Uusliberalismia

Vaarallista puhetta, Halla-aho

"Seuraava siirtolaisaalto pitää pysäyttää, ei majoittaa," yllyttää persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho Verkkouutisissa. Hän viittaa vuoden 2015 pakolaisaaltoon ja haluaa nyt herättää mielikuvan sotaa pakenevien miesten, naisten ja lasten vangitsemisesta jonnekin taivasalle. Hän syyttää "maahan jääneitä" väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Tällaisen vihanlietsonnan pohjalta toimii Suomessa kokonainen puolue. Mukana on pettyneitä, jolle millään ei ole mitään väliä. Ei totuudella, ei inhimillisyydellä, ei millään. Yhden miehen väkivaltafantasiat ovat luoneet kokonaisen uskonlahkon, jolla on paljon tahdottomia seuraajia täällä Puheenvuorossakin.

Tuo pelle jaksaa öyhöttää, vaikka tänä vuonna Eurooppaan on tullut "laittomasti" luokkaa 50,000 ihmistä, eli promillen kymmenesosa Euroopan väestöstä. Vaan Halla-ahon mielestä näköjään yksikin on liikaa, kun kysymys on väärän värisistä.

Mikä tässä kiehtoo? Puolustuskyvyttömiä kohtaan käytettävä väkivaltako, kuten Mestarin aiemmissa kirjoituksissa? Itä-Eurooppalainen hirmutekojen perinne ja sen päivittäminen nykyaikaan? 

No joo, täytyy tästä lähteä koiralenkille. Harakantien moskeijan, itämaisen ruokakaupan ja iranilaisen ravintolan ohi. No joo onhan siinä ulkomaalaisen näköinen porttolakin, joten pitäisi kai olla huolissaan.

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-seuraava-siirtolaisaalto-pi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (152 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Rajalta käännytys ei ole passitus vankileirille.

Ei minuakaan päästetä vaikka USA:an ilman matkustusasiakirjoja.

Onko demarit menneet jo helteistä aivan sekaisin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei minuakaan päästetä vaikka USA:an ilman matkustusasiakirjoja."

Juu, kovaa se on.
Kovaa se on ollut ennenkin.

Kun Hitler vainosi euroopan juutalaisia, niin harva niistä sai turvapaikkaa mistään. Muutamat rikkaimmat, niillä joilla oli varaa väärennettyihin papereihin, matkan rahoittamiseen ja itsensä elättämiseen uudessa paikassa saivat turvapaikkoja vapaamielisissä maissa, kuten Sveitsissä ja USA:ssa. (USA oli silloin vielä liberaali ja vähemmän kansallismielinen) Loput juutalaiset, ne joilla ei ollut varaa papereihin ja matkustamiseen, ne tuhottiin tuhoamisleireillä.

Mitenkähän Pekalle kävisi jos maa miehitettäisiin ja edessä olisi komennus Siperiaan tai kuolema?

No Pekalla taitaa jo olla monen maan passit valmiina piironginlaatikossa, varmuuden vuoksi.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

itseasiassa saksa tarjosi juutalaisia ympäri maailman vastaanotettavaksi, ei kelvannut, eikös tuolla atlantikin valtamerillä oikeen jokunen haka- ja punaristein varustettu laivakin seilaili ruuma täynnä juutalaisia joille ei sallittu pääsyä mihinkään, veivät sitten takaisin saksaan.

israeliinkin yrittivät juutalaiset viedä, mutta liittoutuneet estivät senkin, samoin kuin punaisen ristin pääsyn kolmannen valtakunnan alueelle.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #43

"israeliinkin yrittivät juutalaiset viedä, ..."

Ei Israelia ollut silloin olemassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

Se maa-alue kyllä oli jo silloin olemassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

Tuosta en ole koskaan kuullut mitään.

Sensijaan siitä on puhuttu miten raharikkaat juutalaiset pakenivat henkensä kaupalla, vaikkakin omaisuutensa menettäneinä, mutta kyllä heitä silti otettiin vastaan, ainakin Sveitsissä ja USA:ssa.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #45

aika nihkeästi usaankin ottivat, mutta ottivat kyllä, saksalaisten tarjoamia muistaakseni eivät ainuttakaan, vastaavasti englantilaiset taisivat käännyttää israeliin pyrkineitä laivoja.

voittajat saavat kirjoittaa historien, joten eipä noista kauheesti haluta huudella, kuten ei muistakaan julmuuksista joihin liittoutuneet sodassa ja sen jälkeen sortuivat, aika monta siviiliäkin tarkoituksella näännytettiin nälkään itse eisenhowerin käskystä,
elukoiksi vielä sanoi heitä kun osastonjohtaja oli tiedustellut välitöntä ruoka-apua parille miljoonalle huostaan otetulle siviilille.

punaisen ristin pääsy natsisaksaankin estettiin sotatoimien uhalla, kun saksa kerjäsi ruoka- ja lääkeapua varsinkin puolan vankileirien avustamiseksi.

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Ruotsin sosialistihallitus käännytti maahan pyrkivät juutalaiset kylmästi takaisin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #129

"Ruotsin sosialistihallitus käännytti maahan pyrkivät juutalaiset kylmästi takaisin."

Eiväthän ne mitään oikeita sosialisteja.
Natseja ne oli.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #130

Ruotsiin kyllä evakuoitiin lähes kaikki Tanskan juutalaiset, että kyllä Ruotsi auttoi. Pohjoismaat Norjaa lukuunottamatta onnistuivat suojelemaan juutalaisväestönsä melko tarkasti.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rescue_of_the_Dani...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #134

"Ruotsiin kyllä evakuoitiin lähes kaikki Tanskan juutalaiset."

Ruotsi otti nihkeästi vastaan Juutalaisia, vaikka Suomesta kyllä kelpasivat lapset pakolaisiksi. Toki aikuisetkin olivat tervetulleita.

Ruotsi oli käytännössä natsivaltio siksi että siellä hyvin laajasti hyväksyttiin Hitlerin rotuopit. Olivathan ruotsalaiset itse valittua kansaa.

Toki näitä rasismioppeja ei siellä Ruotsissa toteutettu kovin tarkasti, olivathan suomalaisetkin rotuoppien mukaan alempaa, ei arjalaista rotua, vaikka kelpasivatkin tappamaan venäläisiä saksalaisten puolesta.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #135

Otti nihkeästi tai ei niin otti kuitenkin. Tanskan 7800 juutalaisesta 7220 evakuoitiin Ruotsiin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #130
Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Halla-aho huomauttaa, että edes kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita henkilöitä ei pystytä tehokkaasti poistamaan maasta.

– Maahan jääneiden työllistyminen on äärimmäisen heikkoa, mikä kasvattaa toimeentulotukimenoja, ja he syyllistyvät suhteettoman usein väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Myös terrorismin riski kasvaa, kuten Turun tapaus vuonna 2017 osoitti, hän sanoo."

Jouni Snellman, mikä Halla-ahon edellä sanomassa ei mielestäsi pidä paikkaansa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tyhmä kysymys, kun ongelma on lähinnä se, miten varsinkin Suomen tyhjenevälle maaseudulle saadaan porukkaa houkuteltua lisää.

Miten sinäkin, asiallisesti itseäsi ilmaiseva ihminen, voit lähteä tuollaiseen leimaamiseen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tyhmä kysymys, kun ongelma on lähinnä se, miten varsinkin Suomen tyhjenevälle maaseudulle saadaan porukkaa houkuteltua lisää."

Ovatko maahanmuuttajat jääneet maalle asumaan vaii pyrkivätkö pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun lähelle sukulaisiaan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #12

Joo, kyllä sopii uskoa että maaseudun asuttajiksi ei pakolaisista ole. Ainakaan siinä mielessä että hankkisivat sieltä elantonsa. Ainahan jokunen tietysti löytää paikkansa sieltäkin, tämä ihan siltä varalta että jollekin tulee kumminkin mieleen televisio-ohjelma eräästä maatalouslomittajasta.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Jouniko meinaa maaseudulle asuttaa tunkeutujat!? Tämä kävisi hyvästä vitsistä muuten, mutta hän ilmeisesti on tosissaan, eikä siksi naurata, muu kuin tyhmyys.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #31

No niin kuin johonkin blogiin kommentoin niin Suomeen mahtuisi helposti tuplaten ihmisiä. Kyllä jokunen maallekin mahtuisi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

No ei se mahtumisesta kiinni liene. Käsittääkseni ylivoimaisesti suurin osa heistä ei maalle halua jäädä eli vaikea käsittää miten Snellman tuota todellisuutta muuttaisi - epäilen että tuskin mitenkään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #34

"Vaarallista puhetta, Halla-aho"

Ei ole, realismia.

"Seuraava siirtolaisaalto pitää pysäyttää, ei majoittaa," yllyttää persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho Verkkouutisissa.

Yllyttää? Tämä lause olisi ollut ok jos olisit käyttänyt vaikka sanaa toteaa.

"Hän viittaa vuoden 2015 pakolaisaaltoon ja haluaa nyt herättää mielikuvan sotaa pakenevien miesten, naisten ja lasten vangitsemisesta jonnekin taivasalle. "

Vokeissa tällä hetkellä on se 11 500 turvapaikanhakijaa joista 9000 on se kielteinen lappu kourassa joten vuosi 2015 meni oikein, kyseessä on elintasosiirtolaisten aalto, he eivöt siis pakene sotaa vaan etsivät parempaa toimeentuloa ja elämää (ihan ok sinänsä), taivasalle vangitseminen, ööh, eu:kin puhuu maihinnousukeskuksista ketään ei olla paiskaamassa piikkilankojen taakse vaikka jonnekin metsään ...

Hän syyttää "maahan jääneitä" väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Hän taas toteaa tilastolliset faktat joista voi toki olla sikäli eri mieltä eli mikä on paljon ja mikä on vähän.

"Tällaisen vihanlietsonnan pohjalta toimii Suomessa kokonainen puolue. "

Halla-aho ei lietso vihaa enkä ole nähnyt koskaan tai missään perussuomalaisissa vihanlietsontaa. Joissan ääriyhdistyksissä voi tällaisia piirteitä toki nähdä, ei perussuomalaisissa.

"Mukana on pettyneitä, jolle millään ei ole mitään väliä. "

Jäseniä on se 10 000 ja rapiat joten voi joku moinenkin jäsen olla en ole kuitenkaan
teoreettisesta moisesta jäsenestä koskaan kuullutkaan.

"Ei totuudella, ei inhimillisyydellä, ei millään. "

Perussuomalaisia voi syyttää vaikka inhorealismista vs. vaikka vihreiden tunnepolitiikka jos lauseesta koittaa etsiä jotain tolkkua.

"Yhden miehen väkivaltafantasiat ovat luoneet kokonaisen uskonlahkon, jolla on paljon tahdottomia seuraajia täällä Puheenvuorossakin."

Melkoinen solvaus jossa ei edes perää itsekin olen usein kriittinen omiakin kohtaan kun sellaista ihmistä nyt ei olekaan jonka kanssa olisi kaikesta aina samaa mieltä saati että sama pätisi politiikkaan, poliittisiin kannanottoihin.

"Tuo pelle jaksaa öyhöttää, vaikka tänä vuonna Eurooppaan on tullut "laittomasti" luokkaa 50,000 ihmistä, eli promillen kymmenesosa Euroopan väestöstä. "

Taas omituinen solvaus kaikkein hölmöintä mallia jossa saadaan joku luku näyttämään pieneltä kun verrataan sitä vaikka Saharan hiekanhyvien, taivaan tähtien määrään. 50 000 on Salon väkiluku ja on vaikea käsittää mitä epäselvää laittomassa maahanolijassa on, oli niitä yksi vai miljoona laiton on laiton ja tulee täten palauttaa kotimaahansa. (sivuutan tässä luvun 50 000 muutoin)

"Vaan Halla-ahon mielestä näköjään yksikin on liikaa, kun kysymys on väärän värisistä."

Solvaus jossa lakikaan ei todellakaan ota kantaa ihonväriin vaan jonka mukaan todellakin jokainen laittomasti maassa oleva on liikaa ja tulee palauttaa kotimaahansa mitä epäselvää tässä voi olla?

"Mikä tässä kiehtoo? "

Kansainvaellukset eivät kiehdo vaan ovat väestöräjähdyksestä johtuva fakta ja johon varautumisesta tässä on kyse.

"Puolustuskyvyttömiä kohtaan käytettävä väkivaltako, kuten Mestarin aiemmissa kirjoituksissa? "

Nyt meni yli hilseen mutta jos tulija on keskimäärän nuori mies miten hän on puolustuskyvytön?

"Itä-Eurooppalainen hirmutekojen perinne ja sen päivittäminen nykyaikaan? "

Hirmutekoja on historiassa tehty maassa kuin maassa katso vaikka dokumenttia Ruotsin demarien aatehistoriasta

https://dokumentar.samtiden.nu/

"No joo, täytyy tästä lähteä koiralenkille. Harakantien moskeijan, itämaisen ruokakaupan ja iranilaisen ravintolan ohi. No joo onhan siinä ulkomaalaisen näköinen porttolakin, joten pitäisi kai olla huolissaan."

No tähän ei ole kommentoimista.

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-seura......

edit:

Oho tämä meni näköjään ihan väärään kohtaan, mutta olkoon nyt vaikka tässä tarkoitus oli laittaa Jounin #36 vastaukseksi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #48

"Ei ihme, että Neuvostoliitto hajosi. Pakko ajatella samoin luo pelkoa ja tukahduttaa yhteiskunnan. Toisinajattelijoiden tehtävä on usein laukoa sellaisia asioita ja totuuksia, joita muut eivät uskalla tai osaa sanoa."

Laura Huhtasaari blogissaan 6.8.2018

: )

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #48

"Toteaa..." - ei hyvän tähen, mikä sulttaani tuo sinulle on? Ja peukuttajat perässä...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #34

"Suomeen mahtuisi helposti tuplaten ihmisiä."

Kyllähän tuollaiset puheet olisivat vähintään yhtä vaarallisia kuin Halla-ahon puheet, jos joku vakavasti otettava sellaisia esittäisi.

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri Vastaus kommenttiin #34

Suomessa ei ole vain kahta aluetta, Helsingin seutu ja maaseutu. On kasvukeskuksia, taajamia, maakuntakaupunkeja, teollisuusalueita, turismialueita, metsiä ja maatalousalueita. Kaikkialle on tullut maahanmuuttajia, siirtolaisia, pakolaisia, paluumuuttajia ja turvapaikanhakijoita. Hyvin pärjätään. Kaikki maahanmuuttajat eivät suinkaan haikaile muuttaa pääkaupunkiseudulle. Suomalaiset nuoret muuttavat paljon enemmän.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

aika erikoista, että pidät paljasta tosiasiaa, "tuollaisena" leimaamisena, oma kirjoituksesi kuitenkin on lähinnä just leimaamista ja hyvinkin tunnepitoista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Esimerkiksi Halla-ahon väite terrorismin uhan kasvamisesta on perustelematon, joskaan ei välttämättä perusteeton. Jos Turun puukotustapaus Halla-ahon väittämän mukaisesti todistaa riskitason nousua, herää kuitenkin mielenkiintoinen kysymys siitä, mihin tuo riskitaso korreloi. Käsittääkseni turvapaikanhakijoita oli tuolloin maassa huomattavasti vähemmän, kuin vuotta paria aiemmin.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #47

sallitaanko pikkasen sattumanvaraisuutta sekaan, jos se sitten sillä kuittaantuisi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Sattumanvaraisuus, pienikin, kumoaisi tehokkaasti Halla-ahon väitteen ja tekisi siittä myös perusteettoman. Kyse on yhdestä tapauksesta, jonka hän väitti osoittavan riskitason kohonneen. Jos tuo yksi oli sattuman ohjailema, se ei todista riskitasosta mitään.

Lisäys: Riskitaso saattaa toki olla historiallisesti katsottuna hyvinkin korkea. Protestoin vain Halla-ahon esittämää perustelematonta (ja todennäköisesti perusteetonta) väitettä vastaan.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #53

samaa mieltä, ei todistanutkaan, ei kumpaankaan suuntaan

vaan onpahan kuluva kesäkin kuulemma todistamassa ääri-ilmiöiden lisääntymisestä ja ennustamassa tulevaisuutta,
vaikka kyse siinäkin on yksittäistapauksena puhtaasta sattumasta joka ei todista yhtään mitään.

mielipalakuvapeliä

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #53

Max,

Vuoden 2015 kansainvaellukseen kuuluneet ovat tehneet Suomessa muitakin henkirikoksia, joita ei kuitenkaan ole tuomittu terroristisina tekoina. Onko uhrille ja hänen omaisilleen suurikin lohdutus, jos henki viedään eri rikosnimikkeellä?

Riskitasosta varsinaisen terrorismin suhteen lienee paras tuntuma Suojelupoliisilla, joka ei tuo julkisuuteen kaikkea tietoonsa saamaa.

Et voine väittää, että Suomen sisäinen turvallisuus olisi parantunut 2015 maahanmuuttoaallon ja sen peruina Suomeen laittomasti jättäytyneiden, tai esimerkiksi Lähi-Idästä palanneiden ISIS -taistelijoiden ansiosta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Kysymyksesi tuntuvat lähinnä absurdeilta, kun huomioi niiden olevan kommentti tekstiin, joka päättyy: "Riskitaso saattaa toki olla historiallisesti katsottuna hyvinkin korkea. Protestoin vain Halla-ahon esittämää perustelematonta (ja todennäköisesti perusteetonta) väitettä vastaan."

Lienet projisoinut minuun jotain omia olettamia, sen sijaan että olisit lukenut kirjoittamani?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Jouni,

Kysymys ei liene tyhmä vain siksi, että et pysty osoittamaan Halla-ahon väitteitä perättömiksi.

Miksi Suomen maaseudun tyhjeneminen ihmisistä olisi sinänsä ongelma? Historiallisessa katsannossa siellä on kauan asunut porukkaa paljon nykyistä vähemmänkin.

Ongelma on maaseudun pitäminen taloudellisesti elinkelpoisena, mitä ei lainkaan ratkaise väestötappiokuntien asuttaminen sosiaalisin tulonsiirroin rahoitettuna. Sitä paitsi, houkutteluista huolimatta kokemuksen mukaan kaikki sosiaaliturvan perässä Suomeen hakeutujat asettuvat asumaan mieluiten pääkaupunkiseudulle, eikä lakien mukaan heitä voi kieltää sinne muuttamasta.

Mitä tarkoitat leimaamisella? Mielestäni viittaan faktoihin, joista on tilastollista näyttöä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Varmasti mielestäsi viittaat faktoihin, joista on tilastollista näyttöä. Viittasit kuitenkin Halla-ahon tekemään johtopäätökseen koskien terroritekojen riskiä, jota ei parhaalla tahdollakaan voi pitää tilastollisesti perusteltuna.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #67

Tilastollinen tapahtumien a posteriori -tarkastelu ei kerro kaikkea riskistä. Milloin Suomessa tehtiinkään edellinen terroriteko ennen Turun puukotusta? Poliisin valppaudella, lisätyillä resursseilla ja hyvällä tuurilla on saatettu toistaiseksi säästyä enemmältä, mutta riskit ovat silti edelleen todellisia.

Mutta hyvä on, laajennetaan sitten riski koskemaan integroitumattomien maahanmuuttajien tekemiä kaikkia henkirikoksia.

Ks. http://www.supo.fi/www.supo.fi/julkaisut/1/1/radik...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Tilastollinen tapahtumien a posteriori -tarkastelu ei kerro kaikkea riskistä.

Hyvä että olemme siitä yhtä mieltä. Sitähän minä olen useamman kommentin voimin tuossa yllä todistellut. Kannattaisi ajatuksella lukea mitä se Mestari kynästään kylvää, ennen kuin lähtee julkisesti tukemaan hänen väittämiään. Ei hän sentään erehtymätön ole. Säästyisit selittelyltä ja maalitolppien siirtelyltä, johon nyt ryhdyit. Olisit vain kantanut häpeän harkitsemattomasta tuen osoituksesta suoraselkäisesti.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #76

???

Kuka on väittänyt ketään erehtymättömäksi?

Ja mitä tulee Suomen sisäiseen turvallisuuteen ja sen riskeihin, pysyn arviossani enkä edelleenkään pidä hallitsematonta maahanmuuttoa suotuisana tekijänä sille.

http://www.supo.fi/instancedata/prime_product_julk...

Vuoden 2015 kansainvaelluksen hoitaminen oli taitamaton ja erittäin kalliiksi tuleva virhe Juha Sipilältä ja tuolloiselta sisäministeri Petteri Orpolta, sen laskun loppusumma karttuu yhä eikä sitä maksajille kerrota. Dublinin sopimusta olisi kannattanut noudattaa siten, kuin se on neuvoteltu ensimmäisen EU:hun tulomaan osalta eikä ottaa hövelisti hoitaakseen 32 000 ihmisen asioita pitkän kaavan mukaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #79

Esitit sitaatin Halla-ahon tiedotteesta. Selvästikin pidit silloin kirjoitettua paikkansapitävänä. Kirjoitit jopa kommentissa #66 Jounille, "et pysty osoittamaan Halla-ahon väitteitä perättömiksi". Minä osoitin ja pääsimme käsittääkseni yksimielisyyteen, että Halla-ahon johtopäätöstä ei pysty tilastollisesti (tai muutenkaan) perustelemaan. Siksi huomautin, että kannattaisi ensin arvioida Halla-ahon väitteiden todenperäisyys. Hänkin on erehtyväinen. Nyt jouduit osaltasi kantamaan vastuun tuosta kansankiihotukseen tarkoitetusta päättömästä väittämästä.

Itse en osaa arvioida mikä olisi kannattanut 2015-2016. Itseäni lähinnä harmittaa ettei ole avoimesti kerrottu miksi päädyttiin valittuun toimintamalliin. Mikäli valituilla toimilla vältettiin muodollinen taakanjakosopimus, saattoi se hyvinkin kannattaa ainakin taloudellisesti. Suhteessa populaatioonhan tuolloin tuli muistaakseni niin Ruotsiin kuin Saksaankin tuplasti enemmän turvapaikanhakijoita. Italiasta ja Kreikasta nyt puhumattakaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #85

Olet nyt jostain syystä kovin fiksoitunut tuohon n= 1 tilastomatematiikkaan, vaikka esimerkiksi Suojelupoliisi linkittämissäni katsauksissa näkee asian laajemmin kuin vain tuota Turun yksittäistapausta koskevana, ja sen uhka-arvion mukaan riski on edelleen kohonnut. Halla-ahon väite ei sentään ole päätön, jos hän väittää asiallisesti samaa kuin Suojelupoliisi – sekin sitten tarkoittaa omat tiedotteensa kansankiihotukseen?

Salailu 2015–16 tapaan ei kuulu avoimeen yhteiskuntaan, ja Arto Luukkasella on siitä kannatettava ehdotus: http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2591...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #89

Itse väitit, ettei Halla-ahon väitteitä voitu osoittaa virheelliseksi. Osoitin yhden väitteistä virheelliseksi. Siinä kaikki. Sinähän tätä nyt ylläpidät yrittämällä klassista maalitolppien siirtelyä. Halla-aho esitti päättömän väitteen, että Turun terroriteko olisi todiste kohonneesta riskitasosta. Tuo olisi voinut sattua, vaikka riskitaso olisi laskenut. En hetheäkään epäile, etteikö riskitaso olisi historiallisesti tarkastellen suhteellisen korkea. Minua vain sapettaa kun ihan fiksuilta tuntuvat ihmiset väittävät selvän puppuväitteen olevan totta. En ymmärrä miksi kiemurtelet kuin mato koukussa, vaikka jo aikaa sitten myönsit Halla-ahon väitteen olevan virheellinen?

En voi uskoa että Suojelupoliisi olisi missään koskaan sanonut, että Turun terroriteko olisi todiste kohonneesta riskitasosta. Käsittääkseni riskiarvio ei edes muuttunut mitenkään teon seurauksena. En käsitä mistä vedit tuon ajatuksen kansankiihotuksesta Suojelupoliisin yhteyteen?

Minua ei niinkään kiinnosta nuo Luukkasen mielenkiinnon kohteet, vaan perusteet päätökselle käyttää Dublin-asetuksen harkintalauseketta sen sijaan että olisi esitetty takaisinottopyyntöjä, joka kuitenkin olisi ollut normaalimenettely. Luukkasen puhe invaasiosta on samanlaista "persubingoa" kuin Halla-ahon väite. Eduskuntavaalikampanja selvästi jo käynnissä...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #67

Tottakai islamilaisen terrorismin riski kasvaa islamilaisen maahanmuuton myötä. Se on sitten eriasia miten suurena uhkana se nähdään verrattuna muihin veritekoihin. Supohan nosti riskiarviota 2015 syksyllä, mutta se ei nostanut sitä lisää Turun terrori-iskun jälkeen, koska se mahtui siihen nousseeseen riskiarvioon.

Itse en näe terrori-iskuja kovinkaan hedelmällisenä pointtina maahanmuuttokriittisyydelle. Se on jäävuoren huippu. Siellä on paljon muita ongelmia taustalla.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #71

Totta. Paljon vakavampi ongelma on Suomen huoltosuhteen huonontuminen kaikkine seurausvaikutuksineen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Tottakai islamilaisen terrorismin riski kasvaa islamilaisen maahanmuuton myötä.

Sitä ei käsittääkseni kukaan täyspäinen kiellä. Halla ahon väitettä, että Turun terroriteko todistaisi riskitason kohonneen, tuo ei kuitenkaan pelasta mitenkään. Halla-ahon väite on päätön - ja vielä tohtorismiehen esittämä, jolloin on vaikea uskoa virhettä tahattomaksi lipsahdukseksi. Hän todennäköisesti vain haki tietoisesti vahvempaa tunnereaktiota esittämällä virheelliseksi tietämänsä johtopäätöksen.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #78

– Maahan jääneiden työllistyminen on äärimmäisen heikkoa, mikä kasvattaa toimeentulotukimenoja, ja he syyllistyvät suhteettoman usein väkivalta- ja seksuaalirikoksiin. Myös terrorismin riski kasvaa, kuten Turun tapaus vuonna 2017 osoitti, hän sanoo."

Yksi isku ei tietenkään osoita mitään. Eihän tekijäkään sanonut kielteisellä päätöksellä olevan mitään vaikutuksia itse tekoon. Toisaalta samaa argumenttia on myös käytetty toiseen suuntaan, että näille ihmisille pitäisi antaa turvapaikka, jotta he eivät radikalisoituisi. Toimittajatkin useaan otteeseen kysyivät tutkinnanjohtajalta, että oliko tämä se syy iskuun. Vastaus oli kielteinen. Populismia se on kaikkinensa.

Kuitenkin on loputon suo alkaa yksittäisiä poliitikkojen yksittäisiä lauseita analysoimaan. Ihan sama oliko professori tai ei. Oliko tämä edes kirjoitettu, vai sanottu?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #86

Halla-aho harkiten ja tiedostaen kammarissaan kirjoittanut. Blogitekstissä linkatussa Verkkouutisten artikkelissa puhutaan tiedotteesta. Halla-aho on sanonut kirjoittavansa hyvin harkiten ja siksi myös kesällä 2017, tultuaan juuri puheenjohtajaksi, ei halunnut perua mitään aiemmin esittämäänsä. Ei Mestari sentään mikään professori ole, mutta ei tuollainen ole mikään vahinko tohtorismieheltä muutenkaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #88

Eh, voi olla harkittuakin, mutta en minä noin mitättömän asian takia lähde häntä tuomitsemaan kaiken sen populismin jälkeen mitä eri puoluejohtajilta on kuultu. Yleinen käsitys on kuitenkin ihan puoluekannasta riippumatta se, että laittomasti maassaolevat voivat olla turvallisuusriski. Olisi ihan kiva nähdä tästä eriteltyjä tilastoja, ettei tarvitse mutulla mennä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #90

Minä taas toivoisin mieluummin että viranomaiset toimisivat niin, että laittomasti maassa oleskelevat poistettaisiin maasta. Mitä ihmeen hyötyä tuollaisesta tilastoerittelystä olisi?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #91

Tottakai näin pitäisi toimia. Ja yksikin rikos on liikaa henkilöltä jonka ei pitäisi olla maassa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #91

"Minä taas toivoisin mieluummin että viranomaiset toimisivat niin, että laittomasti maassa oleskelevat poistettaisiin maasta."

Miksi he käsityksesi mukaan eivät sitten toimi niin?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #99

Aidosti en osaa sanoa. Olisiko byrokraattinen vääristymä, joka aiheuttaa sen etteivät resurssit riitä, vaikka kokonaisuuden kannalta lisäpanostus tuohon luonnollisesti toisi säästöjä? Hallintohimmelimme saa aikaan ihmeellisiä älyttömyyksiä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #117

Tähän olisi tietysti ratkaisunsa, mutta kai niissä sitten on jotain vikaa, kun niitä ei käyttöön oteta.

https://www.suomenuutiset.fi/ville-tavio-palautusl...

– Nykyiset palautuslennot, joissa vähintään kaksi poliisimiestä saattaa yhtä palautettavaa, ovat poliisiresurssien tuhlausta. Lisäksi palautuslento hankaloituu siviilikoneessa liikaa, jos palautettava alkaa käyttäytymään huonosti tai jos ulkopuolinen matkustaja aloittaa protestin, Tavio toteaa.

– Sotilaskoneilla tehtävät massapalautukset olisivat kustannustehokas ja turvallinen vaihtoehto. Poliisimiehiä ei tarvittaisi saattajiksi yhtä paljon ja järjestyksen ylläpito olisi helpompaa. Lento ei estyisi, vaikka palautettava huutaisi kurkku suorana koko lennon, Tavio sanoo.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #118

Minulle ei auennut miksi sotilaskone olisi siviilikonetta turvallisempi tai tehokkaampi? Lähinnä tulee mieleen, että sotilaskoneen lentäminen vieraaseen valtioon vaatinee raskaampaa byrokratiaa, eikä lupaa välttämättä heltiä.

Ehdotus lienee kohdennettu enemmän omille seuraajille, kuin oikeaksi aloitteeksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #120

Onko niin, että palautuksen kohdemaalta on aina saatava etukäteislupa, ennen kuin saattaen maasta poistettavaa kannattaa edes lähteä kuljettamaan? Ts. voiko joutua palaamaan tyhjin toimin saman saatettavan kanssa, jos vastaanottavassa päässä viranomainen kieltää saatettavan pääsyn maahan?

Ylläoleva menettely aiheuttanee oman byrokratiansa viiveineen.

Olen samaa mieltä, että siviilikoneen maahantulo on on yksinkertaisempaa kuin sotilaskoneen (vrt. Suomen Aluevalvontalain teksti valtion ilma-aluksesta).

Jos häiritsevä huutaminen tulee vuorokoneissa matkustajien viihtyvyysongelmaksi eikä siihen käytetä fyysisiä vaientamiskeinoja, lienee yksinkertaisempaa käyttää tarkoitukseen rahtilentoja palautettavien ryhmille. Ei ongelma ole tekninen toimeenpano – kyllä turvallinen lentokuljetus saadaan haluttaessa järjestymään jopa eläintarhojen petoeläimille, saatikka sitten nippusiteissä oleville laittomasti maassa oleskelleille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #126

Rahtikoneissa saattaa hyvinkin olla etuosassa muutamia matkustaja-istuimia, joten niiden hyödyntäminen palautuslentoihin ei kuulosta lainkaan hassummalta. Ei tässä nyt kuitenkaan ole syytä ketään kohdella kuljetettavana eläimenä, säästettäköön se yhteiskunnassamme varusmiesten yksinoikeutena.

Jos Tavion kaavailemia dedikoituja palautuskuljetuksia halutaan järjestää, on maailma pullollaan eri kokoisia matkustajakoneita. Ei sitä varten ainakaan kannata mitään uutta kalustoa valtiolle hankkia.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #133

"Ei tässä nyt kuitenkaan ole syytä ketään kohdella kuljetettavana eläimenä, säästettäköön se yhteiskunnassamme varusmiesten yksinoikeutena."

Entäpä jos tämä riippuu kuljetettavan omasta käytöksestä? Tarjotaan tilaisuutta normaalille reittilennolle sillä ehdolla, että muita matkustajia ei häiritä – tehden selväksi, että vaihtoehtona on karumpi kuljetus samaan määränpäähän.

Kyllähän rahtikoneeseen saadaan ripeästi tilapäisiä penkkejä vaikka koko rahtitila täyteen – eikä tässä sentään business-luokkaa ole syytä tavoitella, vaan kustannustehokkuutta. Logistisena ongelmana asia on paljon yksinkertaisempi kuin juridis-byrokraattisena ja mediatapahtumana. Pääasia on, että henkilökuljetukset lähtevät ja saapuvat perille suunnitellusti. Liian vähän on saatu tähän mennessä aikaan, jos maassa oleskelee edelleen laittomasti tuhansia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #66

Niin, olihan Hitlerkin oikeassa, kun hän sanoi juutalaisten joukossa olevan paljon hyvin toimeentulevia ihmisiä. Minua inhottaa tuo Halla-ahon ennakkoasenne, jonka mukaan maahan tulleet ovat alempiarvoisempia kuin me.

Jos kiistämme maahanmuuttajien ihmisarvon, maaseudun kehittämisestäkään ei tule mitään. Onneksi tämä on vain tämän uuden Jim Jonesin kultin ongelma, joka haluaa kiistää kaikki modernit realiteetit ja elää jossain Impivaarassa keskenään. Suuri enemmistö suomalaisista tuomitsee Halla-ahon puheet eikä halua häntä mihinkään päättävään asemaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #73

Voisitko millään luopua Halla-ahon demonisoinnista ja kuunnella sekä siteerata, mitä hän oikeasti sanoo?

"Minua inhottaa tuo Halla-ahon ennakkoasenne, jonka mukaan maahan tulleet ovat alempiarvoisempia kuin me" – milloin ja missä hän on sanatarkasti sanonut näin? Ymmärtääkseni Halla-aholla ei ole mitään esimerkiksi työperäistä maahanmuuttoa vastaan.

Suomalaiset toivon mukaan äänestävät aktiivisesti eduskuntavaaleissa viimeistään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019. Siitä määräytyvät päättävät asemat ja osaltaan poliittinen elämänmeno taas neljäksi vuodeksi eteenpäin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #77

Tämä on kultin piirissä varmaan oma tieteenalansa, mitä Halla-aho "sanatarkasti" sanoi, ja mitä hän sillä tarkoittikaan. Minulla on vapaus tulkita hänen tiedotettaan juuri kuten äsken tein. Jos Halla-ahon mielestä maahanmuuttajilla olisi ihmisarvo, hän ei alituiseen vaatisi heidän sulkemistaan leireille.

Yksikään muu puolue ei ole valmis hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtamien persujen kanssa ja tämä tehdään hyvin selväksi ennen vaaleja. Tämä on se uusi normaali ; )

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #80

Vapaus tulkita = saa valehdella propagandistisesti?

Halla-ahon ehdotus leireistä koskee käsittääkseni lainvoimaisen kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneita, jotka kieltäytyvät poistumasta Suomesta ja oleskelevat täällä laittomasti. Sen sijaan "maahanmuuttajien sulkeminen leireille" lienee Sinun sepitteesi.

Montako kertaa Sinun mielestäsi kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneella tulee olla oikeus panna vireille uusi hakemus, joka viranomaisten tulee käsitellä?

Hallitusyhteistyöstä Soinin johtamien Persujen kanssa moni sanoi aivan samaa...

Olikohan se Harri Holkeri vai kuka, joka aikoinaan sanoi, että isänmaata voi palvella oppositiostakin käsin.

Pekka Iiskonmaki

#9
Miten Suomi hyötyy miljoonasta lammaspaimenesta?

Muuttakaa demarit verotus sellaiseksi, että Suomeen kannattaa tulla töihin.

Harva haluaa oikeasti tehdä töitä vain muille, kun on oma perhe elätettävänä.

Demareilta on kadonnut johtoajatus duunarin edusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lissabonin sopiuksen periaate on, että turvapaikkaa haetaan siitä maasta, johon EU:n alueella ensimmäiseksi saapuu. Toisaalta Schengensopimus ja Lissabonin sopimus ovat tavallaan ristiriidassa keskenään, joten vallitsee harmaa alue. Schengensopimuksen henkihän on sellainen, että Schengenalueella saa liikkua vapaasti jokainen, joka alueelle on päässyt.

Ainoastaan venäläisten turvapaikanhakijoiden kohdalla tilanne Suomen suhteen on kiistaton. Heitä ei missään nimessä voi käännyttää ilman, että hakemus käsitellään täällä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Lissabonin sopiuksen periaate on, että turvapaikkaa haetaan siitä maasta, johon EU:n alueella ensimmäiseksi saapuu."

- Miten tähän mahtaa suhtautua Dublin-sääntö, jonka mukaan "turvapaikanhakijan perusteet pitää käsitellä EU-maassa, jossa hän hakee ensimmäistä kertaa turvapaikkaa"? (HS 5.8. s.A13)

Euroopan Unionin pykälät ovat ainakin minulle sekamelska, joiden kanssa monimutkaisuusmestaruudesta kilpailevat jenkkifutiksen säännöt ja (ennakkosuosikkina) maakuntahallinnon organisaatio.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Dublinia toki tarkoitin. (Molemmat jossain siellä Atlantilla päin ...)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Henki”? Schengenin vapaa liikkumisoikeus koskee nimenomaisen sanamuodon mukaan Schengen-maiden kansalaisia ja laillisesti alueella oleskelevia. Jos henkilöllä on vasta aikomus jättää turvapaikkahakemus, hän ei ilman asianmukaisia asiakirjoja ole silloin laillisesti alueella eikä saa siirtyillä maasta toiseen.

Sekoitat Dublin-asetuksen ja Lissabonin sopimuksen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu, niin tulin sekoittaneeksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Potaskaa Juha. Ei Schengenin sopimus anna oikeutta liikkua jokaisen vapaasti, joka on alueelle päässyt. Jokaisella pitää olla tarvittaessa matkustusasiakirja ja maahantulon- ja maassa oleskelun edellytykset pitää muutenkin täyttyä. Se on eri asia, joutuuko tarkastettavaksi, kun passintarkastusta ei pääsääntöisesti ole, mutta joutuessaan tarkastukseen pitää pystyä osoittamaan, että on laillinen oikeus oleskella ja liikkua maasta toiseen Schengen-alueen sisälläkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Juha Kuikka, olet mielestäni väärässä, kun väität "Schengensopimuksen henkihän on sellainen, että Schengenalueella saa liikkua vapaasti jokainen, joka alueelle on päässyt." Noin ei ole. Vapaasti voivat schengen alueella liikkua schengen-sopimukseen liittyneet jäsenmaat.

Lähemmin vapaasti kulkemisen perusteista schengen alueella on luettavissa mm. UM:n nettisivulta. Vapaa liikkuminen vaatii oleskeluluvan.
"Schengen-alueen ulkorajaa ylitettäessä jokaisen matkustajan henkilöllisyys todetaan matkustusasiakirjasta matkustajan kansalaisuudesta riippumatta.

Henkilölle, joka hakee viisumia johonkin Schengen-valtioon, myönnetään pääsääntöisesti Schengen-yhtenäisviisumi, joka voimassaoloaikanaan oikeuttaa matkustamaan koko Schengen-alueella.

Lisäksi jonkin Schengen-valtion myöntämän oleskeluluvan saanut henkilö voi liikkua vapaasti Schengen-alueella enintään kolmen kuukauden ajan, jos hän täyttää maahantuloedellytykset ja jos hän ei ole kansallisessa maahantulokieltoluettelossa."
https://um.fi/schengen-alueella-liikkuminen

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Vapaasti voivat schengen alueella liikkua schengen-sopimukseen liittyneet jäsenmaat."

Tähän johtaa valtiototalitaristinen ajattelu.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Olin korjaamassa kirjallista muoto kommenttiini eli "...schengen-sopimukseen liittyneet jäsenmaat." kirjoittamaani oikaisuna, tottakai jäsenmaiden kansalaiset/vakituiset asukkaat, mutta kun olit kirjoittamassa kommenttiani, en siihen pystynyt. Oikaisu sitten tässä.

En ymmärrä mitä tarkoitat. Kysehän on Unionin omista säädöksistä.

Ilkka Huotari

"Ainoastaan venäläisten turvapaikanhakijoiden kohdalla tilanne Suomen suhteen on kiistaton. Heitä ei missään nimessä voi käännyttää ilman, että hakemus käsitellään täällä."

Mitäh? Kyllä voi.

99 a § (6.3.2015/194)
Turvallinen kolmas maa

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/200403...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Vihreitten, vasemmiston ja sossujen puheet ja teot vievät yhteiskunnan kaaokseen, jos menestyvät vaaleissa. Toivottavasti äänestäjän silmät avautuvat vaalikevääseen mennessä..

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ilmeisesti siirtolaisvirta Afrikasta Eurooppaan on suurinta tällä hetkellä Espanjan kautta. Luin, että Saksa suunnittelee rajavalvonnan tiukentamista Ranskan ja Sveitsin rajoilla estääkseen siirtolaisvirtaa.

Halla-aho ei siis ole yksin ajatuksineen Euroopassa.

Ylen uutisoi muutama päivä sitten, että tällä hetkellä Suomessa vastaanottokeskuksissa on kirjoilla 11 400 turvapaikanhakijaa. Näistä 9 000:lla on kielteinen päätös. Aika isolla osalla ei siis ole oikeutta turvapaikkaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Onpas Jouni Snellmanilla rakentava asenne. Halla-aho argumentoi täysin asiallisesti, niin kuin hän on puheenjohtajana tehnyt. Tiettyjen ryhmien yliedustus tietyissä rikostilastoissa on täysin tilastoitu, ja myös poliisin suulla kerrottu. Miten mielestäsi maahanmuuttokriittisen pitäisi keskustella maahanmuutosta kriittisesti, jos maahanmuuton ongelmista ei saa puhua? Pitääkö joka toisessa välissä sanoa, en ole rasisti mutta... Kelpaisiko se?

Minä sen sijaan pidän epäinhimillisenä avointen rajojen politiikkaa, joka on johtanut tuhansien ihmisten hukkumiseen välimereen. Niistäkin kun valtaosa pyrkii mantereelle Eurooppaunelman takia. Ei siksi, että olisi varsinaisesti mitään paossa.

Rinteellä toivottavasti on enemmän kykyä argumentointiin Halla-ahoa vastaan. Rasistikorteilla demareiden duunariäänestäjät alkavat etsiä muita puolueita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Rotutohtorin kanssa ei demarien tule hallitusyhteistyötä tehdä. Jos niin jostain syystä käy, lähden samana päivänä demareista kävelemään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mihin puolueeseen siirtyisit?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #26

Juuri nyt tuntuu siltä, ettei mihinkään.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

No ei Halla-ahon kanssa tarvitse hallitusyhteistyötä tehdäkään. Sen sijaan asialliseen väittelyyn pitää pystyä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #33

Ei kai asialliseen väittelyyn pystyminen ole Halla-ahoon liittyvä asia? Tuohan olisi varsin toivottavaa ihan Halla-ahosta riippumatta, muidenkin kesken. En jää kuitenkaan pidättelemään hengitystä sitä odotellessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Halla-aho keskustelkoon asiallisesti poliisin ja tuomioistuinten kanssa, aika paljon ongelmia on persujen kirkkaimmilla tähdillä niiden kanssa ollut.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #33

Juuri näin , mutta globalistit eivät siihen pysty, tai ainakaan eivät pärjää väittelyssä!

Huvittavin esimerkki oli televisiossa hiljattain, jossa Saska Saarikoski, Ruben Stiller ja joku kolmas suvakkiänkyrä yrittivät lopulta kolmistaan huutamalla ja toinen toistensa päälle kilpaa puhumalla saada Halla-aho sekoamaan konsepteissaan, mutta kävikin aivan päin vastoin!
Halla-aho puhui rauhallisesti ja perusteli lyhyesti, mutta selvästi ja perustellen, myös noita aiempiakin "Jounin ja valtavalemedian" vääristelemiä ja jatkuvasti julkisuudessa toistamia valheitaan, hänestä!

Nautin suorastaan noiden änkyröiden kiemurtelusta ja epätoivosta! Kolme vastaan yksi, mutta Halla-aho voitti heidät 5-0!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #106

5-0! Ihanaa! Onko Halla-aholla mielestäsi yliluonnollisia kykyjä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #110

Ei ole. Mutta osaa keskustella.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #110

Ei hänellä ole yliluonnollisia kykyjä, eikä tarvitsekaan, koska hänen arvostelijoiltaan puuttuu luonnollisia kykyjä, ja ymmärrys elämän lainalaisuuksista ja asioiden suhteuttamisesta omaan ympäristöönsä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Pidän kommenttiasi asiattomana ja loukkaavana. Mikä ihmeen messias tuo Mestari on olevinaan, kun on nähtävästi jopa arvostelun yläpuolella?

Tässäkin ketjussa on päästy yhteisymmärrykseen Halla-ahoa kannattavia myöden, että hän puhui eilisessä tiedotteessaan pehmoisia. Nyt meiltä sitten puuttuu luontainen kyky ja ymmärrys elämän lainalaisuuksista?!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #124

Hetkinen Max! Itse nimittelet Halla-ahoa mestariksi. Eikö se ole häntä kohtaan loukkaavaa ja asiatonta? Vai uhriutumisestako on purkauksessasi kyse? Siitähän meitä Perussuomalaisia aina syytetään,kun puutumme meistä levitettäviin valheisiin.

Kuka on kieltänyt hänen arvostelunsa? Ei kukaan! Asiaton ja valheellinen arvostelu, jota harrastat Jounin ja monen muun ja valtamedian tavoin, on loukkaavaa ja suomalaisten harhaanjohtamista ja sumuttamista. Sitä, jota valtiovaltakin taloudellisesti tukee YLE;n ja mm. MTV;n kautta! Verovaroin!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #138

Onko todella niin, että Mestari on loukkaava lempinimi Halla-aholle? Luulin että häntä fanittavat seuraajat antoivat sen hänelle Homma-foorumilla arvostuksen osoituksena. Vaikka toki käytän sitä sarkastisesti, ei tarkoitukseni ole tehdä pilkkaa Halla-ahosta, vaan niistä jotka pitävät häntä Mestarina. Se on mielestäni hillittömän hauska ilmiö ja Mestarin palvonta ansaitseekin tulla pilkatuksi. Tarkoitukseni ei ole loukata ketään, yhtään sen enempää kuin jos sanon Ilveksen olevan Tampereen kolmanneksi paras jääkiekkojoukke, Tapparan ja Koo-Veen jälkeen.

En ole kirjoittanut että Halla-ahon arvostelu olisi kiellettyä. Päättelin kirjoittamastasi, että hän on arvostelun yläpuolella. Kirjoittamastasi johtuu loogisesti ettei kukaan, jolla on luontaista kykyä ja ymmärrys elämän lainalaisuuksista, voi häntä arvostella. Hän on siis arvostelun yläpuolella, ilmeisesti lahjojensa ja erehtymättömyytensä vuoksi?

Kerrohan missä olen Halla-ahoa arvostellut valheellisesti. Yksikin esimerkki riittää, mutta jos kerran sitä harrastan, niitä lienee lukemattomia. Koitin miettiä, mutta en muista kertaakaan.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #142

Minä ole vanhan koulukunnan kasvatti ja jos minua hyvät ystävät tai tuttavat käyttävät mestari nimitystä, ei se tarkoita että vieraat saavat huudella minulle sillä nimellä. Kiistatonta on, puolustelustasi huolimatta, että käytit sanaa halventavassa mielessä.

Missä kohdin olet arvostellut valheellisesti. Siinä kohdin, joissa olet mennyt valtavalemedian koukkuun ja niellyt sen "uutiset" totuutena.
Esimerkkini ei koske suoraan sinua, syystä joka jääköön mainitsematta, mutta muistamme varmaan hyvin "hihamerkki" gaten. Valtamedian uutisointi siitä oli 99,99 % valetta! Vain tuo yksi sana, hihamerkki, yhdisti sen YLE;n ym. vastuullisen median uutiseen!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #145

Vai että hyvät ystävät tai tuttavat? Voi hyvät hyssykät sentään, mutta olkoon sitten niin. Argumentointisi ei kuitenkaan vaikuta mitenkään siihen oliko oma toteamuksesi asiaton ja loukkaava. Väistely ei ole eduksesi. Olisit joko myöntänyt tai puolustautunut, syyttelemällä väistelemisen sijaan.

Miksi et kertonut esimerkkiä tästä ketjusta, jos kerran harrastan valheellista arvostelua ja tämä ketju kirvoitti väitteen esittämään? Aika kaukaa haettu tuo esimerkkisi. Onko siis argumenttisi, että koska joku on joskus esittänyt valheellisen argumentin, minäkin harrastan samaa?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #147

Ketju, jossa Halla-aho väitti ettei yhtään Ruotsista tullutta olisi tarvinnut ottaa vastaan mm. oli sellainen, jossa valehtelit päinvastaista.
Pääministeri Sipilän on myöntänyt että ei olisi ollut pakko ottaa, mutta otettiin nyt vaan. Ja moni muu.

Käyttäjän PasiRipari kuva
Pasi Ripari

Kuten Toni Pihkola sanoi.

Minusta on todella väsynyttä, että Halla-ahon kimppuun käydään aina niin löyhin perustein. Usein mietin, ovatko Jounit ja Ritalat trolleja, joiden on tarkoitus esittää persujen vastustajat huonossa valossa. Sen sijaan että puhuttaisiin mahdollisimman faktapohjaisesti, tekstit on täynnä kiihotusta, leimausta ja hypesanoja. Puhutaan:

vihanlietsonnasta
totuudesta
inhimillisyydestä
väkivaltafantasioista
tahdottomista seuraajista
öyhöttäjistä
väärän värisistä
hirmuteoista

Yms. Voisiko kerrankin saada tekstin, jossa olisi faktoja edes puolet leimakirveiden määrästä?

Todella ikävää, että tällainen retoriikka kuitenkin joihinkin uppoaa. Medialukutaito nollissa. Enpä tosin tiedä miten tilannetta parantaa, joten kohtuu tyhjä on tämä minunkin vuodatukseni.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lisään tuohon listaan täältä kommenttiketjun puolelta:

sivari
pornokauppa

En minä tietenkään itse näin halunnut, mutta persujen puoluehallitus käski trollata ; )

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #103

Demareille yrittäjyys on tunnetusti kirosana.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Halla-aho on puolueen puheenjohtaja joten ok

-Älä solvaa ihmistä tai yhteisöä. Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.

saa solvata. Silti tämä Jounin blogi on niin harhainen, että

-Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.

kohta voisi poistaa keskusteluohjeista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä osui kohilleen kun sinä kaikista ihmisistä rupesit minulle lakia lukemaan : D

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

No blogisi oli sen verran Ritalan tasoinen mestarinäyte johon ei voi oikein muuta sanoa kun toinen tapa olisi käydä se lause lauseelta läpi ja kirjoittaa jokaisen pisteen jälkeen "ei, väärin, ei, ei ja ei".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #24

No teepä se joutessasi. Mutta kyllä moni hohottaa sille, että sinä rupeat täällä "solvauksista" puhumaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-ahoon ei tepsi suomalaisten huolen ilmaukset. Hän on liittynyt bannonilaisen kapinaliikkeeseen eikä suomalaisten huolet häntä hetkauta. Kaikki se sivistys ja koulutus jonka hän on saanut ei tunnu velvoittavan häntä ollenkaan.
PS puolue on olemassa jotta keinottelijat ja
puolirikolliset saisivat väyliä eliittiin kuten Töölön kellaritkin kertovat. Tämä on yksi osa bannonilaista strategiaa. On tarkoitus käyttää valmiiksi epälojaaleja ja keinottevia tahoja ja nostaa heidät jalustalle. Näin murretaan liberaalien demokratioiden identiteetin tunnollisuus- ja kunnollisuuseetos.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin eikö Halla-ahon haaveena ollut perustaa Joensuuhun pornokauppa? Todella suuri vastuu on myös näillä opetuslapsilla, joita Puheenvuorossakin vilistää.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Eikös tuo pornokauppa ole hyvinkin Pride-henkistä toimintaa, joten sitä suvaitsevaisto voinee sentään pitää lieventävänä asianhaarana? Vai riippuuko se täysin pornon suuntautumisesta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #72

Ei, tässä tapauksessa minä kannatan kyseistä toimintaa. Halla-aho lienee kerryttänyt veronmaksajilta itselleen sen verran pääomaa, että saisi jo ostettua pornokaupalleen komeat tilat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Halla-aholla on konstit niin vähissä, että ei ole enää mitään muuta mahdollisuutta kuin koettaa kiihottaa edes ne muutamat persut äänestämään, sillä tuon puolueen merkitys on täysin kadonnut.

Vieläkö joku persu väittää, etteivät he ole yhden asian puolue?

Johtaja ei osaa muusta puhuakaan, ja lähes kaiiki persujen ulostulot koskevat maahanmuuttoa, no tietysti Huhtasaari itkee kovaa kohtaloaan välillä, ja uhriutua pitää siitäkin, ettei maailma häntä ymmärrä.

Persujen puheet ja touhut onneksi rajoittuvat vain tänne puheenvuoroon, suomen uutisiin ja Halla-ahon face-sivuille, tavallinen äänestävä kansa ei onneksi noista piittaa, eikä edes niitä noteeraa.

Se kansa, joka valitsee seuraavat eduskuntapuolueet on kiinnostunut täysin eri asioista kuin persut, meitä kiinnostaa sote, työllisyys ja talouskehitys, ne ovat asioita, jotka ovat täysin persujen kapasiteetin ulkopuolella, Halla-ahokaan ei halua niistä puhua, koska eihän persuilla ole näihin asioihin mitään annettavaa.

Persuille riittää se vajaa 10% kannatus, se on Halla-aholle sopiva, ja sillä voi sitten oppositiossa riekkua maahanmuutosta kyllästymiseen asti.

Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että persut eivät enää pääse sekoittamaan Suomen päätöksentekoa, se on parasta, mitä persujen hajoamisesta seurasi, ja tämän asian kruunasi Halla-ahon valinta. Tie on tukossa, ja se on meille kaikille erittäin positiivinen asia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Meinaako Snellman pakkosiirtää noi elintasopakolaiset maaseudulle? Eikös sellainen ole ihmisoikeuksien vastaista?
Ja ritala vois kertoa että millä se "meillä on unelma" porukan haave 100 000 turvapaikkaturistia majoitetaan ja elätetään?

Kattokaas muuten juutuupista videoita. Espanjan rannoille rantautuu ihan jatkuvasti isoja moottoriveneitä täynnä terveitä miehiä jotka rantautuu siis täysin laittomasti mutta kenenkään estämättä eurooppaan. Missä EU:n rajavartioporukka luuraa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Halla-aho on kansankiihottaja, se on ollut sitä alusta asti.

Voi olla että Halla-ahosta olisi asioiden hoitajaksikin, mutta sellaista hänestä ei tule ellei hän käytä kansankiihottajan taitojaan, koska vain sillä tavalla hän voi saada sen verran kannatusta että pääsee mukaan myös päätöksentekoon.

Valitettavasti juuri tämä kansankiihotus on syy jonka takia muut puolueet karsastavat yhteistyötä.

Kansankiihottaminen siis sekä auttaa Halla-ahoa pääsemään lähemmäs valtaa, että pitää hänet pois vallan syrjästä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pornokaupan hoitajaksi Halla-ahosta ehkä olisi, mutta ei tuolla hänen asenteellaan mitään "asioita" voi hoitaa. Ei edes Etelä-Helsingissä, siellä voi törmätä vaikka ruotsinkieliseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Törmää todennäköisemmin arabiankieliseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pornokaupan hoitajaksi Halla-ahosta ehkä olisi, mutta ei tuolla hänen asenteellaan mitään "asioita" voi hoitaa."

Se asenne on todennäköisesti vain pintaa, se on vain taktiikkaa, se asenne on vain pidettävä jos hän aikoo niitä ääniä saada.

Todennäköisesti Jussilla on joku fobiatausta, mikä selittää hänen varhaisemmat kirjioituksensa, jotka tosissaan muistuttavat Hitlerin juutalaisfobiaa. Voi olla ettei se fobia ole minnekkään kadonnut.

Sitä ei voi tietää onko se kiihotus mitä Halla-aho nyt harrastaa pelkkää teatteria, vai tuleeko se sydämen palosta, mikä merkitsisi fobian jatkumista.

Jokatapauksessa, olipa sen fobian tilanne mikä tahansa, kun Halla-ahoa kuuntelee, niin, vaikka hän onkin erinomaisen varovainen sanomisissaan, useimmat hänen mielipiteensä kertovat asioiden paremmasta ymmärryksestä kuin mikä on tilanne hänen kannattajiensa osalta, esimerkiksi täällä US:ssa. Tässä suhteessa Halla-aho kyllä eroaa esimerkiksi Huhtasaaresta hyvin ratkaisevalla tavalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Pornokaupan hoitajaksi Halla-ahosta ehkä olisi,..."

Mutta Ritala ehti ensin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kansankiihottajien tunnusmerkistö täyttyy enneminkin Toukon, Emman, Jounin, Ritalan jne kohdalla!

Jos tosiasioiden kertominen perustellusti, ja välittäminen, on kansankihotusta, johan on maailma mallissaan!

Valehtelu, niiden pimittäminen ja salailu, värittäminen ja dramatisointi ym. vastaava ja niiden jatkuva toisto taas, jota em. herrat ja valtamedia mm. harrastavat, jos mitkä, täyttävät kiihottamisen tunnusmerkistön!

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

maahanmuuttajien"uusi aalto"sataa väistämättä politiikan kentällä persujen,kepun vanhoillisten,krisujen ja vanhoillisen kokkarisiiven laariin,,Li Andersson,Emma Kari ja Touko Aalto jäävät mopen osalle,,pelkällä palautuspropagandalla ei pitkälle pötkitä !

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Rajalle pysäyttäminen on lähtökohtaisesti helppoa. Piikkilanka ja tarvittaessa rajavartijan rynnäkkökiväri hoitavat kyllä sen. Toki raja on pitkä, joten paljonhan tuossa menee piikkilankaa ja henkilöstöä. Vaikeaksi homma menee sitten, jos tuota piikkilanka-aitaa ruvetaan raottamaan ja joku pääsee rajavartijaa puhuttelemaan. Halla-aho (yllättäen) ei tainnut sanoa miten niiden kanssa toimittaisiin.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

tarkoitatko asylum tokaisua?

eikös se niin menisi, että jos aidan raosta, tai vaikkapa avointa tietä rajavartijaa rajavyöhykkeellä puhuttamaan päässyt tuon tokaisee, niin hakemus otetaan vastaan ja hakija käännytetään takaisin tulosuuntaansa (sillä oletuksella että hän tuli toisesta turvallisesta maasta, kuten ruotsista tai venäjältä) odottamaan turvapaikkapäätöstä.

maahan rajavartioinnin ohi päästettyä ei voine käännyttää tulosuuntaansa venailemaan pelkällä yksipuolisella sopimuksella.

Toni Rintala

Ranska ei edes ota vastaan hakemuksia vaikka Italiasta tulevat kuinka alysumia huutelee. Näin ollut jo ainakin 3 vuotta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #112

Liittyykö Ranskan toimintatapa jotenkin siihen, miten Halla-aho ohjeistaisi suomalaisia virkamiehiä, tai muuttaisi lainsäädäntöä? En kauheasti yllättyisi vaikka ohjeistaisi rikkomaankin, mutta perustuslaki on vahvasti eri mieltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Itse en tiedä paikkaa, jossa rajavartija tarkastaisi asiakirjoja muualla kuin Suomen maaperällä. Norjalainen saattaa tuon tehdä Suomen puolella, jos tekee. Toki tietoni voivat hyvinkin olla vajavaiset. Millä perusteella rajavartija tekisi mielestäsi päätöksen? Tarkoittanet, että rajavartijalla olisi työparinaan Maahanmuuttoviraston virkamies?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #116

en lähde spekuloimaan yksityiskohdilla, mutta esmes ruotsi pysäytti tulvan ja joka hillitsi sitä myös suomeen, tarkastamalla matkustusasiakirjat jo Tanskan puolella rajaa.

sitä en tiedä ottiko ruotsi vastaan turvapaikkahakemuksia näiltä pyrkijöiltä, vai tekikö suoraan käännytyksen.

mutta Sipiläkin lopulta myönsi, ettei ruotsista olisi tarvinnut päästää suomeen ketään, hän ei kuitenkaan suhteuttanut sitä turvapaikanhakuprosessiin, eli kertonut miten se olisi vaikuttanut sen käytänteisiin.

mutta esmes norja voisi antaa sillä viitteitä, että se teki turvapaikanhaussa pikapäätöksiä venäjää vastaavalla rajallaan, eli käytännössä otti hakemuksen vastaan ja antoi kieltävän päätöksen siinä odotellessa ja käännytti hakijat takaisin venäjälle, käsittääkseni kielteisestä päätöksestä saa sitten valittaa venäjältä käsin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #128

Sitä minäkin olen saarnannut saarnaamasta päästyäni, että turvapaikkapäätöksiä voitaisiin tehdä kahdessa minuutissa, kahdessa tunnissa, kahdessa päivässä ja kahdessa viikossa, sen mukaan kuinka hankalasti arvioitavasta tapauksesta on kyse. Ehkä ne kimuranteimmat kestäisivät jopa kaksi kuukautta. Nopea käsittely on käsittääkseni hakijankin kannalta hyvä asia, niin pääsee sitten taas järjestelemään elämäänsä - täällä tai muualla.

Nykylainsäädännön puitteissa ainut tapa välttää turvapaikkahakemusten käsittely, ainakin käsittelystä vastaavan EU-jäsenmaan selvittämiseksi, on estää potentiaalista hakijaa kohtaamasta Suomen viranomainen Suomessa.

Ei Ruotsin rajavartiosto tai muukaan viranomainen ketään Tanskan puolella kohdannut. Vartiointiliikkeen henkilöstö vain tarkisti junaan pyrkijöiltä paperit. Ruotsi siis ratkaisi ongelman velvoittamalla juna- bussi- ja laivayhtiöitä valvomaan että kaikilla matkustajilla on rajanylitykseen vaadittava matka-asiakirja. En tiedä miten hoitivat sillan ylittävän henkilöautoliikenteen tarkistukset ja estivät jalankulkijoita kävelemästä ajorataa pitkin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Yksikään välimeren takaa lähtenyt "pakolainen" ei löydä omin avuin Suomen vuotavaa länsirajaa. Joka kuukausi noin 500 asyylinvonkaajaa sinne länsirajalle kuitenkin ilmestyy eikä ne ite "afrikasta" sinne kävele.
Ei tarvii tehdä mitään muuta kuin estää kuljetukset euroopan sisällä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Juoksenkin tästä kurkkimaan verhojenraosta talossani asuvia maahanmuuttajia, jotka suureksi harmikseni eivät koskaan aiheuta mitään häiriöitä, vaikka vähän tummanhiveitä ovatkin.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Demarit ja Vihreät haluavat tehdä Suomesta koko maailman sosiaalitoimiston.
Osa demareista pelastaa Afrikkaa, osa Lähi-itää, osa Etelä-Amerikan Niga-
racuaa. Mistä ihmeestä teillä riittää energiaa tuhansien kilometrien päässä
olevien itsenäisten valtioiden ja heidän itsensä valitsemien johtajien
luotsaamien "persläpien" ongelmien halaamiseen ja taivasteluun ?

Milloin Te Suomen Poliitikot alatte taivastella, kertoa nyyhkyjuttuja kaikista
niistä sivullisista siviiliuhreista joukkoraiskauksista terrori-iskuihin ym.,
jotka ovat suoraan aiheutuneet sinisilmäisen rajapolitiikan käytännöistä?
Teillä on vastuu ja kädet nyt jo veressä EU-kansalaisia kohdanneista ihmis-
oikeusloukkauksista kutsumattomien vieraiden kädestä. Erittäin suuri osa
kyseisen invaasion ja massan yksilöistä ei ole eikä tule ikinä allekirjoitta-
maan Teidän Poliitikkojen papukaijamaisesti toistamia eurooppalaisia arvoja
ja tehän ne arvot trodellakin parhaiten tunnutte tietävän...

Edellistä sisäministeri Petteri Orvon Tornion avoimien ovien 30 000 turva-
paikkaturistiporukkaa ei ole saatu työllistettyä ja suurta osaa vieläkään
palautettua järjettömän jopa viidennen uusintavalituksen jäljiltä, miksi ?

Ja näinä "läpinäkyvyyden aikoina" kansalle ei ole vieläkään uskallettu
kertoa koko turvapaikkasirkuksen kustannuksia veronmaksajille, miksi ?

Kuka hitto äänestäisi seuraavissa vaaleissa Demareita saatika Vihreitä,
etenkin kun aivan länsinaapurissa entinen Kansankoti tuskailee monikult-
tuurisen härdellin kanssa, jonka syypäät kuulemma ovat vain Pilli ja Pulla,
edelleenkin !

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No ymmärtämättömät ja net, joiden käsi on tottunut hakeutumaan toisten taskuille - Luulisin!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai niinku kepulaiset ja persulaiset kansanedustaja ja säätiönikkarit?

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #60

Sini se löytää persulaiset kaikkeen pahaan! Kertoisitko jonkin faktan väittämästäsi? Et muuten pysty kun sellaista ei ole!

PS. Ritalat ja Jounit sitten tarttuvat näihin valhe heittoihin ja levittävät niitä totena 24 h vuorokaudessa somessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Ja näinä "läpinäkyvyyden aikoina" kansalle ei ole vieläkään uskallettu
kertoa koko turvapaikkasirkuksen kustannuksia veronmaksajille, miksi ?"

Ehkä sitä ei tiedetä. Aika paljon varmasti maksaa kyllä.

Miten asia pitäisi hoitaa mahdollisimman hyvin niin, että ei homma käy yhdessä unionin muiden kanssa, tehtyjen sopimusten mukaisesti? Koska asiahan on niin, että turvapaikanhakijoita pitää ottaa jonkinverran ettei taakka mene yksistään eteläisille rajavaltioille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja näinä "läpinäkyvyyden aikoina" kansalle ei ole vieläkään uskallettu
kertoa koko turvapaikkasirkuksen kustannuksia veronmaksajille, miksi ?"

Aika mahdotonhan se laskutehtävä on, mutta kyllähän niitä kustannuksia on räknätty ja on kerrottu mitä on saatu selville.

Turvapaikanhakijoista aiheutuvat kustannukset tietenkin vaihtelevat tilanteen mukaan, mutta sen verran on kerrottu että minä olen laskenut että kustannukset aiheuttavat valtion budjettiin sellaisen loven että jos se lovi jaettaisiin tasan kansalaisten kustannettavaksi, minun osuuteni niistä kustannuksista olisi 50 senttiä päivässä.

Mutta eihän se 50 senttiä ole pois minun lompakostani, vaan valtion kassasta, ja suurin osa siitä palaa valtion kassaan erilaisina veroina, niin että se lasku joka minulle veronmaksajana joskus tulee, ei ole läheskään sitä 50 senttiä, vaan kenties vähemmän kuin puolet siitä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #119

"minä olen laskenut.."

Minä laskin 1,4 euroa päivässä. Miten sinä päädyit niin pieneen lukuun?
Miljardi euroa vuodessa jaettuna veronmaksajat 2milj. Tekee 500€ vuodessa maksettavaa heidän hyysäämiseksi, vaikka suurin osa on täällä vain käymässä ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #123

"Miljardi euroa vuodessa jaettuna veronmaksajat 2milj. Tekee 500€ vuodessa maksettavaa heidän hyysäämiseksi, vaikka suurin osa on täällä vain käymässä ;)"

Kyllä kaikki kansalaiset pitää tässä ottaa huomioon, eikä vain veronmaksajat. Varmaan se köyhinkin eläkeläinen, se alle tonnin tienaava, joutuu jossain muodossa maksamaan sen saman 50 senttiä päivässä kuin minä ja sinä.

Verotusta kun tapahtuu niin monilla eri tavoin, myös kulutusta verotetaan. Sitäpaitsi valtion käytettävissä olevat rahat vaikuttavat tietenkin sosiaalimäärärahoihin, pakko vaikuttaa, sillä tyhjästä ei voi nyhjäistä.

Vaikka velkaa otetaan, siis valtio ottaa, pitemmällä tähtäimellä se velka tulee olemaan korkoineen pois kansalaisten kulutuksesta, sekä köyhien että rikkaiden kulutuksesta, mutta todennäköisimmin se on enemmän pois köyhien kulutuksesta. Rikkailla se ei vaikuta kulutukseen, mutta kylläkin sijoitusten määrään.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #119

Arto se vasta vitsin murjaisi! Vain onko tämä sitä Alexander Stubbin matematiikkaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #140

Aritmeettiset kyvyt korreloivat muun ymmärryksen kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #140

"Arto se vasta vitsin murjaisi! Vain onko tämä sitä Alexander Stubbin matematiikkaa?"

Oikea matematiikka tarkoittanee sinun mielestäsi siis sitä että ensin määritellään mikä pitää olla laskelman lopputulos ja sitten valitaan sopivat kaavat ja sopivat tekijät, jotta saadaan se tulos jota oltiin hakemassa.

Se on vähän sama kuin henkilölle joka ei hallitse matematiikkaa annetaan valmiiksi oikea vastaus, jonka hänen pitäisi sitten yrittää matematikkalla ratkaista.

Minulla on nyt näköjään joidenkin mielestä väärä lopputulos ja siitä nyt sitten syytetään matematiikkaa. :)

No, minulta puuttuu kyllä tuosta yhtälöstäni yksi tekijä, joka vääristää lopputulosta huenan ja olen vähän jännittänyt huomaako sitä kukaan muu, mutte ei näkljään. :)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #143

Ai että vain yksi! Kunniakasta sinulta, koska hallitus ja valtiovaltakaan ei väittämänsä mukaan osaa laskea kustannuksia!??
On muuten kumma, että työttömien kustannukset osataan laskea eurolleen, mutta maahantunkeutujien ei?

Mistä se mielestäsi kertoo? Laskutaidostako vai salailusta?
Tosiasi on että tulijoiden todellista määrää, eikä kustannuksia kerrota, ei ole koskaan kerrottu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #144

"Tosiasi on että tulijoiden todellista määrää, eikä kustannuksia kerrota, ei ole koskaan kerrottu."

Minulle se on kerrottu. Se on ihan julkisesti kerrottu, eikä missään valemediassa, eikä se ole mikään vaihtoehtoinen fakta. Se tarkoittaa sitä että minun osuuteni pakolaisista valtion budjettiin tulevaan vajaukseen on jotakuinkin se 50 senttiä päivässä.

Se tekijä joka puuttuu minun laskelmastani ei vaikuta tähän lukuun, vaan vähän muihin asioihin.

Tämän laskelman ja minun laskelmani sinä tuomitset nyt vääräksi sen perusteella että et voi hyväksyä laskelman loppuutulosta, jonka pitäisi sinun mielestäsi olla jotain muuta kuin se 50 senttiä päivässä.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #146

Minä tuomitsen sen vääräksi koska se on väärä. 2015 tuli 32000 ihmistä, joista osa palautettu, mutta perheenyhdistämisen verukkeella toisia haettu lisää. Tornion kautta tulee 500 kuukaudessa. Jos yhden ylläpito ja elätys maksaa 50 senttiä/henkilö/päivä, ihmeitten aika ei ole ohi!
Hallitus riemusta kiljuen julkaisisi sen tiedon! Jos järjestelmän ylläpito, joka näitä hyysää maksaa paljon enemmän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #148

"Jos yhden ylläpito ja elätys maksaa 50 senttiä/henkilö/päivä, ihmeitten aika ei ole ohi!"

Vielä suurempi ihme sinusta varmaan on se että kaikki turvapaikanhakijat yhteensä, hyysäämisineen, oikeusäsittyleineen ja sopeuttamis- tai palautuskuluineen, maksaa sen 50 senttiä päivässä, siis minulle.

Mutta sirä puolta euroa ei oteta minun lompsasatani, vaan valtion kassasta.

Valtio on sellainen epeli, että siitä mitä se antaa, se kerää vähintään puolet takaisin, erilaisina veroina, niin että kun valtio joskus lähettää minulle laskun, niin ei se ole sitä viittäkymmentä senttiä päivää kohti, vaan jotain paljon vähemmän.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #149

Tyypillistä Vihervasemmiston perusteluja; "minun ei tarvitse maksaa, ei mene minun lompsastani, koska valtio maksaa"!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #152

Vihervasennisto ei vastusta verotusta ainakaan yhtä paljon kuin ne rikkaat, ne paremmat ihmiset, jotka kokoomusta äänestää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Sääli on sairautta" - Pekka Siitoin

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nämä on kyllä hyviä nämä maahanmuuttoa, persuja ja Halla-ahoa koskevat blogit.

Aina jostain kolosta ryömivät nämä samat opetuslapset pinnalle, mestari on mestari, vaikkakin tuomittu.

Persujen kannattajat alkavat olla aina vaan hauskempia ja hauskempia, asioista ne nyt ei mitään tiedä, mutta eihän se perssuomalaisuus muutenkaan mihinkään faktoihin perustu.

Mitä enemmän huutoa ja meteliä, sen märemmät kalsarit.

Pitääpä taas kohta kirjoittaa yksi blogi, etteivät joudu vakiokommentoijat elämään puutteessa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tänään syntyvät lapset joutuvat toisenlaiseen maailmaan kuin nyt ajattelemme.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, paljon parempaan, jos Halla-aho kavereineen on silloin muuttanut Unkariin, ja Trump on kuollut. :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogistin tekstistä saa käsityksen, että mies on noussut aamulla ”väärällä jalalla ylös.”

Sain juuri luettua edesmenneen Mannerheim-ristin ritarin, kersantti M.O. Matilaisen kirjan ”Korpisoturit.”
Kirjoittaja kuului Jalkaväkirykmentti 8:aan eli Tuntemattoman sotilaan joukko-osastoon. Olisi varmasti terveellistä blogistinkin lukea tämä kirja, jotta ei unohtuisi Jatkosodan ajan uhraukset. Ei niitä tehty sen vuoksi, että Suomesta tehdään oman kansan kustannuksella elintasopakolaisten sosiaalitoimisto.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Isoisäni taisteli jatkosodassa kesällä 1941, jonka jälkeen hänet kotiutettiin ikänsä takia. Pari vuotta myöhemmin hän vastusti julkisesti "juutalaisluovutuksia" Saksaan.

Hän taisteli sellaisen Suomen puolesta, jossa ei edes vakavissaan puhuta miesten, naisten ja lasten sulkemisesta keskitysleireihin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Huumorimielelläkö sitten mainitsit keskitysleirit joita kukaan ei ole koskaan edes ehdottanut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ja tietysti sellaisen Suomen puolesta, jossa sivarikin voi päästä isänmaallisen puolueen puheenjohtajaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minun isäni taisteli itsenäisen Suomen puolesta eikä EU:n siirtomaan jonne ylijäämäväki lähetetään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tiesitkö, että Suomi hävisi sodan? Oltiin sitten sen jälkeen Neuvostoliiton vasallivaltio.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ja aika Saksan vasallivaltiona loppui ja kenenkänä vasallina nyt olisimme?
Kekkonen piti vieraan valtion sotilaat rajojemme ulkopuolella koska oli kokemusta Saksan armeijasta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #97

Tällä hetkellä olemme osana unionia ja meillä on mahdollisuutta vaikuttaa itse asioihin.

Kekkonen piti vieraan valtion sotilaat rajojemme ulkopuolella mutta myös päätösvaltaa ja taloudellista valtaa. Oltiin sinne päin rähmällään, Suomi neidolta hame korviin ja sormet varpaisiin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #102

Monessa kansalaisten elämän kannalta keskeisessä asiassa Suomi oli huomattavasti itsenäisempi "rähmälläänolon" aikana kuin nykyään. Neukkuja pokkuroitiin ulkopolitiikassa, mutta lähes kaikki tärkeät sisäiset asiat voitiin hoitaa sen mukaan, kuin järkeväksi katsottiin, ruinaamatta EU:lta lupia. Mainitsen esimerkkinä maatalouspolitiikan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Haittamaahanmuutossa vihervasemmiston tukena on ja on ollut pääomaa joka tahtoo halpaa työvoimaa tehtaisiinsa, veroparatiisit notkuu tuota 1% keräämää rahaa samalla kun länsimaat yrittävät kilpailla Aasian kanssa ketkä halvimmalla työtä tekee. Minun mielipiteeni tukena Euroopassa on demokratia joka tulee lopettamaan tämän järjettömyyden johon naiivit ihmiset omissa utopioissaan ovat eksyneet.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sain ylläpidolta vinkin poistaa yksi kommenttini ja siihen annetut kommentit ja niin sitten tein. Muutenkin näyttää siltä, että kommenttiketjua on hieman siistitty.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vaarallista puhetta, Snellman!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No ainakaan en lähtenyt kitisemään tuosta "tuomiosta" kuten Halla-aho.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset