Uusliberalismia

Asef N on vielä Saksassa - auttoiko oppilastoverien vastarinta?

Vuosi sitten bloggasin siitä, kuinka afgaanin karkotusyritys johti Saksassa mellakkaan. Tuo bloggaus kannattaa lukea pohjaksi, kommenttiketjussa on mielenkiintoista pohdiskelua lain merkityksestä. Helmi on lautamies Jääskeläisen kommentti #11.

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237825-afgaanin-karkotusyr...

Sellainen ihme on nimittäin tapahtunut, että vuotta myöhemmin Asef N on yhä Saksassa. Se osoittaa mielestäni, että oppilastovereiden toiminnalla hänen tuekseen oli merkitystä. Tapaus sai julkisuutta ja Asef sai kaikesta päätellen kunnon asianajajan.

Voi olla, että Asef N vielä karkotetaan. Ehkä viranomaiset vain odottavat kohun laskemista ja iskevät sitten. Karkotettavia puolustavat juristit haluavat selvästi pysyä julkisuudessa. Azef N:ä puolustava juristi jätti juuri rikosilmoituksen saksalaispoliitikosta, joka oli kutsunut juristeja "karkotuksia vastustavaksi teollisuudeksi" (Anti-Abschiebe-Industrie).

Moni on ihmetellyt Suomessa, miksi poliisi ei julkaise mitään tietoja karkotettavasta, joka oli Aino Pennasen kanssa samalla lennolla. Syy voi olla juuri se, etteivät viranomaiset halua hänestä julkisuuden henkilöä. Pakkopalautukset ovat hallitukselle niin arka asia, että ne halutaan hoitaa salassa. Kuten Asef N:n tapaus osoittaa, julkisuus politisoi tapaukset ja asiat mutkistuvat.

https://www.infranken.de/ueberregional/bayern/ein-jahr-nach-der-gescheit...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saksan viranomaiset eivät suinkaan lepää laakereillaan. Azef N:n tueksi järjestetystä mielenosoituksesta 31.7.2017 - joka muuttui mellakaksi - jaetaan vielä rikostuomioita viranomaisten väkivaltaisesta vastustamisesta. Azef N:ä itseään odottaa leivätön pöytä syksyllä erinäisistä rikkomuksista.

https://www.br.de/nachrichten/mittelfranken/inhalt...

Pekka Pylkkönen

Ehkä halvemmaksi tulisi vain tehdä laittomasti maassa olevien elämästä niin sietämätöntä että he ymmärtäisivät itse lähteä. Kun ei tämä nykyinen systeemi oikein tunnu toimivan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Näyttää siltä, että sitä yritetään tässä Asef N:n keississäkin. Hän ei saa käydä puusepän opissa vireillä olevien rikosjuttujensa takia. Nyt hän ei tee mitään, paitsi käy välillä kuulemma urheilua harrastamassa. Mutta kaipa sekin olot Afganistanissa voittaa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Aloitus Vauva lehden sivujen keskusteluryhmästä, google haku sanalla kesävieraat

"Ärsyttääkö teitä kesävieraat?

Minusta on kiva,että käy vieraita,mutta yövieraat on aika rasitus. Ensin pitää siivota, ettei koti ole kuin sikolätti, pitää leipoa,että on tarjottavaa,ostaa kaupasta ruokaa sadoilla euroilla ja tehdä ruokaa. Sitten kun vieraat on lähteneet, pitää taas siivota heidän sotkut ja pestä lakanat.

Näin kesäaikaan olisi kiva vaan olla perheen kanssa passaamatta muuta porukkaa kuin omansa(ja meitäkin on monta), mutta kun en haluaisi sanoa ettei meille saa tulla yöksi.

Tuo sukulaisten ja ystävien kestitys alkaa olla jo taloudellinenkin rasite näin kesällä kun käy useammat vieraat peräkkäin."

Jep, kyllähän se oisi kiva mennä itsekin muiden nurkkiin asumaan, jos himassa kyrsii kun ei jaksa siivota. Jos saisi vaikka täysihoidon vielä palkan päälle. Ja sitten kun isänniltä rahat loppuu, niin eiku vaan passittaa kauppaan pankin kautta. Kätsyä!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, meillä on käynyt maalla tänä kesänä paljon kesävieraita. Korjaa sinä asennettasi, niin ehkä sinutkin vielä joskus jonnekin kutsutaan.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Mikä asenne? Ei ole oma kirjoitus.

Ajattele jos ne sun *kutsumattomat* kesävieraat jäisivät sinne pidemmäksikin aikaa, kun se olisi "ihmisoikeus". Vähän niinkuin laajennettu jokamiehen oikeus. Sekin on ihan vieras käsite esim. Englannissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #8

Jaa- minusta ajatus suomalaisista jonain perheenä tai vastaavana on jokseenkin pervo.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Asef N kotimaa on USAn suojeluksessa ja myös suomen sotilaiden.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset