Uusliberalismia

Jännitys kiristyy Itä-Ukrainassa

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko twiittasi hetki sitten englanniksi: "By using open fire against Ukrainian vessels, Russia crossed the red line. We cannot and shall not let it go without a clear and strong response. Today our absolute priority is to get Ukrainian servicemen back." Poroshenko twiittailee ahkerasti, mutta yleensä ukrainan kielellä.

Tuon perusteella voisi olettaa, että Ukraina valmistelee jonkinlaista sotilasoperaatiota itäisessä Ukrainassa. Mikä muu voisi olla "selkeä ja vahva vastaus" Venäjän viimeaikaisiin toimiin?

Aiemmin tänään Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova sanoi Ukrainan valmistelevan "lähipäivinä" toteutettavaa "hyökkäystä" Itä-Ukrainassa Mariupolin suunnalla. Jännitystä kiristetään nyt siihen malliin, että näiden lausuntojen pohjalta Venäjä ja Ukraina voivat syyttää toisiaan mahdollisen sodan uudelleen leimahtamisesta. Voi tietysti olla, että tämä on vain kahden keskenään vihamielisen maan normaalia nokittelua.

Tekisi mieli sanoa, että Ukrainalla on täysi oikeus ottaa Itä-Ukrainan kaapatut alueet uudelleen hallintaansa, ja siksi mistään varsinaisesta "hyökkäyksestä" ei voi olla kysymys. Ukrainan merisotilaiden pelastaminen Moskovasta voi sitten olla jo vaikeampi rasti.

https://twitter.com/poroshenko/status/1073178885095862272

https://www.rt.com/news/446349-kiev-plans-offensive-rebels/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg arvostaa Ukrainan "malttia/pidättyväisyyttä" Asovanmeren kriisin käsittelyssä. Tällä Nato halunnee kertoa, ettei se tue ainakaan sotilaallisesti Ukrainaa sen kiistassa Venäjän kanssa. Ukrainan Nato-jäsenyys tulee kysymykseen - sitten joskus.

https://www.deutschlandfunk.de/nato-stoltenberg-wu...

Edit: Poroshenko ja Stoltenberg ovat tavanneet tänään Brysselissä. Tapaamisen jälkeen Stoltenberg korosti "malttia" ja Poroshenko "vahvaa vastausta" suhteessa Venäjään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ukrainalla on vähän sama tilanne kuin aikanaan naapurissa, jossa sisään tullessa koira toi luun jalan viereen odottaen että vähän liikauttaisi jalkaansa, jotta voisi käydä kiinni.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ukrainassa on suunnitteilla venäjämielisten mellakoita ensi lauantaiksi Ukrainan ortodoksista kirkkoa koskevassa kiistassa. Niitä voisi Venäjä sitten käyttää syynä sotilaalliseen väliintuloon.

https://www.unian.info/society/10375425-sbu-spots-...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poroshenko voi saada Trumpilta yhtäkkiä yllättäen kosolti tukea mihin tahansa operaatioon, sillä hänen tilanteensa on samanlainen kuin Poroshenkolla - molempien pitäisi saada mobilisoitua koko kansa keskittymään ulkoisten uhkien torjuntaan. Lisäksi Trump voisi tällä tavoin "osoittaa", ettei ole Venäjän juoksupoika.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Stalin kyseli aikoinaan neuvottelupöydässä vastapuolelta divisoonien lukumäärää, vain se vaikutti hänen päätöksiinsä neuvotteluissa.
Presidentti Putiniinkaan ei tee vaikutusta muu kuin se, että laitetaan divisioonia rittävästi Venäjää vastaan. Kuka laittaa ja kannattaako toiminta maailman politiikassa, on eri pohdinnan paikka. Mutta nyt olisi syytä kyllä asiaa ajatella.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mistä tiedät tuon sanoa Putinista?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Seuraan tiedotusvälineitä! Teepä Sinä Vellu myös niin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #14

Kaikkea ei voi seurata. Kerrotko missä tuollaista on sanottu tiedotusvälineissä jotta voin lukea?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #16

Voi Vellua, voi!
Lähes kaikissa tiedotusvälineissä on kerrottu Putinin hallinnon sotaisista teoista. Luetko vain Aku Ankkaa?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #20

Toki niistä kirjoitellaan mitä kirjoitellaan.

Kirjoitit kuitenkin suoraan puuttinista:

"Presidentti Putiniinkaan ei tee vaikutusta muu kuin se, että laitetaan divisioonia rittävästi Venäjää vastaan."

Mistä tuo vladin henkilökohtainem asia on selvinnyt sinulle?

Vai joko voidaan alkaa kirjoittelemaan mitä mieleen juolahtaa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

EU-komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskis antoi sentään Poroshenkolle muutakin kuin lämmintä kättä - hän lähetti Ukrainaan 500 miljoonaa euroa riihikuivaa rahaa.

https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2014...

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Ahaa,taitaa presidentin vaalit lahestya ukrainassa..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, se onkin Venäjän kannalta hyvä aika toimia, kun voi yrittää naamioida omien aggressioidensa aiheuttamat reaktiot vastapuolen vaalikampanjaksi.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Saksa ja Ranska ovat jo käytännössä luovuttaneet Ukrainan Venäjän haltuun.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sitä minäkin pelkään - juonessa on mukana myös Donald Trump.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuskin Ukraina sotilasoperaatiota valmistelee. Poroshenko on moneen kertaan ilmoittanut että viimeinen kahakka ratkaistaan diplomatialla. Hän on kuitenkin ilmoittanut että jatkossa ukrainalaisalukset saavat vastaavissa tapauksissa avata tulen kysymättä lupaa mistään.

Vastaavasti Venäjä on ilmoittanut että se voi jatkossa tuhota ukrainalaisalukset tarvittaessa. Kun Putin itse on valehdellut venäläisille että ukrainalaisalukset olivat valmistelemassa sillan räjäyttämistä ja venäläiset estivät sen, voimme odottaa jatkossa jännittäviä aikoja. Toivotaan että jos Ukraina joutuu puuttumaan Venäjän laittomuuksiin, se mättää Venäjää kunnolla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Venäjä on laajentanut aluettaan aggressiivisesti jo Ukrainan kustannuksella ja pitää käytännössä kontrollissaan Georgiaan kuuluvia Abhasiaa ja Etelä-Ossetiaa. Venäjä anasti Krimin erikoisjoukkojensa avulla, Itä-Ukrainassa Venäjä toimittaa sotatarvikkeita ja sodanjohtoa niin sanotuille kapinallisille, ja vastikään Kertshinsalmella Venäjä tulitti ukrainalaisia sotalaivoja."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005930526.html?f...

Arja Paananen on kyllä helmi suomalaisten toimittajien joukossa. Kuka tahansa bongaa Venäjän suurlähettilään puheesta viisi virhettä, mutta Paananenpa löysi 23. Herää kysymys, osaako tuo mies puhua totta edes vahingossa. Ja toinen kysymys: pitäisikö miehelle laittaa maahantulokielto? Joku raja paskanpuhumisellakin saisi olla.

Matti Simonaho

Arja Paanasen tulkinnoista

Iltasanomat, Arja Paananen kirjoittaa 27.09.2018; "Pääministereiden tiedotustilaisuus sai erikoisen huipennuksen, kun Medvedev haukkui ensin suomalaiset vainoharhaisiksi ja Sipilä kehaisi sitten hänelle olevan ”helppo yhtyä näihin kollegan kommentteihin.” (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005842932.html)

Pääministeri Dmitri Medvedev sanoi; "En tiedä kenen sairaasta mielestä on peräisin ajatus sotilaalliseen tarkoituksiin käytettävistä helikopterikentistä. Se kuulostaa paranoidilta."

Katso : YLEn video lehdistötilaisuudesta - videolla 02:09:32 jälkeen. Iltasanomat, Arja Paananen kirjoittaa 27.09.2018; "Pääministereiden tiedotustilaisuus sai erikoisen huipennuksen, kun Medvedev haukkui ensin suomalaiset vainoharhaisiksi ja Sipilä kehaisi sitten hänelle olevan ”helppo yhtyä näihin kollegan kommentteihin.”

Pääministeri Dmitri Medvedev sanoi; "En tiedä kenen sairaasta mielestä on peräisin ajatus sotilaalliseen tarkoituksiin käytettävistä helikopterikentistä. Se kuulostaa paranoidilta."

Katso : YLEn video lehdistötilaisuudesta - videolla 02:09:32 jälkeen: https://yle.fi/uutiset/3-10423526

Muilta osin : http://mattiesimonaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, Paananen onneksi osaa venäjää, niin se tietää mitä paskaa Medvedev suuustaan suoltaa.

Matti Simonaho

Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa - ja niiden seuraamukset.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset