Uusliberalismia

Riita persujen hallituskelpoisuudesta repii Kokoomusta

Kesäkuussa 2017 hallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus tekivät selväksi, etteivät ne voi olla samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon johtamien persujen kanssa. Tähän ne saivat taustatukea presidentti Sauli Niinistöltä. Vielä viime marraskuussa Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi, ettei Kokoomus mene persujen kanssa hallitukseen, riippumatta siitä, mikä vaalien tulos on.

Nyt vaalikampanjan alettua on sitten takki kääntymässä. Iltalehden kyselyssä 61 prosenttia kokoomusvaikuttajista oli sitä mieltä, että Kokoomus voisi olla hallituksessa persujen kanssa vaalien jälkeen. "Järki voittaa," kommentoi tätä kyselyä Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman, joka tunnetaan maahanmuuton vastustajana.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja ja Espoon valtuustoryhmän johtaja Henrik Vuornos vastaa ampumalla täyslaidallisen puoluetoveriaan kohti Twitterissä: "Wille Rydman sanoo, että Kokoomuksen arvopohja ja käytännön tekeminen ovat varsin lähellä Perussuomalaisia. Minusta Wille ei voisi olla enempää väärässä. Persut on nurkkapatriopttinen, avoimen rasistinen, sivistymätön, vapaakaupan vastainen ja suvaitsematon puolue." Vuornoksen twiittiä jakaa eteenpäin Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Muita puolueita tällainen sisäinen riita tietysti riemastuttaa. Vaikea on kuitenkaan uskoa, että Kokoomus voisi muuttaa Orpon paaluttamaa linjaa, varsinkin, kun persut ovat entisestäänkin radikalisoituneet.

Monet kokoomuslaiset ovat yliarvioineet somekohujen merkityksen ja kalastelevat ääniä persujen vesillä. Tämä on valitettavaa, sillä tuo taktiikka ei ole koskaan toiminut. Kokoomuksen pyrkyrit eivät ymmärrä, että liberaalin demokratian ja oikeusvaltion periaatteista luopuminen mädättää yhteiskuntamme perusarvoja.

https://demokraatti.fi/kokoomusedustaja-hehkuttaa-jarki-voittaa-johtavis...

https://twitter.com/Vuornos/status/1086892815123169280

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Martti Nurmi

Kun kokoomus rajasi sdp:n ulos hallituskumppaneista ja kepu voi saada siipeensä, alkaa vaihtoehdot olla vähissä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Useimmat poliitikot ovat tunnetusti varsin "luovia" vaalituloksen selvittyä. Yhtä luovia myös vaalilupauksiensa suhteen.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Suhtautuminen perussuomalaisiin taitaa repiä kaikkia muitakin puolueita kuin kokoomusta paitsi ehkä vihreitä. Olihan sossujen demokraatti-lehdessäkin aika nuivaa kirjoittelua.

Osa pitää perussuomalaisia isona mörkönä, osalle se on ihan kuin mikä muu puolue tahansa, jonka kanssa ei vaan kaikesta olla samaa mieltä, eikä ehkä tykätä kaikista puolueen jäsenistä.

Maahanmuuttokriittisyys on Suomessa paljon yleisempää kuin persujen 10% kannatus. Sen voi havaita kaikista tutkimuksista mitä maahanmuuttoon suhtautumisesta on tehty.

Jani Kuusela

Ennen vaaleja ehtii tapahtua vielä paljon, mikä tulee lisäämään maahanmuuttokriittisyyttä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Toivottavasti ei mitään pahaa. Mutta muutosta pitää tulla. Nykypolitiikka on ollut rahaa vievää (otamme "auttamisrahat" velaksi), turvallisuutta heikentävää ja kaukana mistään järkevästä auttamisesta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Luulen, että Halla-ahon maltillinen esiintyminen julkisesti vaalitenteissä on vähentänyt ennakkoluuloja perussuomalaisia kohtaan muiden puolueiden sisällä, sekä yleisesti lisännyt maahanmuuttokriittisyyttä. Vaikka se kaikki ei tule näkymään persujen kannatuksessa muista syistä johtuen.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Asiahan on niin, että kaikista ei tarvitse tykätä, mutta asioita voidaan hoitaa siitä huolimatta.
Ikävä kyllä hyvätkin aiheet voivat mennä hukkaan, jos jääräpäisesti katsotaan ihmisen puoluetaustaa ,eikä asiaa mistä hän puhuu. Jääräpäisesti pidetään päässä vaan, että ei me tuon kanssa tehdä mitään, vaikka aihe olisi kuinka hyvä ja toteutuskelpoinen.
Siinä häviävät kaikki, eivätkä vähiten suomalaiset ihmiset.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Asiat eivät ole niin yksioikoisia kuin mediat väittävät. SDP,ssä ja Kokoomuksessa on monenlaisia ihmisiä ihan niin kuin Perussuomalaisissakin. Ero on siinä että Perussuomalaisissa on pieni joukko, joka on erittäin nationalistinen, eikä hyväksy eri värisiä ihmisiä. Tämä joukko pelottaa muita.

Itsekin olen kokoomuslainen, en hyväksy nykymuotoista turvapaikanhakujärjestelmää, sitä täytyy järkeistää. Tehokkain tapa on auttaa leireillä ja muualla kehitysmaissa. Perusopetusta, ammattiin oppimista, kestävää maanviljelyä, naisten pienyrittämistä yms.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ei ole mikään salaisuus, että kokoomuksessa on jo kauan ollut lähellä perussuomalaisia oleva siipi. Tämän siiven yksi näkyvimpiä edustajia on ollut Wille Rydman, joka nyt pitää kyselyn tulosta järjen voittona. Hänen mukaansa on helpompi neuvotella perussuomalaisten kanssa EU:sta kuin vasemmistoliiton kanssa taloudesta.

Ihan varmasti on. Se on myös helpompaa kuin neuvotella SDP:n kanssa työelämän uudistamisesta eli käytännössä työttömyysturvan heikentämisestä, aktiivimallin jatkosta, työehtosopimusten yleissitovuudesta ja ay-liikeen asemasta. Tai pienimpien eläkkeiden nostamisesta ja erilaisten tukien leikkauksien jatkamisesta. Perussuomalaiset on nykyisin oikeistopopulistinen puolue, joka ei enää edes teeskentele olevansa pienen ihmisen asialla. Sille on tärkeintä maahanmuutto, eikä mikään muu sitten olekaan tärkeää. Ainakaan en ole huomannut puolueelta tulleen kannanottoja muihin asioihin." - Uuninpankkopoika Saku Timonen

https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaksi oikeistopuoluetta kun tappalee, niin tekee hyvää vasemmistolle.

Lisää sekasortoa vaan tuonne, niin hyvä tulee.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#7

No älä nyt Petteri liikaa innostu.

Vasemmistoliiton prosentteihin riittää puusepän sormet....ei Suomi vielä niin sekaisin ole että vasemmistoliiton kannatus ylittäisi 10%

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

En tiedä, olisiko SDP:llekään edullista olla hallituksessa radikaalivasemmiston panttivanki. Jos SDP hallitukseen menee, se tapahtuu sinipuna- tai punamultapohjalta jatkossakin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #14

#14

Kenellekään ei ole mitään etua olla missään hallituksessa minkään äärilaidan kanssa.
Ei ääri oikean eikä vasemman.

Persuille olisi mielestäni paras paikka oppositiossa kohtalaisen suurena ryhmänä (13-16%).
Tämä pitäisi yllä pientä jytkypelkoa aina seuraavissa vaaleissa, mutta eivät olisi kuitenkaan hallituksessa tekemässä mitään älyttömyyksiä.

Tämä siis tässä tilanteessa, kun pääarkkitehteina ovat nimet Huhtasaari ja Hakkarainen jne jne...eikä kannata unohtaa Putkosta.

Vasemmistoliitolle ei ole käyttöä edes oppositiossa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #18

Tarkoittanet, että vasemmistoliitolla ei ole käyttöä missään...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #23

#23

Television viihdeohjelmissa

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #18

Kyllä se persun pelko alkaa pikkuhiljaa jyllätä. Asiahan on niin, että mikään, sanon mikään puolue ei pysty yksinään asioista päättämään, vaan asiat hoidetaan neuvottelemalla, ei huutoäänestyksellä. Neuvottelutaito on iso asia heille, jotka sen osaavat. Turha puhua putkosista, huhtasaarista, hakkaraisista taikka muista. Jokaisella puolueella on omat huhtasaarensa, putkosensa ja hakkaraisensa. Ei asiat kulminoidu yksittäisiin ihmisiin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #26

#26

Se on Leena justiinsa näin.

Vielä jos persut saisi muitakin kun Huhtasaari,Hakkarainen ja putkonen, niin pääsisivät muiden kanssa samalle viivalle.

Jos persut pääsevät hallitukseen, niin kenestä siellä valittaisi ministerit jos ei kärkinimistä....Huhtasaari tai Hakkarainen.
Hehän ovat puheenjohtajistoa.

Ei Halla-aho yksin riitä jos tulee useampi ministeripaikka.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kyllä Kokoomus voi hyvin vaalien jälkeen ajautua yhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa. Useimmille kokoomuslaisille sosialidemokraatit eivät ole kumppanina vielä ongelma, mutta ajatus siitä, että SDP haluaisi vetää mukaan hallitukseen Vihreät ja Vasemmistoliiton, varmasti kammottaa. Nämä vihervasemmistopuolueet ovat myös radikalisoituneet kannoissaan ja niillä on ohjelmissaan hyvin pitkälle vietyjä ja normaalia markkinatalouden toimintaa haittaavia ilmasto-ohjelmia kehiteltynä. Muiden puolueiden ilmasto-ohjelmat ovat hillitympiä ja myös muut näkökohdat huomioivia.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"... Petteri Orpo linjasi, ettei Kokoomus mene persujen kanssa hallitukseen, riippumatta siitä, mikä vaalien tulos on".
Kutsuvat tuota muka demokratiaksi. Millähän perusteella ? Missä se demokratia tuossa piilee ?

Milloin nuo haittapäättäjät heräävät tai herätetään. Asenne ei olisi ongelma, jos eduskunnan enemmistö olisi kansanedustajia. "Kansan"edustajat eli kumileimasimet tekevät tuosta ongelman.

Demokratian hylkimistä ei voi perustella millään osaamisen puutteellakaan. Se, että vanhat puolueet ovat kauan istuneet eduskunnassa ei suinkaan takaa, että tuota mahdollista osaamista käytettäisiin suomalaisten hyväksi.

Viljo Asikainen

Mitä Perussuomalaiset on ja mitä perussuomalaiset ovat - samantekevää pääministeriydestä haaveilevalle Kokoomukselle. Siellä harrastetaan ynnälaskua. Kokoomus lähtee oletuksesta olevansa vaalin jälkeen suurin puolue ja muodostavansa hallituksen. Pääkumppanina toinen suuri puolue SDP tai Keskusta - tarvittaessa kumpikin kelpaa - eivät kuitenkaan molemmat sillä siinä tapauksessa Kokoomuksen vaikutusvalta alenisi hallituspolitiikassa.

Parlamentaarista enemmistöä varten tarvittaisiin tilkepuolue(ita). RKP+KD ei riitä. Ns. vihervasemmisto ei nyt kelpaa vaikka Vihreät tosiasiassa onkin ihan aito oikeistopuolue. Sixpackin jäljet muistetaan ja ne pelottavat - sitä ei haluta. Jäljelle jää vain vaaleissa kasvava Perussuomalaiset. Kun hätä on suuri niin koiraskin poikii. Eiliset kannanotot pragmaattisesti unohtuvat.

Hallituspohjasta tulisi nykyisen kaltainen. Vain pääkumppani on auki, SDP vaiko Keskusta. Sinisten tilalle tulisi Perussuomalaiset. Perussuomalaisten viime puoluekokouksen tulos realisoituu vasta nyt kun kokouksessa hävinneet Soinin koko ajan kulisseissa johtamat Siniset ovat pelinsä pelanneet,hävinneet ja poistuvat politiikan historian unohduksen yöhön.

Kuitenkin käy niin että kansa äänestää SDP:n suurimmaksi puolueeksi ja sen johdolla muodostetaan uusi hallitus. Myös SDP:lle Perussuomalaiset kelpaa samasta pakottavasta matemaattisesta syystä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun vaivaudut kirjoittamaan tällaista analyysiä, voit varmaan vaivautua hankkimaan profiilillesi kuvankin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eiköhän perussuomalaiset hallitse luovat ratkaisut hallitusneuvotteluissa. Sitähän jo on harjoiteltu hyvälläkin menestyksellä. Tuskimpa entisestä on mitään opittu. Ohjelmat ainakin tuntuu olevan samaa painosta kuin viime vaaleissa. Muutama sana vain muutettu.

Toisaalta kyllä kokoomuksestakin tarvittaessa notkeutta löytyy. Aina voi vedota veljespuolueen valintoihin Ruotsissa. Vallan tavoittelu saa ihmeitä aikaan kovinakin esiintyvissä kasvoissa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

He, jotka sitä "harjoittelivat" huonolla menestyksellä, heitä sanotaan nykyisin sinisiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Periaatteessahan se olisi ihan hauskaa, jos persut olisisvat hallituksessa, eihän siinä menisi kuin hetki, niin kovin ääriaineisto olisi tyytymätön ja tapahtuisi taas hajoaminen. :)

No, eipä persut hallitukseen pääse, ei Orpo siihen lähde, tämä on normaalia monen kärjen taktiikkaa puolueelta, jotta joka suunnasta tulisi ääniä.

Sitäpaitsi keokoomus ei tule olemaan suurin puolue, vaan demarit valitsevat kaverinsa, ja silloin Orpo on taas kilttiä poikaa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Huhtikuussa nähdään mikä on mitä ja mistä kukkokin munii. Vielä on turha ennakoida asioita. Mitään hajoamisia ei tule, vaan puolue on hitsaantunut hyvin keskenään, kun siitä lähtivät ne, joille eivät hallitusneuvotteleuissa sovitut asiat merkinneet mitään, vaan Audin takapenkki hillotolppineen.
Aika näyttää kenelle suomen kansa valtakirjansa antaa. Jos et ole Millamagia ja omista kristllipalloa, niin on aika turhanpäiväistä spekuloida yhtään mitään.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Periaatteessahan jokainen, joka äänestää, on jonkun puolueen puudeli. Äänestäminen on laumasielujen toimintaa...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Perussuomalaiset on nykyisin oikeistopopulistinen puolue, joka ei enää edes teeskentele olevansa pienen ihmisen asialla."

Tämä ei pidä paikkansa, se todellakin on sen pienen Suomalaisen työläisen, vanhuksen ihmisen asialla. Se haluaa rajoittaa halpatyövoiman roudaamista tänne ja siitä maahanmuutosta on kyse. Mutta Demarithan haluavat, että ihmiset eivät tule toimeen normipalkalla, vaan ajavat malleja että yhteiskunta maksaa työläisen palkan yrittäjälle.

Nämä valtapuoleet moittivat muuta maailmaa siitä, että jollain politiikoilla on Venäjä yhteyksistä ja venäläisestä rahasta, mutta itse saavat Venäläisiltä rahaa vaalikampanjoihinsa. Olishan tuossa tutkijoille sarkaa ja paljastaa tuokin "kupla".

Itse pidän sitä eräänlaisena sairautena jossa pyllistetään kristinuskolle, juutalaisille, mutta kumarretaan Islamia.

Martti Nurmi

SDP:n käyrän kääntyminen laskuun luo Orpoon uutta optimismia. Vielä ei Liike Nyt pelota. Ennen vaaleja nähdään vielä hauskoja liikkeitä. Paniikki iskee ja väärät ihmiset antaa lausuntoja oikeista aiheista. Kokoomus ei halua lisätä poliiseja eikä vahvistaa rajakontrollia. Riippuu ihan rikosaiheisista otsikoista, tuleeko Orposta kokoomukselle riippa.

Hienot, kiinnostavat vaalit!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näistä näyttää tulevan kansallisen taantumisen ja tyhmistymisen vaalit: lähes kaikki vaativat lisää poliiseja, hävittäjiä ja rangaistuksia, vaikka turvallisuus ei ole heikentynyt millään mittarilla. Lietsotaan erilaisia uhkakuvia, joita sitten pitäisi velkarahalla lievittää.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

*Persut on nurkkapatriopttinen, avoimen rasistinen, sivistymätön, vapaakaupan vastainen ja suvaitsematon puolue."*

Kylläpä demarilla nyt huuli lensi. Mikähän se mahtaisi olla se demareitten oma "juttu".
Haluaa lisää maahanmuuttajia ja ottaisi heidät avosylin vastaan,ahne,käsi aina toisen taskussa, avoimen vihamielinen eläkeläisiä ja köyhiä kohtaan (Hurstillekaan ei suotu sitä 50 000 ennen joulua), paitsi kun vaalit on tulossa; vietiin tuhkatkin pesästä kun leikattiin eläkkeitä ja indeksikorotukset poistettiin.Silloin kun oli puhetta, että "väliaikaiseksi" tarkoitettu eläkkeiden leikkaus olisi purettu, niin äänestyksessä demarit äänestivät samaa EI nappia painaen 100%. Eli kaikki menivät johtajan mukana kun pässit narussa? Leikkaukset jäivät siis voimaan. Kreikalle sovittiin ainakin ne kolme rahapakettia, joista sanottiin, että hei me tienataan tällä ja sidottiin tämänkin hallituksen kädet samaan läjään.
Puhutaan yhtä ja tehdään toista. Voisin sanoa myöskin että sivitymätön ja avoimen rasistinen, ainakin perussuomalaisia kohtaan, mutta kun ei varmasti ole tutkittu KAIKKIA demareita ja heidän älynlahjojaan, niin en sano niin. Mutta demari voi kuitenkin perussuomalaisista sanoa noin, eli on täysin suvaitsematon ja tasapäistää perussuomalaiset ja heidän 500 000 äänestäjäänsä.
En gång kamrat, alltid kamrat... millainenkohan se vihamies sitten mahtaisi olla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hetkinen - tuo oli kokoomuslaisen Vuornoksen twiitistä. Ei silti, olen kyllä täsmälleen samaa mieltä. Tuo on ihan asiallista ja asiapohjaista kritiikkiä, ei näihin vihaansa kannata purkaa.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Tuskinpa se kokoomusta repii. Sen näkee sokea Reetakin, ettei kokoomus yhdessä persujen kanssa pystyisi hallitusta yhdessä muodostamaan. Vaikea nähdä, että jotkut muut lähtisivät moiseen mukaan. Ei sitä kokoomuskaan näillä näkymin tee.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Snellman on oikeassa. Kirjoitus oli kokoomuslaisen tarinaa. Mutta lukutaito ei ole persujen paras ominaisuus! Kirjoittajatädiltä puuttuu myös ymmärrys.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Persut on nurkkapatriopttinen, avoimen rasistinen, sivistymätön, vapaakaupan vastainen ja suvaitsematon puolue."

Voi kun ihanaa olla vanha ja ollut monessa mukana:)

Melkein samoilla sanoilla meitä 70-luvun vihreitä aikoinaan haukuttiin, kun paasasimme kotimaisen luomuviljelyn puolesta, appelsiini on tuontitavaraa ja sen korvasi metsän marjat ja haukuttiin meidän luontoon paluuta vaikka miksi idiotismiksi.

Kokkariseura teki tehtävänsä Vihreiden kanssa ja se on nykyisin salonkikelpoinen, vahva puolue. Sama tapahtuu persuille, kun maahanmuutossa on päästy yksimielisyyteen ja lähdetty Tanskan linjalle. Loput on Halla-ahon talouspolitiikasta päätellen, aivan samaa kuin kokoomuksella, äänesti monien jäsenten kauhuksi Transatlanttisen sopimuksen puolesta ja on tunnetusti Nato-myönteinen talousglobalisti.

Mutta niinhän Halla-aho lupasi, Persuja ei enää tarvita, kun maahanmuttopolitiikka saadaan kuntoon. Persutkin hajaantuvat kukin tahoilleen, oman poliittisen ajattelun mukaisesti. Halla-aho liittyy kokoomukseen, tai sen puutarhaosastoon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kokoomuksessakin on paljon rasistista ajatusta ja siellä ollaan myös luokkatietoisia.

Kokoomus on paremman väen puolue ja ulkomaalaiset on helppo laskea siihen huonompaan väkeen.

Tälle viimeksimainitulle ajatukselle ulkomaalaisten kuulumisesta huonompaan väkeen, siis siihen väkeen jonka asioita paremman väen puolueen ei tule ajaa, tulee kannatusta paitsi paremmalta suomalaisvästöltä, kokoomuksen kannattajiltam että myös siltä hunommalta väeltä, jonka etuja kokoomus ei myöskään aja, Niin että tämä persujen peesaaminen voi kokoomuksen vaalimenestyksen kannalta olla ihan hyvä teema.

Sitäpaitsi, on kyllä ihan viisasta ottaa persut hallitukseen silloin kun se on vielä ihan pieni puolue, ettei se pääsisi kasvamaankaan isoksi puolueeksi.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

En ole parempaa väkeä ja pidän maahanmuuttajia samanarvoisina kuin kaikkia muitakin. Se että pidän heitä samanarvoisina, ei tarkoita ettei saisi, joitakin piirteitä kritisoida. Päinvastoin - samanveroista ihmistä voi kritisoida mikäli aihetta on. Heikkoa, nöyrää ja alistettua ihmistä ei tee mieli kritisoida vaan auttaa ja tukea.

Minä tahdon tukea turvapaikanhakijoiden tyttöjä, naisia mutta myös poikia. He ansaitsevat tukea, mutta eivät sitä saa koska äärisuvaitsevat eivät välitä tyttöjen silpomisista, naisten alistamisesta ja halveksimisesta, pakkoavioliitoista ja tyttöjen lähettämisestä vaarallisille entisen kotimaan alueille "oppimaan tavoille". Äärisuvaitsevaiset ihmiset haluavat tehdä hyvää mutta sulkevat silmänsä pahalta, jolloin kärsimysnäytelmä saa jatkaa jatkamistaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Äärisuvaitsevaiset ihmiset haluavat tehdä hyvää mutta sulkevat silmänsä pahalta, jolloin kärsimysnäytelmä saa jatkaa jatkamistaan."

:)

Tämä on äärimmäisen populistista retoriikkaa.

Me suvikset ollaan siis sinun mielestäsi huonompaa väkeä, joita paremman väen, sinun kaltaistesi hyvisten, eli persujen ja kokoomuslaisten on syytä halveksia ja pilkata, kuten myös niitä mamuja joilla on eri tavat ja eri uskonto kuin teillä hyviksillä.

Jos kerran pidät itseäsi hyviksenä, sinun ei pitäisi levittää perättömiä juttuja eikä antaa väärää todistusta lähimmäisistäsi, kuten minusta, vaikka olenkin sinun mielestäsi pahis. :)

Syyllistyt nimittäin siihen syntiin edellisessä kommentissasi.

Kannatan sitä että jotkut asiat ovat meillä Suomessa kiellettyjä. Niistä tavoista mamujen on syytä luopua jotta voisivat asettua Suomeen. Niihin tapoihin kuuluu mm. se että lapsilla on oikeus valita omat tapansa ja oma kulttuurinsa itse, eikä heidän sukupuolielimiään tule silpoa, eikä heitä pidä vängällä, esimerkiksi väkivallan tai kunniamurhien keinoin kasvattaa isiensä uskomuksiin. Tällä tavoin mamujen pitää siis luopua omasta identiteetistään, voidakseen olla suomalaisia ja sopeutuakseen elämän Suomessa.

Muuten saat pitää minua pahiksena, mutta älä levitä vääriä tietoja pahuuteni laadusta. :)

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #51

Te suvikset olette aivan yhtä arvokasta väkeä kuin sellaiset uskovaiset tai uskonnottomat, jotka kokevat, että suvaitseva suhtautuminen islamin vanhoillisiin piirteisiin ei auta muslimeja kotoutumaan paremmin, vaan on pikemminkin esteenä integroinnille tasa-arvoiseen ajatteluun.

Asiat tässä riitelevät, eivät ihmiset. Sinäkin Arto, keskustelet aina rakentavasti, kaltaisesi "suvisten" kanssa vaikeistakin asioista voi puhua. Näitä äänekkäitä, vihaisia ääripäitä pitäisi välttää ruokkimasta itsekunkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

"Te suvikset olette aivan yhtä arvokasta väkeä kuin......"

Koska minullakin on suomalaisille ominainen, kulttuurin mukanaan tuoma ja kasvatuksella aikaansaatu herranpelko, niin en voi mitään sille että sanasi, joiden mukaan olen yhtä arvokas kuin herrat, tai muuten menestyneet ja rikkaat ihmiset, tuntuvat jotenkin tyydytystä tuottavilta.

Mutta tämä mitä sanot ei valitettavasti kestä loogista tarkastelua, joten se on kai jonkinlainen valkoinen valhe, tai kohteliasuutta, siis sellaista sosiaalisuuden edellyttämää sanahelinää, tai small- talkkia, jolle ei voi panna mitään painoarvoa.

Oikeasti kannatat siis kokoomusta, ja kokoomus kannattaa verohelpotuksia rikkaille ja vastustaa ankarasti kaikenlaisia toimia jotka johtaisivat köyhien elämän helpottamiseen. Pidät siis herroja, eli rikkaita ja menestyneitä ihmisiä parempina kuin köyhia. Siitä ei nyt vain pääse yhtään mihinkään.

Sitäpaitsi, menetät uskottavuutesi nuivana jos suvaitset suvakkeja ja voi olla etteivät nuivat kokoomuslaiset ja perussuomalaiset ystäväsi katso tällaista suvaitsevaisuutta hyvällä. Sinun tulisi ottaa tämä huomioon ennenkuin julkisesti sanot suvaitsevasi suvakkia ja pitäväsi suvakkia samanarvoisena itsesi ja muiden kokoomuslaisten, sekä persujen kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Suostuihan kokoomus ottamaan persut hallitukseen jo taannoin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kesällä 2017 hallituksesta ulosheitto kytkettiin Halla-ahon henkilöön. Presidentti Niinistö puuttui peliin ja tuomitsi Halla-ahon.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#37

Mitä ...mitä....MITÄ ?

Eihän sen pitänyt olla mitään henkilöön liittyvää, vaan nimenomaan arvopohja juttuja.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #38

Parhaimmat oppineetkaan eivät tarkalleen tiedä mitä kaikkea sisältyy tuohon mystiseen "arvopohjaan". Se on kuin uskonto... sitä ei voi selittää, mutta usko siihen voi ihmisellä olla kova (luultavasti toki vain normaali ihmisten kusetus-taktiikka ).

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #41

Niinpä, ota nyt siitä arvopohjasta selvää, kun vedotaan YK:n julistukseen ihmisoikeuksista ja toimitaan Kairon julistuksen mukaan!

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Wille Rydman on mukava heppu, on tullut joskus hänen kanssaan puhuttua, hän myös ymmärtää että maahanmuutto muslimimaista on haitallista Suomelle. Enkä tunne yhtään kokoomuksen kannattajaa joka ei olisi mamukriittinen, veikkaan että suurin osa puolueen kannattajista on sitä.

Sen sijaan tuo Vuornos on täysin tekopyhä, kun kokoomuslaisena heiluttaa rasistikorttia.Taitaisi kaveri sopia paremmin vihreisiin, pumpulissa kasvanut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Enkä tunne yhtään kokoomuksen kannattajaa joka ei olisi mamukriittinen, veikkaan että suurin osa puolueen kannattajista on sitä."

Rasisteja siis koko porukka. Vaikka ne, siis kokkarit, puhuu kyllä muslimeista paljon kauniimmin kuin persut, siis nämä Halla-ahon persut, niin puheet on vain puheita. Puheiden takana on sitten kuitenkin aito natsi ja rasisti.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Rasisti- ja natsikortit lentelee...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mahdatko tietää että demariduunareissa on myös paljon mamukriittisiä, tapasin heitä aikalailla Tukholmassa ja olen tavannut heitä täällä - yhden tunnenkin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Mahdatko tietää että demariduunareissa on myös paljon mamukriittisiä, tapasin heitä aikalailla Tukholmassa ja olen tavannut heitä täällä - yhden tunnenkin?"

Rasismi puree kyllä yhtä hyvin myös alemmissa yhteiskuntaluokissa, siis siinä huonommassa porukassa, eikä vain paremman väen keskuudessa.

Viittasin siihen joa aiemmin, mutta ei näköjään mennyt perille.

Kokoomuksen kannattaa toki kalastaa ääniä rasismilla myös huonomman väen parissa, raismi on siinä mielessä hyvä vaalivaltti että vaikka sillä houkutellaan huonompaa väkeä, parempi väki ei pane pahakseen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #45

Eli sinun mielestäsi maahanmuuttokriittinen ihminen on rasisti, edustat ilmeisesti vasemmiston äärilaitaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Ovatko kaikki ne jotka ovat köyhinen ja sorrettujen puolella, siis rikkaita vastaan, sinun mielestäsi pahoja ihmisiä, sellaisia joita voi moittia ja haukkua mielinmäärin, sekä nimitellä miten itse haluaa?

Tämä suhtautumistapasi niihin jotka puolustavat köyhää ja sorrettua on tyypillistä erityisesti kokoomuslaisille ja rasisteille.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #45

Kuka on huonoa väkeä ja kuka parempaa väkeä? Eiköhän me olla kaikki samanarvoisia - jotkut ovat rikkaampia toista, jotkut käyneet enemmän kouluja kuin toinen, mutta parempia eivät ole. Lahjoja on erilaisia - kirjoittamisen lahja, puhumisen lahja, lempeyden lahja, huumorin lahja, sovittelevuuden lahja, joku harva on myös saanut viisauden lahjan - nämä viisat harvoin löytyvät vallan kamareissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

"Kuka on huonoa väkeä ja kuka parempaa väkeä?"

Se riippuu siitä keistä ihmisistä puhutaan.

Kokoomusväen mielestä rikkaat ovat ilmanmuuta sitä parempaa väkeä ja köyhät huonompaa väkeä, mitä köyhempi, sitä huonompi.

Valitettavasti myös monet köyhät ajattelevat samalla tavalla, mikä johtuu siitä etteivät he arvosta tarpeeksi itseään ja ihailevat rikkaita pelkästään heidän rikkautensa takia.

Valitettavasti monet köyhät ajattelevat myös niin että osa heidän huonoudestaan katoaa jos he äänestävät paremman väen puoluetta, eli kokoomusta. Sen takia kokoomus saa aina paljon enemmän ääniä kuin mitä Suomessa on rikkaita ihmisiä.

Ne puolueet jotka edustavat köyhiä ihmisiä ja ajavat heidän asiaansa, saavat paljon vähemmän ääniä kuin mitä köyhien määrä edellyttäisi, juuri sen takia että käyhät mielletään pahoiksi ja rikkaat hyviksi.

Samoin rikkaiden puolue, kokoomus, mielletään hyväksi siksi että se puolustaa hyvien ihmisten etua, eli rikkaiden etua ja myös vastustaa sitä että pahojen ihmisten, eli köyhien, asioita millään tavalla yritettäisiin parantaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Luulin etä se on klisee, että vasemmisto vastustaa rikkaita, kun taas oikeisto vastustaa köyhyyttä. Taitaa siinä olla kuitenkin perää, kun Artokin näemmä kokee olevansa rikkaita vastaan. Minä taas haluaisin että mahdollisimman moni köyhä voisi vaurastua omalla työllä ja yrittämisellä. Jotenkin kuvittelen sen nimenomaan olevan köyhien asioiden parantamista parhaimmillaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #55

"Minä taas haluaisin että mahdollisimman moni köyhä voisi vaurastua omalla työllä ja yrittämisellä. Jotenkin kuvittelen sen nimenomaan olevan köyhien asioiden parantamista parhaimmillaan."

Minäkin haluaisin, mutta se nyt vain on käytännössä ihan mahdotonta, esimerkiksi eläkeläisten osalta.

Toisaalta se on mahdotonta myös niiden köyhien osalta joiden työpanos ei vastaa markkinataloudessa niitä vaatimuksia joita työnantaja työpanokselle asettaa. Nämä ihmiset putoavat tässä systeemissä yhteiskunnan ulkopuolelle ja köyhyysrajan alapuolelle, eikä sitä kukaan murehdi, eivät ainakaan ne jotka hirvein ponnistuksin, juuri ja juuri, nippa-nappa, pystyvät täyttämään työelämän vaatimukset.

Kukaan työssä oleva ei kuitenkaan voi olla varma asemastaan, joka voi seuraavassa saneerauksessa muuttua, niin että entisestä työelämään kelpuutetusta tulee työelämään kelpaamaton, kenties pysyvästi.

Toisaalta, ne puolueet jotka eniten kannattavat ns. isänmaallisia arvoja, eli sitä että kansalaiset tuntisivat yhteiskunnan omakseen, eniten kannattavat tätä systeemiä, jossa osa porukasta pidetään pysyvästi yhteiskunnan ulkopuolisena, erillään työelämästä, pienten armopalojen varassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Ei köyhyys minnekään katoa, kun se mielletään suhteelliseksi asiaksi. Absoluuttisessa köyhyydessä elävän perspektiivistä meidän toimeentulotuki mahdollistaa yltäkylläisyyden. Sitähän se köyhyys on, ettei omalla työllä tai yrittämisellä kykene vaurastumaan. En kuitenkaan ymmärrä miksi emme mahdollistaisi sitä myös eläkeläisille? Minusta tulisi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Absoluuttisessa köyhyydessä elävän perspektiivistä meidän toimeentulotuki mahdollistaa yltäkylläisyyden."

Ymmärrät kai sen että köyhyys ei ole pelkästään materiaalista. Laumaeläin vertaa omaa asemaansa lähinnä omaan laumaansa. Kyllä se varmaankin tuntuu perin köyhältä jos kulutusyhteiskunnassa, siis laumassa jossa muut harrastavat kuluttamista ja työskentelevät kuluttaakseen, eli kuluttaminen on muodostunut elämän päämääräksi ja tarkoitukseksi, itse joutuu tyytynään vain siihen että pysyy jotenkuten hengissä.

Vaikka jossain toisessa laumassa tämä hengissä säilyminen olisikin tyydyttävää, se johtuu vain siitä että siinä laumassa hengissä pysyminen on yleisemminkin lauman jäsenten elämän tarkoitus.

Laumassa jossa kukuttaminen on elämän tarkoitus, se ettei pysty kuluttamaan, merkitsee ulkopuolisuutta, lauman ulkopuoliseksi jäämistä, hylätyksi tulemisen tunnetta, se on köyhyyttä se.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #61

Luulin juuri kirjoittaneeni, ettei suhteellinen köyhyys katoa koskaan. Ehkä kuvittelin vain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

Taisit kirjoittaa, kyllä minä sen huomasin.

Sen kommenttisi ymmärsin, mutta en tätä.

Olenko jotenkin mielestäsi kiistänyt tämän edellisen kommenttisi, vai mistä tämä jälkimmäinen kommenttisi oikein johtuu? En nimittäin katso antaneeni siihen mitään aihetta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

”Ymmärrät kai sen...” kun olin juuri kirjoittanut, että toisen perspektiivistä yltäkylläisyydessä elävä voi kokea kärsivänsä köyhyydestä. Kyllä sinä annoit kommentilleni aiheen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

"Kyllä sinä annoit kommentilleni aiheen."

Joo .... nyt ymmärrän.
Pitää sitten varmaan myöntää että tuli tehtyä moka.

Yritän nyt kuitenkin tässä kohden vakuuttaa, mikä on myös totuus, että kyseessä oli minun kohdaltani väärä ja huolimaton sanojen valinta. En siis varmaankaan tässä asiassa missään vaiheessa ole epäillyt ymmärrystäsi, vaan olen päinvastoin ihaillut sitä. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #45
    "Rasismi puree kyllä yhtä hyvin myös alemmissa yhteiskuntaluokissa, siis siinä huonommassa porukassa,.."

Juuri "huonomman porukan" varaan A. Hitler perusti kansanliikkeensä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

"Juuri "huonomman porukan" varaan A. Hitler perusti kansanliikkeensä."

Näinhän se.

Mutta kyllä se Aatun sanoma paremmasta rodusta puri yhtä hyvin siihen parempaankin porukkaan, kumma kyllä. Ehkei se "parempi porukka" niin hyvää sitten ollutkaan. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut ovat aina puhuneet pienen ihmisen puolella olemisesta, kunhan se pieni ihminen on valkoinen kantasuomalainen.

Tosin puheeksi sekin on aina jäänyt, demareilta on vaan yritetty saada äänestäjiä, mutta kukaan ei enää usko Halla-ahon jälkeen niitä puheita, äärioikeistolainen arvokonservatiivipuolue ei aja pienen ihmisen asiaa.

Ei tuollaisia luksustoimintoja, kuten työttömyys- ja sosiaaliturva pidä haaskata ihmisiin, joilla ei ole persuille arvoa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201703132200...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Oikeassa Halla-aho on, Ritala kannattaa mallia että yhteiskunta maksaa työntekijöiden palkan yrittäjille. Mutta samalla vinkut itsellesi etuuksia ja etkä näemmä ole varma oletko sinä etuoikeutetumpi saamaan niitä vai se mamu.

Mutta tuon loogisen ajattelusi pohjalta, et kuulu siihen ryhmään jolla ei ole oikeuksia etuuksiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset