Taitamaton puolustusministeri ajaa ihmisiä pois asepalveluksesta

"Kauniista globaaleista ajatuksista ei ole juuri hyötyä, kun suomalaisten tappaminen alkaa." Näillä sanoilla yrittää puolustusministeri Jussi Niinistö houkutella suomalaisia asepalvelukseen mielipidekirjoituksessaan Helsingin Sanomissa. Näin typerää retoriikkaa poliittisen tai sotilaallisen johdon suusta ei ole miesmuistiin kuultu.

Vaikka suomalaisten tappaminen olisi todella juuri alkamassa, tällainen ulostulo olisi erittäin vahingollinen. Kysymys taitaa kuitenkin olla vain poliittisten pisteiden keräämisestä lähestyviä vaaleja varten. Vainoharha myy tänä päivänä hyvin.

Puolustusministerin muista poliittisista hankkeista käy ilmi, minkä maan kanssa hän pelkää sotilaallista konfliktia. Hän on liittynyt päivänpoliittiseen vouhotukseen venäläisten maakaupoista ja Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten vaarallisuudesta. Tällainen mies on vaaraksi Suomen kansainvälisille suhteille. "Kauniista globaaleista ajatuksista" kuten rauhan rakentamisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä olisi nyt ministerille hyötyä.

Yhä suurempi osuus ikäluokasta valitsee jonkun muun vaihtoehdon kuin asepalveluksen. Se ei ole ihme, kun nuoria pelotellaan sodalla tällä tavoin. Kun itse suoritin asepalveluksen 1980-luvulla, ei tuollaisesta suomalaisten tappamisretoriikasta voinut olla päättäjien taholta puhettakaan. Idän uhka saattoi olla todellisempi, mutta ei ilmapiiriä lähdetty tuollaisilla möläytyksillä myrkyttämään.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005846341.html

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu