Sinisten apartheid

Populistipuolue Siniset haluaa jakaa Suomen asukkaat kahteen kastiin sosiaaliturvan suhteen: Suomen kansalaisiin ja muihin. Tuo muistuttaa Etelä-Afrikan vanhaa apartheid-järjestelmää, jossa ihmisillä oli asuinmaassaan eri oikeudet heidän rotuunsa perustuen. Vain valkoiset asukkaat olivat apartheid-järjestelmässä Etelä-Afrikan kansalaisia. Sinisten ehdotus edellyttäisi perustuslain muutosta, johon tuolla marginaaliporukalla ei onneksi ole rahkeita.

Sinisten ulostulo kuvastaa sitä hätää, jossa nuo persuista eronneet loikkarit ovat. Jollain, vaikka millä älyttömyydellä, pitäisi lehteen päästä. Heti erottuaan persuista vuosi sitten Siniset yrittivät irtisanoutua muukalaisvihasta ja maahanmuuttoöyhötyksestä, mutta nyt on ehkä sitten huomattu, ettei kokoomuksen ja keskustan tienoilla ole ylimääräistä tilaa. Nyt Siniset haluavat olla persumpia kuin persu itse.

Todella epätoivoinen yritys saada kannatusta on myös Sinisten Sampo Terhon sotkeutuminen mahdollisesti vireillä olevaan rikostutkintaan Portugalissa. Eteneekö urheilijoiden asia sillä, että epäsuosittu populistipoliitikko tavoittelee sillä itselleen myönteistä julkisuutta? No ei varmaankaan. Rikostutkinta ei urheiluministerin sekaantumista kaipaa, oikeusviranomaisten yhteistyöstä ulkomaalaisten kollegojen kanssa vastaavat aivan muut ministerit.

Voi hyvin olla, että Linda Pelkosen ennustus toteutuu, ja Siniset sulavat osaksi persuja. Se voisi olla äänestäjien kuluttajansuojan kannalta hyvä asia. Populistien päät törmäisivät tuossa sulautumisessa vähän yhteen, mutta kun kaikki ovat häikäilemättömiä opportunisteja, niin eiköhän siitä jonkinlainen sopu lopuksi syntyisi.

https://www.uusisuomi.fi/urheilu/256648-jarkyttynyt-sampo-terho-lahetti-…

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256659-siniset-sosiaaliturva-kansalaisu…

jounisnellman
Sosialidemokraatit Espoo

Kokenut ja monessa liemessä keitetty maailmanmatkaaja jo 17-vuotiaana. Loistava tulevaisuus takanapäin. (No joo todella entinen) urheilija, bändin jätkä ja juristinakin uraa tehnyt. Liian monta rautaa tulessa, tänä päivänä osaan jo huilata lukutoukkana. En gång kamrat, alltid kamrat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu