Uusliberalismia

Johtavatko sotilaat Armenian mielenosoituksia?

Suuret mielenosoitukset eivät Armeniassa loppuneet, vaikka viranomaiset pidättivät viikonloppuna satoja mielenosoittajia. Lisäksi eilen pidätettiin mielenosoitusten johtajaksi arveltu Nikol Pashanjan ja muita oppositiopoliitikkoja. Tänään kaduille on ilmestynyt kymmeniä univormupukuisia sotilaita, jotka näyttävät nyt johtavan mielenosoituksia.

Pashanjan on viranomaisten säilössä, mutta hänen olinpaikastaan ei ole tietoa. Hän on Vzgljad-lehden mukaan vaatinut Armenian eroa Venäjä-vetoisesta Euraasian unionista ja Venäjän sotilastukikohtien poistamista Armeniasta*. Pashanjan ehti eilistä pidättämistään käydä muutaman minuutin kestävän "neuvottelun" pääministeri Serzh Sargsjanin kanssa Armenian pääkaupungissa Jerevanissa.

Viimeistään Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksen jälkeen opittiin, että mielenosoitukset voivat entisen Neuvostoliiton maissa johtaa nopeasti mihin vain. Sotilaiden tulo kaduille osoittamaan mieltään on merkki siitä, että tilanne on vaarassa karata Armenian hallituksen hallinnasta.

https://www.rferl.org/a/armenia-fresh-protests-sarkisian-yerevan-pashini...

https://vz.ru/world/2018/4/22/919128.html

Edit: *) , näin sanoo lehden haastattelema Venäjän duuman poliitikko Konstantin Zatulin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Omonin ja Wagnerin joukot on pian kaduilla vaatimassa/vaalimassa Armenian säilymistä N-liitt,,oops venäjän hallussa,valvonnassa eli käytännssä miehittämänä

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Onko vaatimukset Euraasian Unioniin ja tukikohtiin liittyen varmennettavissa myös muista kuin venäläisistä lähteistä? Ensi kuulemalla vaikuttaisi disinfolta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En nyt osaa tuota vahvistaa, ja lähde on itse asiassa Vzgljad-lehden haastattelema Venäjän duuman poliitikko Konstantin Zatulin. Pitää olla tarkempi näissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mielenosoitusten johtajana pidetty Pashanjan ja oppositiopoliitikot Ararat Mirzojan ja Sasun Mikaeljan on tänään päästetty putkasta Interfaxin mukaan.

http://www.interfax.ru/world/609723

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

TV Dozhdin mukaan mielenosoituksiin osallistuvia univormupukuisia sotilaita on 200-300.

https://tvrain.ru/teleshow/here_and_now/ili_pobeda...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Armenian yleisradio (ei siis Radio Jerevan : D) tietää: pääministeri Serzh Sargsjan eroaa. Nyt saa nähdä mitä tapahtuu, Gyumrin sotilastukikohdassa on kuulemma 3000 venäläistä sotilasta.

http://www.armradio.am/en/2018/04/23/armenias-prim...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tilanne on toistaiseksi epäselvä. "Nikol Pashanjan oli oikeassa, minä olin väärässä," kerrotaan pääministeri Sargsjanin kirjoittaneen nettisivuillaan lausunnossaan, jossa hän ilmoitti erostaan aiemmin tänään. Se ei oikein sovi tämän "vahvan miehen" tähänastisiin lausuntoihin, joten jotkut epäilevät nyt, onko pääministerin nettisivut hakkeroitu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pääministerin tehtäviä hoitaa Armeniassa nyt väliaikaisesti Karen Karapetjan, joka toiminut vuosia Gazpromin johtotehtävissä Venäjällä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Karen_Karapetyan

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Nyt on todellakin jännät paikat - miten Venäjä reagoi?

Vallanvaihto Venäjän valtapiirissä on pahinta, mitä Putin tietää. Vallanvaihdon vuoksi Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja sotii parasta aikaa myös Syyriassa estääkseen oman miehensä joutumasta luopumaan paikastaan.

Maailma seuraa nyt tarkasti Armeniaa - kyseessä on vakava testi Putinille, jonka sotavoimat on jo sidottu entisiin konflikteihin!

BBC:n sivulta lainattua:

"Mr Putin's spokesman said on Monday that Moscow was closely watching events in Yerevan. "We are very attentively observing what is happening in Armenia," Dmitry Peskov told journalists, calling the country "extremely important" for Russia.

Asked if Russia would intervene, Mr Peskov said the matter was "exclusively an internal affair" and Russian action would be "absolutely inappropriate"."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Sometimes Armenian Protests Are Just Armenian Protests - Not every post-Soviet revolution is about the geopolitics of Russia."

https://foreignpolicy.com/2018/04/23/sometimes-arm...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset