Uusliberalismia

Tiedustelulait vai kasakan nauru

Hallituksella on kauhea kiire runnoa läpi tiedustelulait ennen kuin sen toimikausi päättyy vaaleihin. Jos uusi hallitus pääsee koskemaan tiedustelulakeihin, kansallinen turvallisuutemme on uhattuna.

Siis mitä?

Kyllä, jos esimerkiksi demarit pääsevät hallitukseen, jostain kuuluu "kasakan nauru." Näin voimme päätellä Sinisten eduskuntaryhmän johtajan Simon Elon eilisestä twiitistä.

Myös Sinisten puolustusministeri Jussi Niinistö pelottelee meitä itänaapurilla - joskin entisellä sellaisella. Hänen mukaansa professori Martin Scheinin on "totalitäärisen neuvostoyhteiskunnan ihailija," jota ei saisi kuulla tiedustelulakien perustuslainmukaisuutta arvioitaessa.

Scheininiä on solvattu "viidenneksi kolonnaksi" - voimme vain arvata kenen lukuun - ja suuresti arvostamani Jukka Tarkan Facebook-sivulla vakuutetaan eräässä kommentissa,  että Scheinin päätyy salakuuntelun kohteeksi uuden tiedustelulain nojalla.

Scheininiä nälvitään hänen kommunistimenneisyydestään, mutta tänä päivänä hän luonnehtii itseään liberaaliksi. Hän on yrittänyt tiedustuslain käsittelyssä pitää esillä ihmisoikeuksia, joiden kaventamiseen uudet tiedustelulait välttämättä johtavat. Scheinin on esimerkiksi varoittanut uudesta salaisesta sotilastiedusteluorganisaatiosta, joka voisi toimia omilla säännöillään kuin "valtio valtiossa."

Tiedustelupalveluille voi kasautua avoimissakin yhteiskunnassa paljon valtaa, koska ne hallitsevat yksityisiä ihmisiä koskevia valtiosalaisuuksia. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että demokraattiset instituutiot valvovat niiden toiminnan jokaista osa-aluetta. Suomessa oli aikanaan perustuslaillinen oikeistokin, joka oli tuota mieltä. Nyt Scheinin on jäänyt yksin kokoomuksen ja populistien hampaisiin.

Demarit hyväksyivät viime syksynä tiedustelulakien kiireellisen käsittelyn, mutta nyt olisi korkea aika miettiä tuota päätöstä uudelleen. Sama koskee persuja ja miksei Vihreitäkin. Keskustelu on karannut niin pahasti laukalle, että nyt tarvitaan kunnon aikalisä. Kun puolueet lyövät toisiaan Venäjä-kortilla, on selvää, mikä taho siitä hyötyy.

Kasakka nauraa röhöttää, mutta vain sille, että Siniset pyyhitään vaaleissa poliittiselta kartalta.

https://twitter.com/Simon_Elo/status/1097514861737771009

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4038010-onko-suomessa-enaa-perust...

https://demokraatti.fi/jussi-niinisto-totalitaarisen-neuvostoyhteiskunna...

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2018/11/19/martin-scheinin-tiedu...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Onko Scheinin J. Niinistön mielestä liian kallis mies? : D

"Ja eduskunta taipui huolimatta siitä, että nämä laintulkitsijat olivat olleet jo useaan otteeseen kuultavina eduskunnassa (palkkiona 670 – 1 340 euroa per lausunto)" (...)

http://jussiniinisto.fi/index.php/2019/02/eduskunn...

Käyttäjän JussiVaahtikari kuva
Jussi Vaahtikari

Ottaen huomioon se, minkä tasoista perehtymistä lausunnon antaminen vaatii, ei palkkiota voi pitää kovinkaan suurena. Noilla hinnoillahan saa normaalistikin vain noin 10 tuntia perustason asiantuntijatyötä, jos ei pyydä mitään kauhean vaikeaa.

Se vain nyt on niin, että jos ei ole itse asiaan mitään tolkullista vasta-argumenttia, kuin jalan polkemista lattiaan, ei jäljelle jää kuin solvaaminen. Ilmeisesti sillä kärjellä sitten mennään hallituksessa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Demarit hyväksyivät viime syksynä tiedustelulakien kiireellisen käsittelyn, mutta nyt olisi korkea aika miettiä tuota päätöstä uudelleen. Sama koskee persuja ja..."

Ei kai SDP hakeudu yhteistyöhön persuin kaa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo on rohkea tulkinta : D Suojelupoliisi on kokoomuksen läänitys, mutta ihmettelen, mitä tässä on tarjottu koko muulle puoluekentälle, että yhteisymmärrys "kiireellisyydestä" on saavutettu. Paitsi Vasemmistoliitolle, joka on tässä asiassa esiintynyt selkärankaisesti.

Päätökset tehtiin viime syksynä Airiston Helmen iskun jälkeisessä vainoharhaisessa ilmapiirissä. Nyt pitäisi vetää henkeä, kun on käynyt ilmi, ettei tuo isku tuonut päivänvaloon kerrassaan yhtään mitään Suomen turvallisuuteen liittyvää.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Puolustusministeri Niinistö on käydessään omaa ideologista taisteluaan menettänyt täysin kontrollinsa eikä mitenkään sovi enää tehtäävänsä. Ilmeisesti Niinistö haluaisia vain että eduskunta voisi survoa läpi haitallisia ja perustuslaillisesta näkökulmasta kyseenalaisia lakeja ilman kritiikkiä. Eri mieltä olevat yritetään sitten hiljentää päättömillä maanpetossyytöksillä ja vastaavilla - hyvin kafkalainen ilmiö.

On ironista, että juuri Niinistö - eli tyyppi joka ihailee niitä oikeita natsien kätyreitä ja maanpettureita - on suuttunut tiedustelulakeihin kohdistuvasta kritiikistä ja syyttänyt kritisoijia "neuvostoyhteiskunnan ihailijoksi". Todellisuudessahan juuri ne Neuvostoliiton autotaarisia valvontajärjestelmiä ylläpitävät tahot olivat juurikin Niinistön kaltaisia taantumuksellisia totalitaristeja, jotka halusivat sammuttaa kaiken kritiikin ja syyttivät eri mieltä olevia "vieraan vallan agenteiksi" tms.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kyllä huomaa selvästi sen, että alkaa Niinistöä jo harmittamaan, kun joutuu pois ministerin pestistä. Ala-arvoista henkilöön menevää haukkumista ja tyhmää valehtelua.

Oikeuskanslerikin on ollut huolissaan tuon lakiesityksen ongelmista, ja perustuslakivaliokunta joutuu muuttamaan useita kohtia, koska laki on ns. juosten kustu.

On suuri etu suomalaisille, että koko sininen puolue kuihtuu pois, ja varsinkin tällainen sotahullu ministeri saadaan siirrettyä pois päättävästä asemasta.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Täällä lisää siitä, miksi demareita ei pidä äänestää huhtikuun eduskuntavaaleissa Suomen turvallisuuden ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta ajatellen.

https://www.tapionajatukset.com/36525

TALEBANIT SUOMEN TURVALLISUUDEN UHKANA

Niiinistö kehottaa eduskuntaa ryhdistäytymään: ”Talebanit ovat saaneet tahtonsa läpi”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006006405.html

Puolustusministeri Jussi Niinistö vihjaa, etteivät perustuslakiasiantuntijat edes halua Suomen ja suomalaisten turvallisuutta edesauttavaa lainsäädäntöä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) ottaa tuoreessa blogikirjoituksessaan poikkeuksellisen kovasanaisesti kantaa tiedustelulakien uudistukseen.

Hän ottaa silmätikukseen erityisesti professori Martin Scheinin.

– Aivan oma lukunsa on perustuslakiasiantuntijana esiintyvä professori Martin Scheinin, entinen Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen. Tunnettu myös Turun akateemisesta sosialistiseurasta, jonka ideologiana oli marxismi-leninismi.

TAPIONAJATUS: En väitä, että Scheinin toimii ”erään itäisen valtion” hyväksi, mutta epämääräisiä ajatuksia, Suomen turvallisuuden kehittämistä haittaava toiminta, joka tapauksessa herättää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliitikot puhuvat tänä päivänä paljon turvallisuudesta, mutta useimmiten lienee kyseessä vainoharhainen pelottelu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset