Uusliberalismia

Pushkov: Sauli Niinistö on vastuullinen poliitikko

Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Pushkov kehuu tämänpäiväisessä twiitissään presidentti Sauli Niinistöä. Pushkovin mukaan Niinistö ei pidä Venäjää uhkana ja erottuu siinä edukseen Baltian maiden johtajista. Siitä syystä Niinistö on "vastuullinen"- ответственный - poliitikko, kirjoittaa Pushkov.

Niinistö on pitänyt viime vuosina esillä hyviä suhteitaan Venäjään ja erityisesti presidentti Vladimir Putiniin. Tiedä sitten, haluaisiko hän kuitenkaan tällaista julkista kehumista Kremlin suunnalta. Näyttää siltä, että Venäjä on Frankfurter Allgemeinen haastattelun jälkeen alkanut pitää Niinistöä täysin omana miehenään.

https://twitter.com/Alexey_Pushkov/status/1041218338704293888

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pushkovin twiitin julkaisusta on nyt vajaa tunti. Katsotaan missä tahdissa mediat ehtivät mukaan.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Tarkoittaako Venäläisten kehuminen suomettimista ja EU:n kehuminen suomen
suverenisuuden menettämistä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Komsomolskaja Pravda uutisoi heti Pushkovin twiitin. Venäjällä Niinistön haastattelua Frankfurter Allgemeinessa on luettu siten, että Niinistö katsoo, ettei Venäjä ole uhka Suomelle tai Baltialle.

https://www.kp.ru/online/news/3236996/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pushkov tuli esille jo aiemmin Niinistön kasakkavertauksesta ’kazak berjot što ploha ležit’ toteamalla:

"kasakat ovat perinteisesti asuneet nimenomaan nykypäivän Ukrainassa, joten mahtoiko herra Niinistö miettiä, että ukrainalaiset... (naurua) ...Se on kyllä mielenkiintoinen kysymys!"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000834258.html

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jo pitkään on ollut tiedossa että Niinistö on Putinin luottomies. Niin kauan kuin Niinistö hännystelee Venäjää Putinia nuolevilla lausunnoillaan, hän voi olettaakin olevansa Venäjän valtion suosikkipuudeli lännessä.

Niinistö voisi joskus miettiä, miksi hän niin raivokkaasti haluaa seurustella sotarikoksia, poliittisia murhia ja hyökkäyksiä Eurooppaan tekevän valtion diktaattorin kanssa. Päivän Hesarissa oli hyvä juttu Venäjän uusimmista hyökkäyksistä Euroopassa kun Skripalien murhatutkimuslaboratoriot Hollannissa ja Sveitsissä ovat joutuneet hyökkäyskohteiksi.

Venäjän salamurhista ulkomailla vastaa Putin, samoin kuin Venäjän muista hyökkäyksistä Eurooppaan. On oksettavaa katsoa miten Putin valehtelee hymyillen murhaepäiltyjen agenttiensa taustoista vaikka uutta tietoa niistä tulee kiihtyvällä vauhdilla nyt kun myös Bellincat-ryhmä on iskenyt tutkintaan kiinni.

Mutta, onneksi presidenttimme viihtyy niin hyvin Putinin seurassa ja ai että meillä on mukavaa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Moni suomalainen ei usko Suomen puolustusvoimiin kuten Niinistö.
Yli 70 vuotta on puolustusvoimat hoitaneet tehtävänsä vahvan Neuvostoliiton uhkaavista ajoista nykyiseen rauhallisuuteen jossa Venäjä jää kehityksestä jälkeen jokainen päivä.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Mistä Venäjän uhka kun juuri oli lehdessä Danske Bankin raahanpesusta jossa oli osallisena Putinin lähipiiriä.
Jos venäläiset eivät itsekään usko maahansa eikä siihen sijoita niin mitä se kertoo Venäjän tulevaisuudesta.
Niinistö on ehkä tajunnut sen vaan sitä ei voi sanoa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Länsi-Eurooppa on "ruotsittunut", eli ellet ole meidän kanssa samaa mieltä, eristämme sinut emmekä puhu emmekä neuvottele sinun kanssasi.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tässä joukossa aikuinen, joka ei sorru lapselliseen niskojen nakkeluun ja joka osaa suhtautua käytännöllisesti asioihin. Hän tietää, että Venäjän, USA:n ja Kiinan pomot ovat vaikutusvallaltaan maailman mahtavimpia henkilöitä, joiden kanssa ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta joihin on järkevää pitää suhteet yllä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niinistö on kyll yllänyt minut positiivesti presidentti kaudellaan! Harmi kun ei voi jäädä kolmatta kautta elleivät keksi jonkun poikkeusäännön!!

Paras presidentti minun elinaikana ja kekkosen jälkeen kaikista! Jos näin voi
sanoa kun elämme eri aikakautta kuin ennen.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Valitaan poikkeuslailla kuten Kekkonen aikoinaan, eiks niin :D

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

On ihmisillä murheet, kun presidentin suhteellisen hyvät välit itäiseen naapuriin, joka ikäväksi heittäytyessään voisi olla todella ilkeä ja tuhoisa Suomelle, aiheuttavat mielipahaa. Toimivia välejä tarvitaan ihan kohta, kun Syyrian sota todennäköisesti eskaloituu uudelleen länsiliittouman ja Venäjän johtaman liittouman väliseksi kuumaksi konfliktiksi. Uskottava puolueeton asema on vahvojen vastakkainasettelujen aikana kaikkein edullisin ainakin, jos sitä vertaa toisen blokin maantieteellisenä eturintamana olemiseen.

Risto Koivula

Kukaan ei ole erehtymätön...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jos Putinin hallinto kehuu sinua, olet tehnyt jotain väärin. Tämä on vakaa mielipiteeni. Niinistön lausunnot Venäjästä ovat ristiriitaisia, välillä hän on länsieurooppalaisessa rintamassa, välillä sooloilee. En menisi niin pitkälle kuin Majuri Niinistön kritisoinnissa, mutta olen iloinen että äänestin Torvaldsia.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Mitähän Putin on tehnyt väärin kun on aina kehunut suomea koko vallassa olo ajan.
Pulterin kannattais uhata suomea ydinaseilla niin Pekka tuntis olonsa normaalix.

Tapani Niittyaro

Niinistöllä lienee hieman samaa otetta naapuriin kuin Urkilla aikoinaan. On helpompaa pitää Suomen puolta saunan lauteilla ja illallispöydässä kuin juoksuhaudoissa joka lienee toinen vaihtoehto.

Kuitenkin Urkin ETYK ja Väiskin lihatiski kaatoivat koko Neukkulan rakennelman. Saas närhä kui ny käy? Mikä tiski nyt seuraa Väiskin tiskiä?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä Sputnikin juttu aiheesta. On mielestäni erikoista, etteivät suomalaiset lehdet ole tätä uutisoineet.

https://ru.sputnik-news.ee/politics/20180916/12709...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset