Uusliberalismia

Italian populisteille salaista vaalirahaa Venäjältä?

Varapääministeri Matteo Salvinin johtama oikeistopopulistinen Lega-puolue on sopinut Moskovassa kolmen miljoonan euron salaisesta vaalirahoituksesta, joka toteutettaisiin öljykauppojen avulla, kertoo italialainen L´Espresso-lehti. Diilin sopimisesta vastasi Salvinin avustaja Gianluca Savoini. Venäjän puolelta mukana oli Venäjän valtion omistama öljy-yhtiö.

Eurovaalit pidetään toukokuussa. Suomenkin mediat ovat täynnä juttuja, joissa ennakoidaan populistien voittavan nuo vaalit. Salvini on yrittänyt perustaa populistien yhteistä eurooppalaista rintamaa yhdessä Unkarin Viktor Orbanin, Ranskan Marine Le Penin ja muiden populistijohtajien kanssa.

Salvini on Venäjän presidentti Vladimir Putinin uskollisimpia tukijoita Euroopassa. Salvini perusti jo vuonna 2014 "Putinin ystävät"-ryhmän Italian parlamenttiin.

L´Espresso lupaa lisää yksityiskohtia ensi sunnuntain numerossaan (24.2.).

https://euobserver.com/tickers/144246

http://espresso.repubblica.it/inchieste/2019/02/20/news/esclusivo-lega-m...

EDIT: Lisäsin otsikkoon kysymysmerkin, kun L´Espresso-lehti ei ole varma, onko diiliä pantu vielä täytäntöön

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Aina joku saa jostakin jotain. Demarit ovat saaneet CIA.n kautta amerikan valuuttaa ja tukea

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/1827469-sdp...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tätä mietin, kun luin aikanaan punaisen Valpon papereista, että isoisäni toimi 1940-luvulla yhtä aikaa Edistyspuolueen ja Suomi-Amerikka-yhdistyksen rahastonhoitajana.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

No ei se kovin salaiselta tunnu, mutta huolestuttavalta kyllä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Johtuuko tuo venäläinen rahoitus taas siitä että EU on kieltänyt eurooppalaisia pankkeja rahoittamasta EU-kriittisiä puolueita ja järjestöjä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Laita nyt Makkonen edes joskus linkki noihin sun ''tietoihin'' :)

Eikös maa olekkin litteä? eikös?

Joillain se tavara tulee takapuolesta, jollain suusta.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Johtuuko tuo venäläinen rahoitus taas siitä että EU on kieltänyt eurooppalaisia pankkeja rahoittamasta EU-kriittisiä puolueita ja järjestöjä. "

Ei ole kieltänyt, eli venäläinen rahoitus ei johdu fiktiivisistä kielloista.

Rahoitus johtuu Putinin halusta edistää samojen toimintatapojen ja -muotojen syntymistä lännessä, mitkä lopulta johtivat järjestelmän kaatumiseen NL:n tasavalloissa ja satelliittivaltioissa, minkä seurauksena ne vapautuivat Kremlin pakkovallasta.

Järjestelmän kaatamiseksi on valjastettava kansalaisten oma tahto. On keksittävä ja luotava ihmisille toiminnan syntymiseen riittävät motiivit. Rahoitus on hyväksi todettu voiteluaine ja valtaa vailla olevat vallanhimoiset ihmiset tiedetään persoiksi sen vastaanottamiselle.

Aina löytyy idiootteja uskomaan keksittyihin tarinoihin ja väitteisiin, sekä toimimaan äänitorvina. Valetta syytävä valemedia huolehtii sen, mihin NL:ssa tarvittiin vapautta janoavien ihmisten ylläpitämä vaihtoehtomedia faktojen julkaisemiseksi. Osa kansasta uskoo huuhaahan, osa ei tiedä tarpeeksi asiasta ja uskoo jotain, sekä tosiasioiden puolesta puhuvat pitävät keskustelua yllä.

Kuinka päin tahansa, ihmisten luottamusta vallitsevaa järjestelmää kohtaan pystytään rapauttamaan tuottamalla ja julkaisemalla valtamedian kanssa ristiriidassa olevaa informaatiota.

Kaikkeen tuollaiseen tarvitaan tietenkin rahoitusta. Jokaisessa maassa kun tarvitaan populistiryhmiä. En usko niiden kaikkien edes tietävän, mistä rahoituksensa saavat.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko tuo puuttinin halu/tahto fiktiivinen asia vaiko jollakin tapaa todistettavissa oleva tosiasia?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #22

" Onko tuo puuttinin halu/tahto fiktiivinen asia vaiko jollakin tapaa todistettavissa oleva tosiasia? "

On kiistattomasti todistettu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #23

Tarjoatko jotain todistetta asiasta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Oikeistopopulisti Salvini on muuten pitkään aikaa arvostellut kitkerästi Ranskaa siitä, että Ranska pitää yllä sisärajavalvontaa Italian rajallaan sekä palauttaa Ranskaan Italiasta tulleita siirtolaisia.

Eikö nämä kaksi asiaa ole nimenomaan ne, joita omat äärioikeistolaisemme vaativat?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Minäkin olen ihmetellyt sitä, että jossain piireissä oikeiston puolella oletetaan, että EU:n ongelmat ratkaistaan populistisen nationalismin nousulla valtaan kautta mantereen. Kukaan ei tunnu hahmottavan mitä ongelmia siihen voisi suhteellisen ahtaassa, historiallisesti riitaisassa, usean kymmenen valtion ryppäässä liittyä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Federalistit luulevat että hävittämällä demokratia Euroopasta saadaan kansakunnat tottelemaan ja järjestykseen. Samaa yksimielisyyttä yritti Hitler aikoinaan mutta demokratia voitti silloinkin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

Äärimmäisen nopea Hitler-kortti. Onko Makkonen sitä mieltä, että vertaus kolmanteen valtakuntaan on reilu? Ja uskot, että populistiset nationalistit joka maassa pitäisivät rauhan, joka alkoi isäni syntymän aikoihin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #19

Demokratia oli yhtä suosittua kolmannessa valtakunnassa kuin tässä nykyisessä Saksan johtamassa neljännessä valtakunnassa jota EU:ksi kutsutaan. Joutuuko britit liittolaisineen taas palauttamaan demokratian Eurooppaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ranskan Marine Le Pen haki myös rahoitusta venäläisiltä pankeilta kun eurooppalaiset pankit kieltäytyivät rahoittamasta EU-kriittistä puoluetta.

"Ranskan äärioikeistojohtajan Marine Le Penin presidentinvaalikampanja on ajautunut rahoitusvaikeuksiin, kun ranskalaispankit ovat kieltäytyneet lainaamasta hänen Kansallinen rintama -puolueelleen rahaa" (IS)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä jutussa on tyylikäs kuva Salvinista Moskovassa:

https://theins.ru/news/143068

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Onhan meilläkin Venäjän vaalivaikuttamista ja rahoitusta. SDP nyt etupäässä ja Kokoomus/EK on kyynerpäitä myöden rähmällään, fyrkka ratkaisee.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

En usko keksittyihin tarinoihin.

Faktaksi tiedetään se, että Perussuomalaisten vpj. Laura Huhtasaari on julkisesti sanonut ihailevansa Putinia, kansanedustaja Tom Packalen pesi Venäjää puhtaaksi Salisburyn hermomyrkkyiskusta ja vastusti EU:n ja Suomen asettamia pakotteita. Perussuomalaisten toinen vpj. Juho Eerola on ilmoittanut hyväksyvänsä Krimin liittämisen Venäjään. Koska Halla-aho joutui toppuuttelemaan Eerolaa, muutakin ilmeisesti olisi ollut esille tuotavaksi.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Kovin yksipuolista, et sitten ole huomannut että Huhtasaari on sanonut ihailevansa myös Trumpia.!

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #20

Eikö Henttonen ole huomannut, miten Putin rahoittaa Trumpia ja Trump ihailee Putinia?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Suomen hallitus taas nuolee eu:n takalistoa ja eu taas on usa:n talutusnuorassa.Usa onkin eu:n kummisetä ja luoja.Hupaisia juttuja täällä.Suomen hallituksen arvoyhteisö-höpöttäjillä on täysin yhtenevät arvot kuin usalla.On aivan sama kuka siellä istuu bossin palilla.Vuosia sitten usa haistatti eu:lle sitä itseään eikä näiden suomenpään tai eu:n pääkaupunki Brysselinkään syöttiläiden jenkkiohjaus siitä muutu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #27

EU:lla oli samat arvot kuin demokraattien USAlla, mutta kun Trump pisti rajat kiinni humanitaariselle maahanmuutolle hylkäsi EU vahvan kumppaninsa. Demarit USAssa taistelee edelleen avoimien rajojen puolesta ja EU taas vaalien alla valehtelee pistävänsä ulkorajat kiinni.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Italian populisteille salaista vaalirahaa Venäjältä?"

Miten se voi olla salaista, jos media siitä avoimesti raportoi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jäämme molemmat odottamaan kieli pitkällä L´Espresson sunnuntainumeroa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jospa ne saavat rahansa Vatikaanista(veroparatiisi ollut jo vuosikaudet) siellä kun pestään rahaa ,Italialaisten rahaa siis.Jospa siellä on paavikin mukana rahasotkuissa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mutta eihän rahalla mitään merkitystä ole demokratissa?

Eihän silläkään ole merkitystä onko pankit rahoittamassa vain kokoomusta Suomessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"This shames Italy" - Euroopan liberaalien ALDE-ryhmän puheenjohtaja Guy Verhofstadt tarttui tähän caseen välittömästi:

https://twitter.com/guyverhofstadt/status/10989368...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Hyvä tyyppi tuo Salvini. Suomen Kuvalehdestä löytyy mielenkiintoinen juttu Salvinista ja sen perusteella voin todeta että Jouni liioittele tapansa mukaan. Italialaiset rakastavat Salvinin politiikkaa joten annetaan miehen näyttää mihin kykenee.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Italialaiset rakastivat Mussolininkin politiikkaa. Venäläisten enemmistö lienee yhä Putinin takana. Yhdeksän biljoonaa kärpästä syö...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset