Ruotsin kokoomus Stubbin taakse EPP:n kärkiehdokaskisassa

Alexander Stubbin kampanja komission puheenjohtajaksi on saanut lentävän lähdön. Eilen Stubbin tukijaksi ilmoittautui Ruotsin maltillinen kokoomuspuolue Moderaterna, jonka puheenjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan Stubb on "todellinen eurooppalainen" (sann europé.) Kristersson näkee Stubbissa eurooppalaisten arvojen puolustajan.

Stubb on saanut selkeillä kannanotoillaan valtavan määrän julkisuutta maailman laatumedioissa viime päivinä. Vaikka hän ei ainakaan toistaiseksi suosikki kisassa olekaan, on hänen ehdokkuutensa otettu hyvin vastaan. Melkoinen yksimielisyys vallitsee siitä, että tällainen avoin vaalikampanja lisää Euroopan johtovirkojen valintaprosessien demokraattista legitimiteettiä.

Monissa lehdissä mainitaan, että Stubbin kokemus politiikan johtotehtävistä on kattavampi kuin hänen toistaiseksi ainoalla kilpailijallaan, saksalaisella Manfred Weberillä. Ranskankielisissä medioissa on kiinnitetty huomiota Stubbin hyvään ranskan taitoon.

Saksalainen laatulehti die Welt julkaisi eilen Stubbista laajan henkilökuvan ja joutui myöntämään: "Es ist kaum denkbar, einen besseren Posterboy zu finden als den finnischen Ironman, wenn es darum geht, für die EU zu werben." – On mahdotonta löytää parempaa "kansikuvapoikaa" kuin suomalainen "teräsmies" EU:n asiaa ajamaan" : D

Saa nähdä, kuinka hyvässä huudossa Stubbin eurooppalaiset arvot tänä päivänä ovat. Euroopan maltillinen oikeisto on ollut viime vuodet jatkuvassa paineessa nousevien populistipuolueiden suunnalta. European People´s Partyn (EPP) kärkiehdokasta valitsemassa ovat esimerkiksi Unkarin Fidesz-puolueen mepit, joita Stubb on häätämässä pois EPP:stä. Stubbin vastaehdokkaan Weberin kanta Fidesz-puolueeseen on ollut lievempi.

EPP:n kärkiehdokas valitaan 7-8.11.2018 Helsingissä. Siihen asti Stubb aikoo kiertää Eurooppaa kampanjoimassa.

https://www.facebook.com/1694628737439476/posts/2248828152019529/

https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/1048273568499421185

https://www.welt.de/wirtschaft/article181771288/Europaeische-Kommission-…

https://www.verkkouutiset.fi/alexander-stubb-valmis-nayttamaan-ovea-vikt…

 

 

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu