Tiedusteluvaliokunta – poliisivaltion johtojuntta

Kansalaisten oikeuksia kaventavat tiedustelulait hyväksyttiin eduskunnassa valtavalla enemmistöllä. Vasemmistoliitolle pisteet siitä, että se uskalsi ainoana puolueena noita lakeja vastustaa.

Nyt sitten rakennetaan nopeassa tahdissa Suojelupoliisin johtamaa valtiota, jossa maan todellisena hallituksena toimii kulissien takana eduskunnan tiedusteluvaliokunta. Siellä päätetään parin kuukauden päästä valtakunnan kannalta kaikkein tärkeimmistä asioista – kuten turvallisuusuhkista – salassa ja kaikkein arkaluonteisimman tiedon perusteella. Suojelupoliisin on määrä tutkia tiedusteluvaliokunnan jäsenten "luotettavuus" – eli se käytännössä nimittää tiedusteluvaliokunnan mieleisistään kansanedustajista.

Demarit ovat ainakin puheissaan halunneet, että Suojelupoliisi alistetaan eduskunnan valvontaan vastineeksi siitä, että sen tehtävät ja valtuudet lisääntyvät. Nyt näyttää kuitenkin käyvän päinvastoin, eli Suojelupoliisi valvoo ylintä poliittista päätöksentekoelintä ja samalla tietysti valtionjohtoa. Venäläisten tiedustelupalvelujen vallasta ja vaikuttamisesta on puhuttu niin paljon, että niiden – todellista tai kuviteltua – uhkaa torjumaan halutaan pystyttää Suomeen venäläistyyppinen poliisivaltio.

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että Suojelupoliisi haluaa tutkia tiedusteluvaliokuntaan haluavien kansanedustajien taustat perhesuhteita ja terveystietoja myöten. Näin se tekee näistä kansanedustajista oikeasti agenttejaan, joilla ei ole mitään mahdollisuutta nousta Suojelupoliisia vastaan.

Monissa maissa ollaan parhaillaan uhraamassa demokratia ja ihmisoikeudet kaiken kattavan "kansallisen turvallisuuden" alttarille. Suomi ei ole tässä suhteessa mikään poikkeus. Suomi on niin syvällä Venäjän vaikutuspiirissä, että siellä tapahtunut kehitys säteilee välttämättä tänne. Huvittavinta on, että poliisivaltion perustamisesta päättää kansan valitsema eduskunta näköjään lähes yksimielisesti.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005899720.html

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu