Uusliberalismia

Iltalehti flirttailee persuille

Moni on hieraissut silmiään luettuaan Iltalehden pääkirjoituksen, jossa toivotaan Suomeen lisää "keskustelua" maahanmuutosta. Persujen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari jakaa jo katkelmaa siitä voitonriemuisena Twitterissä. Ovatko öyhöttäjät saamassa osan valtamediaa puolelleen, kuten esimerkiksi Britanniassa on käynyt?

Iltalehteä ei ole varsinaisena roskalehtenä pidetty, vaikka se joskus lipsuu eurooppalaisen "keltaisen lehdistön" rooliin. Roskalehdillä ja valemedialla on ollut suuri rooli, kun populistit ovat etsineet näkyvyyttä viime vuosina. Nyt Iltalehti lähtee ilmeisesti vetämään populistien vaalivankkureita ja toivoo myyvänsä sillä lisää lehtiä.

Erityisen törkeä vale Iltalehden pääkirjoituksessa on vertaus suomettumiseen ja Neuvostoliittoon. Aikanaan Neuvostoliittoa nuoleskelivat ja lännen vapauksia vastustivat juuri ne samat rajat kiinni-änkyrät, jotka tänä päivänä haikailevat putinilaista kuriyhteiskuntaa ja paluuta menneeseen. Se on populismin kovaa ydintä.

Iltalehden mielestä 32.000 turvapaikanhakijan tulo Suomeen muutama vuosi sitten oli suomalaisille "karmeaa." Höpö höpö, suomalaiset ovat elelleet aivan yhtä pulskasti kuin sitä ennen eikä suurin osa ihmisistä ole edes huomannut asiaa jokapäiväisessä elämässään millään tavalla. Ongelma se on ollut vain muutamalle vihasaarnaajalle, jotka ovat tehneet parhaansa huonontaakseen näiden sotaa karanneiden ihmisten oloja.

Sen sanon, ettei tällainen persuilu olisi käynyt Alma Mediassa päinsä Niko Herlinin eläessä.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/49feeb64-1084-408e-bac1-82bd8bcd...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (242 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Alla lukee Mika Koskinen huolimatta siitä että samalla sivulla

Pääkirjoitustoimittajat: Perttu Kauppinen, Kreeta Karvala, Juha Keskinen, Marketta Mattila ja Jyrki Vesikansa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo on hyvä huomio. Pääkirjoitus ei ole mielestäni lehden tähänastisen linjan mukainen.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Ei olekkaan totutun linjan mukainen. Vihdoin jotain järkeä mukana pääkirjoituksessa. Hyvä juttu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Myös valtamedian on katsottava peiliin. Media on valitettavasti epäonnistunut tehtävässään, kun se on kieltäytynyt katsomasta totuutta silmiin."
---
Edellä estetyn lainauksen valossa lehden linja (yhdessä ns. valtamedian kanssa) on nähtävästi ollut "kieltäytyminen katsomasta totuutta silmiin".
Kun linjana on ollut kieltää totuus tai esittää se valheellisessa asussa, on hyvin tervetullutta, että nyt aletaan viimein "katsoa totuutta silmiin".
Olipa pääkirjoituksen takana kuka tahansa, kirjoittaja on oivaltanut itsepetoksen kovan hinnan juuri ennen tulevia vaaleja. Kysyisinkin: "Miksi vasta nyt?"

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tiedot eivät ole ajan tasalla. Sivistyneet ja kokeneet Jyrki Vesikansa ja Marketta Mattila eivät enää ole mukana.
Jo muutama vuosi sitten Iltalehti otti sellaisen linjan, että pääkirjoituksissa oli nimi alla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mistä lähtien, Jyrki Vesikansa kirjoitti 31.12.2018 pääkirjoituksen.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/1a248295-3...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #78

Kuulemma siirtyy tekemään historialiitteitä ym. syytinkivaarin hommia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Iltalehden pääkirjoitus osui oikeaan. Sama kuvio toistuu täällä jatkuvasti.

-Näitä ydinkysymyksiä on vuosikaudet kierretty kuin kissa kuumaa puuroa. Ja jos joku joskus yrittää kiihkottomasti lyödä ikäviä faktoja pöytään, seurauksena on yleensä sarja primitiivireaktioita rasismisyytöksineen.-

Mitään oikeata keskustelua ei käydä vaan se estetään jatkuvalla öyhötyksellä. Blogistikin ryhtyy siihen jo kirjoituksessaan ja varmasti jatkaa sitä myös kommenteissaan.

Mitään persuille flirttailua pääkirjoitus ei ole, vaan asiallista pohdintaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Media on valitettavasti epäonnistunut tehtävässään, kun se on kieltäytynyt katsomasta totuutta silmiin." Kyllä tuosta pääkirjoituksesta henkii persujen lapsellinen paatos.

Pekka Pylkkönen

Asiallinen keskustelu maahanmuutosta typertyy silmänräpäyksessä tämänkin blogitekstin edustamaan persu- ja rasistisyyttelyyn. Ei sillä, en tosiaan kaipaisi Huhtasaarta sinne areenan keskiöön, sillä hänellä ei juuri ole annettavaa mihinkään fiksuun keskusteluun.

Maahanmuuttoa, ja siis lähinnä tietysti pakolaisuutta, koskevat kysymykset ovat jumissa. Mitään isoja siirtoja tai edes keskustelua ei ole. On vain heittoja pahoista mamuista ja syytöksiä rasismista.

Blogisti on leirinsä valinnut ja siinä prosessissa puhkonut myös silmänsä.

Ninni Saarinen Vastaus kommenttiin #127

Ei mitään keskustelua pidäkään käydä, niiden aika oli josku 20 vuotta sitten. Nyt on tekojen aika, kunhan tuo äärioikeisto saa hallitusvastuun. Enkä nyt tarkoita mitään persuja, ne on pyhäkoulupoikia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #127

Minusta tuntuu, että persut haluavat lisätä maahanmuuttoa. En ole kuullut heiltä yhtään avausta ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Ilmastonmuutoksesta seuraa ilmastopakolaisuus. Suomessa ei ole vielä nähtykään mitään "pakolaiskriisiä" (sellaisesta kyllä puhuttiin pari vuotta sitten, jotkut ilmeisesti ihan tosissaankin). Saat mitä tilaat?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ongelma on lähinnä siinä että tämä keskustelu millä käytännöin rajavalvonta hoidetaan ja millä ehdoin saa oleskeluluvan ja kansalaisuuden olisi pitänyt käydä jo monta vuotta sitten.

Kaikenkaikkiaan väärien ratkaisujen tuottamat ongelmat voivat kestää satoja vuosia, mutta voidaan synnyttää hetkessä. Eihän se otettu miljardivelkakaan näy heti kansalaisten kukkarossa. Sehän on "vain" velkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tuossa on totuuden häivä. Suomalaiset kuvittelivat 1990-luvulla että velkaantuminen on vaarallista ja tarkan markan politiikka parasta. Ruotsissa oli samantapainen kriisi siihen aikaan ja ajateltiin toisin: velka voidaan aina maksaa pois, mutta kerran valloilleen päässyttä massatyöttömyytää ei niin vain hoidetakaan. Ruotsissa otettiin velkaa ja talous porskuttaa edelleen. Suomessa uhrattiin työttömät.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Suomessa uhrattiin yrittäjät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Kyllä, ja siinä oli oma sympaattinen pikkuvaluuttamme Suomen markka, jota kaiken maailman mielensäpahoittajat vieläkin kaipaavat, vahvana tekijänä. Korot ampaisivat pilviin ja moni yritys kaatui velkoihinsa. Roskapankit imuroivat rehellisten yrittäjien rahat. Euro on parasta mitä suomalaisille asuntovelallisille on tapahtunut, ja Suomen taloudelle yleensäkin.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #150

#150
Sinä alat Lamminpää keksimään nyt jo ihan omaa taloustiedettä tänne. Minä en nyt 90-luvun laman syitä ja hoitoa tässä ala kertaamaan, sillä siihen se päivä sitten menisi. Lukekoon kukin siitä itse. Mutta tuohon kommenttiisi Euron voittokulusta (etenkin velallisten parhaana ystävänä) eivät yhtyisi kovinkaan moni maamme taloustieteen professori, ekonomisti ym. Pistän nopeasti muutaman esimerkin.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005025886.html (ekonomistit)

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/korkman-suomen-e... (Korkman)

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-... (von Gerich)

https://www.verkkouutiset.fi/elina-lepomaki-lyttaa... (Lepomäki)

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001908459.... (Koskenkylä)

https://www.uusisuomi.fi/raha/206781-euron-isan-ty... (Issing)

Ja tehtäköön selväksi, etten usko meillä menevän oleellisesti paremmin jos vielä käyttäisimme markkaa. Saatika että paluu markkaan olisi jokin ratkaisu maamme taloustilanteeseen.

Ninni Saarinen

Kyllä valtiovarainministeri tuolloin kiersi ympäri maailmaa lakki kourassa kerjäämässä velkaa, mutta kukaan ei suostunut antamaan. Silloinhan oltiin liitytty euroon ja se osaltaan pakotti tekemään epätoivoisia sopeutustoimia.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kyllä on taas asennevammainen pläjäytys Snellulta,pitäis varmaan kirjoittaa vain kukista ja mehiläisistä ja Eu,n ihanuudesta niin demaritkin olis tyytyväisiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Missä EU, siellä ratkaisu. Missä brexit, siellä ongelma. Näin se meni tässä todellisessa maailmassa, vaikka Mielikuvituksen Voima todisti toista "totuutta".

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näyttääkö mielestäsi siltä että unioni on ollut ratkaisu ongelmiin Euroopassa?

Äkkipäätään näyttäisi siltä että unioni on luisunut omaehtoisesti kaaokseen. Vihreä todellisuus jaksaa hämmästyttää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #143

Onhan se. EU perustettiin sen takia ettei Eurooppa enää koskaan ajautuisi uuteen suursotaan. Ja se onnistui. Euroopan kaaos kuulostaa liioittelulta, ongelmia toki on, mutta ne ovat aika pitkälle Venäjän provosoimia. Sehän tiedetään että Kremlistä tulee rahallistakin tukea äärioikeistolaisille puolueille. Valeuutisten tehtailusta puhumattakaan.

Unkari ja Puola ovat ongelmallisia siksi että niissä on puolifasistinen pääministeri joka rajoittaa snanavapautta ja oikeusvaltiota parhaansa mukaan. Orban on jonkinlainen pikku-putin, joka syyttää Sorosia kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #149

Vain Vihreä voi olla noin pihalla historiasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #158

Perustele väitteesi. Mikä muka meni väärin? Historiasta pihalla ovat Tuusulan natsit. Muutaman nuoren skinhead-porukka aiheuttaa pahennusta Tuusulassa. Poliisi on pyrkinyt puuttumaan nuorten käytökseen ja Tuusulan kunta on tehnyt porukkaan kuuluvista lastensuojeluilmoituksia.

Tuusulan kunta tiedotti joulun alla, että kunnan alueella on tapahtunut yhteenottoja nuorisoryhmän ja muiden nuorten välillä. Rikolliseksi kuvailtu toiminta on kunnan mukaan kohdistunut ainakin osittain maahanmuuttajataustaisiin henkilöihin.

– Sekä uhreista että nuorisojoukon mukana toimintaan osallistuneista nuorista on tehty lastensuojeluilmoituksia. Asioiden selvittämistä jatketaan viranomaisteitä pitkin, tiedotteessa kerrottiin.

Pian tiedotteen julkaisun jälkeen Keski-Uusimaa-lehti kertoi, että häiriöiden taustalla on yläkouluikäisten nuorten ”uusnatsiryhmä”, joka on aiheuttanut pelkoa ainakin paikallisilla nuorisotaloilla. Lehti luetteli nuorisoporukan tunnusmerkeiksi mustavalkoharmaat maastohousut ja pilottitakit.

Lehti kertoi myös, että eri viranomaisten arvioiden mukaan jengiin kuului noin 10-40 henkeä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #228

Kaksi teini-ikäistä poikaa oli noussut Kirjurinluodon rannasta jäälautalle, kun se oli yllättäen irronnut ja lähtenyt ajelehtimaan. Lautta ehti liikkua rannasta lähes kilometrin jokea pitkin.

Jäälautta-ajelulla olisi saattanut olla traagiset seuraukset, ellei poikia vastaan olisi sattunut vene.

Onni onnettomuudessa
Antti J. Lind ja Jan-Erik Wessberg olivat palaamassa linturetkeltä puoli neljän aikaan lauantaina, kun he yllättäen havaitsivat pojat joessa.

- Katsottiin jo kaukaa, että siellä ne kelluu. Mentiin viereen ja kysyin että oletteko tosissanne menossa jonnekin, kuvailee Lind.

Miehet olivat ensin yrittäneet työntää lauttaa eteenpäin veneen avulla, mutta siitä ei kovan virtauksen takia tullut mitään. Lopulta pojat poimittiin veneeseen.

Vakava tilanne
Hurjapäät eivät ainakaan näyttäneet olevan vaarallisesta seikkailusta kauhuissaan.

- He eivät varmaan tajunneet itse koko tilannetta, eivätkä ymmärtäneet sitä kuinka pahassa paikkaa se oikein oli, Lind sanoo.

- Pojilla ei ollut kuin lenkkarit jalassa ja ilman pipoja ja hanskoja.

Kyytiin poimitut nuoret pääsivät ehjin nahoin rannalle. Ilman apuun tullutta venettä reissu ei kuitenkaan olisi välttämättä päättynyt yhtä onnellisesti.

- Jos pojat olisivat hypänneet jäälautalta ja yrittäneet uida maihin, niin se voi olla, etteivät he olisi onnistuneet. Virtaus oli ihan tolkuton, Lind kertoo.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Satakunnan Kansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #230

Ja miten tämä liittyy mihinkään?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #234

Ei mitenkään, kuten ei tuo sinunkaan kommentisi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #235

Liityihön se siten että nämä natsilarppaajat eivät ole oppineet historiasta mitään. Mutta sinä et ole vielä kertonut miksi kuvittleet minun olevan jotenkin pihalla historiasta. Mikä muka meni väärin siinä mitä kirjoitin?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #236

Puhuttiin EU:n roolista rauhan takuumiehenä ja sinä alat kertomaan juttuja, joista tuusulalaisista junnunassukoista.

Sivuutat täysin Kylmän sodan, Naton ja Varsovan liiton, kauhun tasapainon, jne. Ei sotaa olisi Euroopassa käyty, vaikka EU:ta ei olisi koskaan edes perustettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #238
Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #149

Joopa joo. Unioni on suojannut myös jääkaudelta.
Unionin ongelmat tuovat mieleen vanhan Neuvostoliiton, sekin hajosi omaan mahdottumuuteensa, huonoon johtoon ja ihmisten luontaiseen haluun itsenäistyä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #164
Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #149

"Unkari ja Puola ovat ongelmallisia siksi että niissä on puolifasistinen pääministeri joka rajoittaa snanavapautta ja oikeusvaltiota parhaansa mukaan."

Eivät sentään rajoita sananvapautta ja oikeusvaltiota yhtä paljon kuin EU:n vaaleilla valitsematon virkamiesjohto. Ai niin, valittiinhan Juncker sentään vapaalla vaalilla. Tosin hän oli ainoa ehdokas.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #242

Millä tavalla EU rajoittaa kenenkään sananvapautta? On kyllä totta että Orban on valittu vapailla vaaleilla, mutta niinhän Hitlerkin oli.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Nykyään on tapahtumassa joitakin sellaisia asioita, joita tapahtui myös 1920- ja 30-luvun Saksassa:

1) Talous on taantumassa ja moni keskiluokkainen ihminen tuntee epävarmuutta oman taloudellisen tulevaisuutensa suhteen.

2) Parlamentin vasemmistopuolueet (sosialidemokraatit) eivät tarjoa eivätkä vaadi laadullisesti erilaista taloutta kuin oikeistopuolueet, vaan tarjoavat vain oikeistopolitiikan kevytversiota.

3) Ykköskohdassa mainitut henkilöt kokevat kakkoskohdassa mainitun johdosta, että yhteiskunnassa vallitsee vaihtoehdottomuuden politiikka, joka kurjistaa heitä. Tämä alkaa herättää epätoivoisia tunteita.

4) Näyttämölle ilmestyy poliittisia helppoheikkejä, jotka yrittävät profitoida tuolla kolmoskohdassa mainitulla epätoivolla. Koska pyrkimyksenä on saada mahdollisimman paljon ääniä vaaleissa, he eivät halua huomioida suurien voimien (kapitalistiluokka ja työväenluokka) välistä vastakkainasettelua yhteiskunnassa, vaan pyrkivät kosiskelemaan molempia asettamalla syntipukeiksi vähemmistöt, joilla ei ole mitään tekemistä talouden laman kanssa (juutalaiset, muslimit, maahanmuuttajat, kommunistit, homoseksuaalit, vammaiset jne.).

Ei pitäisi olla hirvittävän vaikeaa tunnistaa tuota kuvailua todeksi. Mielenkiintoinen kysymys kirjoituksesi valossa on se, miten kapitalistiluokka suhtautuu tuollaiseen kehitykseen. "On samantekevää minkä värinen on kissa kunhan se pyydystää hiiren". Niinpä; demokratia tai diktatuuri, pääasia, että voitto juoksee sijoitetulle pääomalle. Jos kapitalistiluokan on valittava fasismin tai sosialistisen vallankumouksen välillä, se valitsee fasismin. Ja jos/kun kapitalistinen talous on ajautunut siihen pisteeseen, että keskiluokka alkaa vaatia jonkin sortin "vahvaa johtajuutta", kapitalistiluokka rahoittaa mieluummin äärioikeistoa kuin äärivasemmistoa.

Kannattaa lukea tämä Trotskin analyysi, joka ei ollut jälkiviisastelua, vaan kirjoitettu jo 1930-luvulla:

Leon Trotsky's
FASCISM
What It Is and How To Fight It

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Trumppasuomalaisuuskin saa äänensä kuuluviin moniäänisessä lehdistössämme. Ennen silmien hieraisemista kannattaa aina katsoa, ken toimittaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Mitä yllättävää tuossa on. Itse olen pitänyt molempia iltapäivälehtiämme eräänlaisina Ilta-perussuomalaisina jo hyvän tovin sillä sen verran vahvasti nämä kaksi lehteä tuntuu olevan mm. pääkirjoitusten ja poliitisen uutisoinnin tasolla kallellaan perussuomalaisiin. Toki välillä tuolta löytää vähän asiallisempaakin tekstiä, mutta vain välillä. Omalla tavallaan huvittavaa ja vähän pelottavaakin oli se, että mm Iltalehti nosti Huhtasaarta presidenttikisassa enemmän esille kuin demareiden ja vasemmistoliiton ehdokkaita yhteensä. Ja tuo ei ole mitenkään poikkeuksellinen tapaus ko. lehtien uutisoinnissa.

Toinen esimerkki oli vähän ennen kunnallisvaaleja kun katselin ilta-lehden poliittisia uutisia. 50 uusimman uutisen joukossa oli vain yksi uutinen oppositiopuolueista sekin oli sellainen että Soini haukkui demareita. Pari uutista oli ns järjestöuutisia, muut koskivat hallituspuolueita, pääministeripuolueen ja perussuomalaisten saadessa päähuomion.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Iltalehdillä vähän lipsuu joskus, mutta toisaalta Ilta-Sanomien leivissä työskentelee maamme paras Venäjän toimittaja. Esimerkkinä tämä juttu:

"Kuznetsov toi selvästi esille, että Venäjä ei näe itsessään mitään syytä Lännen ja Venäjän nykyisiin ongelmiin. Kuznetsovin kritiikki osui sen sijaan joko Yhdysvaltoihin, Euroopan unioniin tai Ukrainaan.

Kuznetsov syytti Länttä muun muassa kansainvälisen sopimusjärjestelmän romuttamisesta ja Ukrainan vallanvaihdoksen lietsomisesta. Natoa Kuznetsov ripitti laajentumisesta kohti Venäjä rajaa, ja Euroopan unionia hän moitti Ukrainan sekä muiden entisten neuvostotasavaltojen vetämisestä EU:n itäisiksi kumppanimaiksi."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005929455.html

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"...nämä kaksi lehteä tuntuu olevan mm. pääkirjoitusten ja poliitisen uutisoinnin tasolla kallellaan perussuomalaisiin."

Siis mistä ihmeestä tämä ajatus nyt on peräisin?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tsekkaa väitteeni. On oikeasti aika helppoa käydä läpi se mitä vaikkapa presindentinvaaleista uutisoitiin. Vaalien alussa demareiden, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ehdokkailla oli kaikilla surin piirtein sama kannatus. Syystä tai toisesta iltapäivälehdille vain yksi noista kolmesta marginaaliehdokkaasta oli kiinnostava, Kyllösestä ja Haataisesta uutisoitiin todella vähän. Toki kärkiehdokkaat sitten saivat enemmän julkisuutta, mutta se on luonnollista johtuen vaalien ja uutisoinnin luonteesta.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner Vastaus kommenttiin #20

#20
Presidentinvaaleihin liittyvä argumenttisi on huono. Huhtasaaresta kirjoitetaan paljon siksi, että hän on väitteineen ja plagiointeineen surkuhupaisa hahmo. Ei siksi, että hänelle halutaan antaa näkyvyyden kautta kannatusta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #24

En usko että Iltalehdelle olisi itsetarkoitus antaa Huhtasaarelle tai perussuomalaisille muutenkaan näkyvyyttä. Heistä kirjoitetaan samasta syystä, kuin surullisen hahmon ritarista - Matti Nykäsestä. Joka päivä pitää rakentaa levikki nollasta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #20

Miten... vaikkapa puheenvuorossa pressan vaalien aikaan... kirjoiteltiinko täällä enemmän Kyllösestä vai Huhtasaaresta?

Miten noin yleensä... Huhtasaaresta vai Kyllösestä/Haataisesta?

Kyllähän se niin menee, että siitä kirjoitetaan, josta saa edes jotain keskustelua aikaan.
Olkoonkin että Huhtasaaresta keskustelun taso on aiheensa mukainen mutta sehän se nimenomaa herättää tunteita.

Jos ajattelet kannatuksen valossa... Huhtasaari vai Kyllöne+Haatainen yhdessä... mikä kiinnosti?
Huhtasaari oli kolmas.

Miksi olisi edes kirjoitettu noista "marginaaliehdokkaista"?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nuo lehdet nyt vaan hakee sitä älämölöä, sillä sen avulla taas saadan otsikoita.

Kyllähän maahanmuutosta voi keskustella, persuja siihen ei tosin kannata ottaa mukaan, koska siellä ei ole yhtään keskustelijaa, vain älyvapaita koohottajia. :)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jos joku ei vielä tähän päivään mennessä ole huomannut sitä, että turvapaikanhakijoiden tulo on aiheuttanut ongelmia, lienee turha yrittää pyrkiä minkäänlaiseen dialogiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On olemassa ihmislaji, joka valittaa aina ja kaikesta. Nytkin vielä valitetaan, vaikka tulijoita ei ole enää käytännössä ollenkaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mistähän syystä Migri on nyt avannut 10 milj.€:n hankintaprojektin uusien vastaanottokeskuksien varustamiseksi?

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4437752/Maahanmu...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Koska kolme vuotta sitten turvapaikanhakijoita tuli ovista ja ikkunoista vaikka puoli vuotta aikaisemmin kukaan ei ollut osannut sellaista ennustaa. Nyt tiedetään että yllätyksiä voi sattua. Hyvinhän siitä "pakolaiskriisistä" selvittiin vaikka se yllätyksenä tulikin, mutta aina parempi on olla varautunut jo ennalta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #46

Valehtelet taas tapasi mukaan 2015 invaasio ei tullut yllätyksenä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #73

Sisäministeriö lähetti kunnille kirjeen 18 kk ennen syksyn 2015 invaasiota.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #85
Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #90

Se on jo alempana linkattu, ole hyvä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #46

"Yllättymisen" suuruus korreloi poliittisen näkemyksen kanssa. Eikä sitä ääneen mainostettu, mutta jo 2013 SPR teki valmisteluja sadantuhannen siirtolaisen/pakolaisen vastaanottamiseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #63

Hyvä jos joku oli etukäteen varautunut niin ei kaikki tulleet yhtä lailla yllätetyiksi kuin maahanmuuttovirasto ja sisäministeriö. Minä en ole kyllä moisesta kuullut, mutta jos tuo on tieto, sillä täytyy olla lähde. Kaivapa esiin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #76

Nyt kuulet. MAVA-projekti. Sisäasiainministeriö, Maahanmuuttovirasto ja viranomaiset olivat osallisina hankkeessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #80
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #91

Jokseenkin merkillistä on kun on annettu projektin nimi ettei sen perusteella voi itse googlaamalla hakea faktatietoa.
https://slideplayer.fi/slide/2006212/

Tuossa linkin kohdassa 5 kerrottu "ELY–keskusten varautuminen laajamittaiseen maahantuloon SISÄASIAINMINISTERIÖN JA SPR:n HANKE –"

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #106

Hyvä. Ehditkin ensin laittaa tuon linkin.. kohdassa 4 Elylle suunniteltiin/suositeltiin/kaavailtiin kapasiteettia 80 000 paikkaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #91

"MAVA – Järjestöjen tehtävät maahantulovarautumisessa on Euroopan pakolaisrahaston tukema hanke, jota hallinnoi Suomen Punainen Risti. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Punaisen Ristin ja muiden valmiusjärjestöjen maahantulovarautumista ja yhteistyötä viranomaisten kanssa tilanteissa, joissa Suomeen saapuu yllättäen suuri määrä turvapaikanhakijoita tai tilapäistä suojelua saavia henkilöitä. Hankkeella vahvistetaan samalla viranomaisten alueellisia valmiusjärjestelmiä."

Valmistauduttiin siis siihen että Suomeen saapuu "yllättäen" jopa satatuhatta tulijaa. Oho mitenkäs sattuikaan! Ihan pian "yllättäen" olikin suuri määrä siirtolaisia ja pakolaisia rajoilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #109

Eikö tuohon valmisteluun ryhdytty (Sirpan linkittämän presentaation mukaan) syksyllä 2011? Valmiustasoksi tavoiteltiin kai 100 000, joten pahasti epäonnistuivat salaliitossaan, kun vain kolmanneksen ”toivat”.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #112

Näin sitä taas lähdettiin sivuraiteelle...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #113

Asianlaidan tunnistaminen on oppimisen ensimmäinen edellytys. Hauskinta kuitenkin on, että tuon hankkeen tavoite siis oli varautua yllättävään tilanteeseen.... Kannattaisi pyrkiä valitsemaan sitaatti joka tukee omaa pointtia, kumoamisen sijaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #115

Melkein noita "maahanmuuttokritikoita" rupeaa käymään sääliksi. Joka kerta ne ampuu itseään jalkaan, vaikka luulevat olevansa oman elämänsä Bruce Willisejä tai Clint Eastwoodeja...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #153

Yllä olevan kaltainen tahaton komiikka on hyvä syy lukea näitä keskusteluja. Onhan se hauskaa katsoa, kun joku sitaatillaan tai linkillään kumoaa oman teesinsä. Lukutaidon tilasta maassamme olen kuitenkin vähän huolissani.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #165

Aina ei edes ole kyse lukutaidostakaan vaan tahallisesta väärin ymmärtämisestä halun saada näyttää omaa erinomaisuuttaan tai sitten jotain muuta häslinkiä. Näitähän tällä alustalla näyttää riittävän, mielipiteiden eroksi kai voidaan sanoa, jotka jossain tilanteissa näyttäisi puetun nälvimiseen tai sen kaltaiseen ilmaisuun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #166

Tässä tapauksessa en usko Kohvakan ymmärtäneen tahallaan väärin. Hänen luomansa salaliittoteoriahan kätevästi ja sopivasti ”kumoaa” sen, että sitaattinsa kertoo päinvastaista kuin hän väittl. Ei minulla ole syytä uskoa etteikö Kohvakka vilpittömästi uskoisi salaliiton olemassaoloon. Huoleni lukutaidon tilasta johtui suosittelijoista.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #173

Se että ei tullutkaan sataatuhatta ei kumoa väittämääni. Se on sivupolku jonne sinä haluat huomion kiinnittää. Väittämäni oli että 2013 alettiin tehdä valmisteluja tulvan varalle. Ja toisekseen, ylemmyydentuntoon turvautuminen ei ole paras keino argumentoida.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #219

Minusta tuntuu, että persut haluavat lisätä maahanmuuttoa. En ole kuullut heiltä yhtään avausta ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Ilmastonmuutoksesta seuraa ilmastopakolaisuus. Suomessa ei ole vielä nähtykään mitään "pakolaiskriisiä" (sellaisesta kyllä puhuttiin pari vuotta sitten, jotkut ilmeisesti ihan tosissaankin). Saat mitä tilaat?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #165

Tulee se vanha vitsi mieleen että miksi poliisit ovat aina pareittain liikkeellä. No kun toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa. Se jälkimmäinen poliisi tuntuu päivystävän täällä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #167

Ei kannata ottaa keskustelua liian henkilökohtaisesti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #220

No ei, eikä vakavissaan. Minulla on hauskaa täällä, onko sinulla?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mutta eihän tämä sun bloggauskaan ole mitään muuta kuin valitusta.

Ja ihan kaikki veronmaksajat on kyllä huomannut että lisää menoa noista turvapaikkaturisteista on tullut miljarditolkulla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Kaikkea sinä keksitkin. Heh heh. Kova poika valehtelemaan ja sitten vielä kehtaa siitä syyttää muita ja kokonaan ilman aiheen häivääkään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #92

Olet kyllä melkoinen välkky. Kirjoitat tänne jatkuvasti totuuksina kaikenlaista joista sulla ei ole pienintäkään hajua. Sitten kun lyödään faktat pöytään niin parku alkaa. Ole mies ja myönnä väärässäolosi, pääset paljon vähemmällä.
p.s. en ole muita syyttänyt yhtään mistään mutta sua jatkuvasta valehtelusta kyllä. Kummaa että et pysty kunnioittamaan puheenvuoron sääntöjä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #121

Faktoja tässä odotellaan jahka lakkaat parkumasta. Syytät minua jatkuvasti valehtelusta vaikka et kertaakaan ole onnistunut osoittamaan minun vahdelleen missään. Et todellakaan koskaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #152

Tollasen hätävaleen päästit.
"Koska kolme vuotta sitten turvapaikanhakijoita tuli ovista ja ikkunoista vaikka puoli vuotta aikaisemmin kukaan ei ollut osannut sellaista ennustaa."

Ja niinkuin sulle kerrottiin niin olit väärässä, oli tiedossa että sieltä tulee iso joukko.

Sitten keksit uuden hätävaleen että migille ja sisäministeriölle asia tuli yllätyksenä. Taas pelkkää valetta koska nimenomaan sisäministeriöstä tuli kehoitus varautumiseen.

Keksit noita juttuja ihan omasta päästäsi, mitä muuta ne on kuin valheita?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #159

Et siis oikeasti osannut lukea sitä Sirpan linkkiä. Sen jos vaivauduit lukemaan huomasit että Sirpa kumosi sillä itse teesinsä. Niin kuin sinunkin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #152

Lähes jokaisessa pidemmässä ketjussa jäät kiinni valheista. On tämä huomattu monta kertaa. Sitten, kun et enää pysty mitenkään kiemurtelemaan, vaihdat puheenaihetta täysin tai jätät vastaamatta kokonaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #160

Yhdessäkään en ole jäänyt kiinni valheesta. Esimerkiksi sinulle on ihan turha vastata koska et osaa lukea. Teitä on leegio. Vetoatte tuohon Sirpan lähettämään linkkiin jota Sirpa ei itsekään näköjään avannut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #169

En ottanut kantaa Sirpan linkkiin tai muutenkaan tähän ketjuun, paitsi tuomalla esiin sen huomion, että sinulla on tapana valehdella, vaihtaa puheenaihetta, tai jättää kokonaan vastaamatta. Jokainen pidempi lankamme on päättynyt samalla tavalla. Tiedän, että sinulta ei saa kunnon vastauksia kompetenssin puutteen takia, mutta välillä on hauskaa, kun teet itsestäsi julkisesti pellen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #170

Ooittaisitko, hauskuuden jakamiseksi, tuon valheen tässä ketjussa. Pääsisimme muutkin mukaan nauttimaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #175

Valitettavasati en viitsi sinun viihdyttämiseksi ryhtyä kahlaamaan läpi vanhoja viestiketjuja. Jos et mitään muuta hauskuutta keksi, niin voit toki itse kahlata niitä läpi. Saat samalla löytämisen riemun. Tai sitten voit odottaa seuraavaa ketjua, jossa Lamminpää päästää höyryjä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #177

Luulin että tässäkin ketjussa olisi löytynyt, kun kerran otit asian puheeksi, ja kun keskustelut aina päättyvät niin... Täytynee sitten vain kärsivällisesti odotella.

P.s. En olisi odottanutkaan vanhojen kejujen kahlaamista vuokseni. Siksi rajasin pyyntöni juuri tähän ketjuun.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #180

Aloitin kommentin #170 (johon sinä sitten vastasit) "En ottanut kantaa Sirpan linkkiin tai muutenkaan tähän ketjuun...". Jännä, että silti luulit minun tarkoittavan tätä ketjua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #182

On totta että sanoit niin, mutta en minäkään sanonut olettavani sinun tarkoittavan tätä ketjua. Kunhan luotin arvioosi miten pidemmissä ketjuissa lähes aina käy. Ehkä tämä oli siis poikkeus, joka vahvistaa säännön?

Hiuksien halkominen on muuten myös hauskaa. Varsinkin silloin, kun kanssakeskustelija antaa siihen luvan aloittamalla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #185

"Hiuksien halkominen on muuten myös hauskaa. Varsinkin silloin, kun kanssakeskustelija antaa siihen luvan aloittamalla." Totta. Toisaalta se antaa meistä hieman surullisen kuvan. Parempaakin ajanvietettä ehkä pitäisi löytyä...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #177

Mitä tyhjemmän päällä argumentit sitä suurempi itseluottamus?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #181

Tuohon osaat itse vastata parhaiten.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #170

Sinähän se pellen teet itsestäsi kerta toisensa jälkeen. Viimeksi tällä kommentillasi. Vahvoja väitteitä, heikkoja ellei olemattomia perusteluja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #189

Niin, sinulle tilastot ja tutkimukset, sekä huomiot muissa maissa jo tapahtuneista asioista ovat heikkoja tai olemattomia perusteluja. Itse et perusteluja laitakaan, ellei sellaisena pidä jonkun toisen sanoman kopiointia. Se ilmeisesti on vahvaa agumentointia

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #191

Niin, missä on se ketju jossa valehtelin?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #192

Selaile omaa kommentointihistoriaasi, niin löydät varmasti hyvin nopeasti useammankin esimerkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #193

En löytänyt yhtäkään. Sen sijaan löysin yhden Paasikiven (arvatkaa puolue) joka ei päästä kommentoimaan blogiaan, ainakaan ketään sellaista joka kertoo totuuden, niin kuin minulla on tapana. Totuushan on, että vastaanottokeskuksia oli vuonna 2015 250 kappaletta (suurin osa perustettiin kiireessä sen vuoden lopulla, koska turvapaikanhakijoita tuli syksyllä ovista ja ikkunoista vaikka sitä ei kukaan osannut vielä keväällä ennustaa) mutta nyt niitä on enää alle 50 koska turvapaikanhakijoiden määrä romahti heti seuraavana vuonna ja on sen jälkeen tasaisesti laskenut. Se siitä "pakolaiskriisistä"... pitäisiköhän "maahanmuuttokriitikoitten" keksiä jokin uusi teema, tästä narusta ei enää voi vetää. Pitäisikö ottaa todesta todelliset ongelmat, kuten ilmastonmuutos? Ilmastonmuutoksen jarruttaminen olisi paras keino vähentää pakolaisten määrää. Jos ilmastopakolaisuus riistäytyy käsistä, voidaan puhua pakolaiskriisistä ilman lainausmerkkejäkin. Vielä ei Suomessa ole kertaakaan voinut (paitsi ehkä 1920-luvulla). Ei edes syksyllä 2015.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #199

Kappas taas vaihtui puheenaihe lennosta. No kaikki johtavat poliitikot (myös Vihreät) ja mediat puhuvat pakolaiskriisistä, joten ihan oikea termi tuo on.

Mitä tulee ilmastonmuutokseen ja tulevaan pakolaiskriisiin, niin ilmastonmuutos saattaa joskus tulevaisuudessa heikentää elinoloja niin, että se johtaa ilmastopakolaisuuteen. Sen sijaan on varmaa, että hillitön väestönkasvu tulee johtamaan pakolaiskriisiin aiheutti ilmastonmuutos heikentyneitä elinolosuhteita tai ei. Väestönkasvu on siis todellinen ja isoin ongelma ympäristönkin kannalta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #201

Niinhän se sinun kanssa keskustellessa vaihtuu, koska et vastaa kysymyksiin. Minä ja joku muukin kyseli sitä keskustelua jossa muka valehtelin. Ei löytynyt, joten se siitä aiheesta.

Väestönkasvu on muuten jo taittumassa, joten siitäkin huolesta pääset. Syntyvyys on laskussa jo nyt melkein kaikkialla, ja laskee kyllä vielä niissäkin maissa joissa naisten koulutustaso ja työssäkäynti vielä on liian alhaisella tasolla. Koulutus kannattaa aina.

Viime aikoina pinnalle ovat nousseet erityisesti ilmastonmuutos ja muut ympäristöasiat sekä huoli globaalista kehityksestä. Puheenjohtaja Pekka Haavisto nostaa esille myös työn muutoksen ja syrjäytymisen. – Nämä ovat olleet vihreille ja itselleni tärkeitä teemoja pitkän aikaa, ja nyt ne näyttävät nousevan keskeisiksi vaaliteemoiksi muillakin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #204

Tuokin on valhe, sillä minun odotettavissa olevan eliniän ajan väestö jatkaa kasvuaan, vaikka vauhti hidastuisikin. YK:n arvioiden mukaan vuonna 2100 mukaan maailmassa on jo 11,2 miljardia ihmistä nykyisen vajaan 7,7 miljardin sijaan, eli kasvua on tuona ajanjaksona 45%. Jo pelkästään tämän lisäpopulaation perushyödykkeiden tuottaminen tulee aiheuttamaan valtavia ongelmia ympäristölle ja ilmastolle.

Koulutustaso tosiaan laskee syntyvyyttä elintason noustessa, mutta mitäpä mahtaa tapahtua ihmisten kulutustottumuksille elintason noustessa? Jopa Vihreällä saattaa olla kapasiteettiä tämän arvioimiseen.

Väestönkasvun ohittaminen ihmiskunnan suurimpana ongelmana on järkyttävää typeryyttä, johon vain todellinen Vihreä idealisti pystyy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #207

Tuokaan ei ollut valhe. Tuo sana lipsahtaa tosiaan liian helposti huuliltasi. Häpeäisit. Syksyllä 2015 Suomessa oli noin 250 vastaanottokeskusta, enää vajaat 50. Se siitä "pakolaiskriisistä". Tämäkään ei ollut valhe. Siksi se turkulainen pölhöpopulisti ei voinut sitä bloginsa kommenttiosastossa julkaistakaan. Hänellä kun on ihan omanlaisensa moderointilinja: ainostaan ilman kuvaa julkaistava hysteerinen vouhotus menee läpi. Tosiasiat kun eivät tue hänen vouhotustaan. Tolkun ihmiset ymmärtävät että hänen "vyöryvaroituksensa" on silkkaa alarmismia, hysterian lietsontaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #208

Taas koitat vaihtaa aihetta, kun sinulle ikävät tosiasiat iskevät päin kasvoja. Eli valhe ja aiheen vaihtaminen tulivat esille jo näinkin lyhyessä ketjussa.

Väitit, että pääsisin väestönkasvun huolesta, koska väestönkasvu on taittumassa. Osoitin, että vaikka kasvuvauhti aleneekin, väestö jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan yli minun elinikäni. Huoleni (pitäisi kyllä olla muka ilmastosta ja ympäristöstä huolissaan olevan Vihreänkin huoli) on siis äärimmäisen aiheellinen. Aihe sotii kuitenkin niin pahasti idealismiasi vastaan, ettet asiasta pysty keskustelemaan, vaan vaihdat aihetta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #209

No, minun tähtäimeni on vähän pitemmällä kuin meidän elinajassamme. Minulla kun sattuu tuota jälkikasvuakin olemaan, niin kannan hiukan huolta siitä millaisen pallon jälkeläisillemme jätämme. Ennustaminen on tietysti vaikeaa, enkä muista että siinä kukaan olisi niin hyvin onnistunut kuin Kurt Vonnegut romaanissaan Hokkus pokkus (1990): "Nyt on vuosi 2001. Jos kaikki olisi käynyt niin kuin monet luulivat, Jeesus Kristus olisi jälleen keskuudessamme ja Amerikan lippu olisi tökätty Venukseen ja Marsiin. Eipä ollut moista tuuria!"

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #210

No pidemmällehän tuossa juuri katsottiinkin. Väestönkasvu lisää päästöjä, saasteita, luonnonvarojen kulutusta ja maanmuokkausta. Elintason kasvu lisää päästöjä, saasteita, luonnonvarojen kulutusta ja maanmuokkausta. Mikä tässä on niin vaikeata käsittää.

Jos väität olevasi huolissasi ilmaston muutoksesta, niin sinun tulisi olla erityisen huolissasi väestönkasvusta. Jos väestönkasvua ei saada aisoihin todella nopeasti, ei millään ilmastosopimuksilla ole mitään merkitystä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #211

Kuuntelitko muuten Niinistön uudenvuodenpuhetta? Niinistökin oli huolissaan ilmastonmuutoksesta, vihapuheesta ja tahallisesta väärinymmärtämisestä. Hän kommentoi puhettaan myös hienosti Helsingin Sanomille. HS kysyi presidentiltä, millaista omien ohjaamista hän toivoisi näkevänsä.

”Se on nimenomaan sellaista, jota tapahtuu lähipiireissä, ystävien kesken, perheissä ja pienyhteisöissä. Tai sitten todellakin ylhäältäpäin, jos on tunnustettu auktoriteettiasema. On kaikkien intressissä pyrkiä torjumaan leimautuminen, leimaaminen tai vihan nouseminen. Minusta siinä pyrkimyksessä ei ole muuta kuin hyvää, ja se on oikeastaan motiivini tästä puhumiseen”, Niinistö vastasi.

Täytyy sanoa että suomalaisena saa olla ylpeä siitä että meillä on niin fiksuja miehiä politiikassa kuin Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto. Ettei tarvi minkään trumputin-torven töräytyksiä kuunnella. Jos haluat puhua valehtelijoista, puhu Trumpista ja Putinista. Jos väität minua valehtelijksi, valehtelet itse.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #212

Juu Niinistö on hyvä presidentti ja puhe oli hyvä. Silti eräs Vihreä poliitikko ymmärsi sen tahallaan väärin. Aiemmin Niinistö on myös viisaasti puhunut kahdesta ääripäästä ja tolkun ihmisistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #223

Niinistö ja Yanar kuuluvat molemmat tolkun ihmisiin. Kummankin väärinymmärtäjät ovat niitä ääripään ihmisiä. Ei Niinistökään mikään tabu ole, häntäkin voi ja pitää arvostella ihan niin kuin kaikkia ihmisiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #229
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #231

Ja niin kuuluu Ozan Yanarkin. Hieno mies. Arvostan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #232

Makuasioista on turha kiistellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #233

Ei tämä mikään makuasia ole. James Hirvisaari ja Ilja Janitskin ovat mauttomia mulkkuja, kun taas Yanar, Niinistö ja Haavisto hienoja miehiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #237

Voihan Yanar mielestäni olla turhasta nillittävä kiittämätön opportunistinen mulkku, mutta makuasiahan se olisi.

Tästä on aivan turha kinata. Makuasia, mikä makuasia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #239

Miksi sitten kinaat? Mistä hänen pitäisi ola kiitollinen ja kenelle?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #211

Tuo mainitsemasi YKn ennuste väestömäärästähän perustuu nimenomaan siihen, että väestönkasvu on jo saatu aika hyvin hallintaan, eikä haasteita ole enää kuin ihan köyhimmissä maissa. Suurin osa tuosta projisoidusta väestönkasvusta johtuu elinajan odotteen lisääntymisestä, joka tuppaa nousemaan samalla kun syntyvyys laskee naisten koulutustason ja elintason nousun myötä. Tuolla 11 mrd:ssa se kasvu loppuu ja tiedämme sen jo.

Vaikka päällämme seisoisimme lopun elämäämme, lisääntyy väestö ainakin 10 mrd:iin. Et sinä sille mitään mahda, ellet turvaudu linkolalaisiin metodeihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #213

Jostain syystä suomalaisiin uppoaa Länsimaiden perikato ja Linkolan synkeät sepustukset. Eikös profeetta Halla-ahonkin Scriptalla ole sellainen pateettinen alaotsikko kuin "Kirjoituksia uppoavasta lännestä"? Kaikki ne ovat mieluisaa luettavaa ihmisille joihin todellisuus ei yllä. Olen pitkään ihmetellyt, miten pitäisi ajatella ihmismielen rajoittuneista oikuista, joiden takana ei näytä olevan mitään varsinaista mielenterveysongelmaa. Miten suhtautua ihmiseen, joka muuten on aivan normaali ja täysjärkinen, mutta jolla on jokin pähkähullu käsitys, uskomus tai päähänpinttymä? Onko siinäkin kyse mielenterveysongelmasta, jotenkin vain aivojen yhteen osaan tarkasti rajoittuneesta? Vanha koulutoveri, mukava ja fiksu mies alkaa yhtäkkiä muistella entisiä elämiään, tai hurahtaa ilmastoskeptikoksi, tai tulee uskoon ja kertoo ihmeparanemisesta, tai tietää että syyskuun 11. oli Yhdysvaltojen hallituksen vai oliko se nyt juutalaisten salaliitto, tai rupeaa markkinoimaan homeopatiaa... luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Hömppä on joskus harmitonta, joskus vaarallista. Natsilipun kantajakaan ei välttämättä ole paha ihminen, ainoastaan hurahtanut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #213

Radikaaleja toimenpiteitä tosiaan tarvittaisiin, mutta linkolalaiset metodit eivät toivottavasti olisi tarpeen. Lähtisin mieluummin liikkeelle kaiken kehitysavun sitomista valtiollisiin toimiin väestönkasvun rajoittamiseksi, Kiinan yhden lapsen politiikan tyyliin. Juuri noiden köyhimpien maiden väestönkasvu se ongelma onkin.

Emmekä me tiedä, että kasvu loppuu 11 miljardiin. Se on yksi skenaarioista. Toiset antavat paljon hurjempia lukemia. Toisaalta olen aivan varma, että paska lentää tuulettimeen paljon ennen, kuin väestö on kasvanut edes kymmeneen miljardiin. Maapallon resurssit eivät yksinkertaisesti riitä ylläpitämään moista populaatiota.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #215

Tottakai rasurssit riittävät. Ihminen on ihmeellinen eläin ja insinööri vielä ihmeellisempi. Hommat ratkaistaan kyllä. Tuomiopäivän profeettojen mukaan ei pitänyt enää olla öljyäkään...

Miksi haikailet paskaksi todettua yhden lapsen politiikkaa, kun tiedämme toimivan keinon. Jos haluat nopeuttaa kehitystä, ohjaa varoja naisten koulutukseen, neuvolatoimintaan ja pesukoneisiin. Vaikkapa Hans Roslingia kuuntelemalla voi korjata harhakäsityksiään.

https://www.gapminder.org/videos/dont-panic-the-fa...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #218

Sinulla on tapana tulkita kirjoituksia niin kovin mustavalkoisesti. Valtiojohtoinen väestönkasvun rajoittaminen oli se mitä hain takaa. Onko se sitten yhden lapsen politiikka vai jokin muu, on yhdentekevää, jos se toimii. Minulla ei valitettavasti ole valtaa ohjata varoja yhtään mihinkään.

Ihminen on tosiaan kekseliäs eläin ja varmasti resurssit riittäisivät yhteistyöllä elättämään paljon isommankin populaation, mutta historian tuntien tällainen yhteistyö vaatii jonkinlaisen katastrofin, eli silloin paska on jo lentänyt tuulettimeen. En minä mistään tuomiopäivästä puhu. Jonkinlainen nollaus on kuitenkin edessä, joko talouden kyykkäämisen, sotien, liikapopulaation tai näiden kaikkien (tai jonkin muun tapahtuman) yhdistelmän takia.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #201

"Väestönkasvu on siis todellinen ja isoin ongelma ympäristönkin kannalta."

Sehän ratkeaa kun kaikki tulevat Suomeen. Tai niin ainakin Sipilän hallitus tuntuu ajattelevan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Juutalaisia ja kommunistejakin syytettiin Saksassa edelleen kaikesta, mitä tapahtui tai mitä ei tapahtunut, kun molemmat ryhmät oli jo vuosia aiaisemmin joko ajettu maasta tai viety leireille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #217

Juutalaisia ja mustalaisia on aina vainottu, koska he eivät vastoinkäymisten uhallakaan ole sulautuneet ympäristöönsä, vaan ovat säilyttäneet pateettiset ja ylpeät heimopiirteensä. Ja osattiinhan kommunistivainot Amerikassakin.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tämä blogi vakiokitisijöineen on kohtuullisen hyvä esimerkki pääkirjoituksen viittaamasta primitiivireaktiosta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Ovatko öyhöttäjät saamassa osan valtamediaa puolelleen, kuten esimerkiksi Britanniassa on käynyt?"

Hetkonen, eihän median itsensä kehuman vastuullisen (valta)median tule olla kenenkään puolella?

Tekeekö Snellman tässä freudilaisen tullen myöntäneeksi, että valtamedia nykyisellään on jonkun puolella?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä jokainen toimitus on jonkin tai jonkun puolella ja jotakin vastaan, päätoimittaja määrittelee linjan. Jotkut lehdet mainostavat itseään puoluepoliittisesti sitoutumattomina, mutta kyllä sekin on vielä vähän eri asia kuin puolueettomuus, joka ei itse asiassa tarkoita mitään.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllähän maahanmuutosta keskustellaan, mutta eri tasoilla. Persut tekevät maahanmuutolla puhdasta politiikkaa ongelmia paisuttaen ja vailla todellisia ehdotuksia maahamuutosta johtuvien ongelmien ratkaisemiksi ja sitten ovat tahot, joka koostuu henkilöistä jotka ovat päivittäin tekemisissä maahanmuuttajien kanssa ja näkevät sisältäpäin maahanmuuton kipukohdat.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

On kyllä vaikuttanut että muut puolueet ( poislukien mm. Vihreät ja Vasemmistoliitto) ovat vuosi vuodelta tulleet lähemmäksi persujen kantoja maahanmuuton suhteen, mutta nyt ne kannat eivät olekaan kamalia... outoa. Tosin onhan jopa presidentti Niinistöäkin persuilusta ehditty syyttämään. En ole huomannut persujen kantojen kamalasti muuttuneen, mutta kun muut ovat alkaneet vuosi vuodelta enemmän kopioimaan heiltä, niin sekö ei olisi populistista...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ovaskainen, tulkintasi on kyllä virheellinen, kyllä muissakin puolueissa, myös Vas. ja Vihreissä maahanmuuton ongelmiin ollaan kiinnitetty huomio, mutta toisin kuin persut, muut puolueet eivät vaan halua tehdä politiikkaa maahanmuutolla, maahanmuuttajat kun ovat ihmisiä, ei numeroita.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #29

Tulkintani on käsittääkseni ihan oikea, ja myös muut puolueet - kukin omalla tavallaan - "tekevät politiikkaa" tuollakin asialla. Ihmiset ovat ihmisiä totta, mutta kyllä ihan aidosti ihmisiä ja ihmisryhmiä kuvataan numeroilla myös jatkuvasti - tilastoista kun on huomattu olevan hyötyäkin kuten hyvin tiedät.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #29

Politiikka on ihmisten asioiden hoitamista.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #29

Niin, kyllähän vasureiden ja vihreiden edustajat ovat aika hyvin keskittyneet höpöttämään rasismista ja vihapuheesta. Eivät niinkään maahanmuuton ongelmista, kovin hiljaa ovat olleet Oulunkin tapahtumista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvä, että maahanmuuttoasioista keskustellaan, toivottavaa olisi tämä kiihkoton keskustelu ilman rasistin leimaa kenellekään. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267042...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"toivottavaa olisi tämä kiihkoton keskustelu ilman rasistin leimaa kenellekään.
"

Toivot selvästi mahdottomia...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi keskustelun pitäisi olla kiihkotonta? Ei eläytymisessä ja itsensä likoon laittamisessa mitään väärää ole. Kiihkoton keskustelu on yleensä aika pitkästyttävää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ei sen tarvitsekaan olla. Puheenvuorossa vain usein menee keskustelut vähän yli ja vähintään piilovittuilun puolelle - johon tullut toki itsekin syyllistyttyä. On sekin tietenkin omanlaistaan taidetta, mutta pidemmän päälle puuduttavaa eikä välttämättä keskusteluita edistävää - on varmaan poikkeuksiakin.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Pidän hieman ongelmallisena kiihkottoman tai asiallisen keskustelun painottamista. Tietynlainen yleistäminen ja kärjistäminen on ihan normaalia ihmisille. Ei siihen voida mennä, että ainoastaan ne jotka osaavat keskustella sivistyneesti, saavat keskustella.

Tulee mieleen Teemu Selänteen tapaus kun hän twiittasi, että turvapaikanhakiJAT olivat raiskanneet hänen ystävänsä tyttären. Tästähän toimittajat sitten pillastuivat, ja Teemu Selännettä syytettiin valehtelijaksi ja ties miksi, kun hänen twiittinsä kaltaista joukkoraiskausta ei ollut tapahtunut. Noh todennäköisesti Teemu vain käytti ihan normaalia yleistävää kielenkäyttöä, eikä hän joukkoraiskausta tarkoittanutkaan. Teemun onneksi hänen status on niin suuri, että hänen kimppuun hyökkääminen vaikuttaisi lehden levikkiin negatiivisesti. Eipä siitä sitten toimittajat pitkään nillittäneet.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

YLE flirttailee feministien ja iltalehti persujen kanssa joten...?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

KÄÄK! Eikö ne enää haukukaan persuja... mitä LEMPOA?????

Eihän tällainen vetele, että kirjoitellaan minun agendaa vastaan!!!!!!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jouni on hyvin sisäistänyt sen 70-luvulla suositun esityksen: "Joka ei ole meidän puolellamme, se on meitä vastaaaaaan" Esitetään kurkku suorana, haara-asennossa seisten, yläviistoon katsoen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiihkoa pitää olla.

Niinkuin edellä sanottiin, maahanmuuttokeskustelu on ihan hyvä aihe, mutta kun yhdestä suunnasta lähtee melkein heti sana haittamaahanmuutto ja rajat kiinni, niin keskustele siinä sitten.

Eikä kestä kuin pari minuuttia, niin ollaan islamissa ja kollektiivisesti kaikki irakilaiset ovat laiskoja raiskaajia tai muuten vaan turhia.

Minusta persujen pölhöille ulotuloille pitää antaa kunnolla takaisin, hyssyttely ja kohteliaisuus ei heihin toimi.

Levonenkin tuolla pyytää, että ei haukuttaisi rasistiksi, no eipä ketään henkilökohtaisesti ole haukuttukaan.

Puoluetta tosin voi sanoakin rasistiseksi.

Levonen ei itse edes tunne oman kansalaispuolueensa johdon linjaa ja sen puhetta islamista ja Irakilaisista, niin silloin on parempi ensin tutustua oman puolueen linjaan, ennenkuin puhuu rasismista. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#34
Mikä siinä on niin vaikeaa keskustelussa persujen "haittamaahanmuutto ja rajat kiinni" aiheen kanssa?

Jos olet erimieltä, niin tuhoat ne argumenteilla.
Sinun persuvastainen öyhötys ei ole tippaakaan laadukkaampaa, kuin persujen haittamaahanmuutto/rajatkiinni diipadaapa.... oikeastaan päinvastoin.

Jos persut on niin väärässä ja sinä niin oikeassa, niin luulisi sinun helposti lyttäävän heidän inttämisensä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kun ne on monta kertaa jo älyttömiksi kommentoitu, pitääkö persuille ja persumielisille takoa asiaa päivästä toiseen.

Vaikka persulle sanoo, että ihmisiä ei voi syyllistää joukkona, jos joku syyllistyy johonkin ja rajalla jos hakee turvapaikkaa, se käsitellään.

Nämäkin asiat ovat miljoona ja yksi kertaa keskusteltu, siksipä persujen kanssa ei kannata mistään keskustellakaan, koska heillä ei ole mitään mitä jakaa.

Jos puuttuu ymmärrys ja aivot ovat aina Halla-aho-moodissa, niin puhe on silloin turhaa.

Luojan kiitos suomalaiset ovat tähän persujen kohkaamiseen jo kyllästyneet ja he jäävät omien teesiensä kanssa yksin.

Keskustelkoot keskenään oppositiossa, se on varmasti kaikille paras ratkaisu :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #41

Kyllä sitkeys palkitaan.

Jos joku ei ole riittävän lahjakas sisäistämään asiaa kerralla, niin se täytyy toistaa.

Toisekseen oletko kiinnittänyt huomion, onko ne joka päivä samat inttäjät?
Voihan olla että saat valistettua tänään yhden ja huomenna onkin uusi persu valistettavana.
He eivät edes tiedä toisistaan, mutta sinusta tuntui että saat jauhaa samaa päivästä toiseen.

Älä Petteri luovuta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...kollektiivisesti kaikki irakilaiset ovat laiskoja raiskaajia..."

Jotkut jopa ahkeria raiskaajia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on hyvä esimerkki, voisin jopa snoa täydellinen keskustelunavaus.

Ehkäpä koko puheenvuoron paras.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #40

No äläs nyt Petteri.

Eihän tuo ole keskustelunavaus, vaan kommentti siteeraten sinun avauskommenttia.

Harri korjaa sinun negatiivisena pidetyn väitteen laiskuudesta.
Hänhän kehuu osaa väestä jopa ahkeraksi... kumoten sinun väitteesi ainaisesta negatiivisuudesta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Niinkuin edellä sanottiin, maahanmuuttokeskustelu on ihan hyvä aihe, mutta kun yhdestä suunnasta lähtee melkein heti sana haittamaahanmuutto ja rajat kiinni, niin keskustele siinä sitten."

Käsittääkseni ongelma on nimenomaan haittamaahanmuutto, ei maahanmuutto. Niin että ihan oikeasta asiasta siinä pyritään keskustelemaan. Ikävä vain, että keskustelu loppuu heti kun joku erottaa nämä kaksi käsitettä toisistaan.

Ilkka Huotari

"Erityisen törkeä vale Iltalehden pääkirjoituksessa on vertaus suomettumiseen ja Neuvostoliittoon."

Tottahan se vertaus oli. Molemmat oli/on tabuaiheita, mistä ei voinut puhua avoimesti ja rehellisesti. Ainakaan siis julkisesti ja mediassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sinä olet täällä saanut avoimesti ja rehellisesti liki tauotta puhua aiheesta. Ja niin ovat saanet persutkin, alusta asti, siis kymmenkunta vuotta. Kaikki muutkin ovat saaneet.

Ilkka Huotari

Media on leimannut ja leimaa aiheesta kriittisesti puhuvat äärioikeistoksi (mikä on vain kiertoilmaus natseille).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Täällä taas pääsee vihervasemmistolaiseksi kertomalla mitä laki aiheesta sanoo. Entä sitten?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #57

Laki?

Kyse oli nyt siitä, miten media käsittelee aihetta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Ja minä kun luulin että kyse oli siitä, voiko aiheesta puhua avoimesti ja rehellisesti, julkisesti ja mediassa. Pahoittelen ilmeistä väärinkäsitystäni.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #68

Hyvä, että väärinkäsitys selvisi. Kyse on siitä, miten media on aihetta käsitellyt, eli miten mediassa on aiheesta puhuttu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #70

En nähtävästi koskaan opi, ketkä osaavat lukea.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

Niin ... kannattaa olla tarkempi ensi kerralla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

Mahtavaa, kiitos.

Siitäkin olisi apua, jos muistaisi mitä on itse kirjoittanut.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #83

Siitäkin olisi apua, jos muistaisi, mistä aiheesta puhutaan, eikä väärinymmärtäisi väkisin...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #87

Ymmärtämisestä puheen ollen. Luulitko ihan oikeasti, että kommentin #57 pointti liittyi millään tavalla lakiin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #95

Sehän ymmärtää väärin vaikka väkisin jos ei vahingossa onnistu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #95

En tiedä mitä tarkoitit, tai mitä tarkoitat nyt. Siksihän kysyin jo "Laki?" ...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Jos oikein venytät mielikuvitusta, niin olisinkohan tarkoittanut, ettei nimittely estä avointa ja rehellistä puhumista? Eihän aiheeton saati asiaton nimittely tekijälleen kunniaksi ole, mutta ei se puhumista estä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #103

Ei estä ei, mutta se, miten media aihetta käsittelee, vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen aika paljon. Se on aika lailla ratkaiseva asia, jos ottaa koko Suomen väestön.

99,999 % ei tutki asioita niin tarkkaan, kuin pieni joukko netissä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #105

Selitätkö nyt vuorostasi mitä tarkoitit sillä, ettei aiheesta voi julkisesti puhua avoimesti ja rehellisesti. Mikä sen estää?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #117

Siinähän oli se täsmennys: mediassa. Mediassa ei ole voinut puhua avoimesti ja rehellisesti. Eli toimittajat eivät ole voineet (tai halunneet) puhua rehellisesti mediassa.

Haluatko itse kertoa, miksi sinulla on niin suuri tarve väärinymmärtää väkisin sitä, mitä sanottiin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

En, koska valehtelisin.

Oletin, että ja-sanan kirjoittamiselle oli syy. Mediassa puhuminen kai lähtökohtaisesti on julkista, joten tulkitsin että ”ja” erotteli julkisen ja median kahdeksi tilanteeksi. Ilmeisesti et siis tarkoittanut ja-sanalla mitään? Se olisi ilmeisesti pitänyt ymmärtää jättää huomiotta.

Käyttäjän PekkaSaikkonen kuva
Pekka Saikkonen

"Iltalehden mielestä 32.000 turvapaikanhakijan tulo Suomeen muutama vuosi sitten oli suomalaisille "karmeaa." Höpö höpö, suomalaiset ovat elelleet aivan yhtä pulskasti kuin sitä ennen eikä suurin osa ihmisistä ole edes huomannut asiaa jokapäiväisessä elämässään millään tavalla."

Flirttailematta minkään puolueen suuntaan haluan muistuttaa blogistia siitä, että kolme suomalaista on menettänyt henkensä turvapaikanhakijan suorittaman väkivallanteon uhrina. Tähän mennessä.

Pahoinpideltyjä ja raiskattuja lienee kymmeniä, ehkä jopa satoja.

Toivon todellakin blogistin olevan väärässä väittäessään, että suurin osa ihmisistä ei ole edes huomannut asiaa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Itse asiassa neljä suomalaista on murhattu turvapaikanhakijoiden toimesta ja vieläpä hyvin brutaaleilla tavoilla. Eikö noihin murhiin saisi lainkaan reagoida? Vainko turvapaikanhakijoiden itsensä henki (ja viihtyvyys täällä) on arvokas, suomalaisten ei. Kun joidenkin mielestä yhtään mihinkään toimiin tällaisten murhien estämiseksi ei saa ryhtyä, koska murhaajien ihmisoikeudet kärsii.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Itse asiassa neljä suomalaista on murhattu turvapaikanhakijoiden toimesta"

Itse laskin yli 10 suomalaista murhattu turvapaikanhakijoiden toimesta.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Iltalehteä pahempana persujen arvomaailman kannattajan pidän kyllä Uutta Suomea, sillä missään muualla persut eivät ole voineet saada ääntään yhtä laajasti ja aivan ilmaiseksi julki kuin täällä Puheenvuorossa.

Valitettavasti se taisi olla Niklas Herlinin siunaama linja. Herlin kun oli näissä asioissa, ikävä kyllä, hieman naiivi. Uuden Suomen (toimitus, päätoimittaja) linja on asiallinen eikä missään tapauksessa persuja nuoleksiva, mutta Puheenvuoro sen linjan vesittää, ja toistan taas että valitettavasti.

Vaalien lähestyminen toki kallistaa useimmat poliitikot ja enemmistön medioista flirttailemaan persujen kanssa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#45
Ymmärränkö oikein että haluaisit kieltää persuilta blogit tällä alustalla?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tällä alustallahan melkein kaikki on sallittua. Pitkään kohudosentti Bäckman oli ainoa joka oli tehnyt mahdottomasta mahdollista hankkimalla porttikiellon Uuteen Suomeen. Äskettäin Laura Huhtasaari onnistui tekemään saman. Porilainen blondivitsi on arvoisessaan seurassa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #51

Käsittääkseni vastasit kommenttiin #49.

On on ja mielestäni niin kuuluukin olla...siis melkein kaikki sallittua.

Itse en bannaisi ketään jos ei blogissa ole rikollista toimintaa.

Huhtasaarikin antaa rehellisen kuvan itsestään omilla blogeilla ja lukijat voivat tehdä omat johtopäätökset... kannattaako se blokata?
Mielestäni ei, mutta jos toimitus sen bannaa, niin sitten se on niin.

Tietysti sitten asia menee vähän hankalammaksi, jos jostain syystä mediat alkaisivat systemaattisesti bannailla yhtä ehdokasta tai puoluetta, ilman että siihen on parempaa perustetta kuin "tyhmät jutut"

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

Ei tainnut perusteena olla ”tyhmät jutut”. Niistähän saimme täällä nauttia pitkään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #59

Joo, sanoinkin että menee hankalammaksi jos ei muuta ole kuin tyhmät jutut ja sen mukaan aletaan systemaattisemmin bannailla useammassa mediassa.

En väitä että näin on, vaan "jos".

Itse en bannaisi ihan helposti, vaikka blogeissa olisi selkeitä valheitakin.

Huhtasaari (ja pari muutakin) casea on aika hyvin osoittanut, kuinka valheet tulee käsitellyiksi kyseisissä blogeissa, sekä jättää bloggaajalle mahdollisuuden kommentoida valheiden oikaisuakin... siinähän ne argumentit tappelee ja valheet paljastuu.

Loppujen lopuksi jokainen lukija tekee omat johtopäätökset tekstin sisällöstä ja sen kautta kirjoittajasta.

Eikä jää sijaa uhriutua, kun tulee bannatuksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

En minäkään bannaisi. Mutta puolustan silti kustantajan lehdistön- ja sananvapautta päättää mitä alustallaan saa kirjoittaa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #51

Ei sentään. Muunmuassa Siikala on jäähytetty, käsittääkseni useampaan kertaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #144

Kuka se on? Samanlainen kuumailmapää kuin Huhtasaari ja Bäckman?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #144

Matti Virtanen, minut on jäähytetty muistaakseni kolme kertaa. Viimeisin tuomio oli elinkautinen, mutta taisi muuttua kolmessa vuodessa ehdolliseksi.

Minulla ei ole koskaan ollut jäähytysteni suhteen huomautettavaa eikä valittamista. Sananvapauttani ei ole koskaan rajoitettu.

On tänne moni saanut toimituksen taholta bannin, eivätkä kaikki bannin saaneet suinkaan ole olleet persuja tai dosentteja.

Valitettavan moni todella hyvä blogisti on lähtenyt ihan vapaaehtoisesti. Syynkin tiedän.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #187

"Valitettavan moni todella hyvä blogisti on lähtenyt ihan vapaaehtoisesti. Syynkin tiedän."

Sitä mukaa kun trollien ylivalta kasvaa ja "keskustelu" redusoituu aivottomaksi jankuttamiseksi, palstalta lähtevät asialliseen keskusteluun pyrkivät pois suurinpiirtein siinä järjestyksessä kuin väsyvät tai menettävät uskonsa siihen, että kukaan täysipäinen olisi lukemassa ja oppimassa mitään heidän kirjoituksistaan.

Asialliseen keskusteluun pyrkivän ei pidä antaa trollin päättää siitä, mihin aika ja energia käytetään. Kun olet asian toistanut pari-kolme-neljä kertaa, jätä enemmät toistot siinä ketjussa tekemättä. Trolli saa tietysti viimeisen sanan ja hänen kanssatrollinsa palkitsevat siitä isolla kasalla sydämiä, mutta älä välitä siitä, vaan siirry sanomaan lisää jotain muuta asiallista sen sijaan, että tuhlaisit aikaasi ja energiaasi loputtomaan jankuttamiseen.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Vaalien lähestyminen toki kallistaa useimmat poliitikot ja enemmistön medioista flirttailemaan persujen kanssa."

Vaistoavat siis, että yhä useampi suomalainen kannattaa persujen ajamaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei persujen kanssa enää kukaan flirttaile. Kevät tuli jytky suli Teuvo sanoi uliuli.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

"Suomalaiset ovat elelleet aivan yhtä pulskasti kuin sitä ennen."

Lause kuvaa hyvin miten irrallaan realiteeteista hallitsemattoman maahanmuuton kannattajat ovat. Totisesti suomalaiset elävät nyt ainakin miljardin verran vähemmän pulskasti kuin ennen 32000 kutsumattoman tuloa ja lasku kasvaa koko ajan. Sitten jotkut vielä puhuvat miljoonan muuttajan tuloa kuvitellen, että suomalaisilla silti menisi yhtä hyvin kuin ennenkin. Moinen asenne on silkkaa tyhmyyttä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Höpö höpö.

Elikkä jos jätetään uudet hävittäjät ostamatta, niin silloinhan suomalaiset ovat lopettaneet köyhyyden ja kaikki ovat rikkaita.

Niin paljon miljardeja menee mihin sattuu, eikä se ole koskaan vaikuttanut köyhyyden vähenemiseen.

Yksi miljardi ei koskaan paranna mitään, koska millonkaan se ei osu sinne missä tarve on suurin.

Silkaa tyhmyyttä väittää, että miljardilla olisi kaikki taas aurinkoista.

Normaalia populistista höpötystä.

Missä on sanottu miljoona ihmistä tulevan, onko taas normaalia ''kuulin kylillä'' uutisia :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tämä hallitushan on lisännyt valtion vuosittaisia menoja 4 mrd €. Lainaa otetaan vuositasolla 1,5 mrd € vähemmän. Eihän tuo mikään kehuttava saavutus ole, mutta räikeässä ristiriidassa väittämäsi kanssa kuitenkin. Vaikka miljardilla olisivatkin maahanmuuton kustannukset kasvaneet, niin suomalaiset elelevät 3 miljardia pulskemmin ja velkaantuvat silti hitaammin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Oletkos ihan varma että on tullut suomalaisten hyväksi tuo 3 mrd?

Voisitko osoittaa millä momenteilla lisääntyneillä rahoilla suomalaiset elävät pulskemmin? Vuoden 2017 ja 2018 budjetin menojen määrä ilman velanhoitokuluja on jokseenkin samansuuruinen, jopa hieman pienentynyt 2017 vuodesta.

Eikös tuosta voine päätellä sitäkin, että maahanmuuttopolitiikasta johtuvat kasvaneet kustannukset ovat pois suomalaisten hyvinvoinnista edellyttäen ettei tutustu lähemmin budjetin menoihin menoluokittain, koska se on vaivalloista?

v 2018 kasvaneet/vähentyneet menoluokat, joiden voidaan suoranaisesti katsoa vaikuttavan suomalaisten hyvinvointiin ainakin jollain tavalla;
- kuntien järjestämä sosiaali- ja terveydenhuolto 82 milj. kasvua
- Sairausvakuutus 176 mil. kasvua
- työttömyyskorvaus 277 milj.vähennys
- Perhe- ja asumiskustannusten tasaus, perustoimeentulotuki ja eräät palvelut 163 milj. kasvua
- Opintotuki vähennystä 182 milj.
- Eläkkeet ja korvaukset 117 milj. kasvua
- maahanmuutto vähennys 120 milj.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

Johan sosiaali ja terveysministeriön hallinnonala on kasvanut yli 2 mrd. Olkoonkin että oioin vähän sanoessani tämän hallituksen aikana. Sehän on määrittelykysymys. Mutta Sipilän vahdin aikana kuitenkin. Ei ollut tästä kaverista menojen supistajaksi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #142

Max, et kuitenkaan selitellyt sitä, miksi katsot tuon tulleen suomalaisten hyväksi kuten aiemmin kerroit. Toisaalta kun budjetin lopppusumma on melkein yhtäsuuri menojen kohdalla noina kahtena vuotena, niin eikös jostain ole pitänyt karsia menoja jotta ko. hallinnonalan menoja tuli jokseenkin vastaava määrä enemmän? Entäpä mistä johtui tuon momentin menojen lisäys noin suurena? Siihenkään et ottanut minkäänlaista kantaa. Ei tarvitsekaan, sillä eiköhän menojen kasvu johdu jokseenkin tasaisesti jokaiselle tuon hallinnonalan monetilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #171

Kun kommentoin hallituksen tekemisiä, tarkoitin koko vaalikautta. Miksi mielestäsi vertailu 2018 vs 2017 on tässä yhteydessä edes relevanttia, eihän silloin ole budjetin loppusumma kasvanut 4 mrd? Kun huomioit vielä Salosen kommentin #52, josta säie alkoi, on vertailu vuoteen 2015 erityisen relevanttia. Vaikka koko 4 mrd kasvu olisi mennyt maahanmuuttajien hyysäämiseen ja kestitsemiseen, niin Salonen puhui sittenkin puutaheinää. Se oli pointtini.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvä kirjoitus Iltalehdeltä joten meuhkaat turhaan. On idioottimaista yrittää vaieta maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista koska kyse on miljardiluokan asioista eikä ongelmia ole tämän hetken rauhallisesta tilanteesta huolimatta ratkaistu maailmalla, saati Suomessa.

Vertaus Neuvostoliiton hyysääjiin oli oikeaan osunut koska tuolloin tietty kommarifantasiaporukka Suomessa yritti pitää yhtä typerästi yllä kulttia hyvästä ja rauhaa rakastavasta itänaapurista kuin nyt yritetään marginalisoida maahanmuuton lieveilmiöt. Suomettuneilla oli vihollisena suuri saatanansa ja niin on maahanmuuttoymmärtäjilläkin. 70- luvulla saatanan viitta laitettiin Suomessa erään suuren länsimaan niskaan, nykyään saatanaksi käy jo joku kotimainen marginaalipuolue.

Demareilla ja muilla kommareilla on isoja ongelmia jos persupelko on näin suurta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kukahan helvetti pelkää alle 10% oppositiopuoluetta?

Naurettavaahan heidän touhunsa on, eikä se suurin ääni ole juuri koskaan asioista perillä.

Kommarit sinä aina vedät jokaiseen kommentiin, sulla on melkein yhtä paha trauma, kuin mulla persuista. :)

Miljardiluokka, se on sellaiste kokoomuksen höpötystä, miljardit ovat todella tärkeitä, kun alennetaan rikkaiden verotusta tai ostetaan lentsikoita.

Mutta annas olla kun puhutaan köyhien ja eläkeläisten aseman parantamisesta, niin eihän sellaisia miljardeja misssän ole, silloinhan näistä puhuja on ihan pihalla. :)

Kaverille kans, mutta vain hyvin menestyvälle kaverille, se on oikeiston motto.

Tommi Mäkinen

"Kukahan helvetti pelkää alle 10% oppositiopuoluetta?"

Kysyy jätkä joka solvaa herjaa panettelee ja valehtelee siitä hädissään 20-50kertaa vuorokaudessa :D

Ja päivästä toiseen samat ulinat..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #146
Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #154
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #154

Ei pidä antaa pelolle valtaa !

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #194
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpsistä Majuri. Kommarit vastustivat silloin avoimia rajoja ja länsimaisia vapauksia ylipäätään. Aivan samaa tekevät persut nykyään. Muista mitään piittaamaton lahkolaismeininki on aivan samanlaista kuin silloin kommunisteilla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kukaan muu ei täällä jaksa mainostaa Persuja yhtä ahkerasti kuin Petteri – maksavatkohan ne siitä?

Mutta jospa se ei olekaan Iltalehti joka flirttailee persuille – jos se onkin todelliset tapahtumat, silloin kun niitä ei sensuroida tiedotusvälineistä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos mun ''mainostuksen'' avulla kannatus pysyy alhaalla, niin sitten jatkan mielelläni.

Monet luulee, että tää puheenvuoro on joku leikkaus äänestäjistä, ei ole, valtaosa täällä on persumielisiä hörhöjä, mutta niitä äänestäjiä on oikeassa elämässä todella vähän.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Oliko, petteri, niin, että olet entinen Perussuomalaisten kannattaja? Jostakin threadista olin ymmärtävinäni, että näin olisi asian laita.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #125

Petterihän on pesunkestävä ex-maahanmuuttokriitikko ja tehopersu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #128

En mä viitti ymmärtämättömmille kauheesti joka päivä samaa asiaa selitellä, mutta jos äänestää sitoutumatonta persujen listalta, silloin kun persut oli vielä puolue, eikä edes eduskuntavaaleissa.

Mutta kun on persu, niin selittäminen on turhaa, sillä kun kapasiteetti on tietyllä tasolla, se näkyy kauas.

Jollain on pakkomielle minusta, ja siitä olen ylpeä :)

Olen muutan äänestänyt myös vihreitä ja keskustaakin nuoruudessani, olenko siis Sipilän kaveri :)

Wahlrooskin on tuon perusteella edelleen kommunisti.

Persu ei asioita ymmärrä, joten jatketaan edelleen minun historiani perkaamista, sillä se on kiinnostavaa, haluatteko jotain muuta tietää, kerron mielelläni :)

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #155

"En mä viitti ymmärtämättömmille kauheesti joka päivä samaa asiaa selitellä"

Ihan vaa muutaman kymmentä kertaa 07-21 välillä..

http://www.hollilla.com/reader.php?action=usercoll...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #125

Persut tykkää siirtää puheenaihe henkilöön. Ylpeästi ajetaan kaikki kansalliset koodeksit alas. Sellaista on persujen putinistinen kansallismielisyys.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #139

Sinä taas tykkäät leimata kaikki erimieltä olevat putinisteiksi. Sellaista se on fanaatikon todellisuus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #161

Kuule alunperin kun persut ilmaantuivat politiikkaan en edes epäillyt heidän olevan putinin leirissä. Olisi pitänyt heti raksuttaa kellojen.
Syyni kirjoittaa heistä on se että vieläkin elätäb toivoa että he heräisivät arvostamaan suomalaisia arvoja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #202

Arvostavathan he suomalaisia arvoja enemmän, kuin sinä, joten vähän ihmettelen mistä olet huolissasi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Näitä miljardeja heitetään ilman todellisia lukuja mitä -15 tapahtunut maahanmuutto todellisuudessa on Suomen valtiolle tullut maksamaan. Maahanmuuttoon käytetyistä rahoista osa, ehkä suurin osa, tosin mitään varmaa tietoa minulla siitä ei ole, palautuu takaisin valtiolle maksettuina palkka-ja alv-veroina ja lisäksi myös taloudellinen toiminta on piristynyt vastaanottokeskusten paikkakunnissa. Toki kukaan suomalainen ei olisi toivonut -15 tapahtunutta massamaahanmuuttoa, mutta sen tosiasian kanssa on vaan nyt elettävä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitään varmaa tietoa minulla ei ole mutta näin nämä asiat koetaan. Keskustelu perussuomalaisten kanssa on aina tällaista.
- Oulussa on satoja muslimimiehiä jotka raiskaavat kaikki vastaantulevat naiset koska imaami käskee panemaan vääräuskoisia väkisin.
- Ei se nyt taida ihan noin olla...
- Ei ehkä ole, mutta näin nämä asiat koetaan!

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt sattuu päähän!

"Maahanmuuttoon käytetyistä rahoista osa, ehkä suurin osa, tosin mitään varmaa tietoa minulla siitä ei ole, palautuu takaisin valtiolle maksettuina palkka-ja alv-veroina ja lisäksi myös taloudellinen toiminta on piristynyt vastaanottokeskusten paikkakunnissa. "

Nyt ollaan vasemmistolaisuuden äärellä.

Käytetään miljardi verorahoja ja saadaan veroina 800 miljoonaa takaisin.
"hei, valtion kassaan tuli 800 miljoonaa. Mehän rikastuttiin 800 miljoonalla.... JIPPII... uusi kierros"

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#67

"Toki kukaan suomalainen ei olisi toivonut -15 tapahtunutta massamaahanmuuttoa, mutta sen tosiasian kanssa on vaan nyt elettävä."

Ei kai ihan noinkaan. Ellen aivan väärin muista, niin "rajat auki" -tapahtumilla oli muutama vuosi sitten aivan huikea suosio, ja varsinkin vasemmistolaisittain orientoituneet olivat aktiivisia "rajat auki" -ihmisiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tosin vuonna 2015 ei tapahtunut mitään massamaahanmuuttoa. Ruotsiin tulee joka vuosi sen verran turvapaikanhakijoita kuin meille tuli silloin ennätysvuonna. Joka jumalan vuosi rajakit järjestävät näitä rajat kiinni -mielenosoituksiaan huomaamatta ollenkaan mitä tapahtuu todella. Vuonna 2015 Suomessa oli 250 vastaanottokeskusta ja nyt on 50. Näillä näkymin tänä vuonna menee vielä muutama kiinni. Se siitä pakolaistulvasta.

Minä en muuten huomannut missään mitään rajat auki -mielenosoitusta. Se olisikin ollut jotenkin hassua. Ehkä jotkut elävät jossain virtuaalitodellisuudessa missä kaikkea jännää sattuu ja tapahtuu ja minne todellisuus ei oikein yllä.

Joskus minusta tuntuu että persut ovat oikeasti massamaahanmuuton asialla. En nimittäin muista heidän tehneen mitään avauksia siitä miten ilmastonmuutosta hidastetaan. Jos ilmastopakolaisuus tästä pahenee, sitten voidaan ehkä puhua "pakolaiskriisistä" ilman lainausmerkkejä. Nyt ei voi, eikä oikein voinut edes syksyllä 2015. Hyvinhän siitä selvittiin, vaikka se tuli pyytämättä ja yllätyksenä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pienellä googletuksella löydät jopa hallituksen itsensä teettämän selvityksen asiasta joten älä viitsi.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#67
Demarimatikkaa?
Millä luulet että tämä "piristynyt" toiminta kustannettiin?

Jos tämäntyyppinen maahanmuutto parantaa maan taloutta niin paljonko mielestäsi pitää afrikkalaisia moniosaajia tuoda lisää jotta saadaan se Rinteen lupaama satanen eläkeläisille puhtaana käteen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Blogissa mainittu artikkeli on näköjään maksumuurin takana, Verkkouutisista löytyi.

– Kyseisellä hankinnalla varaudutaan siis uusien vastaanottokeskusten perustamiseen, jos sellaista tarvetta tulee, Maahanmuuttovirasto Migrin ylitarkastaja Mikko Välisalo kertoo Lännen Medialle muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa.

– Mutta on myös täysin mahdollista, että tämän hankinnan kautta ei perusteta yhtään uutta vastaanottokeskusta, Välisalo jatkaa.

https://www.verkkouutiset.fi/lm-migri-varautuu-uus...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Syksyllä 2015 Suomessa oli noin 250 vastaanottokeskusta, enää vajaat 50. Se siitä "pakolaiskriisistä".

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #96
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #135

Helppo on uskoa se minkä tietää todeksi. Alle 50 niitä oikeasti enää on, ja vielä on muutama menossa pois tänä vuonna.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #151

Ei se vastaanottokeskusten määrä vaan niiden koko.

P.S. Suuret määrät turvapaikanhakijoita on nykyään yksityismajoituksessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #195

Turvapainkanhakijoista on aina osa asunut yksityismajoituksessa, ei siinä ole mitään uutta. Eikä vastaanottokeskusten määrän väheneminen johdu siitä että keskuksia olisi suurennettu: vuonna 2015 osassa vastaanottokeskuksia paikkalukua kasvatettiin minkä lisäksi uusia keskuksia syntyi kuin sieniä sateella. Nyt keskuksia on pienennetty ja kun se ole riittänyt, on suljettu kokonaan. Ja tätä vuona suljetaan lisää, sillä Suomessa on 43 aikuisyksillöä joissa on 10 705 asukasta (käyttöaste 87 %) ja 6 alaikäisyksikkö joissa asuu 62 yksin tullutta alaikäistä (käyttöaste 62 %). On selvää, että keskuksia ei voi pitää tyhjillään, siksi niitä suljetaan sitä mukaa kun väki vähenee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #205

Osan aikuisyksiköistä täytyy olla todella isoja kun 10705 turvapaikanhakijaa voidaan tarvittaessa sijoittaa 43 yksikköön.

Keskiarvoksi yksikköä kohti tulee peräti 249 turvapaikanhakijaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #216

Kyllä, osa niistä on isoja. Mutta tuohon lukuun sisältyvät yksityismajoituksessa asuvat. Yksintulleet alaikäiset asuvat omissa yksiköissään.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Paasikivellä on blogissaan ennakkotarkistus :D.
No, voin hyvin äänestää "maahanmuuttovaaleissa" maahanmuuttajataustaista ehdokasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin voin minäkin. Kansanedustaja Ozan Yanar on ottanut tähän Iltalehden pääkirjoitukseen hyvin kantaa Facebookissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, huomasin ettei päästä läpi sellaista joka puhuu totta. Vaikka kertoisi niin vaatimattoman tosiseikan kuin että vuoden 2015 lopussa Suomessa oli 250 vastaanottokesksuta ja nyt alle 50. Tämä tosiasia ei oikein sovi pakolaishysterian lietsomiseen. Ja toistaiseksi minulle ei ole selvinnyt, onko persujen "maahanmuuttokritiikki" mahdollisesti jotain muutakin kuin hysterian lietsomista olemattomasta "pakolaiskriisistä".

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Persut on valtava kiinnostuksen aihe. Jos ei joku persu blogia kirjoita niin sitten joku vasemmistoon kuuluva kirjoittaa blogin persuihin liittyen, ja suosio on aina taattu.

Miksihän muuten nämä sotaa sun muuta paenneet somalit, irakilaiset ja afgaanit lomailevat kotimaissaan varsin ahkerasti. Asiaahan tutkittiin Norjassa ja näin todettiin, siitä kirjoitti ainakin Aftenposten. Kyllähän Suomessakin tiedetään että varsinkin somalit käyvät kotimaassaan lomilla.

On se kumma juttu kun ensin tullaan vonkumaan turvapaikkaa ja kun se saadaan sekä rahoitus kuntoon, niin sopivan tilaisuuden tullen lähdetäänkin käymään kotimaassa. Eikä mitään hätää ole.

Sellaista se on tämä turvapaikkashoppailu, pelkkää huijausta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Soini päästi puolueessa, kasvunhimon sumennettua arvostelukyvyn, esille kaikenlaista viheltäjää, jotka kiinnostavat ihan samasta syystä kuin friikkisirkukset aikanaan. Miksi luulet että Matti Nykänen juoru- tai bulevardilehdistön kannessa myy irtonumeroita? Tuskin enää urheilullisilla saavutuksillaan.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

#108 Lisäksi noilta lomamatkoilta perheen tyttäret tapaa tulla takaisin Suomeen alapää täysin silvottuina ja umpeenommeltuina. Ja kaikille "hyville ihmisille" tämäkin on täysin ok. Löytyyhän monista valtapuolueistakin edustajia, jotka vaativat samaa myös Suomeen. Mm. Kimmo Sasi on kova sharian vaatija Suomeen, mutta heitä löytyy puolueesta kuin puolueesta PS:ia lukuunottamatta. Feministisessä puolueessakin vaaditaan Suomeen ankarinta mahdollista sharialakia sekä suurmoskeijaa. Paljon tästä haaveleivia on myös Kokoomuksessa, Vasemmistoliitossa, Vihreissä ja SDP:ssä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Mm. Kimmo Sasi on kova sharian vaatija Suomeen"

"Feministisessä puolueessakin vaaditaan Suomeen ankarinta mahdollista sharialakia sekä suurmoskeijaa."

Niih...
Just tän takia on Marco We Ditt ja KSE... vai oliko se SKE... no kuitenkii...

Ankarin saria pois somesta... eiku suomesta...

ELÄKÖÖN KELTALIIVIT... pois saria.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvä, että vihdoin aletaan keskustelemaan. Haittamuutto kuriin that is.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Heh, mitä se on ja kuka sen laittaa kuriin :)

Hakkarainenko niskalenkillä :)

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Iltalehden mielestä 32.000 turvapaikanhakijan tulo Suomeen muutama vuosi sitten oli suomalaisille 'karmeaa'. Höpö höpö, suomalaiset ovat elelleet aivan yhtä pulskasti kuin sitä ennen eikä suurin osa ihmisistä ole edes huomannut asiaa jokapäiväisessä elämässään millään tavalla."

Suomalaiset elelevät siis yhtä pulskasti kuin ennenkin - toistaiseksi. Mitäpä muutamasta ylimääräisestä murhasta. Mitäpä muutamasta kymmenestä tai sadasta tulijakulttuuriin kuuluvasta raiskauksesta. Eihän suurin osa ihmisistä ole edes huomannut sellaista jokapäiväisessä elämässään.

Suomalaiset ovat tosin ruvenneet hieman pelkäämään, että sama sattuu omalle tai jonkun läheisen kohdalle. Mutta mitäpä siitäkään. Ei pidä antaa pelolle valtaa. Pelkäämiseen on lupa vasta sitten, kun se ei enää mitään auta.

Lopuksi varsinainen kysymys: Mitä sitten tehdään, kun tulee ne seuraavat 30 000 rauhanuskonnon edustajaa ja sitä seuraavat ja sitä seuraavat ja sitä seuraavat …? Antaako Jouni Snellman jonkin merkin siinä vaiheessa kun saa ruveta huolestumaan?

Ninni Saarinen

Ei huolta. Uusnatsi-aate leviää parhaillaan nuorisomme keskuudessa. Niille joku 30 000 on alkupala, esikuvansa uhrit laskettiin ihan eri dekadeilla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Rupeaako tuo nuorisomme valloittamaan naapurimaita ja kaasuttamaan niiden väestöä? On kyllä aika hurjaa porukkaa.

Tommi Mäkinen

Mun kommentti katosi täältä kun kritisoin persujen solvaajia?
Vasemmisto rulezz..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se kauheeta kun persujen kommentit aina katoo, uhriutuminen on kivaa.

Voi kyynel :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ex-Persu Petteriltä voisi aivan hyvin päivittäin muutama kommentti kadotakin ilman että viesti lukijoille varsinaisesti kärsisi :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ehkäpä kyse onkin vastakommenttisi katoamisesta juuri Ritalan räävittömän kommentin poistamisesta. Ritalan kommentteja näyttää poistetun joitain kertoja, mutta mies saa aina vain aukoa päätään täällä s24 tapaisella kielenkäytöllä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä en ole poistanut yhtään kommenttia, olen koukussa näihin hölmöyksiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sama homma, pahemman tason addiktio. Tuli ihan haikea fiilis, kun kuulin Huhtasaaren bannatun. Häneen verrattuna kun moni muu on ihan harjoittelija. Huhtasaaren vahvuutena oli myös uusien hölmöyksien esittäminen. Monella muulla kiertää se sama naarmuinen savikiekko.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #179

Kun gramofonin neula on kulunut, ei auta vaikka lisäisi levyn pyörimiskierroksia.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

apuaa...väärää tietoa. Kognitiivinen dissonanssi kovenee. Nyt on aika syväpöyristyä.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Sipilältä ja Orpolta menee niin paljon aikaa maturaiskauksista pöyristymisiin, etteivät he ehdi tehdä mitään niiden estämiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset