Riita persujen hallituskelpoisuudesta repii Kokoomusta

Kesäkuussa 2017 hallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus tekivät selväksi, etteivät ne voi olla samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon johtamien persujen kanssa. Tähän ne saivat taustatukea presidentti Sauli Niinistöltä. Vielä viime marraskuussa Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo linjasi, ettei Kokoomus mene persujen kanssa hallitukseen, riippumatta siitä, mikä vaalien tulos on.

Nyt vaalikampanjan alettua on sitten takki kääntymässä. Iltalehden kyselyssä 61 prosenttia kokoomusvaikuttajista oli sitä mieltä, että Kokoomus voisi olla hallituksessa persujen kanssa vaalien jälkeen. "Järki voittaa," kommentoi tätä kyselyä Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman, joka tunnetaan maahanmuuton vastustajana.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja ja Espoon valtuustoryhmän johtaja Henrik Vuornos vastaa ampumalla täyslaidallisen puoluetoveriaan kohti Twitterissä: "Wille Rydman sanoo, että Kokoomuksen arvopohja ja käytännön tekeminen ovat varsin lähellä Perussuomalaisia. Minusta Wille ei voisi olla enempää väärässä. Persut on nurkkapatriopttinen, avoimen rasistinen, sivistymätön, vapaakaupan vastainen ja suvaitsematon puolue." Vuornoksen twiittiä jakaa eteenpäin Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Muita puolueita tällainen sisäinen riita tietysti riemastuttaa. Vaikea on kuitenkaan uskoa, että Kokoomus voisi muuttaa Orpon paaluttamaa linjaa, varsinkin, kun persut ovat entisestäänkin radikalisoituneet.

Monet kokoomuslaiset ovat yliarvioineet somekohujen merkityksen ja kalastelevat ääniä persujen vesillä. Tämä on valitettavaa, sillä tuo taktiikka ei ole koskaan toiminut. Kokoomuksen pyrkyrit eivät ymmärrä, että liberaalin demokratian ja oikeusvaltion periaatteista luopuminen mädättää yhteiskuntamme perusarvoja.

https://demokraatti.fi/kokoomusedustaja-hehkuttaa-jarki-voittaa-johtavis…

https://twitter.com/Vuornos/status/1086892815123169280

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu