pyrkivät EU:n Venäjä-pakotteiden purkamiseen."

Tulee. Kansallismielisyys ei ole venäjämielisyyttä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos persut olisi isänmaallinen puolue, se ei veljeilisi putinistien kanssa.

Ilkka Huotari

Vaikuttaa harhaiselta suvakkiulinalta. Mitäpä muutakaan teiltä voi odottaa.

Kyse on kansallismielisyydestä ja uudesta ryhmästä EU-parlamenttiin. https://www.bbc.com/news/world-europe-47854288

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21

Ihan ufo-puhetta. Puheenvuoro ei ole mikään foorumi jonka konsensukseen kuuluisi sekoittaa käsitteitä ja laittaa asioita päälaelleen. Puheenvuorossa sinun vääntösi on ufoa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

"Johtava putinisti" --- eikö johtava putinisti olekaan Putin itse eikä joku patonginpurija? Jotenkin tuntuu, että tuo nimitys on aika löyhässä näinä sananvapauden ja vastuullisen tiedonlevittämisen päivinä.

Mitä taas rikollisiin Ukrainassa tulee niin niitähän piisaa, G.Depardieu:stä ja S.Seagal:sta Limp Bizkit:in ja Al Bano:on.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bay onnitteli Putinia tämän uudelleenvalinnasta Facebook-sivullaan vuosi sitten oikein kuvan kanssa. Venäjä on Baylle "kumppani" ja "liittolainen, " etenkin "terrorismin" suhteen.

https://www.facebook.com/NicolasBayFN/posts/f%C3%A...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ihan totta? Uskalsi oikein onnitella. Kyllä sitten on johtajaylipääputinistipäällikkö. Kuinkahan monta heitä mahtaakaan olla, noita onnittelijoita?

Toisaalta kuinka monta johtavaa putnistia voi olla jotta jää joku johdettavaksikin?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

TP Niinistö lähti juuri Moskovaan Putinin isännöimään konferenssiin. Onko hänkin Putinisti? Erkki Tuomioja käy Venäjällä tiheään hänkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinistö ja Tuomioja olisivat omien blogiensa aiheita. Tuomioja kirjoitti kirjassaankin "kotiryssästään" Marejevista sillä sanalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Onko kukaan nykyinen persu tavannut Putinia tai Lavrovia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Alpo Rusi twiittasi hetki sitten: "Tulisiko #Perussuomalaiset puolueen nousu yhdistää Venäjän vaikuttamiseen? Puolue mukana venäjämielisissä porukoissa joilla yhdistäva agenda #EU n hajottaminen. #KEPackalen ja #Krim tiedossa mutta mitä mieltä #SDPKepuKokoomusSiniset ?Entä muut? Aikaa vielä keskustella asiasta."

https://twitter.com/RusiAlpo/status/11152644287972...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Näytti olleen Tossavaisen Reijon vastaus Alpon twiittiin:

"Rusi harjoittaa nyt kepulaista trollaamista. PS on Suomen puolueista kaikkein Venäjä-kriittisin. Siis puolueena. Toki kannattajissa on yksittäisiä henkilöitä, joiden näkemykset poikkeavat. Kuten kaikissa puolueissa."

Nyt on kaksi päinvastaista mielipidettä.
Kumpaa tässä pitäisi uskoa?

Sitten on vielä Lehtisen Janne laittanut kuvan Stubbista hymyilemässä Lavrovin kanssa ja kehuu oikein "vanhaksi kaveriksi".

Vaikea on enää erottaa kuka on todellinen putinisti, kun tulee niin paljon infoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Luulen, että me kaikki suomalaiset olemme jossain määrin putinisteja, kunka pintaa vähän pois raaputtaa. Varsinkin me vanhat pidämme kurista ja järjestyksestä ja yksinkertaisista "totuuksista." Yksinvallassa on jotain niin kovin kiehtovaa, ei synny loputtomia jahkailuja ja väittelyjä turhanpäiväisistä kysymyksistä. Todellinen putinismi kukoistaa vain lännessä, koska venäläisiä ei koskaan saada jatkuvallakaan kyttäyksellä kuriin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mitäs jos Mikko vaikka lukaisisit persujen ja heidän kannattajiensa blogikirjoituksia ja kommentteja täältä Puheenvuorosta. Muistan nähneeni viime kuukausilta vain yhden persun blogikirjoituksen, jossa selkeästi tuomittiin Venäjän toimet.

Jos keskustellaan venäjäpakotteista, niin heti joku persu on valittamassa kuinka ne osuvat kipeästi Suomeen, kauppa se on kuulema joka kannattaa Venäjän kanssa. Jos puheeksi tulee Venäjän itärajan yli työntämät turvapaikanhakijat, niin heti alkaa whataboutismi, että kun ne ruotsalaiset. Ruotsi näyttää olevan persuille kauhistus, Venäjän oloista en muista kenenkään sanoneen pahaa sanaa, päinvastoin siellä on kuulema moraali ja perhearvot kohdallaan. Ja niin edelleen ...

Eikä tässä ole vielä mukana sellaisten kuin Packalenin näkemykset, jotka ovat suoraa Kremlin propagandaa. Persujen paljon mainostamasta kansallismielisyydestä, isänmaallisuudesta ja maanpuolustustahdosta saa hyvän kuvan heidän presidenttiehdokkaansa Laura Huhtasaaren mielipiteestä, jossa tämä ilmoitti, että Suomen ei kannata puolustautua Venäjän hyökkäystä vastaan. Siinä meillä olisikin ollut mahtava puolustusvoimain ylipäällikkö! Onneksi meillä ei ollut tuollaisia johtajia vuonna 1939 ...

On siis vain luonnollista, että persujen edustaja osallistuu Italiassa putinistien kokoukseen ja kutsuu tänne putinistin esitelmöimään. Ruotsidemokraatit, Kansallinen rintama eivätkä useimmat muut Euroopan äärioikeistolaisina ja kansallismielisinä pidetyt puolueet halunneet moiseen kokoukseen osallistua, mutta meidän "kansallismieliset" persut kyllä ...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #24

No joo... menee vaan sekaisin kun niin moni on nykyisin putinisteja, ettei enää pysy kärryillä ketkä kaikki.

Ilmeisesti kyseisesssä twiittiketjussa Tossavainen on se joka oli väärässä, joten persut ainakin on sitten putinistipuolue.

Varsinkin kun täällä muutama heidän kannattajansa on, eikä Huhtasaarikaan usko suomeen voittoon sodassa venäjää vastaan.
Eikä pidä unohtaa Packalenia... joka tosin ei ole persuissa johtavassa asemassa, mutta sillä ei ilmeisesti ole merkitystä tässä kohtaa.

Kysymyksiä herätti tuo Stubbin iloinen ilme Lavrovin rinnalla.
Onko kokooomuskin putinistipuolue? .... ne ei vissiin ole, vai?
Tosin kehuihan Stubb Lavrovia "vanhaksi kaveriksi".
Selvyyden vuoksi... luokitellaanko se putinismiksi?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Britit ovat sitten kunnon putinisteja,kun haluavat eroon koko EU:sta?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Voiko kukaan vakavissaan väittää että Venäjä v isi vaikuttaa su malaiseen äänestäjään?
Eikö tällainen le aikamista ihmisten arvstelukyvyn aliarvi intia? Tu yksi kirjain ei taaskaan su stu.
Muistetaan vain syksy 1939.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Persuilla on tasan yksi aihe, josta he kaikki ovat samaa mieltä: maahantunkeutuminen.

Toinen teema, joka tavoittaa suurehkon osan persukannattajista, on EU:n vastustaminen. Ja tässä kohtaa tulee Venäjä mukaan kuvaan, koska EU:ta vastustavat persut kokevat Venäjän liittolaisekseen - ymmärtämättä pitävänsä kyytä povellaan.

Kaikista muista asioista persut sitten ovat kuin arabilauma, joka kiistelee kaikesta vaikka sattuisivat jostakin asiasta olemaan keskenään samaakin mieltä.

Petri Kaivanto

Ei todellakaan voi väittää Perussuomalaisten olevan Venäjän asialla. Halla-aho ja monet muut toimijat Perussuomalaisissa ovat täysin ns. Lännen Arvopohjan ja NATOn puolella. Salvini toki on järkevässä Italian hallituksessa joka ajaa Italian edun ohessa Euroopan etua, mitä ei voi sanoa Suomen valeoppositiosta.

Viimeisimpänä esimerkkinä Halla-aho äänesti Venezuela-äänestyksessä USA:n marionetin puolesta, kun Italian hallituspuolueet osasivat painaa tyhjää. Kukaan ei ole selittänyt miksi Suomen muut vihervasemmistolaiset olivat Trumpin ryöstöretken puolella, kun Ruotsin vihervasemmistolaiset eivät olleet.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miettikää ihmiset! - hauska läppänne ja protestinne sataa äärioikeiston ja Putinin laariin.

https://www.theguardian.com/world/2019/apr/08/matt...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olisi varmaan kohtalainen vaalimainos Olli Kotrolle, josta en ennen eilistä ollut kuullut... jos joku persuäänestäjä ymmärtäisi sanomalehtienglantia. Italian ja Saksan nationalistipuolueiden kunnianhimo on parissa sukupolvessa laantunut. Nyt luvataan vain 50-vuotista valtakuntaa eikä enää tuhatvuotista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset