Uusliberalismia

Missä on Julia Skripal?

Hermomyrkyllä myrkytetty Julia Skripal on lähtenyt sairaalasta Salisburystä, mutta hänen sen jälkeisestä olinpaikastaan liikkuu ristiriitaisia tietoja. Roskalehti the Sun väittää, että hän on "sotilastukikohdassa," ja tätä tietoa levittää esimerkiksi kirjailija Marcel H. van Herpen Twitterissä. The Times kirjoittaa puolestaan tänään, että Julia Skripal olisi viety sairaalasta "hyvin vartioituun taloon maaseudulla."

Näyttää siltä, että tiedustelupalvelut ovat ottaneet Julia Skripalin vastuulleen. Lehdissä on kirjoitettu, että MI6 ja CIA suunnittelevat Julian ja hänen isänsä Sergei Skripalin asuttamista Yhdysvaltoihin valehenkilöllisyyksien turvin. Venäjän Lontoon suurlähetystö ei ole päässyt pyynnöistään huolimatta tapaamaan Juliaa ja väittää nyt, että hänet olisi "kaapattu" vasten tahtoaan.

Jos Skripalit todella häviävät maan alle, jäljelle jää paljon inhottavia kysymyksiä. Venäjän erilaiset salaliittoteoriat saisivat siitä pontta. Siksi olisi kohtuullista, että Venäjän lähetystön virkailijat pääsisivät tapaamaan Juliaa, vaikka hän ei olisi konsuliavun tarpeessa, kuten The Times tietää kertoa. Jos Skripalien murhayritys aiotaan koskaan selvittää, se vaatii vähintään joidenkin Venäjän viranomaisten myötävaikutusta. Siltä ainakin nyt näyttää.

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/spy-poisoning-russia-accuses-bri...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (223 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjän edustajat pitäisi päästää keskustelemaan Julian kanssa siten, että tilanne otettaisiin videonauhalle alusta loppuun. Mutta muutoin ei missään tapauksessa, ainakaan ilman ulkopuolisia todistajia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No tuota juuri ajattelin ja meinasin kirjoittaa tuohon blogiinkin. Mutta se täytyy tunnustaa, että lähetystön henkilökunnalla on oikeus ja itse asiassa vähän velvollisuuskin selvittää, mitä on tapahtunut. Kaikkia keskusteluyhteyksiä venäläisiin ei voi eikä tule katkaista, siinä ei olisi mitään järkeä.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Juuri näin. Ja mielestäni esimerkiksi näköyhteys voidaan kyllä estää tarvittaessa jos se parantaa turvallisuuden tunnetta. Videolinkki voi olla myös realistinen optio niin voidaan pitää asianomaista turvatussa sijainnissa. Joka tapauksessa komppaan huomattavaa varauksellisuutta, mutta myös sitä että keskustelua ei pidä tukahduttaa.

Jo nyt monilla brittilän oppositiopoliitikoilla, varsin Venäjä-vastaisillakin, on kissanpäivät hallituksensa tunarointien kanssa. Tieto on ainoa lääke.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ehkä Venäjän edustaja olisi paras laittaa samanlaiseen pyörillä kulkevaan telineeseen kuin Hannibal Lecter ;).

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Briteillä on täysi syy epäillä, että tapaamisessa venäläiset yrittäisivät viimeistellä ehkä epäonnistuneen murhayrityksen!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Virallisin diplomaattivoimin, koko maailman nähden?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #61

Julia selvästikin pelkää. Ei halua MITÄÄN apua Venäjän suurlähetystöltä! Joko Sinullekin valkenee, miksi? Jollei - kerron!
Julia tajuaa, että vaikka Venäjän valtio ei olisikaan teon takana, se kuitenkin suojelee joka tapauksessa murhayrityksen tekijöitä, jolloin pelitilanne on silloin Julian kannalta sama; Venäjä ei ole hänen puolellaan! Hänen on viisaampaa liittoutua pelastajiensa puolelle! Venäjä on heidät jo hylännyt ja presidentin suulla on jopa luopioille uhattu antaa kauhea viimeinen voitelu! Ei tarvitse olla kauhean välkky ymmärtääkseen, kuka on ystävä ja kuka vihamies.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #73

Olen jokseenkin varma, että britit ja amerikkalaiset ilmoittaisivat maailmalle, mikäli Julia Skripal haluaisi hakea turvapaikkaa ja luopua Venäjän kansalaisuudesta. Vain "jokseenkin" varma, UK:n ja US:n nykyhallitusten maailmanhistoriallisen ennätystohelouden huomioon ottaen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #83

Aivan varmasti tämä ilmoitus tulee aikanaan. Nyt nähtävästi seurataan vielä tilannetta isän terveyden kehityksen kannalta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #83

Älä vie keskustelua taas vatukkoon. Tarinan keskiössä ovat edelleen murhayrityksen, myrkytyksen uhrit. Lähde analysoimaan tilannetta heidän lähtökohdistaan, äläkä ripustaudu epäolennaisuuksiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #86

Nyt on jo ihan pakko sanoa, että opettele äijä lukemaan. Minun lähtökohtani on, että Julia Skripal on tarkoitettu uhri eikä satunnainen ohikulkija. Uskon myös, että Viktorialle puhui juuri hän; ja että BBC:n tänään julkaisema lausunto on aito.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #88

"Olen jokseenkin varma, että britit ja amerikkalaiset ilmoittaisivat maailmalle" ---
Minä en ole juuri tuosta lainkaan varma. Jos kysysmys on identiteetinvaihto-operaatiosta; siitä ei pidetä meteliä. Se on laajamittainen suojelutoimi. Asia ei muuksi muutu, vaikka hyppäät pöydälle äijittelemään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kyllä, mutta liittyisiköhän J Skripalin ilmoitettu haluttomuus tavata Venäjän edustajia tai serkkuaan siihen, ettei halua mediaan tulkintoja käydyistä keskusteluista.

"no-one speaks for me, or for my father"

http://www.bbc.com/news/uk-43733765

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Brittejä hävettää valehteleminen niin paljon että aikovat lähettää Skripalit USA:aan uusilla henkilöllisyyksillä varustettuna ettei vain kukaan pääse koskaan haastattelemaan tapahtumista.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Sillä aikaa, kun länsimaat pitävät Julian hengissä, Venäjä VAATII tavata hänet. Julia parka katoaisi Venäjän käsittelyssä alta aikayksikon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

J.Skripal on on ollut "Venäjän käsittelyssä" jo vuosia. Ihan jo isänsä kiinnijäämistä, vankeustuomiosta ja vaihdosta lähtien. Hän ei ole halunnut aiemmin vaihtaa kansalaisuutta tai ottaa jonkun muun maan kaksoiskansalaisuutta mutta on matkustellut kai jotakuinkin vapaasti kotimaansa ja UK:n väliä katoamatta mihinkään. Vasta nyt UK:n viranomaisten käsittelyssä hän näyttää kadonneen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Isähän on elänyt omalla nimellään Britanniassa seitsemän vuotta, mutta myrkytys tapahtui nyt seuraavana päivänä sen jälkeen, kun tytär saapui maahan. Ehkä Julia tosiaan oli varsinainen kohde?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #13

Mutta kenen? Ja miksi?

Jos joku (mikä?) venäläinen taho olisi hänet halunnut tappaa, se olisi kai ollut helpointa tehdä Venäjällä? Lisäksi tämä tuskin oli hänen ensimmäinen vierailunsa isänsä luona joten tilaisuuksia on ollut kai aiemminkin?

P.s. huomasin joku aika sitten jossakin otsikon jossa viitattiin joihinkin kiistoihin joistakin talokaupoista ja siitä kenelle kauppasumma kuuluu. En tullut kuitenkaan lukeneeksi kuin ingressin. Olisi varmaan pitänyt kaivella tarkemmin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos Julia ja Viktoria Skripalin puhelinkeskustelu on aito, on täysin selvää, että Julia ei halua Viktorian tulevan sotkemaan asioita Britanniaan, eikä vaikuta erityisen innostuneelta palaamaan Venäjälle. Mikään ei viittaa kaappaukseen.

Julia Skripal on kuitenkin käsittääkseni toistaiseksi vain Venäjän kansalainen, ei Britannian eikä EU:n, joten ilman muuta jonkun konsulin on päästävä häntä valvotusti tapaamaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö asia ole ennemminkin niin päin, että Julialla on oikeus päästä tapaamaan konsulia? Eihän konsulilla voi olla oikeutta päästä tapaamaan ketään, jollei tuo henkilö halua konsulia tavata?

Luulen, että Julialle on kerrottu, että konsuli on innokas häntä tapaamaan. Julia voinee tehdä päätöksen tämän tapaamisesta itsenäisesti?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Totta kai. Tämän ketjun alkuvaiheessa Julian kannasta ei ollut tietoa, kuten jo otsikkokin kertoo.

Vieläkään hän ei ole kertonut kansalaisuudesta luopumisesta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #142

Miksi hänen sitä meille tarvitsisikaan kertoa. Ymmärtäisin, että kyse on hänen yksityisasiastaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #155

Sanotko tavallisesti passintarkastuksessa närkästyneesti, ettet paljasta yksityisasioitasi? Täsmennän: ei juuri meille tarvitse kertoa, mutta pitää hänen kertoa niille maille, joiden välillä kansalaisuutta vaihtaa. Tässä tilanteessa jompikumpi maa tietenkin kertoo maailmalle.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Siksi olisi kohtuullista, että Venäjän lähetystön virkailijat pääsisivät tapaamaan Juliaa, vaikka hän ei olisi konsuliavun tarpeessa, kuten The Times tietää kertoa." Miksi ihmeessä ihmisen pitäisi tavata itsensä murhayrityksen kohteeksi panneet ihmiset?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Emme voi lähteä siitä, että Venäjän Lontoon tai vaikka Helsingin lähetystön henkilökunta olisi sekaantunut murhiin. Johonkin pitää vainoharhan loppua, jos maailma halutaan säästää suursodalta. Kuten Vuorela huomautti, Julia Skripal on Venäjän kansalainen, joten hänen auttamisensa kuuluu Venäjän Lontoon lähetystön työtehtäviin.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kyse on luottamuksesta. Luulenpa että tytär Skripalilla ja hänen isällään luottamus Putinin hallinnon edustajiin ei ole kovin korkealla.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Snellman Snellman älä ole naiivi! Skribalit eivät taatusti halua olla enää missään tekemisissä Venäjän kanssa! Venäjä on heidän kannaltaan nyt selkeä vihollinen! Onko sen tajuaminen noin ylivoimaista; on se nyt kauhean surullinen asia moinille tajuta se, että Venäjä on paha ja katala maa, johon ei voi luottaa. Herran pieksut sentään tätä rähmällään olon määrää ja sinisilmäsyyttä! Löytyy vain Suomesta!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #75

"Venäjä on paha ja katala maa, johon ei voi luottaa."

Sen verran olen tosiaan minäkin rähmälläni ja naiivi, etten pidä tuollaista asennetta lainkaan järkevänä. Hallituksia voi arvostella, mutta ei Venäjässä maana mitään vikaa ole.

"Sinisilmäisyyttä" ei löydy vain Suomesta. Britannian ulkoministeri Boris Johnson ja oppositiojohtaja Jeremy Corbyn ovat syytelleet toisiaan "idiooteiksi" tämän Skripalin tapauksen tiimoilta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #80

Niin, J.Corbynin kammottava rikos on ollut perätä todisteita ja varoittelut, ettei pitäisi hutkimuksilla rynnätä tutkimuksien edelle. B.Johnsonin mielestä sellainen on epäisänmaallisuutta. Kumpi lienee "idiootti"?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #92

Myyryläiselle vain tiedoksi, että asiassa on mukana muitakin tahoja Corbyn ja Johnsonin lisäksi.

Ainahan sitä voi maalata piruja seinille idioottimaisesti.

Käyttäjän VesaNevalainen kuva
Vesa Nevalainen Vastaus kommenttiin #75

No perhana. Nyt on yksi mies rakentanut täysin valmiin tarinan yksityiskohtineen ja lisännyt siihen mojovasti historian painon. Nyt ei kun lähetetään tämä versiosi sekä britti että venäläistutkijoille niin säästetään turhaa vaivaa.
Ainoa ongelma tuossa salaliittoteoriassasi on se että se on rakennettu 100% yksipuoleisesta näkökannasta kymmenien mutu-tuntumien varaan vailla todisteen häivääkään lukuunottamatta väitöstä Novitshok- myrkystä, joka ei sellaisenaan todista yhtään mitään. Tunnut tuntevan Skripaleiden sielunmaisematkin suorastaan paranormaalisti. Mitäpä jo odoteltaisiin niitä puolueettomia todisteita kuitenkin, ennenkuin lähdetään vyörymään kohti Moskovaa Nälkämaan laulua hoilaten vaatimaan oikeutta Skripaleille?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

" Miksi ihmeessä ihmisen pitäisi tavata itsensä murhayrityksen kohteeksi panneet ihmiset?"

Rikollisilla on halu, ja joskus tarve, palata rikospaikalle.
Enkä tarkoita Julia Skripalia, vaan rikollista, joka yritti murhata hänet ja isänsä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Julia on jo varmasti Yhdysvalloissa omasta tahdostaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hänellä on tietysti oikeus hakea turvapaikkaa esimerkiksi Britanniasta tai Yhdysvalloista, mutta ennen kuin hän katoaa minnekään jollakin uudella nimellä, maailma tarvitsee todisteen siitä, että tahto tosiaan on hänen omansa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"maailma tarvitsee todisteen siitä, että tahto tosiaan on hänen omansa."

Eihän maailma sellaista tarvitse, pääasia että hän on itse päämääränsä saavuttanut. Mutta suotavaa toki olisi, jos maailma myös sen todisteen saisi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #16

UK:n viranomaisten toiminnan luotettavuus on kärsinyt taas melkoisen kolauksen, kiitos etenkin B.Johnson:n. Olisi hyvä heidän uskottavuutensa palauttamiseksi, ainakin briteille, että saadaan riittävät todisteet asioiden säällisestä hoitamisesta. Että kaikki on hoidettu niinkuin pitääkin ja J.Skripalin kuin myös S.Skripalin oikeuksia on kunnioitettu sekä kansainvälisistä sitoumuksista pidetty kiinni. Samaten olisi ihan meidän läntisen n.s. vapaan maailman ihmisten kannalta hyvä jos voisimme olla vakuuttuneita UK:ssakin asiat hoidettavan säällisellä tavalla. Onhan se keskeinen ja merkittävä osa n.s. vapaan läntisen maailman tukea ja turvaa, vai kuinka?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #17

"It is beyond my imagination", että Britanniassa voisi kaapata jotakuta noin korkeaprofiilista henkilöä ja samalla varmistua siitä, ettei maailma saa tietää asioiden oikeaa laitaa. Kyseessä on yksi parlamentaarisen demokratian esikuvia maailmassa ja moiseen salaliittoon tulisi vihkiytyä kymmenien tai satojen ihmisten. Sen sijaan Venäjän KGB:lla ja sen edeltäjillä sekä perillisellä on kyllä melkoinen CV tämänkaltaisten manööverien hoitamisessa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Sen jälkeen, kun BJ tuli hallitukseen, mikään ei enää ole beyond imagination.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mistä ihmeestä Kiiski tietää J.Skripalin tahdon? tai S.Skripalin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Myyryläisellekin se selvinnee aikanaan. S. Skripalista ei taida tulla enää ehjää elinkykyistä vanhaa miestä, jos rivien välistä voisi jotakin lukea.

Julia taas tulee aivan varmasti ajallaan julkisuudessa esille, tosin silloinkin vaarantaen oman henkensä.

Nuori nainen ei taida haluta tavata virallisen Venäjän edustajia - tai ei edes epävirallisenkaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

"Myyryläisellekin se selvinnee aikanaan." Ehkä mutta ei näköjään Kiiskeltä itseltään hänen uskonvarmuutensa syy. Jään odottelemaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #36

Kiiski on skeptikko, Myyryläinen omassa uskossaan näköjään kovasti Putinin miehiä.

MH17 on taitaa olla Myyryläisen mielestä vieläkin salaliitto false flag kieron lännen toimesta rehellistä äiti-Venäjää mustamaalaten. Tämän tasoinen älyllien suoriutuminen ei ansaitse erityimainintaa eikä edes selityksiä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #87

Hohhoijaa.

Mistäköhän Kiiski repii käsityksekseni "false flag:n"? Olen käsittääkseni kirjoittanut MH17:sta vain, että emme, ainakaan vielä, tiedä kuka tiputti ja miksi sekä taitaapa olla vielä vähän auki millä. Tosin useammankin kerran ja useammallekin palstalle joten lienee myös Kiiski sen havainnut.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #93

Nähtävästi koko muu Maailma kyllä tietää, mikä taho aiheutti MH17 reittilennon joukkotuhon, näköjään Venäjän kleptokratian virallista tietoa ja Myyryläistä lukuunottamatta.

Hohhoijaa vain.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Britannian Salisburyssa tehty hermomyrkkyattentaatti sai Venäjän viranomaiset ja tiedotusvälineet kehittelemään moninaisia teorioita siitä, kuka tai mikä on voinut olla Sergei ja Julia Skripalin myrkytysten taustalla.

Läntiset tutkijat ovat löytäneet Venäjän mediasta kolmisenkymmentä erilaista selitystä hermomyrkkyiskulle, sen motiiveille ja hermomyrkyn alkuperälle.

Kuvio on samankaltainen kuin vuonna 2014, kun Venäjä pyrki kiistämään osallisuutensa malesialaisen matkustajalennon MH17 alasampumiseen Itä-Ukrainan ilmatilassa.

– Tämä on osa Venäjän strategiaa. He ovat toimineet näin monesti aiemminkin, sanoo tutkija Alina Poljakova yhdysvaltalaisesta Brookings-tutkimuslaitoksesta.

MH17:n pudottamisen jälkeen venäläismedia ja viranomaiset tuottivat Poljakovan mukaan julkisuuteen 30–40 erilaista viestiä ja selitystä, joiden tarkoitus oli kääntää syyttävä sormi pois osoittamasta kohti Venäjää.

https://yle.fi/uutiset/3-10157291

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #36

BBC on julkaissut Julia Skripalin tämänhetkisen tahdon. Se on: odotellaan. Venäläisviranomaisten apua ei kaivata, mutta turvapaikastakaan ei puhuta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin, ainakaan ennen kuin kun isänsä on päässyt sairaalasta, jos pääsee.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Voisin kuvitella - miten tämä tulikaan mieleeni - että Julija Skripalin muistelmat, sitten kun hän katsoo ne ajankohtaisiksi, saavuttaisivat vähintään yhtä kovat ennakko-otsikot ja kenties paremmatkin kuin K. Räikkönen. Myös käännösoikeuksista käytäisiin oiva kauppa.

Nimiehdotus: "Miten saavuin sateiden saarille ja mitä sitten oikein tapahtui?"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Maailma on millimetrien päässä suuresta sodasta, sanoo venäläinen amiraali Vladimir Komojedov.

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/20...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En usko, että Venäjä vastaisi USA:n Syyrian hallitusta vastaan tekemään iskuun iskulla USA:ta vastaan. Ei ole kanttia.

Tuollaisella uhittelulla pyrkivät pelottelemaan kansoja lännessä, jotta heidän johtajansa eivät uskaltaisi tehdä mitään vastatoimia ja antaisivat Venäjän huseerauksen mennä niin pitkälle kuin se itse tahtoo.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Trump peruuttelee jo hiukan, vaikka ehti aiemmin tänään jo uhatakin Venäjää:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/246081-donald-tr...

Skripalien tapaus on yksi tämän kriisin alkusyistä, joten se ansaitsee tulla kunnolla selvitetyksi. Nyt näyttää siltä, että läntiset tiedustelupalvelut yrittävät haudata koko vyyhden maan alle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Trumpin neuvonantajilla on kyllä harmaita hiuksia hänen twiittiensä kanssa. Jossain vaiheessa ottavat häneltä kännykän pois ...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #22

“I don’t want to telegraph what I am doing or what I am thinking”, on ollut Trumpin perinteinen kanta. Nyt hän on kuitenkin uhonnut, että ihan päivän parin päästä ihan varmaan ohjuksia satelee, ainakin johonkin.

Raivarin takana on tietysti kasvava todistusaineisto siitä, että suuri osa Trumpin avustajakunnasta on ollut vuosikausia Putinin ja Janukovytsin taskussa.

https://www.nytimes.com/2018/04/11/world/middleeas...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Simon Maloyn twiitti:

"ERRATIC DIMWIT PRESIDENT: here come the boom-boom into a Mid East quagmire, eat shit regional nuclear power woooooooooo!

SAVVY PUNDIT: ah ha! you once said it was unwise to telegraph strategy, I have got you sir"

:D

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

J.Bolton tuskin pistää pahakseen jos esimiehensä lietsoo sotaa Lähi-itään. Sehän on ollut hänen koko tähänastisen työuransa kestänyt haave.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #28

Jorma sinä tietomiehenä, valaisepa meitä hieman tuosta Boltonista! Hänhän voi ylikierroksilla käydessään aloituttaa isommankin kahinan tässä maailmassa. Mikä miestä ajaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #21

"Theresa May has made Britain’s participation in US-led strikes on the Assad regime conditional on more evidence that the Syrian regime was responsible for a gas attack."

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/may-resist...

Johnson varmaa itkee pää baaritiskissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

J.Cameronille kävi köpelösti edellisen sotaanlähtöyrityksen kanssa. T.May ei halunne samaa kohtaloa. B.Johnson lienee todellakin kallella kypärin, mutta niin voinee olla myös J.Bolton jollei pian pommit ala mäiskää D.Trumpin elukaksi nimittämän suvereenin valtion presidentin päähän.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

Syvänmerensukeltaja ja elokuvaohjaaja J. Cameron on kärsinyt jo tarpeeksi sukunimikaimansa D:n puuhista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Hupsista, lipsahti "vanhasta" muistista, kiitos korjauksesta.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska Vastaus kommenttiin #27

#27.
Tony Blair.
David Cameron.
Theresa May.

British PMs have Post-Imperial Trauma.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #24

Monta tuntia ei tarvittu, kun May jo vakuuttui.

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/11/ther...

Saapa nyt nähdä, lähtevätkö britit pommituksiin ilman parlamentin päätöstä. Venäjä on ilmaissut huolensa siitä, että ohjukset saattavat tuhota todisteet kemiallisista aseiskuista. Joita Venäjän mukaan ei ollut...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24

Macron on ilmoittanut että hänellä on todisteita ja britit pitävät kokousta.

France has proof the Syrian government carried out a chemical weapons attack last week and will decide whether to strike back when all the necessary information has been gathered, President Emmanuel Macron said on Thursday.

France is expected to join the United States and Britain in carrying out air strikes or some other form of attack in response to the use of the weapons but it remains unclear when that might happen or even if it definitely will.

http://www.france24.com/en/20180412-france-macron-...

LIVE: PM gathers 'war cabinet' to consider military action against Syria

https://news.sky.com/story/live-us-russia-crisis-l...

Russia has told Sky News it will protect its people on the ground in Syria if missiles are launched by the US and its allies.

- Tarjotaanko Ahtisaarta?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #127

Pidän aika selvänä, että hallituksen joukot kaasuasetta ovat käyttäneet, ja jotenkin moiseen pitää vastata. The Timesin mukaan viidesosa briteistä kannattaa ohjusiskuja, kaksi viidesosaa vastustaa ja loput eivät välitä. Parlamenttia ei pikkusodan tähden viitsitä kutsua koolle, mutta ministereille sentään taidetaan kertoa, mitä May loppujen lopuksi päättää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #129

OPCW:n sivuilta

OPCW Will Deploy Fact-Finding Mission to Douma, Syria

https://www.opcw.org/news/article/opcw-will-deploy...

joten ilmeisesti Iltalehden uutinen pitää paikkansa ja asiaan saadaan vahvistuskin:

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW on lähettämässä ryhmänsä paikan päälle tekemään tutkimuksia. Heidän pitäisi päästä Syyriaan torstaina ja perjantaina ja aloittaa työnsä lauantaina. Asiasta kertoi Syyrian YK-lähettiläs Bashar Ja'afari torstaina.

Sitä ennen sirkus jatkuu, Venäjä on taas pyytänyt YK:n turvallisuusneuvoston koolle.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Eivätköhän Skripalit ihan itse päätä siitä tarvitsevatko konsuliapua vai eivät...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikö olisi paikallaan jos he ihan itse voisivat sen kertoa niin, että ei jää epäilystä pakottamisesta?

Voisikohan Kansainvälinen punainen risti tai YK auttaa asian varmistamisessa?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Annetaan Skribaleille itselleen hieman siimaa, vapautta päättää, mitä lopulla elämällään tekevät. Ei anneta ainakaan enää Venäjän puuttuua siihen 5 m kepilläkään, jos uhrit niin ovat päättäneet! Sopiiko se sankalle joukolle Britannian soimaajia tälläkin foorumilla; jollei kertokaa miksi ei?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi kenenkään tarvitsee varmistaa? Eikö riitä, etteivät ole olleet yhteydessä Venäjän konsulaattiin?

Ei konsulaatilla voi olla vaatimuksia saada tavata kansalaisiaan, jolleivät kansalaiset halua konsulaatin väkeä tavata. Vapaan kansalaisen osalta konsulaatti voi odottaa tämän saapuvan konsulaattiin niin halutessaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #156

Ei se vissiin ihan noinkaan yksinkertaisesti mene.

Kyllä konsulaatilla on oikeus saada jollain tavalla varmuus että oman maan kansalaisella on kaikki OK, ettei kukaan pidä häntä jossain vasten tahtoaan...siis noin yleisesti ottaen.
Ja tässä tilanteessa Skripal on brittien hallussa, joten he ovat vähän jäävejä sanomaan mitään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #160

Jäävejä ovat. Ihan henkilökohtaisista ennakkoasenteista johtuen uskon kuitenkin helpommin Scotland Yardia ja BBC:tä kuin FSB:tä ja RT:tä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #156

Ei. Kyllä monella suomalaisellakin on sellainen uskomus, että Venäjän konsulaatilla on ja/tai joidenkin mielestä pitää olla määräysvalta jokaiseen venäläiseen tässä maailmassa. Siihen analogiaan on siksi perustettu näkemys ns. 5. kolonnasta, mikä on silti aika liioiteltu sellaisissa maissa, joissa venäläiset voivat paremmin kuin Venäjällä. Toki, sielläkin heitä voidaan yrittää kiristää, se on aina mahdollista...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #214

Ehkä kuitenkin olisi paikallaan myös Brittien noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, niin konsulaattien oikeuksien ja tehtävioen osalta kuin OPCW:nkin suhteen.

Jos nyt ei vaikka muuten niin osoittaakseen miten paljon parempia he ovat kuin huonommat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjän pääministeri Dimitri Medvedev haluaa rajoittaa yhdysvaltalaisten tuotteiden myyntiä Venäjällä, kirjoittaa gazeta.ru. Twitterissä kiertää jo kuvia Medvedevistä Apple-tietokoneensa kanssa.

https://www.gazeta.ru/business/news/2018/04/11/n_1...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Eikös ne jo aiemmin rajoittaneet Mc Donaldsin ja muiden läntisten pikaruokaketjujen nimen käyttöä ja toimintaa nimellä Krimille hyökättyään.

Tilalle vain hapankaalia, liepuskaa ja enemmän haudutetta naurista.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ja 10 litran alumiinikattiloita, jotka aikanaan täyttivät 5-vuotissuunnitelmat (normi oli kg/tuote, pohja paksumpi kuin keittolevy)??? Näin meillä naapurissa??

Claus Deckman

"..Krimille hyökättyään.
Tilalle vain hapankaalia, liepuskaa ja enemmän haudutetta naurista."

Saattaisi sinullekin olla sen Mcc-mussutuksen sijaan, jos söisit kaalia ja juureksia, saattaisi järjenjuoksukin olla älykkäällä tasolla. Riippuu tietenkin geeneistä. Nyt tilanne on arveluttava. itse en ole liki kymmeneen vuoteen Mcc:kiä tarvinnut ja terveys hyvä, veriarvot mainiot, BMI-indeksi 23,5, järjen juoksu- ja businekset luistavat

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #48

Et taida olla sitä ikäluokkaa, joka kävi Leningradissa haistelemassa ja maistelemassa venäläisten tuotoksia vielä 1980-luvulle asti ?

Burgerit taitavat maistua nykyvenäläisille kuitenkin hapankaalia paremmin - täysin firman nimestä riippumatta.

Venäjä länsimaalaistuu, teki sitten Putin mitä hyvänsä. Putinin lähipiiriä ja Venäjän kermaa kleptokratioineen voisi kutsua jo erittäin " länsimaalaistuneiksi ".

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

D-metrille pitää ostaa sitten tilalle rubikinkuutio? Mitä hän läppärillä edes tekee? Ei olekaan kuulunut mitään miehestä aikoihin, sen jälkeen kun sikäläinen juorulehti paljasti D-metrin kartanoiden ylenpalttisuuden... siis millä palkoilla ne oli muka tienattu?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos haluaa seurailla D:Medvedev:n politikointia niin kannattaa seurata venäläisiä tiedotusvälineitä. Viimeisin avautumisensa koskee Venäjän köyhyyttä: http://tass.com/society/999069

Hän myös avautui eilen maataloudesta: http://tass.com/economy/999061

Ja paljon muuta jos vain vähänkään viitsii peuhaista tiedonlevitteiden tulvaa.

BtW: Ainakin Sputnik nosti Medvedev:n puheesta esille ihan muuta kuin läppärit: kauppasodan (https://sputniknews.com/russia/201804111063437678-...). Taisi osua aika lähelle?

Ehkä Kallion kannattaisi olla itse aktiivisempi tiedon hankinnan suhteen sillä tuskin Dmitri Anatoljevitš tulee suoraan hänelle kertomaankaan vaan on seurattava tiedonlevitteitä laajemmin. Siis jos Diman politikointi oikeasti häntä kiinnostaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #69

Ihan hyvä kun tarkensit, mistä sinä ne useat "faktasi" aina ammennat! Olemme jo pidempää sitä epäilleet! Ei se mitään, jokainen taaplaa tyylillään..

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #77

Jos Kallio on sisälukutaitoinen, hän huomasi minun tuossa ylläolevassa tarkentaneen mistä Kallio, niin halutessaan saa tietoa Medvedev:n politikoinnista. En muuta.

Toisaalta toki seuraan noita tiedonlevitteitä muiden joukossa, m.m. englantilaisten, saksalaisten, ranskalaisten, espanjalaisten j.n.e. m.l. suomalaisia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #69

Brysselissä Venäjän informaatiokamppailua seuraa EU:n ulkosuhdepalvelun yhteydessä toimiva East Stratcom -ryhmä. Sen kokoamien Skripal-uutisten joukossa on venäläisillä sivustoilla levinnyt, jonka mukaan joukko suomalaisia kansanedustajia on tullut siihen johtopäätökseen, että Ukraina on hyvin todennäköisesti sekaantunut myrkytykseen.

Artikkeli siteeraa kansanedustaja Tom Packalénin (ps.) blogikirjoitusta, johon myös -sivusto on tarttunut. Blogissa ei kuitenkaan syytetä Ukrainaa iskusta, eikä artikkelista selviä, keitä mahdolliset muut samanmieliset suomalaiskansanedustajat ovat.

Venäjän ulkoministeriön mukaan väitteet kemiallisten aseiden käyttämisestä Syyriassa ovat sepitettä. Puolustusministeriö puolestaan syyttää avustusjärjestö Valkoisia kypäriä uhrien kuvien lavastamisesta.

Venäjän YK-lähettilään Vasili Nebenzian mukaan Syyrian iskuväitteiden tarkoitus olisi ohjata huomiota pois Salisburyn hermomyrkkytapauksen selitysten epäjohdonmukaisuuksista.

https://yle.fi/uutiset/3-10157291

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #133

Puheenvuoroa luetaan siis Moskovan lisäksi myös Brysselissä. En saanut EUvsdisinfo-sivulta linkkiä tuohon alkuperäiseen juttuun auki ja lähetin heille sivuston kautta palautteen. Packalen puhui "Ukrainan johtolangasta" niissä venäläisartikkeleissa, jotka olin linkittänyt blogiini 1.4.2018. Auki jäi sekin mielenkiintoinen kysymys, oliko Johan Bäckman haastatellut Packalenia, kuten yksi venäläislehti antoi ymmärtää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #152

Veikkaanpa että se on vain siteerannut PackaLenin blogia.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Täällä on KFC pikaruokaketju mm ja lukemattomia muita. Aivan liikaa pikaruokaketjuja, aivan sama ovatko läntisiä vai pohjoisia. Todellakin parasta, mitä ihmiselle voi tarjota on hapankaali. Ahmin sitä itse päivittäin.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Katsokaa jo totuutta silmiin...

Myrkytys oli törkeä provokaatio Länttä vastaan - kyse ei ollut Skripaleita vastaan tehdystä teosta. Skripalit olivat vain välikappaleita, jotka olivat sopiva uhri.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos tuolle linjalle lähdetään, todennäköisin provokaatiomotiivi kai olisi Venäjän mustamaalaaminen jalkapallon MM-kisojen alla. Uskon kuitenkin, että Julia Skripal oli tarkoitettu uhri.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Vuorela taisi ymmärtää kommenttini eri tavalla kuin mitä yritin viestiä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #43

Etkö usko, että kanssasi voi olla eri mieltä? Uskon, että Julia Skripal myrkytettiin ihan omana itsenään, tarkoituksella, eikä minään satunnaisena välikappaleena.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #45

" todennäköisin provokaatiomotiivi kai olisi Venäjän mustamaalaaminen jalkapallon MM-kisojen alla"

Tuo lause veti minut ymmärtämättömäksi...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #46

Oletko varma, ettet ollut ymmärtämätön jo ennestään :)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #49

En yhtään ymmärrä, mistä Vuorelan hostiilisuus itseäni kohtaan johtuu.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Pahoittelen, että hymiö ei mennyt perille. Vielä kerran: en usko ollenkaan, että JS on satunnainen venäläisuhri.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #68

Riikonen sanoi ihan täsmälleen, että "kyse ei ollut Skripaleita vastaan tehdystä teosta".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Joo niin sanoi. Ja sitä ei kukaan usko.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #46

Vai oliko se Venäjän halu saada pakotteita kun tätä kaasua tuntuu riittävän.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Niin, miksi Skripal muuten olisi myrkytetty juuri silloin kun tytär oli vierailulla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Venäjällä ei ole itsellään ilmaa siipien alla onnettomana taloutena länsimaisen elintason saavutuksiin, joten nyt sitten vain ronkitaan ja häiritään länsimaiden arkipäivää ryhtymättä omiin talouden uudistuksiin kleptokratian sijaan.

Venäjä tänä päivänä on historian alin totuus perustuen vain ja vain luonnonvaroihin, epädemokratiaan ja ydinasein uhkailuun.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Juuri näin ja sitten kaasua jatkuvasti pakotteiden toivossa?
Ei Venäjä luonnovaroilla koskaan nouse vaikka ei pakotteita olisikaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Maailmalle pullistellaan kaikin tavoin, oli varaa tai ei.

Who will pay for Russia's oversized World Cup stadiums?

Kaliningrad has inaugurated a new football stadium built for the 2018 World Cup. It could quickly come to symbolize the financial burden that Russia will have with such facilities after the tournament is over.

http://www.dw.com/en/who-will-pay-for-russias-over...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #71

Ehkä Kaliningradin stadionille käy kuin vuoden 1952 olympialaisia varten entisen Turun kasarmin raunioille rakennetulle "Potemkinin kulissille". Siitä voi tulla haluttu ja paljon käytetty arkkitehtoninen suojelukohde josta pidetään huolta suoranaisella pieteetillä.

Nylundin esiinnostama on ikiaikainen aihe josta on kirjoitettu viime vuosikymmenet kaikkien pompöösien urheiluriekkujaisten yhteydessä ympäri maailmaa.

Kapitalistisessa talousmielessä kisojen jälkeen k.o. rakennelma ja muut vastaavat ovat n.s. uponneita kustannuksia. Jos niille ei ole käyttöä, ne siivotaan taseista ja kun maapohjalle on jotain muuta käyttöä, siivotaan sen tieltä pois. Olisin kuitenkin joltisenkin vakuuttunut, että Kaliningradissakin palloa potkitaan myös jatkossa. Saatetaanpa siellä myös järjestää erilaisia stadionkeikkoja j.n.e. Ainakin heillä on suunnitelmia turismin lisäämiseen k.o. alueelle. Aika tullee tässäkin suhteessa näyttämään miten onnistus investointi oli viedä kisoja myös Kaliningrad:in.

P.s. Snellman aloitti tämän keskustelusäikeen aiheella "Missä on Julia Skripal?". Luuleeko Nylund sen selviävän Kaliningradin potkupallokentällä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #72

"Siitä voi tulla haluttu ja paljon käytetty arkkitehtoninen suojelukohde josta pidetään huolta suoranaisella pieteetillä."

Kuten tästäkin jos valmistuu ajoissa tai kokonaan laisinkaan, ja johon varmuuden vuoksi tuodaan ruoho Saksasta?

Russia Vows to Finish Building World Cup Stadium 3 Days Before First Test Match

https://themoscowtimes.com/news/russia-vows-finish...

PS. Skripalien yhteydessä on usein viitattu FIFAn World Cupiin, tässä ei näköjään saisi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #79

Joo ei näitä keskustelunaiheita ole tässä blogissa mitenkään tiukasti rajattu. Myyryläinen yritti kansanedustaja Packalenia käsittelevässä blogissa laajentaa keskustelua "muiluttaja-isiin" vaihtelevalla menestyksellä ; )

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #81

Olen ollut huomaavinani että Myyryläinen ei pysy Luomankaan blogeissa aiheessa, lipsahtaa kumman usein Venäjän ja Kiinan kehumiseen ja USA se paha.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #85

Totta, lipsun joskus hakemaan rinnastuksia muualta ja joskus innostun toisten perässä toisaalla kuin plokisti on tarkoittanut. Olen sortunut siihen jopa oamssani. Yritän toki olla jatkossa tarkempi.

Tuo Nylundin mainitsema Skripal-tapauksen yhteys potkupallokisoihin on todella ollut esillä. En tosin vieläkään näe yhteyttä Kaliningradin stadionin, mahdollisesta valmistumisestaan tai vamistumattomuudestaan riippumatta, yhteyttä Skripalien olinpaikkoihin. En myöskään sen ruohon alkuperäällä. Miten Nylund sen näkee?

Mitä tulee lipsumiseen I.Luoman plokeissa niin siellä en näe Kiinan tai Venäjän asioista kurjoiottamisen olevan erityistä lipsumista. Nehän ovat aika usein hänen aiheitaan. Sen sijaan siellä pörrää joukko henkilöitä jotka vetävät mukaan II Maailmansodan vaikka aiheena olisi mikä muu tahansa. Olen joskus pystynyt olemaan provosoitumatta mutta en ihan aina. Yritän jäykistää selkärankaani entisestäänkin mutta minkäs sitä joustavuudelleen aina mahtaa.

P.s. Saksalaiset ovat maailmankuuluja aitojen ja hyvien jalkapallonurmikoiden toimittajia.

P.p.s. ad Snellman. Kiitokset avarakatseisuudesta ja suvaitsevaisuudesta sekä pitkämielisyydestä meitä kommentoijia kohtaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #94

Täytyypä kysellä seuraavan kerran kun poikkeat aiheesta ja kirjoitat vierestä mihin kaikkeen sillä ei ole yhteyttä, mutta Skripalien myrkytyksestähän johtui että jotkut valtionpäämiehet ilmoittivat boikotovansa Venäjän järjestämää FIFAn World Cupia ja jos boikotti laajenee niin lipunmyynti- majoitus- jne. tulotkin kutistuvat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #96

Vapaasti saa kysellä ja minä vapaasti vastaan.

Joidenkin valtionpäämiesten poisjäänti ei vie pääsylipputuloja sillä he tuskin ovat tähänkään mennessä maksaneet sisäänpääsystään. Heiltä vapautuvat tilat voitanee, ainakin johonkin asti, myydä maksullisina. Heidän, toki varmaankin hintava asumisensa on pois hotellinpitäjiltä mutta lienee turistimääriin nähden marginaalista. Lisäksi osalle varmaankin valtio olisi tarjonnut majoituksen omissa vierastaloissan sekä osa olisi käyttänyt esimerkiksi Moskovassa omien lähetystöjensä tiloja. Lisäksi heidän eskorteeraamisestaan ja viihdyttämisestään syntyvät kulut jäävät pois. Ja toki, boikotoijamaiden veronmakasajat saattavat pienesti huokaista verotaakkansa alla.

Tappio heidän poisjäännistään lienee lähinnä mahdollisen imagovoiton sulaminen pienemmäksi. Toisaalta Venäjä on päässyt ilkkumaan, että esimerkiksi englantilaisille arvovieraille kelpasi vuoden 1936 olympialaiset mutta ei nämä kisat.

Sen sijaan joidenkin maiden joukkueiden poisjääminen voisi viedä lipputuloja. Esimerkiksi Englannin joukkueen poisjääminen voisi näkyä sekä pääsylippu- että oluenmyyntituloissa. Mutta sitä imagohäviötä taas Englannin FA ei kestä.

P.s. Tämä ei käsittääkseni vieläkään liity mitenkään J.Skripalin olinpaikkaan mutta toki koko jupakan mahdollisiin motiiveihin ja seuraamuksiin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #81

Tarkennusta vielä muiluttajaisäin mainitsemiseen:

J.Lamminpää kehotti ensin Suomen linjaa myrkytystapauksessa koskevassa ketjussa virpomaan J.Bäckmannin Venäjälle. Hän siis käänsi puheen muiluttamiseen. Minä kommentoin hänen virpomisiaan mainitsemalla vanhopjen muiluttajaisäin hengen vieläkin elävän vahvana.

Tuosta sukeutui muutama kommentin vaihto useampaankin ketjuun jossa Lamminpää väitti omaansa huumoriksi ja laulatti minua suohon ihan mukamas omin avuin.

Tunnustan, että provosoiduin Lamminpään virpomiskommentista aikalailla. Muilutukset ja ihmisten karkotukset kun ovat minusta sen sortin sortoa ja vainoamista etten kykene niissä huumoria näkemään. En uskoisi kenenkään vähänkään tolkuissaan olevan sellaiseen enää tänäpäivänä sortuvan, edes pahimpien inhokkiensa suhteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #168

En tiedä kuka on J. Lamminpää. Voisitko tarkentaa? Poikani ei ainakaan toistaiseksi ole tänne kirjoitellut.

Pääsiäisestä on jo päästy, mutta virvo ittes vaikka Venäjälle jos tykkäät. Mitäpä se minulle kuuluu. Muiluttamisesta eivät ole puhuneet muut kuin sinä.

Tosiaan, taisin sanoa että J. Myyryläinen on jonkinlainen Väinämöisen ja Joukahaisen hybridi: laulaa itse itsensä suohon. Ja yhä syvemmälle näkyy menevän. Rupea vaikka Münchauseniksi välillä ja kisko itsesi tukasta ylös.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #182

Pardon, taas kerran lipsahti etunimen alkukirjain väärin. Ei ole ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään kerta kun lipsahtaa. Toki, tietenkin tälläkin kertaa paljon kiitoksia korjauksesta.

Tuollaiset toivotukset Venäjälle luen kuitenkin tälläkin kertaa muilutushenkisiksi ja niin tulen tekemään jatkossakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #184

Saahan sitä lukea väärin jos välttämättä haluaa. Ei Bäckmanniakaan kukaan kuitenkaan Veänäjälle ole muiluttamassa. Itse se kulkee sinne ja takaisin miten mielii. Ja puhuu medialle mennen tullen mitä sattuu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #185

On hieman eri asia kulkea rajojen yli omasta tahdostaan kuin toisten "virpomana". Ja sananvapauskin on tarkoitettu myös Bäckmanille. Toivoisin Lamminpään sen ymmärtävän.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #186

Moni ymmärtää kuten mainittu Venäjän kellokas, että sananvapaudella voi tehdä, mitä lystää. Eikös hänet ole nyt haastettu oikeuteen juuri tuon väärinkäsityksen vuoksi, niin korkeasti koulutettu kuin onkin.. vipuun meni.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #187

Vipuun menijän osoittanee lopulta oikeudenkäynnin lopputulos, vai kuinka? Bäckmaninkin osalta? Vai joko lynkkausposse on valmiina ja kuvaannollisesti "köysi rasvattu"? Tekemässä poliittista tointa johon ei kuulemma toteennäytettyjä todisteita tarvita?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #188

Emme ole Venäjällä, joten voimme luottaa oikeuslaitokseen. Silloinkin kun se käsittelee pahempia tapauksia kuin Bäckman - kuten esim. Turun puukottajaa - oikeudenkäynti menee niin kuin kuuluu. Puukottajallakin on puolustaja, vaikka se kansan syvien rivien silmissä näyttäisikin tällaisessa tapauksessa paholaisen asianajajalta.

Virpominen ja muiluttaminen ovat vieläkin muuten eri asioita.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #188

Lynkkausposse, jopas nyt jotakin! Haepas nyt sanakirja esille. "Lynkkaus (engl. lynching) tarkoittaa väkijoukon suorittamaa teloitusta. Termi on tullut tutuksi Yhdysvaltojen historiasta, jossa useissa tapauksissa lähinnä rikoksentekijöitä tai rikoksista epäiltyjä on lynkattu ilman oikeudenkäyntiä tai lievänä pidetyn tuomion jälkeen."
Suomessa on oikeuslaitos! Venäjällä ei sellaista ole; siellä on vain epäoikeuslaitos. Suomeen "lynkkaus" sopii erikoisen huonosti. Nyt lipsuu sanataiteilijan suksi! Puheesi muuttuvat yhä vain epäkunnioittavammeksi. Puhutko samalla tavalla työtovereillesi ja lähipiirillesi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #193

Kovinpa ollaan tälläkin palstalla oltu valmiita monenmoiseen ilman oikeuden lainvoimaisia päätöksiä. Siitä kysyvä viittaus lynkkauksiin ja siihen valmistautuviin porukoihin.

Säädän rekisteriäni keskustelun kulloistenkin vastapoolien mukaan. Olen havainnut esimerkiksi Kallionkin vaihtelevan ilmaisunsa muotoiluja ja olen pyrkinyt myötäilemään sellaisia vaihteluita. Toki kuitenkin samalla vältellen törkeyksiä ja pyrkimällä jättämään vastapuolelle mahdollisuuden säätää omaa ilmaisuaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #194

Ihanko totta? Kuka, mihin ja milloin?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jouni Snellmanilta ihan järkevä mietintö pois lukien tuo "Venäjän erilaiset salaliittoteoriat saisivat siitä pontta".

Mielestäni on melko vaikeaa tunnistaa eri teorioita salaliitoksi tai yleensäkkään oikeiksi tai vääriksi. Lähes kaikki on mahdollista tässäkin tapauksessa. Jos Skripalit "hävitetään" tutkimusten ulkopuolelle, niin pontta saa ainoastaan Britit uusine väitteineen ilman todistajia.

Kuka tietää totuuden? En ainakaan minä. En myöskään ole valmis nielemään aijemmin Britannian suunnalta tulleita "totuuksia". Ne muuttuvat päivittäin. Ja ihan sama koskee myös Venäjän esittämiin teorioihin. Näyttö puuttuu molemmilta. Ja varmasti jää puuttumaankin, ilman yhteistyötä.

Ainut mikä on varmaa, niin teon taustalla on suurempi taho, ei yhteiskunnasta vieraantunut henkilö. Tapahtuman takana on myös pidemmän ajan kestänyt suunnitelma ja Skripalien seuranta.

Tätä ja muutamia muitakin ajankohtaisia tapahtumia seuratessa on hyvä pysähtyä ajattelemaan motiivia. Vastakkainasettelu on ollut pinnalla jo pidemmän aikaa ja monilla tahoilla on huoli tulevaisuudesta. Tähän liittyen myös tietyillä suuryrityksillä on edessä tuottavuuden laskua, ellei tämän teknologian alalla kysyntää saada kasvuun.

Kyseinen ala ei välitä uhreista. Sijoittajat vaativat voittoja ja tulos syntyy käytännössä uhrien lukumäärästä, kuten niin monella alalla. Enkä nyt tarkoita pikaluottofirmojen 200% koron kiskonnasta tai terveyspalvelujen yksityistämisestä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Itse kanssa mietin asiaa juuri tuon motiivin kautta.

Jotenkkin tuntuu hölmölle että Venäjä valtiotasolla alkaisi tässä maailman tilanteessa tekemään tällaista.
Kyllähän sielläkin tajutaan mihin syyttävä sormi heti osoittaa ja isolla todennäköisyydellä tulee lisää pakotteita, joita venäjä ei missään nimessä halua enää halua lisää.
Mitkään vaalijutut ei kanssa oikein kuulosta järkeviltä, koska Putinin valinta oli varmaa ilman tällaista sähellystäkin.

Mutta jos motiivia ajattelee niin, että mikä voisi olla USA:n ja brittien motiivi vaikka lavastaa Venäjä syylliseksi.
He saisivat hyvän syyn kiristää pakoteruuvia venäjää vastaan ja saada lisää painetta venäjälle luopua ukrainan sodasta ja jopa poistua krimiltä, jolloin ukraina voisi liittyä lännen leiriin ja sitä kauttta natoon, jolloin nato saisi sevastopolin tukikohdan naton käyttöön ja kiveheiton päähän venäjän emämaasta.

Toisaalta ihmetyttää miksi venäjä ei olisi rankaissut skripalia loikkauksesta kaikessa hiljaiisuudessa silloin kun hän oli venäjällä vankilassa, jolloin kukaan ei olisi edes kysynyt asian perään.

Se kanssa ihmetyttää miksi ei saatu henkeä pois edes maailman vahvimmalla myrkyllä.
Venäjälle ei ehkä ole ongelmaa murhata ihmisiä vaikka näin, mutta länsimaissa tällainen murha koituu ongelmaksi, jos jää kiinni.
Tämän vuoksi voisi olla niinkin että haluttiin varmistua ettei Skripal kuole, ettei päästä missään nimmessä syyttämään ketään murhasta, mutta saataisi kuitenkin se myrkytyssyytös aikaiseksi vaikka uhri jäisikin henkiin.

Tässä en syyttele enkä puolusta ketään, vaan mietin mitkä voisi olla kenenkin motiivit.

Tosin täytyy myöntää, että kyllä tästä sotkusta hyötyy aikalailla ukrainakin.

Mene ja tiedä...totuus tuskin selviää koskaan vaikka kaikilla tuntuu vvarmaa tietoa niin paljon olevankin

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Raatikainen kirjoitti: "Toisaalta ihmetyttää miksi venäjä ei olisi rankaissut skripalia loikkauksesta ..."

On syytä muistaa, että Skripal ei loikannut vaan hän FSB:n henkilöstöosaston upseenina jäi kiinni MI&:n hyväksi vakoilemisesta ja FSB:n agenttien paljastamisesta, sai vankeustuomion ja kesken sitä vaihdettiin pääasiassa USA:n kanssa siellä kiinni otettuihin. Venäjällä niin halutessaan olisi siis ollut runsaasti mahdollisuuksia n.s. "hoidella" hänet jos se olisi ollut tarkoitus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #145

Tarkoitus onkin ollut osoittaa FSB:n mahtia ymppäämällä siihen hoiteluun venäläisille tyypillistä dramatiikkaa, jotta "kaikki näkisivät".

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #145

Mainekkaat vakoojat ovat "valuuttaa" vankeinvaihdoissa. Miksi ne pitäisi ennen aikojaan tappaa; ehtiihän ne myöhemminkin, kuten...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Scotland Yardin sivustolla julkaistiin Julia Skripalin viesti, mutta Venäjän Lontoon lähetystö ei sitä usko: "To sum up, the document only strengthens suspicions that we are dealing with a forcible isolation of the Russian citizen. If British authorities are interested in assuring the public that this is not the case, they must urgently provide tangible evidence that Yulia is alright and not deprived of her freedom."

https://www.rusemb.org.uk/fnapr/6478

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Venäjä on ilmaissut paheksuntansa sen johdosta että heidän kansalaisensa "kaapataan" Yhdysvaltoihin valehenkilöllisyyden turvin. On se niin väärin että Venäjä ei pääse myrkyttämään omia kansalaisiaan missä tahtoo.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Hohhoijaa, taasko Lamminpää virpoo hymööriä? Sillä hymööriyritystän tuon on kai oltava sillä ei kai Lamminpää ole tähän hätäänsä ehtinyt oikeita, vedenpitäviä todisteita saada enkä usko hänenkään sentään B.Johnson:n sanaan luottavan.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Lamminpää puhuu asiaa eli siitä, että Skribalit voivat oikeasti pelätä Venäjää viimeistelemästä rostoi-murhayritys. Ei sen asian ilmituomisessa ole mitään ivaamisen syytä! Ajatelkaa itseänne heidän housuissaan!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tarkennus Kalliolle: hymööriviittaukseni oli viittaus aiempiin "keskusteluihimme" Lamminpään kanssa eikä se koskenut Skripalien kohtaloa. Vähän niinkuin sisäpiirivitsi joka avautuakseen vaatii meidän aiempien keskustelujemme tuntemista.

Skripalit voivat oikeasti pelätä tai olla pelkäämättä, venäläisiä tai muita. Emme oikeasti voi tietää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #95

"Vähän niinkuin sisäpiirivitsi joka avautuakseen vaatii meidän aiempien keskustelujemme tuntemista."

Millä tavalla ne (kukin erikseen) liittyvät tähän aiheeseen?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #98

Kommentti Lamminpään huumorista liittyi suoraan hänen kommentiinsa numerolla 67. Sen jälkeen Kallio reposteli sitä ja minä tarkensin selityksellä, että ilmaisin epäilykseni kommentin 67 sisällön ja merkityksen liittyvän Lamminpään huumoriin. Onko Yhteys Nylundin mielestä riittävä? Vai viemmekö keskustelua lisää pois J.Skripalin mahdollisesta olinpaikasta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #100
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #101

Osoitin viemiskysymyksen lähinnä Nylundille itselleen enkä Lamminpäälle joka alkaa tässä olla joltinenkin sivullinen. Jos siis Nylund haluaa niin voin toki vikistä perässä kovinkin syvälle huumorin, sisä- ja ulkopiirin, syvyyksiin ja sen liitoksiin käsiteltävänä olevaan J.Skripalin olinpaikkaan tai muuten sen jupakan liepeisiin. Myös ikäänkuin metakeskusteluna. Mutta noin laajemmassa katsannossa ja m ielenkiinnossa se ei liene kuitenkaan tarpeen, vai kuinka?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #104

Joo, ei aukene kenellekään huumorisi. Minä en sitä tässä ketjussa viljellyt. Julia Skripal on päässyt sairaalasta. BBC:n mukaan hänet vietiin salaiseen paikkaan. The Sunday Times puolestaan kertoi että Britannia harkitsee antavansa Skripaleille uudet henkilöllisyydet ja uuden alun Yhdysvalloissa. Venäjä sanoi, että se pitää mitä tahansa Skripalien salaista asuttamista kansalaistensa sieppauksena. Venäjän luulisi olevan iloinen siitä että myrkytyksen uhrit siepataan turvaan, etenkin jos he ovat Venäjän kansalaisia eikä Britannia kykyne huolehtimaan heidän turvallisuudestaan. Jospa Yhdysvallat pystyisi.

Tapauksesta on virinnyt yksi suurimmista kriiseistä lännen ja Venäjän välillä sitten kylmän sodan. Asiaa ei ainakaan auta se että Venäjä yrittää vääntää sen vitsiksi.

”Asian lyöminen farssiksi sopii Venäjälle. Kasvattamalla melodraamaa YK:ssa Nebenžja onnistui hämärtämään, kuinka vakavasta rikoksesta on kyse”, YK-asiantuntija Richard Gowan sanoi uutistoimisto AFP:lle.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005631330.html

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #95

"Skripalit voivat oikeasti pelätä tai olla pelkäämättä, venäläisiä tai muita. Emme oikeasti voi tietää."
Niin Julian ilmoitus on aika yksiselitteinen; hän ei nyt kaipaa lainkaan Venäjän "myötätuntoa" tässä asiassa, se kai riittää useimmille meille! Toivottavasti myös Sinulle!
Meitä ei voi muu kiinnostaa kuin se, kuinka uhrit suhtautuvat jatkossa Venäjään! Suomalaisten ei nyt pidä vetää hernettä nenäänsä sen vuoksi, jos vaikka Skribalit jopa pelkäisivät maamiehiään! Eihän!
Kas jos kuitenkin heillä voisi olla siihen aivan asiallinen syykin!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #126

Skripalien tapauksessa osa venäläisteorioista on lähtöisin viranomaisilta, osa on tiedotusvälineiden omaa tuotantoa.

Esimerkiksi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova sanoi maaliskuussa tiedotustilaisuudessa, että Novichok-hermomyrkkyä on vain Tšekin tasavallalla, Slovakialla ja Ruotsilla.

Venäläiset tv-kanavat ovat syyttäneet iskusta Britanniaa itseään, Ukrainaa ja Yhdysvaltoja. Moskovski Komsomolets -lehti arveli, että teon taustalla oli Julia Skripalin tuleva anoppi.

– Tarkoitus on pyrkiä hämärtämään totuuden käsite, ja antaa vaikutelma että monenlaiset selitykset voisivat olla mahdollisia. Samalla Venäjä torjuu syytökset sen omasta osallisuudesta, Poljakova sanoo.

Hänen mukaansa on paljon helpompi kylvää hämmennystä monien vaihtoehtoisten selitysten avulla kuin yrittää saada ihmiset uskomaan yhteen selitykseen.

Viranomaisten ei tarvitse koordinoida viestejään edes keskenään. Esimerkiksi Venäjän Tukholman-suurlähettiläs Viktor Tatarintsev sanoi, että ulkoministeriön Zaharovan syytös ei ollut virallinen selitys, vaan "pelkkä arvaus".

Samaan aikaan sekä valtiollinen että yksityinen venäläismedia ja verkossa toimivat trollit kehittelevät omia teorioitaan.

– Kaaoksen tuottaminen on hyvin halpaa, Poljakova sanoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10157291

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #132

"...tiedottaja Marija Zaharova sanoi maaliskuussa tiedotustilaisuudessa, että Novichok-hermomyrkkyä on vain Tšekin tasavallalla, Slovakialla ja Ruotsilla."
Jos Trumpin neuvonantajaa Kellyanne Conwayta haukuttiin tyhmäksi, hän oli sentään timantti Zaharovaan verrattuna, jonka äly ei liikaa säteile. Typerä nainen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #136

M.Zaharova taisi sanoa, että ainakin noilla mailla VOI olla k.o. ainetta koska niillä on kyky sitä valmistaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #149

Järjen jättiläinen Zaharova tarkoitti sitä, että siis Ruotsikin on todennäköinen myrkkyiskun toteuttaja; muutenhan ei sellaista sanota, jollei jotakin tarkoiteta!
Tiedottajan tehtävä ei ole laukoa tyhjiä tiedotteita! Eihän! Hän sanomisissaan on siis aina jokin "täky"!
Logiikka on rautaa. Esim. Mies ammutaan käsiaseella. Sen jälkeen sheriffi ilmoittaa tiedotusvälineissä; "kaikki, joilla on käsiase, ovat tämän jälkeen epäiltyjä!"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #164

Luulenpa Kallion tulkitsevan M.Zaharovan tarkoituksia kovin vapaan tarkoitushakuisesti lukien sieltä sellaista mitä siellä ei ole. Muistelenpa hänen vääntäneen jälkeen päin Kallion tapaisille lukijoille ja kuuntelijoille oikein åpaksusta rautalangasta, ettei Venäjä syytä ketään eikä mitään tahoa kertomalla kenellä olisi mahdollisuus omata noita myrkkyjä.

Ihanhan jo tavallisellakin järjenjuoksulla selviää, ettei kyky ja mahdollisuus valmistaa ei tarkoita, että käyttäisi. Ne ovat aikuisten oikeasti ihan eri juttuja ja jopa Zaharovakin näyttää sen tajuavan mutta jotkut muut näköjään eivät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #136

Joo, Zaharovaan verrattuna Laura Huhtasaarikin on varsinainen välkky.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #132

Ei ole kivaa ryhtyä Zaharovan assistentiksi, mutta ihan noin hän ei sentään sanonut:

https://www.thelocal.se/20180319/sweden-summons-ru...

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #151

"Swedish Foreign Minister Margot Wallström immediately denied the accusation on Twitter.

"Forcefully reject unacceptable and unfounded allegation by Russian MFA spokesperson that nerve agent used in Salisbury might originate in Sweden. Russia should answer UK questions instead," she wrote on Saturday.

Czech and Slovak officials have also rejected the allegation."

Venäjä vihjailee, antaa ymmärtää ... väistellessään totuutta, jota ei maassa saa koskaan kertoa. Venäjän perässähiihtäjät ovat samaa sukua - jallittajia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #216

Niin ovat. Mutta ei se mitään kun sen tietää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #126

Kallio kirjoitti: "Niin Julian ilmoitus on aika yksiselitteinen;"

Itse asiassa meillä ei ole J.Skripal:n ilmoitusta vaan brittiviranomaisten kertoma jota he väittävät J.Skripal:n viestiksi.

Toisaalta jos oletamme viestin olevan alkuperäinen ja aito, sen voisi tulkita myös muuten kuin Kallio. Esimerkiksi J.Skripal voi pelätä Britannian viranomaisia joiden kynsissä hän on. Hän voi myös pelätä jotakin kolmatta tahoa, jopa sellaista jota hän ei tunnista. Me emme voi oikeasti, vielä, tietää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #148

"Esimerkiksi J.Skripal voi pelätä Britannian viranomaisia joiden kynsissä hän on."

Olet tainnut käsittää väärin Venäjältä tulleen uhkailun, että sen kansalaiset eivät ole Britanniassa turvassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #148

Eikös Myyryläinen juuri brittiterveysviranomaiset pelastaneet Julian hengen ?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #154

Pelastivat. Mutta ongelmahan onkin juuri siinä. Se on Venäjän mukaan sieppaamista. Pitääkö tämä tulkita niin, että Venäjän kansalaisten pitää antaa kuolla pois, jos sattuvat tulemaan myrkytetyiksi ulkomailla?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #154

J.Skripal:n kuten myös ilmeisesti S.Skripal:n sekä N.Bailey:n on kai pelastanut salisburyläisen sairaalan henkilökunta. Siis se mitä NHS:stä on vielä Tory-hallitusten jälkeen jäljellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #166

Sen sijaan J. Skripalin ja S. Skripalin henkeä uhkasivat venäläiset. Venäjä tietysti kiistää kaiken, mutta mitä sen uskottavuudesta on jäljellä, se on vaikeampi kysymys.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #167

Minusta tässä jupakassa, kuten Syriankin kemiallisten aseiden kohdalla, vähän joka tahon uskottavuus on ollut joltisellakin koitoksella ja harvemman kestänyt. Pahimmin lienee ryvettynyt B.Johnson ja heikoilla ovat myös niin T.May, E.Macron kuin S.Niinistö ja J.Sipiläkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #171

Syyrian syyllistyminen kemiallisten aseiden käyttöön on selviö. Edes V. Putin ei voi olla sellainen puusilmä ettei näe sitä. S. Niinistöä ja J. Sipilää ei käy tässä yhden diplomaatin karkotusasiassa mistään moittiminen, on ihan selvää että olisi näyttänyt todella omituiselta, jos Suomi olisi livennyt länsimaiden rintamasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #172

Mistähän puusilmät voisivat sen nähdä kun OPCW:n tutkijat ovat menneet paikalle vasta tänään?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #174

Niin ja tämähän on ensimmäinen kerta kun Syyriassa kemiallisia aseita käytetään? Tänään tapahtui jotain muutakin: Yhdysvallat, Britannia ja Ranska iskivät kolmeen kohteeseen lähellä Damaskosta ja Homsia. Yhdysvaltain mukaan Damaskoksen lähellä kohteena oli kemiallisten aseiden valmistukseen ja kehittämiseen liittyvä tutkimuskeskus, Homsissa varastoja ja komentokeskus.

Vuosi sitten presidentti Trump määräsi ohjusiskut syyrialaiseen lentotukikohtaan rangaistukseksi väitetystä kemiallisten aseiden käytöstä Khan Sheikhounin kaupungissa. Sillä iskulla - ei tukikohdan tuhojen lisäksi - ollut mitään käytännön vaikutusta.

Nyt tehty isku on laajempi, aseissa laskien kaksinkertainen. Ei kuitenkaan ole mitään syytä olettaa, että tämä muuttaisi Syyrian sodan kulkua. Presidentti Bashar al-Assad on matkalla kohti sotilaallista voittoa Venäjän, Iranin ja Libanonin Hizbollah-liikkeen tuella. Bashar al-Assadia vastustavat kapinalliset on pääosin murrettu, ja jäljellä olevien ryhmien joukossa kovan linjan islamisteilla on entistä vahvempi asema. Heidän voittoaan ei toivo kukaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10160016

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #174

Olisivat menneet aiemminkin, mutta Venäjä ja Syyria estävät paikalle pääsyn ilmeisesti siksi, että haluavat ensin tuhota todistusaineistoa, ennen kuin tutkijat päästetään paikalle. Tämä on viimeinen tieto tuostakin asiasta yleensä perillä olevista lähteistä; mutta jos lukee vain sotarikollisten tiedonantoja, joutuu helposti harhaan. Vaatii vain hyppysellisen mediakrittiikkiä ymmärtääkseen, ettei pidä jotakin uskoa...(ta ngt med en nypa, sanoo ruottalaanenkin ja jatkaa...)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #203

OPCW:n tarkastajat ovat kuulemma menossa ottamaan verinäytteitä ihmisistä ja maaperänäytteitä. Katalat venäläiset siis vaihtavat maaperän ja ihmiset parissa päivässä ja ihan kenenkään huomaamatta?

Kallion "asioista yleensä perillä olevat lähteet" myös tietänevät, että sikäläiset kapinalliset ja terroristit intoutuivat lännen ohjusiskuista hyökkäilemään uudelleen myös Doumassa, juurikin noilla seuduin joille OPCW:n tarkastajien piti mennä. Kannattanee siis aseettomien siviilitarkastajien olla varovaisia sekä niiden jotka ovat ottaneet vastuuta heidän turvallisuudestaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #205

WP:n kyseinen(-kin) juttu näyttää kovin yksipuoliselta.

Ja siellä on selvästi virheelliseltä vaikuttavaa tietoa: Venäjä ei ole torjunut OPCW:n raporttia Salisburyn tapauksen liittyen vaan esittänyt kysymyksiä siitä, m.m. miksi siitä puuttuu tieto sveitsiläisen laboratorion BZ-löydöksestä.

Lisäksi raportin kerrotaan vahvistaneen brittiviranomaisten löydökset. Niinhän siinä ei väitetty vaan vahvistettiin vain yhden myrkyn tunnistus, ei muita löydöksiä, esimerkiksi myrkyn alkuperää.

Lisäksi WP väittää S.Skripalia venäläiseksi vakoilijaksi. Sitähän hän ei ollut vaan FSB:n henkilöstöosaston työntekijä jonka Brittien MI6 värväsi omaksi vakoilijakseen.

Kolme virhettä yhteen virkkeeseen. Siinä ei yleensä onnistu ilman vakavaa yritystä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #211

Sinussa on ainesta ns. faktantarkastajaksi? Oletko harkinnut sellaisen toimiston perustamista!? Näet.
Sellainen Suomesta kai vielä puuttuu, tai sen olemassaolo ei ole saanut julkisuutta.

"Suomessa toimiva faktantarkistuspalvelu Faktabaari syntyi talvella 2014. Sen esikuvia ovat amerikkalaiset Factcheck.org ja Politifact.com. Perustajat olivat sitä mieltä, että Suomeen piti saada vastaavanlainen palvelu vahtimaan poliitikkojen ja muiden poliittisten toimijoiden puheiden totuudenmukaisuutta sekä puuttumaan mediassa esitettyihin puolitotuuksiin, myytteihin ja urbaanilegendoihin. Faktabaari on poliittisesti sitoutumaton ja kaikille avoin kansalaispalvelu, joka ei toimi minkään poliittisen puolueen puolesta tai puoluetta vastaan.

Faktabaarin toteutuksen taustalla on Avoin yhteiskunta ry. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää avoimuutta keskeisenä yhteiskunnallisena perusarvona, tuoda yhteiskunnallinen päätöksenteko lähelle kansalaista sekä antaa kansalaisille entistä parempia mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.
Faktabaari sitoutuu julkistamaan kaikki rahoituslähteensä avoimesti verkkosivuillaan. Faktabaari ei voi hyväksyä sen toimituksellisia valintoja tai avoimuusperiaatteita rajoittavaa rahoitusta. Se on saanut taloudellista tukea muun muassa ulkoministeriön alaiselta Eurooppatiedotukselta, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnalta, HS-säätiöltä, Tieteen tiedotus ry:ltä ja Tiina ja Antti Herlinin säätiöltä sekä liikenne- ja viestintäministeriöltä." Wikipedia

Siis on jo...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #211

On se hienoa että sinulta ei yritystä puutu tässä asiassa.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS hetki sitten:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005638967.html

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö vahvistaa Britannian tiedot: Skripalit myrkytettiin Novitshok-hermomyrkyllä

Julkaistu: 12.4. 14:17

Järjestö vahvistaa, että Skripalit myrkytettiin Novitshok-myrkyllä.

Järjestö ei kuitenkaan pystynyt selvittämään myrkyn alkuperää.
Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW ei pystynyt selvittämään Salisburyssa käytetyn hermomyrkyn alkuperää.

OPCW vahvistaa, että kyse oli Novitshok-hermomyrkystä.
STT

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuitenkin tämän:

The report from the OPCW says the chemical was "high purity" with a complete absence of contaminants.

A UK Foreign and Commonwealth Office source said the OPCW has "explicitly confirmed our findings" and the high level of purity indicated a "highly capable state actor".

https://news.sky.com/story/chemical-watchdog-confi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Nerve agent inspectors back UK" - tämä on kuin jenkkiläisessä oikeussalidraamassa, jossa asianajajat ottavat todistajista kaiken irti. BBC:n journalismi tunnetaan maailman parhaana, mutta tässä otsikko on kuin Boris Johnsonilta. OPCW tuskin vahvisti ainakaan sitä, että Putin oli todennäköisesti iskun takana, kuten Johnson meni möläyttämään parin viikkoa sitten.

"High purity" tarkoittaa nyt kemistien mielestä Venäjän hallitusta, tätä "vahvistaa" BBC:N jutussa "BBC´s diplomatic correspondent."

http://www.bbc.com/news/uk-43741140

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #105

Ei taida jäädä ainoaksi HTT:n uutiseksi.

The report does not name the source of the nerve agent, a subject which is beyond the remit of the inspectors.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #106

TASS: OPCW fails to identify origin of nerve agent in Skripal case. Tälle juupas-eipäs-väännölle voisi nauraa, jos asia ei olisi niin kammottavan vakava.

More:
http://tass.com/world/999320

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #108

Unohti varmaan ihan vahingossa kertoa että ei kuulunut tehtäväänkään.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Laitetaan suoraan hevosen suusta:

OPCW:n raporttia 12.4.2018 koskeva tiedote, järjestön sivuilta/
Incident in UK Salisbury:Kingdom
Thursday, 12 April 2018

THE HAGUE, Netherlands — 12 April 2018 — The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) transmitted yesterday to the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (UK) the report of the OPCW’s mission to provide requested technical assistance in regard to the Salisbury incident on 4 March 2018.
The results of the analysis by the OPCW designated laboratories of environmental and biomedical samples collected by the OPCW team confirm the findings of the United Kingdom relating to the identity of the toxic chemical that was used in Salisbury and severely injured three people.
The UK’s delegation to the OPCW requested that the Technical Secretariat share the report with all States Parties to the Chemical Weapons Convention (CWC) and to make the Executive Summary of the report publicly available.
The Director-General, Ambassador Ahmet Üzümcü, thanked the four OPCW designated laboratories that supported the technical assistance request for their swift and thorough analysis.
Background
The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland requested technical assistance from the OPCW Technical Secretariat, under subparagraph 38(e) of Article VIII of the Chemical Weapons Convention, in relation to an incident in Salisbury on 4 March 2018 involving a toxic chemical—allegedly a nerve agent—and the poisoning and hospitalisation of three individuals.
The OPCW team worked independently and is not involved in the national investigation by the UK authorities. No State Party was involved in the technical work carried out by the Technical Secretariat.
OPCW designated laboratories are a lynchpin of the Organisation’s verification regime and its capacity to investigate allegations of the use of chemical weapons. They must be able to perform off-site analysis of chemical samples collected by OPCW inspectors from chemical production facilities, storage depots and other installations, or from the site of an alleged use of chemical weapons. These laboratories offer the necessary assurance to our States Parties that chemical analyses needed to make determinations or to clarify issues occurring during OPCW deployments are carried out competently, impartially, and with unambiguous results.
As the implementing body for the Chemical Weapons Convention, the OPCW oversees the global endeavour to permanently and verifiably eliminate chemical weapons. Since the Convention’s entry into force in 1997 – and with its 192 States Parties – it is the most successful disarmament treaty eliminating an entire class of weapons of mass destruction.
Over ninety-six per cent of all chemical weapon stockpiles declared by possessor States have been destroyed under OPCW verification. For its extensive efforts in eliminating chemical weapons, the OPCW received the 2013 Nobel Prize for Peace.
More Information
• Summary of the Report on Activities Carried Out in Support of a Request for Technical Assistance by the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland (Technical Assistance Visit TAV/02/18)
• Update by the Director-General to the Executive Council at its Fifty-Seventh Session
• OPCW Fact Sheets
Media Inquiries
OPCW Public Affairs
Johan de Wittlaan 32, 2517 JR
The Hague, The Netherlands
+ 31 70 416 32 42
public.affairs@opcw.org
www.opcw.org
Linkki:
https://www.opcw.org/news/article/opcw-issues-repo...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos salaliittoteorioista puhutaan, niin ne ovat kaikki niitä teorioita, joissa yritetään löytää mahdollinen syyllinen jostain muualta kuin FSB:stä tai Venäjän hallituksesta.

Salaliittoteorioihin kiehtoutuneiden on niin vaikea uskoa ilmiselvää yksinkertaista faktaa:

Venäjä yritti tappaa entisen vakoojansa ja siinä sivussa varmuuden vuoksi myös tämän tyttären. Jok´ikinen aihetodistuksen ripekin puhuu tämän puolesta, samoin Putinin reagointi tilanteeseen. Myös Venäjän "track record" tällaisissa akteissa on identtinen tämän myrkytyksen kanssa.

Joskus on parempi uskoa silmiään ja nähdä todellisuus kaikessa yksinkertaisuudessaan ja raadollisuudessaan niin kuin se on.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vaikka jollain olisi Putinia vastaan pitävät todisteet, kansainvälisen oikeuden käytäntöjä pitäisi silti noudattaa. Emme ole Goebbelsin "totaalisessa sodassa" - ainakaan vielä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisi tietysti kiinnostavaa kuulla mitä brittitiedustelu on saanut selville, sitä vaan ei ole ulkopuolisten uteliaisuudenkaan tyydyttämiseksi kerrottu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #120

Tähän keskusteluun nähden "ulkopuolisia" ei ole tällä planeetalla yhtään. Sen verran keskustelijoilla on ydinaseita. On meidän kaikkien tehtävä varmistaa, ettei tavallisia venäläisiä leimata tämän tapauksen takia murhaajiksi.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Se on ihan se ja sama, mitä Venäjän roolista milloinkin sanotaan tai todistetaan, se kieltää aina osallisuutensa kaikkeen. Niin millaisia vitsejä kerrotaankaan naapurissa? Ehkä se aukaisee hieman asiaa:
"Putin tapasi unessaan Josif Stalinin. Hänen oli kysyttävä sankariltaan, kuinka hän voisi parhaiten johtaa Venäjää. "Laitat kaikki demokraatit seinää vasten ja ammut heidät", Stalinin haamu vastasi. "Sitten maalautat Kremlin muurit sinisiksi." - "Miksi ihmeessä sinisiksi", Putin ihmetteli.- Stalin naurahti kolkosti: "Arvasin, että kysyt vain siitä maalaamisesta."

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

#113 Ymmärrän miksi et ole kääntänyt sukunimeäsi "Snellman" suomeksi. Kiltteys kun liittyy niin usein sinisilmäisyyteen.
Älä epäile sitä, ettei Venäjällä ole tarkkaan luettu 3. valtakunnan opit ja ohjeet. Niitä myös siellä aika usein sovelletaan! Uutinen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #128

Tuletko, Kallio, joskus ikään, jossa maailma lakkaa olemasta rosvo- ja poliisileikki?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #130

Tulenko ikään? Olet haukkunut jo minua mm. siitä, etten (äijä) ymmärrä Sinua. Niin voisitko asettautua siksi peilin ääreen ja miettiä, onko kommunikaatiossasi joitain puutteita, jonka vuoksi täällä useampi kuin minä, ymmärtää sinua säännönmukaisesti väärin! Se saa Sinut raivoihisi? Hm... olen samaa mieltä - omista pienistä puutteista pitäneekin raivostua. Hyvä J-P!
Sinun ongelmasi on suora proossa, kun taas Myyryläisen ongelma on koukeroinen proosa. S.o. Joutavilla vierasperäisillä sanoilla brassailu (tuskin edes itse tietää mistä puhuu?) Kuitenkin, molempien ongelma on VIESTINTÄ! Ymmärryksen hallinta. Kyky saada ajatuksensa perille heille, joita vastaan he kirjoittavat! Yksi tärkeimpiä asioita muuten tässä maailmassa ja elämässä! S.o. Tulla ymmärretyksi! Easy?
[Tämä olkoon esimerkki siitä, että tämän kaikki ymmärsivät! Ottakaa onkeenne!]

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #131

Jokainenhan voi tarkistaa oman kommunikaatiosi vaikkapa kommenttien 58–128 välillä. Tosin parempaakin lukemista on.

Snellman avasi hyvin järkevästi koko keskusteluketjun tästä tärkeästä asiasta. Kovin ahkerasti siihen osallistut ottaen huomioon, että koko kysymyksen asettaminen on mielestäsi sinisilmäistä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #135

Ei vaan sinisilmäisyys Venäjän suhteen! "Lue äijä" ..tekisi mieleni sinulle opettaa ja tölväistä takaisin! Mutta yritän esittää edes fiksua.
Minun kommunikaatiossani ei ole sitä ongelmaa mikä Sinun! Sinua ei kukaan ymmärrä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #137
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #139

Venäjähän testasi Syyriaan mentyään uusia hävittäjämallejaan ja alkuun uutisoitiin että olivat jatkuvasti huollossa, olisiko huoli että eivät pystyisikään vastaamaan huutoonsa USA:n ohjusten torjunnasta.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Ei oikein toimi länsimaisessa oikeuslaitoksessa tuollainen että epäilty suorittaa kuulustelun.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Siis mitä mieltä asiasta on Julia Skripal ?

Luottako enemmän Venäjän vallanpitäjiin, vai lännen lupaamaan turvallisuuteen ?

Julia on tainnut valita turvallisuuden hermomyrkkymurhaajien sijaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Venäjä ei ihan vielä ole ehtinyt kysyä Julia Skripallin mielipidettä asiasta, mutta se on jo ehtinyt ilmoittaa, että se pitää mitä tahansa Skripalien salaista asuttamista kansalaistensa sieppauksena. Sieppaavat perhanat meidän kansalaisia ennen kuin me ollaan ehditty tappaa ne!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tom Packalenista on näköjään tullut tämän casen myötä julkkis sekä Moskovan että Brysselin lehdissä. Se saattoi olla hänen tarkoituksensakin.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Hyvä huomio! Ilmaista mainosta. Maine nousi Venäjän perässähiihtäjien piireissä. Heitähän on tässä maassa paljon, jos otantana pidämme esim vaikkapa tätä foorumia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #161

En minä usko että niitä on paljon, mutta ne on sitäkin kiihkeämpiä. Vähän kuin "rokotekriittiset".

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #165

Saatat olla oikeassa, mutta he ovat ilmeisesti hyvin organisoituneet, ja joku aina päivystää, mihin pitää milloinkin iskeä? Näin ymmärsin, kun kuuntelin Rebekka Härköstä tv:n ajankohtaisohjelmassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #170

Rebekka Härkösen kimppuun taisivat käydä niin sanotut maahanmuuttokriittiset. Rebekka Härkönen oli haastatellut yhtä Turun puukotuksen uhrien avuksi rientänytttä miestä. Mies sattui olemaan ulkomaalaistaustainen, ja siltä pohjalta MV-lehti tekaisi valeuutisen, jossa väitettiin Härkösen keksineen jutun itse, eihän ulkomaalainen voi oikeasti suomalaista auttaa. Jussi Halla-aho jakoi valeuutisen omalle Facebook-sivulleen ja sitten häntä seuraavat örkit rupesivat häiriköimään Härköstä. Halla-aho tosin poisti valeuutisen sittemmin sivultaan, mutta se on myöhäistä varoa kun maito on jo kaatunut. Härkönen muutti Helsinkin häiriköitä pakoon. Onneksi Turun sanomiin voi kirjoittaa vaikkei Turussa asukaan, Härkönen on hyvä toimittaja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #173

En ole kuullut Härkösen tai hänen kimppuunsa käyneiden viitanneen Venäjään. Mystistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #176

Enpä minäkään. Mutta samantapaisia menetelmiä taitavat kaikki trolliarmeijoiden komentajat käyttää, olipa ne venäläisiä tai äärioikeistolaisia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #177

Kaikki inhokithan tulee niputtaa yhteen, demonisoida ja mystifioida niin, että pahuudesta ei voi eikä saa löytää mitään yhteyksiä tai samankaltaisuuksia lemppareihin. Niin ennakkoluulot vahvistuvat ja paranevat niin, että omista teoista ja puheista ei huomaa mitään ongelmallista eikä koe huonoa omaatuntoa. On niin levollinen olo kun on hyviksien puolella tekevät ne mitä tahansa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #177

#177 Sitä kai lähinnä alitajuisesti tarkoitin; toimintamallia - laumakäyttäytymistä; porukalla lähdetään "noitaa kivittämään!"

Noidan kivitykset ovat edelleen tätä päivää maailmassa siellä täällä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #180

Joo, onhan sitä nähty. Ja kuten ennenkin, noidat ovat melkein aina naisia. Niin täällä Suomessakin, Jessikka Aro ja Rebekka Härkönen vain pari tuoretta tapausta mainitakseni.

Jessikka Aro on suomalainen toimittaja, joka työskentelee Yleisradion Yle Kioskissa. Hänet palkittiin vuoden 2015 Bonnierin journalistipalkinnolla juttusarjasta ”Venäjän trollit Suomessa”. Kirjoittamiensa juttujen vuoksi Aro on joutunut Venäjä-mielisten trollien häirinnän kohteeksi. Aron mukaan myös muun muassa MV-lehti on osallistunut hänen mustamaalaamiseensa, ja Johan Bäckman on levittänyt hänestä virheellistä tietoa Venäjän medioissa väittäen hänen työskentelevän Yhdysvaltojen ja Viron turvallisuuspalveluille ja keräävän laitonta henkilörekisteriä Vladimir Putinin kannattajista. Bäckmania vastaan nostettiin syyte maaliskuussa 2018.

Kaameimpia noitavainot ovat islamin maailmassa. "Säädetään eriskummallisia uskonohjeita: Ei saa rakastella alastomana. Naiset eivät saa kosketella banaaneja. Mies ei saa oleskella samassa huonessa naispuolisen työtoverin kanssa - paitsi jos kyseessä sattuu olemaan oma entinen imettäjä", kuten algerialainen kirjailija Kamel Daoud kirjoittaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #181

Väittääkö Lamminpää, ettei YLE yrittänyt kerätä tietoja henkilöistä joita oli tarkoitus pitää n.s. trolleina ja etteikö J.Aro ollut yksi keskeinen tekijä kampanjassa?

Samaten lienee melko lailla todennettavissa, että Aro on esiintynyt NATOn ja sen liittolaisten turvallisuuspalveluiden tilaisuuksissa luennoitsijana. Olen ymmärtänyt hänen itse jopa mainostaneen noita esiintymisiään. Sen jälkeen hän on uhriutunut esittämällä kaiken häneen ja hänen töihinsä kohdistuneen kritiikin trollien noitavainona.

Toisaalta olisi toivottavaa, että Lamminpääkin suhtautuisi hieman analyyttisemmin kuin vetämällä (yhden kirjailijan esittelemiä) äärifundamentalistisisia kliseitä koko totuudeksi satojen miljoonien ihmisten n.s. islamilaisesta maailmasta (miten se sitten määritelläänkään). Jollei halua vetää äärivanhoillislaestadiuslaisten ja 1800-luvulle jämähtäneiden amishien t.m.s. tapoja koko kristinuskon kuvaksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #183

J. Aro on erinomainen journalisti. Ja hänen kimppuunsa kävivät ihan oikeat trollit. Kuvio on täsmälleen sama kuin Rebekka Härkösen tapauksessa. Jälkimmäiset trollit vain olivat kokonaan kotoperäisiä.

Uhriutumisesta on turha löpistä. J. Aroa kohtaan ei esitetty kritiikkiä, häntä mustamaalattiin. Asialla oli sama Mustamaalaamisen Vimma kuin Härkösen tapauksessa. Kyseisen nettijulkaisun "päätoimittaja" on myös saatu Suomeen oikeuden eteen, vaikka ensin niljake jänistikin ja pakeni Andorraan.

Kamel Daoud tietää mitä äärifundamentalistinen islam on. Se on tosiaan pelkkiä kliseitä. Pornoislamia, niin kuin Daoud osuvasti sanoo. Hän on elänyt Algeriassa koko ikänsä. Mikä sinä olet hänen näkemyksiään arvostelemaan?

"Muslimimaissa on vähän seksiterapeutteja, eikä heidän neuvojaan kuunnella. Niinpä radikaalit islamistit ovat onnistuneet monopolisoimaan kaiken puheen ruumiillisuudesta, seksistä ja rakkaudesta. Netin ja television radikaali vaahtoaminen on saavuttanut hirviömäiset mittasuhteet. On päädytty eräänlaiseen pornoislamiin", Kamel Daoud kirjoitti kaksi vuotta sitten ottaessaan kantaa Kölnin kourimisiin. Hänen kannanottonsa ilmestyi hiukan eri muodossa monessa maassa (La Republica 10.1.2016, Le Monde 31.1.2016, New York Times 12.2.2016, Frankfurter Allgemeine Zeitung 18.2.2016 jne.) saaden aikaan valtaisan keskustelun, joka ei ole laantunut vieläkään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #190

On toki mahdollista, että J.Aroa vastaan on esitetty myös asiatonta mutta kiistatta hän on uhriutunut myös asiallisesta, vain ja hänen töihinsä kohdistuneesta kritiikistä ja kiistattomasti hän on syyllistynyt laittoman henkilörekisterin keräämiseen. YLE hänen työnantajanaan tosin pisti homman poikki kun siihen julkisuudessa kiinnitettiin huomiota. Hänen erityinen uhriutumistaktiikkansa on ollut syyttää hänen töihinsä kriittisesti suhtautuneita trolleiksi. Minusta ei erityisen erinomaista ammattimaisena journalistina esiintyvältä.

Edelleenkään Lamminpää ei osoittanut mitään yleistä koko islamilaiseen maailmaan (1,6 miljardia ihmistä) yleispätevää vaan äärimmäisiä esimerkkejä fundamentalismista. Esimerkkejö joiden kaltaisia voi löytää mistä tahansa uskonnosta kun se oikein pääsee valtaan ja ihmisiä ahdistelemaan. Myös Suomesta mutta jo onneksi enää vain äärimmäisinä ja toivottavasti katoamassa olevina ilmiöinä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #191

Olet nyt jo kolme kertaa käyttänyt sanaa uhriutuminen. Uhrasit siten oman uskottavuutesi. Sori siitä.

J. Aro ei ole rikkonut mitään lakia. Hän ei ole oikeudessa syytettynä. Bäckman on. Sori siitä.

Kuka on trolli ja kuka esittää vain mielipiteensä – ja ulottuuko Venäjän informaatiosota kaikkialle? Yksittäisistä nettiprofiileista ei pysty päättelemään, esittävätkö kirjoittajat omia mielipiteitään vai toimivatko he ylhäältäpäin tulevien käskyjen mukaan jopa maksusta.

Jessikka Aron palkittu juttusarja käsitteli Venäjän verkkopropagandaa ja yrityksiä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen Suomessa. Aro kertoo jatkavansa jutuntekoa Venäjän infosodankäynnistä maan rajojen ulkopuolella.

https://yle.fi/uutiset/3-8745748

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #192

Kuka on bväittänyt J.Aron olevan syytettynä. Olen puhunut ihan normaaliin journalistiikkaan liittyvästä kritiikistä ja tarpeesta sitä kestää.

Pohtiiko Lamminpää ihan aikuisten oikeasti onko Aron töiden kriittinen arviointi trollaamista ja infosotaa. Siis sitä onko hänen kirjoitustensa arvostelu jostakin ylhäältä ohjattua ja maksettua käskytystä? Voi hyvät hyssykät sentään! Olemmeko jo noin pitkällä mielipideterrorissa ja henkisessä totalitarismissa?

Aron jutut palkitsi Bonnier:n säätiö Näen sen, siis palkitsemisen, enemmänkin poliittisena toimena kuin palkkiona ammattitaitoisesta lehtimiestyöstä. Luin kyseisen juttusarjan enkä osaa tällä medialukutaidolla pitää sitä journalistisesti mitenkään palkitsemisen arvoisena. Se oli pikemminkin yksisilmäisistä ja -tasoisista ennakkoluuloista lähtenyttä poliittista propagandaa jossa konnat ja heidän tekonsa oli etukäteen asetettu ja tarvittiin vain palstasenttejä ja toistoa julistamaan samaa.

Aro, Bonnier tai saati edes muslimiseksuaaliterapeuttien puute ei selitä J.Skripalin olinpaikkaa joten meidän ei kai tässä yhteydessä ja tämän otsikon alla tarvinne repostella tätä tämän enempää vaikka hieman syvemmälle tonkaisten voisimmekin löytää niitä yhdistävän linkin jostakin läntisen maailman misorussistisen kampanjoinnin pohjamujuista.

P.s. Käytin termiä uhriutuminen koska se näyttäisi olevan oleellinen nimittäjä Aron omissa julkisissa esiintymisissä. Pohdittavaksi mutta ei tarvitse vastata kirjallisesti: Milloin tämä palkittu "journalimin tähti" olisi viimeksi kirjoittanut jotakin jostakin aiheesta? Eritoten jostakin muusta kuin venäläisistä trolleista silloin taannoin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #195

No enpä ole kauheasti J. Aron juttuja seurannut. Tähtitoimittaja se tosiaan on. Niin kuin R. Härkönenkin. Mutta kumpikaan ei liity tähän myrkytysjupakkaan mitenkään, siinä olet ihan oikeassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #195

"Aron jutut palkitsi Bonnier:n säätiö"

Mistä tunnet sä Putinin trollin? Eivät tiedä, miten suomen genetiivi kirjoitetaan.
Ilkka Luoma käyttää "lännenmiehen" apostrofia, ja Myyryläinen ei tiedä, että Bonnier ei ole kirjainlyhenne.

Oikea muoto on: Bonnierin säätiö

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #198

Olen muuten myös kiinnittänyt huomiota tuohon ettei Myyryläinen osaa genetiivin käyttöä. Toinen asia mitä se ei ymmärrä on se, että pisteen jälkeen tulee aina välilyönti: siis J. Skripal, V. Putin jne. Eri asia sitten jos kyseessä on sähköpostiosoite, esim. J.Myyrylainen@humpuuki.ru tms.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #199

Rautiainen ja Lamminpää pääsivätkin ihan asian ytimeen ja juurisyihin.

Tiedoksi tarkkaamattomille ytimien ravistelijoille, että pääsääntöisesti yritän jättää virkkeen lopettavan pisteen jälkeen kaksi välilyöntiä ja käytän useammista sanoista muodostettujen lyhenteiden välissä vanhakantaisesti pisteitä: j.n.e., m.m. ...

Taidanpa jatkossa kirjoittaa "M.Lamminpää:llä, -pää:ltä, -pää:lle" j.n.e. sillä kiusa se on pienikin kiusa kuten n.s. vanha kansa tiesi sanoa.

P.s. ad Rautiainen: Luoma on sikäli oikeassa, että vierasperäisten nimien taivutuksessa pitäisi suomenkielisessä tekstissä käyttää heittomerkkiä jos nimen lopussa on konsonantti joka lausutaan vokaaliksi joten I.Luoma ei ihan metsässä kielioppinsa kanssa ole.

P.p.s. Palannemme otsikkoaiheeseen tämän pitkän syrjäpolun jälkeen jos on vielä jotain sanottavaa J.Skripal:n olinpaikkaan tai annamme olla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #200

Virkkeen loppuun ei tule kahta välilyöntiä. Mutta ihan samoin kuin etu- ja sukunimen väliin tulee yksi välilyönti, tulee se välilyönti silloinkin, kun etunimen paikalla käytetään pelkkää etukirjainta. Vaikeaa?

Kielioppi ei taida olla ainoa asia, jonka kanssa olet ihan metsässä. Ei taida edes Siperia opettaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #201

Vielä näyttää elävän E.N.Setälän deklaratiivinen henki vahvana. Minä kuitenkin hieman villiinnyin kuni keväiselle niitulle laskettu elikko kun kielenhuoltajat HY:sta ja Kotus:sta siirtyivät deskriptiiviseen kielioppiin jo 2004 julkaistessaan deskriptiivisen kieliopin (omani: A.Hakulinen (toim.) et al; 2004; "Iso suomen kielioppi"; 2. painos; Helsinki; SKS). Sen motoksi kansilehdelle he valitsivat runoilija E.Kivikk'ahon sanat "kieliopin poikkeamat pitävät, vaan säännöt eivät". Tokikin kannattaa tietää mistä poikkeaa.

P.s. Kyseinen kuvaileva kielioppi löytyy myös verkosta: http://scripta.kotus.fi/visk/etusivu.php

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #202

Oikeakielisyys ja kielioppi ovat kaksi eri asiaa. Minä kai sen tiedän kun olen ollut Kotuksella töissäkin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #206

Lamminpää on oikeassa, etteivät oikeakielisyys ja kielioppi ole ihan samoja asioita. Mutta hän on kuitenkin vedonnut aiemmissa kommenteissaan nimen omaan sääntöihin jotka kieliopissa ohjaavat genetiivin ilmaisemista sekä pisteen käyttöä välimerkkinä.

Oikeakielisyys (alkup. "Sprachrichtigkeit") oli E.Setälän mukaan ”paras kielimuoto on se jonka kuulija tarkimmin ja nopeimmin käsittää ja jonka puhuja helpoimmin synnyttää” eli kielimuoto, jossa ”tarpeelliseen selvyyteen yhtyy suurin mahdollinen yksinkertaisuus”. (Lähde: Kielikello 4/2010). En käsittääkseni ole rikkonut noita vastaan (muuten kuin etnisestä taustastani johtuvalla viehtymyksellä joskus hieman koukeroisenpaan ilmaisuun)

Lamminpään työsuhteesta Kotuksen kanssa lienee aikaa sillä hekin ovat jo siirtyneet oikeakielisyyden vahtimisesta, "kielen puhdistuksesta", kielenhuoltoon.

P.s. E.Kivikk'aho tuskin olisi eläessään pahastunut nimensä noin kirjoittamisesta. Sopivassa tilanteessa ja mielentilassa olisi toki saattanut innostua turisemaan perustelulla päätyminen tuollaisiin muotoiluihin, tai sitten ei. Lamminpään kaltaisen "kielipuristin" kanssa niistä en viitsi keskustella. Etenkään kun hän on vääntäytynyt keskustelusäikeen aiheen yhdeltä sivupolulta jo toiselle vai olaanko jo kolmannella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #212

Kysy keneltä tahansa Kotuksessa kuinka kuuluu kirjoittaa Bonnierin ja Skripalin niin hän on samaa mieltä kanssani. Olet muuten viimeinen ihminen maailmassa jolla on varaa moittia minua keskustelun kääntämisestä sivuraiteille. Katsoisit joskus peiliin virpomismuistoinesi. Eikä minua koukeroinen ilmaisu häiritse - pidän kovasti esim. Claude Simonista, Eeva-Liisa Mannerista ja Virginia Woolfista - mutta päättömyys on eri asia. Se ei erityisemmin viehätä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #202

Jos et jaksa kirjoittaa Eila Kivikk'ahon nimeä kokonaan, niin laita edes se välilyönti ennen sukunimeä. Eila on kuollut, joten on myöhäistä lähettää hänelle sähköpostia. Siihen ei välilyöntiä tule.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #195

Onneksi Aron ja Härkösen perässä ovat ainoastaan räksyttävät trollit, eikä nekään ole tasavallan presidentin liikkeelle ajamia. Venäjällähän toimittajat kupsahtelevat oudosti ovensuussa tai alas ikkunasta. Vai olikohan jälkimmäinen sittenkin vain rankemmanpuoleista uhriutumista?

https://yle.fi/uutiset/3-10161635?utm_source=twitt...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #191

Mikäli Myyryläistä ihan aikuisten oikeasti kiinnostaa, mitä ajattelen islamistisesta terrorismista, niin luepa alkuun vaikka tämä:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253815...

Ja salafismista tämä:

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251912...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Viimeisin juttu Salisburyssä käytetystä myrkystä: https://www.rt.com/news/424149-skripal-poisoning-b.... Voiko sveitsiläisiin luottaa? Mitä OPCW vastaa venäläisten kysymyksiin? J.n.e.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tästä voit löytää vastauksia venäläisten kysymyksiin, ja muuhunkin:

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kallio linkitti tämän jo.

Tässä ei ole yhtään vastausta venäläisten esittämiin Salisbury-kysymyksiin eikä sitä paitsi Syyria-kysymyksiinkään sati ratkaistu J.Skripal:n olinpaikkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #213

Jaa. Tarkoitatko J. Skripalin olinpaikkaa? Käsittääkseni tuo l ääntyy sen lopussa, en ainakaan muista kenenkään edes Turussa kysyneen onkos Skripaa näkynyt. Camus ääntyy Kamyy eli genetiivi on Camus'n. Mutta jos ei sitä tiedä voi kirjoittaa myös Camusin.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Löysin oivia ohjeita lisää:
Jos vieraskielinen nimi toistuu kielenkäytössä usein tai se koetaan tutuksi, se saattaa kuitenkin mukautua suomen kielen -ks-taivutukseen (vertaa sana varis, variksen). Joitakin nimiä on mahdollista taivuttaa sekä sidevokaalin i avulla että -ks:llisenä:

Suomen pääministeri tapasi Tallinnassa Viron pääministerin Taavi Rõivasin ~ Taavi Rõivaksen. (Rõivas)
Kävin elokuvissa Carlosin ~ Carloksen kanssa. (Carlos)
Jalkapallon amatööriturnaus alkoi Brasilian Manausissa ~ Manauksessa. (Manaus)
Theodorakisin ~ Theodorakiksen musiikkia on tulkinnut muun muassa Arja Saijonmaa. (Theodorakis)

Osa nimistä, kuten ruotsin kaksi- ja useampitavuiset s-loppuiset talonnimet ja sukunimet, on mukautunut kokonaan -ks-taivutukseen:

Pellaksen nykyinen päärakennus on rakennettu 1800-luvulla. (Pellas)
Räikkönen peittosi Bottaksen. (Bottas)
Europaeuksen keksimiä sanoja ovat muun muassa eduskunta ja tasa-arvo. (Europaeus)

Oman ryhmänsä muodostavat antiikin nimet (ks. Nimien taivutus: antiikin nimet kohdassa Lisätietoa toisessa ohjeessa). Niitä ei taivuteta sidevokaalin avulla vaan joko ks:llisinä tai pitkävokaalisina (kuten sanoja taivas, taivaan ja kaunis, kauniin):

Akropoliin keskellä on Parthenon. (Akropolis)
Aristoteleen persoonasta ei tiedetä paljoakaan. (Aristoteles)
Rooman senaatti nimitti Herodeksen Juudean kuninkaaksi. (Herodes)
Sinäkin Brutukseni! (Brutus)

Korva on oppinut nuo jo tunnistamaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kotuksen eli Kotimaisten kielten keskuksen ohje aiheesta löytyy: http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/479.

Se on suositus kuten kaikki kielenhuollon ohjeet nykyisin ovat. Sitä voi noudattaa jos haluaa. Se on hyvä tietenkin tuntea ja osata jos haluaa siitä poiketa.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon erilaiset kielenkäytön tilanteet ja paikat. On eriasia kirjoittaa tiukkaa asiaproosaa erilaisissa konteksteissa vaiko puhekieltä mukaelevaa vapaanpaa tekstiä vaiko peräti trendikästä some-kieltä. Myös ammattitoimittajien toimittamat toimitukselliset tekstit tiedotusvälineissä ovat eri asiansa kuin lukevan yleisön kommentointi niihin. j.n.e. (huom. edellisen virkeen tarkoituksellinen tautologia ja -fonia ovat erityinen tyylikeino).

Ajat jolloin kaikki kielenkäyttö yritettiin puristaa yhteen yleiskielen muottiin ovat onneksi jo kauan sitten menneet. Nykyään sallitaan erilaisten käyttäjien erilaiset tyylit erilaisissa käyttötilanteissa. Kontekstit joissa vaaditaan erityistä yhdenmukaisuutta ovat harvassa, esim. laki- ja virkakieli sekä tieteellinen ilmaisu. Muuten voimme elää, hengittää ja kirjoittaa vapaammin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset