Persunuoret vaativat Karjalaa takaisin

Syyskokoukseensa kokoontuneet Perussuomalaiset Nuoret ovat päättäneet, että Suomen pitää virallisesti "vaatia" Karjalaa ja muita sotien jälkeen luovutettuja alueita takaisin Venäjältä. Karjalan "kysymystä" on viime vuosina jaksanut pitää esillä vain pari ikääntynyttä aktivistia, mutta nyt suomalaisen irredentismin asialla on tosiaan eduskuntapuolueen nuorisojärjestö.

Minulla oli oma karelianistinen vaiheeni viime vuosikymmenellä, kun tein yksinäisiä polkupyöräretkiä luovutettuun Karjalaan. Tuntui hyvältä uida esi-isien lailla Laatokassa ja Vuoksessa, mutta lumous haihtui, kun kuvittelin neitseellisiin maisemiin Prisman, Kelan ja puupellot. Juttelin monen kylän pummien kanssa siitä, voisivatko suomalaiset taas joskus tulla Karjalaan. Yhteisymmärrys oli se, että kyllä se taitaa mahdotonta olla.

Kauhea totuus on, ettei pienenevä Suomen heimo tarvitse lisää alueita hoidettavakseen eikä se edes osaisi enää tehdä niillä mitään järkevää. Nykyiset nuoret ovat vetäytyneet uuninpankolle tietokonepelejään pelaamaan eikä heitä voi kuvitella Karjalaa jälleenrakentamaan. Autioituvaa maaseutua on Suomella riittävästi jo ennestään.

Karjalan kunniakkaasta ja vuosisataisesta perinnöstä on jäljellä vain marginaaliryhmän populistinen provokaatio, jossa halutaan vain näyttää, että suurelle Venäjälle uskalletaan esittää aluevaatimuksia. Yhtään ei ole mietitty sitä, mitä nuo vaatimukset tarkoittavat ja mitä niistä voi seurata.

https://twitter.com/ps_nuoret?lang=fi

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu