Presidentti sekaantui Airiston Helmen rikostutkintaan

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vertasi eilen Twitter-keskustelussa epäsuorasti Airiston Helmen jutussa vangittuja epäiltyjä legendaariseen mafiapäällikköön Al Caponeen. Näin presidentin twiittiä on mediassa tulkittu, kuten Verkkouutistenkin jutusta ilmenee. Caponea epäiltiin kilpailijoidensa tapattamisesta, mutta lopuksi hänet saatiin vankilaan talousrikoksista.

Aamun printti-Hesarin mukaan Niinistö kuitenkin kiistää, että hänen twiittinsä viittaisi Airiston Helmeen. Sen jälkeen hän kuitenkin kommentoi Airiston Helmen tapausta: "Verotarkastus on helpompi tehdä kuin esimerkiksi rikostutkinta. Verotarkastaja voi mennä mihin tahansa ja sanoa kirjat esiin. Rikostutkijan täytyy sen sijaan kertoa, että on jokin epäily,"

Niinistö edelleen: "Tämähän (Airiston Helmen rikostutkinta) lähti verotarkastuksesta ja on herättänyt epäilyjä rahanpesusta. Vaikka en sillä twiitillä tarkoittanutkaan sitä, niin verotuksesta mennään näköjään rahanpesun suuntaan sielläkin."

Niinistö on näköjään tajunnut mokansa ja kiistänyt twiittinsä liittyvän Airiston Helmeen, mutta vahinko on jo tapahtunut. Niinistö on puuttunut lähes trumpilaisella tavalla vireillä olevaan rikostutkintaan ja vaarantaa siinä oikeuden toteutumisen. Noin suoraan oikeusviranomaisten varpaille ei olisi astunut edes Urho Kekkonen.

Paikallaan olisi anteeksipyyntö ja vähintään tuon Al Caponeen liittyvän twiitin poisto.

Lisäksi on kyllä niin, ettei Niinistön kuvailema menettely verotarkastusten suhteen ei välttämättä ole kaikkien kunniallisten yritysten mieleen.

https://www.verkkouutiset.fi/sauli-niinisto-al-capone-on-ollut-muistissa/

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu