Stubb lataa paineita Theresa Maylle

EU-komission puheenjohtajaksi pyrkivä Alexander Stubb kommentoi EU:n ja Britannian välisiä Brexit-neuvotteluja niiden herkimmässä vaiheessa. Stubbin mielestä Britannian pääministeri Theresa May on "maailman vaikeimmassa" paikassa yrittäessään neuvotella Brexitiä, Britannian eroa EU:sta. Stubb sanoo Mayn tietävän sisimmässään, ettei nyt neuvoteltava ratkaisu ole "hyvä diili" Britannialle tai Euroopalle. Stubb toivottaa ehkä hieman sarkastisesti Maylle onnea ja neuvoo: "hang in there," yritä roikkua mukana.

Stubb esiintyy yhdysvaltalaisella CNBC:llä, jolle hän on aiemminkin antanut suorapuheisia lausuntoja Euroopan politiikasta. Tämä ulostulo on selvästi osa Stubbin julkisuuskampanjaa meneillään olevaa komission puheenjohtajakisaa varten.

Brysselin poliittisista juoruista elävä Politico-lehti yrittää järjestää vaaliväittelyä Stubbin ja hänen vastaehdokkaansa Manfred Weberin välille, mutta toistaiseksi Weber ja EPP-puolueen päämaja eivät ole siihen suostuneet. Kun Weberin valinnasta on ilmeisesti jo päätetty Angela Merkelin tilataksissa, ei haluta ottaa riskiä, että Stubbin kampanja kääntäisi EPP:n delegaattien päitä.

Huomenna Stubb ja Weber tapaavat Brysselissä EPP:n kokouksessa, jossa ehdokkaat esitellään. Brysselistä Stubb suuntaa suoraan Prahaan. EPP:n kärkiehdokaskisaan voi ilmoittautua vielä huomiseen mennessä, mutta tässä vaiheessa näyttää siltä, että Stubb ja Weber ovat ainoat ehdokkaat.

https://twitter.com/PoliticoRyan

https://www.cnbc.com/2018/10/16/brexit-eibs-alexander-stubb-says-theresa…

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu