Uusliberalismia

Touko Aalto: Natsi-Saksassa oli kaikki laillista

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto pitää päänsä persumölinän keskelläkin. Hän tukee edelleen Aino Pennasta, tuomitsee liiallisen legalismin ja pykäliin tuijottamisen ja muistuttaa, että "natsi-Saksassa oli kaikki laillista." Hän osuu tuolla kommentillaan suomalaiseenkin kipupisteeseen. Johtavat demarit lipsuvat pahasti, mutta Aallon selkäranka ei ole kumia.

Aikanaan Länsi-Berliinissä oli Gestapo-museo, jossa esiteltiin konekirjoitettuja yhteenvetoja natsien ruohonjuuritason tappotoiminnasta Itä-Euroopassa. Ruumiit oli laskettu ja eritelty ("Juden-Kommunisten") ja raportoitu ylemmälle taholle. Luvut stemmasivat varmaankin, sen näköistä oli kirjanpito. Kaavakkeista näkyi, että tämä kaikki oli tehokkaasti järjestetty, business as usual. Ja tietenkin laillista - luulen, että hyvän saksalaisen hallintotavan mukaisesti jossain oli silloinkin luukku, jonne valitukset tapporyhmien toiminnasta olisi voinut jättää.

Nyt meille kerrotaan, että ihmisiä viedään kuolemaan, koska "demokratia." Moni näkee järjestelmämme niin täydellisenä, ettei se voi pitää sisällään virheitä. Siinä mielessä olemme kaikki natsisaksalaisia.

Saksan Reichsbahn teki juutalaisten kuljetuksilla hyvän tilin, eikä kenellekään tulisi mieleenkään syyttää kuolemanjunien veturinkuljettajia tai henkilökuntaa mistään. Tämäkin kuuluu saksalaiseen ja suomalaiseen psykologiaan. Natsi-Saksa oli monille perhe-elämää ja ajoittain kivaa arkea, eikä omatunto päässyt ainakaan näkyvästi kolkuttamaan. Suosittelen Katrin Himmlerin ja Michael Wildtin kirjaa Himmlerin kadonneet kirjeet (Minerva Kustannus 2014).

Siispä, kuten Pennasen tempusta suivaantuneet kansalaiset jaksavat päivästä toiseen hokea, "enemmistön" mielestä pakkopalautukset ovat varmaan täysin OK. Aivan kuin se nyt olisi ratkaisevaa! Onneksi natsi-Saksassa ei järjestetty kansanäänestystä keskitysleirien perustamisesta, se olisi luultavasti mennyt heittäen läpi. Varsinkin jos netti olisi ollut silloin olemassa.

https://www.verkkouutiset.fi/touko-aalto-vertaa-isssa-lentoepisodia-anne...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Oliko laillista? Perustuuko väite siihen, kun viranomaiset tekivät niin asioiden on täytynyt olla laillisia?

Oliko Saksassa säädetty lait joiden perusteella viranomaiset tekivät pahoja tekoja?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo on itse asiassa hyvä kysymys, jota pitäisi hieman tutkia. Hyvän asianajajan saa muutamalla sadalla eurolla tunti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kummasti oman edun tavoittelu mielessä tehtyä lain tai asetusten sivuuttamista pidetään korruptoituneessa sielunmaisemassa parempana kuin sitä että noustaan seisomaan esittämään kysymyksiä ääritilanteen tapahtuessa silmien edessä yhteisessä tilassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siitä olen ylpeä, että isoisäni oli perustamassa Suomi-Amerikka-yhdistystä vuonna 1943. Hän vastusti myös juutalaisluovutuksia. Natsi-Saksan ja suomalaistenkin natsien ankarasta painostuksesta huolimatta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aivan SAM:n ansiosta isäni sai Fullbright-stipendin Yhdysvalloissa opiskelua varten sodan jälkeen. Hän lähti 1950 vuodeksi jatko-opintoihin ja toi takaisin tullessaan sellaista tietoa lääketieteestä, jota Suomessa ei silloin ollut.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Voi ei. Natsi-kortti vedettiin jälleen kerran esiin. Tietääkö blogisti sosiaalidemokraattina sen, että varhainen sosiaalidemokratia oli monelta osin hyvin lähellä kansallissosialismia? Talouspoliittinen ajattelu meni näillä liikkeillä lähes yksi yhteen eikä suhtautumisessa kansallisuusaatteisiin ollut alussa suuria eroja. Tietenkin vahvasti militarisoitunut Natsi-Saksa vei nämä aatteet äärimmäisyyksiin. Osa sosiaalidemokraateista lähti myös mukaan rotutieteellisten kysymysten pohdintaan tavalla, jota nykyisin kavahdetaan. Tässäkin sitten Natsi-Saksa tunnetuin seurauksin repäisi eron sosiaalidemokraatteihin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mitä Borgmanin mielestä ovat nuo”sosiaalidemokraatit”? En tunne yhtä ainoaa. Sosialidemokraatteja on kyllä kavereina.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Samaa ihmettelen että miksi vasemmistovihreät höpöttävät jatkuvasti jostain Natsi-Saksasta. Eikö vaihteeksi vaikka neukkulan ihanuudesta, mutta se ei taida vasemmistovihreitä kiinnostaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Helpottiko? Minä olen kirjoittanut tänne "neukkulan ihanuudesta" enemmän kuin moni muu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Natsi-Saksa on parempi esimerkki sokeasta lainkuuliaisuudesta ja lakiin vetoamisesta minkätahansa hulluuden legitimoijana.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Täytyy ihmetellä, mitä hemmetin tekemistä natsi saksalla on nykypäivän kanssa?. Ihanko sen takia, että viimeisenä keinona te sosialistit käytätte, ihan vain mustamaalata kaikki, siis kaikki, eikä väliä ole sillä mitä puoluetta kannattaa tai politiikkaa. Ok. Jos minua pakotetaan valitsemaan kahden ruton väliltä(natsismi tai sosialismi) tulen ilomielin teloituskomppanian eteen.

Ensin te enkelit aiheutitte ihmismassa kaaoksen Eurooppaan, sitten ilmoitatte että teillä ongelmaan ratkaisu, tosin olen paljon lukenut teidän enkeleiden kommentteja ettei tämä olekkaan ihan helppoa.

Sitten kun jotkut tekee asioille jotain, niin johan taas päästetään virtsat vaippoihon ja alkaa parkuminen.

Ja mitä meille on jäänyt käteen, lisääntyvää rasismia ja polarisoitimista. Siis kiitti watusti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Millä perusteella tarkasteltuna natsismi ei ole sosialistinen aate, yritysten kansallistamineen jne?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kröhöm, 1930-40-lukujen natsismi oli yksi variaatio sosialismista. Kun natsi-Saksa ja Neuvostoliitto joutuivat riitoihin keskenään, Stalin keksi nimittää natsiaatetta äärioikeistolaiseksi. Siksi natseja vieläkin kutsutaan virheellisesti oikeistolaisiksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos ei ole aikaisemmin tullut selväksi, niin natsi-Saksalla on siten tekemistä asioiden kanssa, että umpisokea laillisuuteen vetoaminen tilanteissa, joissa vedottu lainsäädäntö mahdollistaa kohtuuttoman lopputuloksen, oli natsien tapa Kolmannessa valtakunnassa ja sen tuhoutumisen jälkeen puolustella ja legitimoida mm. joukkomurhia ja etnisiä puhdistuksia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikö puolustus ollut ennemminkin käskyjen noudattaminen, kuin laillisuusargumentti? Monet kauheudet lienee toteutettu ilman lainsäädännön vaatimaa byrokraattista hidastetta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, mm. rotulait mahdollistivat tietynlaisen käskyttämisen, mutta kyllä, käskyjen noudattaminen oli tietenkin se, mihin varsinkin ”Mitläufereiksi” luetut ja rankaisematta jätetyt vetosivat.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #15

Minua näissä Natsisaksaan vetoamisissa ja Rosa Parksiin vertauksissa häiritsee suunnattomasti, ettei Pennanen edes omien sanojensa mukaan ollut aavistustakaan siitä mitä nousi vastustamaan. Miten hän voisi vastustaa moraalitonta lakia, kun ei kerran tiedä miksi henkilöä oltiin saattamassa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #22

Samaa minäkin ajattelen, ei siinä mitään. Kommentoin tässä vain yrittääkseni löytää natsi-Saksan ja nyky-Suomen lainsäädännöstä ja lakien noudattamisesta yhtymäkohtia. En parhaalla tahdollanikaan löydä niitä. En myöskään tunne tuomioistuimissa työskentelevistä ketään Roland Frieslerin kaltaista.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #23

Mieleeeni on jäänyt eräs dokumenttipätkä, jossa Hitleriä vastaan tehdyn heinäkuun 20. päivän attentaatin salaliittolaisia oli tuotu oikeuden eteen. Eräs syytetyistä, kenraali jonka nimeä en nyt muista, pahasti hakattunakin jaksoi puolustautua muistuttaen itärintamalla tehdyistä sotarikoksista, mutta Friesler keskeytti hänet huutamalla. Filminpätkä oikeudenkäynnistä oli siis natsien itse kuvaama, mielenkiintoista että kenraalin puolustautuminen oli tullut dokumentoiduksi.

Kansalaistottelemattomuudella on sijansa, mutta Aino Pennanen toimi mielestäni silti tyhmästi tietämättä mistä oli kyse alkaessaan protestoida. Vieläpä lentokoneessa (kentällä olevassa toki), jossa minkäänlainen sooloilu ei ole turvallisuussyistä suotavaa. Suhteellisuudentaju tuntuu kuitenkin täälläkin heittävän: Puheenvuorossa on tainnut olla nyt YKSI blogikirjoitus, jossa on käsitelty Kepua lähellä olevan Nuorisosäätiön väitettyä lähipiirin suosimista ja mahdollisesti aiheutettuja miljoonatappioita. Sensijaan Aino Pennasen toimintaa on arvosteltu ainakin kahdessakymmenessä blogikirjoituksessa :) Kummassakohan on kyse isommasta asiasta ja suuremmista taloudellisista tappioista?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #22

Huhut muuten kertovat että tämä karkoitettava olisi ollut erittäin väkivaltainen lapsenraiskaaja? Tuollainen henkilö on näet saanut tuomion ja on karkoitettavien listalla joskaan täysin varmaa ei ole, oliko hän juuri tuolla lennolla, mutta todennäköisesti koska normaalisti karkotettavia ei vahdi kuin enintään yksi poliisi. Ja vapaaehtoisesti poistuvia ei kukaan.

---

"- Nyt on paljastunut että koneessa palautettavana ollut henkilö oli todennäköisesti 24-vuotias Muhammad Algharbi Mughtasib. Mughtasib oli tuomittu alaikäisen tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon Raumalla vuonna 2016. Mughtasib oli todettu vaaralliseksi, joten sen takia häntä oli saattamassa 4 poliisia."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Vaikka noin olisi ollutkin, häntä ei olisi pitänyt saattaa kiduttamisen tai tappamisen vaaraan. Hän olisi voinut kärsiä rangaistuksensa Suomessa.

Poliisi voisi vähitellen kertoa, mistä oli kysymys. Nyt kukaan ei tiedä mitään, ja sitä pidetään Pennasen vikana.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Eikö juuri sen kiduttamisen ja tappamisen vaara ole se, mitä arvioimaan turvapaikkaprosessi on luotu? Miksi asia pitäisi tutkinnan ja valituksen käsittelyn jälkeen tutkia uudestaan? Lisäksihän on mahdollista jättää uusi hakemus, jos on uusia tietoja, joita ei alkuperäisessä käsittelyssä otettu huomioon. Oletusarvo on, ettei henkilöön kohdistuvahta kidutuksen tai tappamisen vaarasta ole näyttöä. Siis olettaen että Pennanen oli oikeassa olettaessaan että kyse oli turvapaikanhakijasta ensinkään.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #37

Jouni, niin... toki voisimme hänet pitää myös loppuelämänsä täällä meillä vankimielisairaalassa, mutta luulenpa että siitä vasta hän suuttuisikin. Eli ei kun kotiin vaan. Ja jos joku sen siellä teilaa vastaavien tekojensa tähden, niin myönnettäköön, että en kyllä ainakaan minä jää kaipaamaan (jos siis on tämä raiskailija)...

Touko on muuten näköjään stokiksessa aika metoo:t mennyt nyt vetämään kanssa. Auta armias jos vaikka Halla-aho tekisi jotain tuollaista niin maassa olisi äärikriisi meneillään! Nyt tuo kaikki on kumminkin vaan niin ihqua.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180803220111...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #37

Jouni,
hän istui rangaistuksen suomalaisessa vankilassa, josta ensikertalaisena sai puolet anteeksi. Kuka haluaa, että hänet sen jälkeen lasketaan vapaaksi suomalaiseen yhteiskuntaan uutta raiskausta varten?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #59

No kyllähän työmies Putkonenkin on vapaana ja hyvin näyttää toimivan. Kansanedustaja Hakkaraisesta nyt puhumattakaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

-Nyt meille kerrotaan, että ihmisiä viedään kuolemaan, koska "demokratia."

Jokainen joka tällaisia väitteitä oikeasti uskoo, eikä trollaa tai provoa, tulisi ohjata mielenterveyspalvelujen suuntaan. Suomi on valtiosta jossei ainoa niin siinä kourallisessa ainakin jossa EI viedä valtion toimesta ketään varmaan kuolemaan minnekään.

edit:

Jos joku on niin nuori tms. ettei tiedä ruandalaispastori François Bazaramba
keissiä jossa varma joukkomurhaaja istuu Suomessa lusimassa jottei joutuisi varmaan kuolemaan eli Suomessa todellakin vatvotaan nämä asiat ja huolella ...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/94813-ruandalaisp...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Bazaramba

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Jokainen joka tällaisia väitteitä oikeasti uskoo, eikä trollaa tai provoa, tulisi ohjata mielenterveyspalvelujen suuntaan."

Onko sinulla joskus sellainen voimaton olo, ettei mielipiteitäsi kuunnella ja sinua ei oteta huomioon? Minä kuule ymmärrän sinua. Olen mielenterveyspalveluja paljon käyttänyt, mutta kaikkiin eivät valitettavasti nekään tehoa : D

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Olen vain empaattinen ja huolestunut kanssaihmisistäni jotka ovat itsesuggestoineet itsensä teiniangstin asteelle ja johon ei mikään fakta auta ennenkuin on joko itse vedetty happea tarpeeksi jotta aivot taas toimivat taikka jotka tarvitsevat samaan ammattiapua ja ehkä rauhoittavien lääkkeiden reseptin.

OMG if (celebrity x did something) I would kill myself!
Jos Antti Tuisku kasvattaisi viikset OMG tappasin itteni!

->

Jos henkilö x palautetaan kotimaahansa OMG, varma kuolema!

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Jouni, enempi tykkäyksiä Mikko on saanut kuin teikä eli kuinkakohan päin tuo sinun vihapuheesi nyt noin oikeesti menee? ;) Mutta tämä tällainen kieliposkelle tehty ivalistishumoristinen heitto eli älä siitä suutu. Hyvä että ihmiset keskustelevat ja esittävät erilaisia mielipiteitä!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

No joo on tämä palsta kieltämättä aikamoinen Hölmölä. En minäkään ole täällä vasta kuin joku kymmenen vuotta viettänyt : D

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #38

Totta! ;) Itse täällä mesoilen aina kun ehdin. Tänään on ehtinyt mutta voi taas olla että seuraavan kerran ehkä tyyliin viikon päästä tai jotain...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minuakin kiinnostaa mitä yhteistä on blokistin pelkäämällä nykypolitiikalla ja natseilla?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Aalto on ymmärtänyt väärin. Natsi-Saksassa ei suinkaan noudatettu lakia siinä mielessä kuin länsimaissa käsitetään, koska se ei ollut demokratia.

Kansallissosialistit nousivat valtaan siksi, että muita puolueita oli kielletty. Jos siis välttämättä aasinsiltoja natseihin pitää hakea, kannattaa tutkia, kuinka väärää mieltä olevien puolueiden tai ihmisten toimintaa ja puheoikeutta yritetään rajoittaa.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Oliko Natsisaksassa laaditut lait demokraattisesti laadittuja, vai laatiko kyseiset lait yksiselitteisesti pelkästään natsipuolueen diktaattorit?

Oliko Natsisaksassa mahdollista tehdä kansalaisaloitteita, kuten nykypäivän Suomessa, asioista jotka koetaan olevan vääriä? Tai ihmisoikeuksia loukkaavia.

Saiko Natsisaksan aikaan järjestää Pride kulkueita, meillä on unelma konsertteja, ym. Kuten Suomessa tehdään harvase kuukausi.

Minkälaiset mahdollisuudet tavan kansalaisilla oli osoittaa mieltään Berliinin kaduilla, puolustaen Juutalaisten, mustalaisten, kommunistien, ym. syrjittyjen puolesta ja yrittää vaikkuttaa poliittisiin päättäjiin samiolla vaikutusmahddollisuuksilla kuin nyky päivän Suomessa?

Kuinka paljon Natsisaksasta suoritettiin pakkopalautuksia siten että Saksanvaltio maksoi kaikki oikeudelliset kulut palautettavien osalta, Sekä piti heistä hyvää huolta käsittelyjen ajan. Kuten tämänpäivän Suomessa tehdään?

Kun seuraavan kerran vedätte sen Natsisaksan kortin esiin, niin miettikää..
Onko tämänpäivän Suomi, sen lainsäädäntö, ihmisoikeudet, kansalaisvaikuts mahdollisuus samalla tasolla kuin se oli Natsisaksassa lähes 100v sitten...

Voiko Suomessa olevia maahanmuuttajia sekä heidän kohtelua pakkopalautuksineen verrata millään tavoin samankaltaiseksi kuin Natsisaksan aikoina suoritetut vainoamistoimenpiteet oman maan kansalaisille??

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Hyvä että Touko jatkaa valitsemallaan linjalla. Suomalaiset voivat tehdä oman valintansa. Enemmistö demokratiassa päättää ja enemmistö ei halua väkivaltaa, riehumista tai sitä, että lainsäätäjäksi haluava päättää itse milloin noudattaa lakia. http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2590...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muistatteko koulusta Faber-Castellin sinipunakynät? T4-ohjelmaan osallistuneet lääkärit kävivät sairauskertomuksia läpi, ja merkkasivat niihin sinisen viivan, tai punaisen ristin. Nuppitaksa, 50 Pfenningiä päätös. Punainen risti tarkoitti siirtoa sellaiseen laitokseen, josta poistuminen tapahtui savupiipun kautta. Muistolaatta on Tiergarten 4:ssä Berliinin keskustassa, siellä oli päämaja.

Kaikki lääkärit olivat vapaaehtoisia.Ymmärtääkseni Saksan lain mukaan tämä oli laitonta, mutta oli vissiin tehty päätös, jotta Johtajan sana on laki.

Lennä Finnairilla vain, jos on pakko!
Flyg med Finnair endast, när det är fråga om tvångsåtgärder.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Nyt puhuu Touko Aallon kansalaistottelemattomuudesta parjaama Päivi Räsänen: "Vain viidesosa palautuksista on kielteisiä turvapaikkapäätöksiä"

Eli 20% pakkopalautetuista on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

"Suurin osa poliisin palautuksista tapahtuu rikollisten ja Dublin-sopimuksen palautusten muodossa." eli 80%

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nyt-puhu...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä Aaltoon tulee, niin Kommunistiseen nuorisoliittoon kuulunut Aalto on tuonut puheenjohtajuuden myötä tätä aatemaailmaa Vihreisiin. Uskon, että hän tulee jatkossa muokkaamaan puoluettaan haluamaansa suuntaan. Vihreiden ja kommunistien välillä näyttäisi syntyneen veteen piirretty viiva. Sama pää ”keikkuu” Aallon hartioiden välissä niin nyt kuin silloin, kun hän kuului virallisesti tähän nuorisoliittoon.

Itse en näe kommunismin ja natsismin aatteissa muuta eroa kuin paidan väri, punainen ja musta. Kumpikin aatesuunta pyrkii ihmisen ehdottomaan alistamiseen tarpeen vaatiessa väkivaltaa käyttämällä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunistinen_nuoris...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Tukholman kuvien mukaan Touko rankaisee tottelemattomuudesta rankasti...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aallolla on varmaan kohta #metoo-porukka perässään kun meni läpsyttelemään pepulle...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Teuvon painiin verrattuna aika laimeata tuo Toukon juhlakunto.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ranskalainen tuomioistuin esti jälleen turvapaikanhakijan palauttamisen Suomeen:

https://yle.fi/uutiset/3-10335368?utm_source=faceb...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180802220111...

Ben Z ihmettelee Aallon vertausta Natsi-Saksaan. Mielestäni hän tekee sen varsin hyvin.

Toisaalta Pennasen tapaus nyt, niin maata järisyttävä ollut. Hän teki performanssinsa syistä, jotka vain hän tietää. Empatia, vaikka ei tiedä millainen kriminaali oli kyseessä mahdollisesti. Voi olla, että hänellä oli henkilökohtaisia tavoitteita oman tunnettavuuden kanssa. Mutta yhtä kaikki. Poliisi ja koneen henkilökunta toimivat oikein. Hän saa varmaan asianmukaiset rapsut.

Aalto taas hyväksyy kansalaistottelemattomuuden hänelle sopivissa asioissa. Muissa tapauksissa hän ei hyväksy sitä lainkaan. Hän iskee natsikortilla kuten blogistikin kaikkea sopivaa. Vaikka millään mittarilla suomi ei ole natsisaksa ja natseja löytyy kourallinen. Kommunisteja lienee paljon enemmän. No sillä sitä lähdetään tavoittelemaan pääministeripuolueen asemaa.

Risto Koivula

Natsi-Saksassa kaikelainen homomeno, joka nykyään on "ainoa suvaitsevuuden krtiteeri", oli kovasti laillista paitsi joissakin tapauksissa kuten ehkä armeijassa.

Esimerkiksi SA:n johtaja Ernst Röhm joutui ryöstetyksi homobordellista, ja asiaa käsiteltiin avoimin ovin oikeusasteissa, yksityiskohtia myöten...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Touko Aalto on väärässä. Natsien hirmuteot olivat vastoin Saksan omia lakeja.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä siitä mielestäsi seuraa? Että Vihreät ovat nousseet kapinaan laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ei kai vihreät puolueena ole mihinkään kapinaan noussut. Sitä vastoin moni Vihreä on puheenjohtajansa tavoin osoittanut tukensa eduskuntaryhmänsä lainsäädäntösihteerille, joka nousi kapinaan. Sen tiedämme, että hän kapinoi karkotuksia vastaan. Epäselväksi jäi vain minkä puolesta. Emme tiedä milä CV:llä tuki on ansaittu. Ei sillä että tieto olisi meille olennaista. Olennaista on, ettei Pennanen itsekään tiedä mille tukensa antoi. Voihan toki olla niin, että hän vain kategorisesti vastustaa karkotuksia.

Risto Koivula

Saksa oltiin erottamassa Kansainliitosta laittomien lainmuutosten takia, kun se noin päivää ennen erosi itse. Neuvostolitto hyväksyttiin samoihin aikoihin, ja tämä vaoikutti NL:n vuoden 1936 perustuslakiin. Sitten se kyllämyös erotettiin aika paian talvisodan takia. Mutta YK oli valmisteilla.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Nyt kun verrataan natsiaikaan niin olisiko Ruotsi palauttanut "varmaan kuolemaan" suomen sotilaita jos olisi paennut Ruotsiin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ruotsiin pakeni 800 suomenruotsalaista käpykaartilaista eli asevelvollista miestä jatkosodan aikana. Suurin osa heistä oli rintamakarkureita.

Ruotsi kieltäytyi palauttamasta heitä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta Suomeen.

Ruotsi piti suomalaisia käpykaartilaisia poliittisina turvapaikanhakijoina.

Välirauhan jälkeen säädettiin armahduslaki, jolla kaikki käpykaartilaiset armahdettiin mikäli he kuulustelijalle ilmoittivat kieltäytyneensä taistelemasta Yhdistyneitä Kansakuntia vastaan.

P.S. Kuulusteluissa sana Neuvostoliitto tulkittiin YK:ksi, jos kuulusteltava unohti saamansa ohjeet tai ei osannut YK-sanaa muutoin oikein sanoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hitler oli ensimmäinen vihreä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja käytti ilmeisesti sen tähden aina ruskeita housuja :)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miksi Napoleonilla oli punaiset housut, ratsuväen tapaan? Jos taistelussa haavoittuu, ei veri näy.

Niin, miksi Aatulla oli ruskeat housut...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Se tieto palautettavan todellisista tarkoitusperistä on edelleen auki ja tiettävästi salassapidetty. Poliisilla lienee asiasta parempi käsitys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset