Jännitys kiristyy Itä-Ukrainassa

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko twiittasi hetki sitten englanniksi: "By using open fire against Ukrainian vessels, Russia crossed the red line. We cannot and shall not let it go without a clear and strong response. Today our absolute priority is to get Ukrainian servicemen back." Poroshenko twiittailee ahkerasti, mutta yleensä ukrainan kielellä.

Tuon perusteella voisi olettaa, että Ukraina valmistelee jonkinlaista sotilasoperaatiota itäisessä Ukrainassa. Mikä muu voisi olla "selkeä ja vahva vastaus" Venäjän viimeaikaisiin toimiin?

Aiemmin tänään Venäjän ulkoministeriön edustaja Maria Zaharova sanoi Ukrainan valmistelevan "lähipäivinä" toteutettavaa "hyökkäystä" Itä-Ukrainassa Mariupolin suunnalla. Jännitystä kiristetään nyt siihen malliin, että näiden lausuntojen pohjalta Venäjä ja Ukraina voivat syyttää toisiaan mahdollisen sodan uudelleen leimahtamisesta. Voi tietysti olla, että tämä on vain kahden keskenään vihamielisen maan normaalia nokittelua.

Tekisi mieli sanoa, että Ukrainalla on täysi oikeus ottaa Itä-Ukrainan kaapatut alueet uudelleen hallintaansa, ja siksi mistään varsinaisesta "hyökkäyksestä" ei voi olla kysymys. Ukrainan merisotilaiden pelastaminen Moskovasta voi sitten olla jo vaikeampi rasti.

https://twitter.com/poroshenko/status/1073178885095862272

https://www.rt.com/news/446349-kiev-plans-offensive-rebels/

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu