Åkesson maahanmuuttajista: he eivät sovi Ruotsiin

Ruotsissa kohistaan vaalipäivän aattona ruotsidemokraattien puheenjohtajan Jimmie Åkessonin esiintymisestä Sveriges Televisionin (SVT) vaaliväittelyssä eilen illalla. Åkesson sanoi kiihdyksissään, etteivät maahanmuuttajat saa Ruotsissa töitä, koska "eivät sovi Ruotsiin" ja "eivät ole ruotsalaisia."

Åkesson on pyrkinyt karsimaan natsiretoriikkaa puolueensa ohjelmista ja erottanut suuren määrän öyhöttäjiä puolueestaan. Vaalikampanjassa hän on esiintynyt tähän asti maltillisesti, mutta tuliko eilen ruotsidemokraattien todellinen linja esiin?

Lähetyksen juontaja ei voinut muuta kuin ottaa etäisyyttä Åkessonin lausuntoihin suorassa lähetyksessä. SVT:n toimintaa ohjaa nimittäin "demokratiapykälä," jonka mukaan ulos ei saa päästää mitä tahansa.

Gallup-menestyksestään humaltuneet ruotsidemokraatit vaativat tuon selkkauksen johdosta SVT:n tapaamiseen, joka alkaa näillä hetkillä. Puolue vaatii SVT:ltä anteeksipyyntöä ja uhkailee sitä toimenpiteillä, joita puolue tietysti voi toteuttaa, jos vaalien tuloksena vaikutusvalta julkisen palvelun yleisradioon kasvaa.

Äärioikeisto on ennustanut itselleen jopa yli 30 prosentin kannatusta huomisissa vaaleissa. Olen pitänyt ruotsalaisia tolkun ihmisinä, ja nyt sitä tolkkua kysytään.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/WL5v6K/sd-kallar-svt-till-mote-efte…

EDIT: En ole varma, missä tämänpäiväinen tapaaminen järjestetään

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu