Poliitikot lietsovat joukkohysteriaa seksuaalirikosepäilyihin liittyen

Eduskuntavaalit lähestyvät ja keskustelu valtakunnassa on sen mukaista. Nyt käydään kisaa siitä, kuka antaa kovimman kommentin Oulun seksuaalirikosepäilyistä.

Presidentti Sauli Niinistö kuvaili tilannetta "kestämättömäksi." Se ei osoita kypsää harkintaa valtakunnan ykköspopulistilta ja entiseltä asianajajalta. Lehtitietojen mukaan tapausten tutkinta on kesken. Aamun Helsingin Sanomien mukaan poliisin tietoon tulee keskimäärin kahdeksan seksuaalirikosepäilyä – niistä kolme lapsiin kohdistuvaa – joka ikinen päivä. Mikään ei kerro siitä, että näissä enimmäkseen huhuja sisältäneissä uutisoinneissa olisi mitään uutta tai "kestämätöntä." Oikeuslaitos kyllä käsittelee puolueettomasti nämä tapaukset, kunhan presidentti hyppää pois heidän selästään.

Maan hallituksen uutisoidaan kokoontuvan "hätäistuntoihin." Mitenköhän sitten uutisoidaan, kun maassa on oikeasti hätä?

Puolueet ovat menossa mukana ja sähläävät kiireellisiä toimenpide-ehdotuksiaan, joista kuitenkin tiedetään, ettei niitä ehditä käsitellä kolmessa kuukaudessa ennen seuraavan eduskunnan valitsemista. Täytyy vain yrittää näyttää siltä, että ollaan jotenkin mukana tämän sopan hämmentämisessä.

Suomen kriminaalipoliittinen on linja on vuosikymmenten kuluessa todettu hyväksi ja toimivaksi eikä siihen ole mitään syytä tehdä kiirellisiä muutoksia vain yhden vaalikampanjan takia. Aina on ollut pieni ja äänekäs porukka vaatimassa kovempia rangaistuksia, mutta se on useimmiten sitä yleistyytymätöntä väkeä, jolla on vähiten tietoa itse asiasta.

Maan johdolla on ankara vastuu siitä, ettei meneillään oleva joukkohysteria leviä yleiseksi ulkomaalaisiin kohdistuvaksi vainoksi. Kaikkia periaatteita ei saa uhrata siksi, että äänekäs vähemmistö yllyttää vihanlietsontaan ja vainoon. Nyt kysytään medialtakin selkärankaa, se kuitenkin asettaa kysymykset vaalikampanjointiin liittyvissä keskusteluissa.

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu